Šta je novo?

EPS račun preko neta

Pitanje je kako platiti struju karticom on-line, a to kod EPS-a nije moguće.

• Like
Reagovanja: mnt
Јесу ли вама урачунали попуст,погледајте,мени нису а испуњавам услов.Чекаћу папирни рачун пошто је овакво стање на онлајн рачуну.Нова министарка.

Јесу ли вама урачунали попуст,погледајте,мени нису а испуњавам услов.Чекаћу папирни рачун пошто је овакво стање на онлајн рачуну.Нова министарка.

Код мене има обрачунат попуст на електронском рачуну
(на зањем делу рачуна, испод ставке 5 тј. попуста 5% на редовно плаћање, стоји ово:
6. Попуст за рационалну потрошњу електричне енергије

(ЕД Југоисток)

Elektrovojvodina vec neko vreme (par dana) ne radi sajt, pa ne mogu da potvrdim ni demantujem.

Потврђујем да постоји попуст за „рационалнију” потрошњу у односу на исти месец прошле године.

Elektrovojvodina vec neko vreme (par dana) ne radi sajt, pa ne mogu da potvrdim ni demantujem.
Управо сам и видио на ЕВ,одређено подручје.Кад не ради сајт,убацују податке,биће ускоро.

Kod mene (Jugoistok) još uvek nema računa...

Kod mojih zapadna srbija uracunali taj 6. Попуст за рационалну потрошњу електричне енергије.. online racun skinuo,
a kod mene u Sremu na online racunu nigde popusta a imam umanjenje u odnosu na prosli oktobar 36%..
e sad dal da cekam papirni racun pa da pisem reklamaciju ili da odmah im posaljem reklamaciju ?

upravo primetio na mom racunu i sad na tvom pogledaj stavku 8 .. umanjilu su nam racune nego nisu odstampali na racunu ne vidi se stavka umanjenje na racunu

Jeste, u pravu si. Hvala!
Znam da mi je više potrošeno u odnosu na prošli mesec a račun skoro u dinar isti.

Хм,умањење постоји али проценат не одговара,у овом случају(-20 %)Углавном није како треба рачун.Треба јасно нагласити шта и како.

Uf ti si baš uštedeo struje u odnosu na lane, meni popust pod stavkom 6 -320 rsd, mada je generalno manji račun nego obično što je zadnjih meseci za nekih 500 rsd, verovatno zbog pdv-a itd.
Popust je samo zato sto je ovaj oktobar bio bas topao, tesko je ovde ostvariti neki popust.

Kod mene (Jugoistok) još uvek nema računa...

Не може да се изабере на сајту (још увек), мора ''ручно''.
Отвори стари рачун и у линку уместо датума..... period=2022-09-30&.... упиши period=2022-10-31&....
и приказаће ти се нов рачун. (Промени само тај део баш овакао као пише

Probao...

Ne postoji racun za odabrani period!​

Вероватно још нису изашли рачуни за све кориснике југоистока.
Ја сам на ED Jугоисток Ниш, Медијана.

Sada sam i ja proverio racun i nasao kako se kalkulise.

Evo na mojem primeru cu objasniti.
1668102287122.png
Dakle, ja bi trebao da imam 30% umanjenje na racunu.

Kako racunaju.

1668102338794.png

Stavku 4 pomnoze sa 0.7 (popust 30%) i onda idu dalje redovno, stavke 5, 6 itd... I tako dodjemo do stavke 8 koja je osnovica za akcizu i dalje.
I kod mene se to tacno uklapa. 2638.05*0.7=1846.63-156.3+321.2+6.02=2017.55

Još nema računa(BG), ali po mojoj računici, 20% manje nego prošle godine.

@Shimec
Ал су га Војвођани замрсили:LOL:

A ***. I meni kao bivsem profesoru matematike je trebalo 2 minuta da ih pohvatam sta su kako sracunali 🤣

Ево како је код мене:

SGlTBgg.png

Ово је милина гледати.Баш како треба,још да си платио у року прошли рачун.Има ЕПС да банкротира од ових попуста:)Свакако је у минусу.

***. Имао бих и додатних 5% попуста, али увек платим или 30 или чак по некад и 1 - 2 следећег месеца.
Штета што попуст није био актуелан у јулу и августу, док се рударило пуним капацитетом, лепо би се уштедело.

UVioJKn.png

Poslednja izmena:
Dobro da je pukao bitkoina, bez rudarenja možda se izvučemo bez restrikcija.

Kad smo već kod štednje, pre cca 2 godine sam nekako jedva uspeo da organizujem da meni i majci stižu računi na mejl, ali i pored toga što su nas evidentirali tamo na taj tzv e-račun, ne možete nikako ukinuti opciju da vam poštom šalju papirni račun, koji bukvalno nikom ne treba.

Vrh Dno