Šta je novo?

EPS račun preko neta

Tako je. Ja sam imao grešku u računu (loše upisan jedan broj). Račun je plaćen onoliko koliko bude prosečan iznos. Nakon ispravke računa, uračunat je i popust na isti.

Meni se to obicno desava sa racunima za vodu posto obracunaju cesto po proseku...
Oni zaracunaju vise, ja platim posle oni storniraju i prebiju koliko treba, i sledeci platim manje.
To je ono "zalba ne odlaze izvrsenje"

I vuk sit i ovce na broju.

Poslednja izmena:
Ajde da ne otvaram novu temu, ali kad si već pomenuo vodu, koje tek stavke ja imam u računu za infostan, nidje veze...

Inače za ljude koje ne znaju i infostan je omogućio online, proveru stanja, skidanje pdf računa...

http://online.infostan.co.rs/Upit/

Prvo jasno šta je, lozinka je jmbg

To kod infostana i vodovoda imas vec godinama unazad.

Nisam ispratio... ;)

Moja greška, kao i njihova, šta sve oni obračunavaju, održavanje zgrade bez lifta... u zgradi ima lift, i koje njihovo održavanje (žena se posebno plaća) a na računu 515 dinara ?!

Sta mislite, da li ce mi ukinuti TV pretplatu ako podnesem zahtev? Ukinuo sam kablovsku jer TV ne gledam pa se pitam zasto bih im davao 150din mesecno za tu glupu taksu. Jel mogu oni nekako da provere da je kablovska ukinuta(iako ovi jos nisu dosli da povade kablove) pa da mi na osnovu toga ukinu pretplatu?

Danas ti za tv nisu potrebni kablovi

Ja nisam uspeo da skinem, pisao sam ranije... dopisivao se mailovima, i nista

Sent from my iPhone using Tapatalk

U stanu niko ne živi... Nema tv... potrošnja struje u proteklih godu dana 12 kwh

11111111.png

2222222.png

Jesu ti odgovorili negativno ili ti JOS UVEK nisu odgovorili?
Meni su odgovorili 10/11 meseci kasnije (tako sto su poslali korigovane racune).

Tesko ce ti ukinuti pretplatu.
Fora je sto je to nesto kao taksa i ne podrazumeva gledanje televizije vec obavezu placanja.

Tako da nemoj da ides na tu foru da nemas i ne gledas TV nego pokusaj da skines po drugom osnovu.

<300kWh godisnje jeste osnov da se ne placa TV pretplata.

Ja sam kupio stan pre 10 godina u kome niko nije živeo duže vreme (bio je predmet ostavinske rasprave). Nije imao potrošnje na računu, pa nije bilo ni tv pretplate. Ne znam da li su (u to vreme) skinuli pretplatu ili je napisan zahtev za istu. Nakon što sam se uselio u stan, narednih godinu dana kod mene je nije bilo pretplate na računu.

Pre 10 godina je moglo na stotinu nacina da se otkaze TV pretplata. Sada je drugacije.

Pre ce se organizovati protest miliona gradjana nego sto ce to moci bitan deo populacije da otkaze ;)

Jesu ti odgovorili negativno ili ti JOS UVEK nisu odgovorili?
Meni su odgovorili 10/11 meseci kasnije (tako sto su poslali korigovane racune).

U stanu niko ne živi... Nema tv... potrošnja struje u proteklih godu dana 12 kwh

Pogledajte prilog 224796

Pogledajte prilog 224797

<300kWh godisnje jeste osnov da se ne placa TV pretplata.

Kako ?

Ovi racuni su od zadnjeg meseca...

Nista nije stiglo na adresu, zadnji kontakt smo imali u julu prosle godine, gde su trazili resenje od poreza, racun od struje i od notara. Ja sam zvao notarku, rekla mi je da je njena premija oko 2000 dinara. Tad nisam hteo da joj dam, jer me otkinula kod kupoprodajnog ugovora, i jos mnogo stvari koje idu oko stana...

Pa da, treba i to overeno :(
http://www.rts.rs/page/rts/sr/javni...ni-medijski-servis-i-uslovi-oslobadjanja.html
Pod 6. bas to sto kazes: poresko resenje, overeno od notara (izjava pretpostavljam, nisam pokusavao, jer nemam taj osnov ;)) i poslednji racun.
E sad to sto se ne isplati platiti notaru za godinu dana... (i obnavlja se na godinu dana verovatno!), to je vec problem :(

Ranije je to moglo u opstini za neku sicu naspram notara.

Ako nisi dao sve to, naravno da nece osloboditi :)

Sve sam poslao, osim izjave od notarke... da ranije je moglo, sad ne moze... mnoge stvari su se i ovih dana promenile oko overe dokumenata u opstini. Koliko sam joj samo para dao. A ove sam ljubazno pozvao da dodju u stan, kao sto se nekad upadalo u stanove

I sta ce, da me tuze ako ne placam? 150din x godinu dana je 1800din, a po zakonu sve ispod 5000din nije za tuzbu. Znaci tek trece godine mogu nesto da me tuze ili ce mozda da mi seku struju pre toga? :D

Seci ce ti struju, jer ti PRVO placas tu taksu sada, a onda struju. Tako da ako platis 150din manje, taksu si svejedno platio, ali dugujes 150 za struju.
A kada ce te EPS tuziti to vec ne znam :)

Ne vredi tako, o tome smo vec diskutovali, placanje takse nikako ne mozes da izbegnes.

Ja sve mogu da razumem, ali da ima sta da se gleda, da je kvalitetan program pa nek bude i skuplje. Do skoro je bilo 500 [emoji3] ali oni sa boljim zivotom... ma idi. Nikad nece doci bolji... [emoji3] to je jedna stvar. Druga, pored svih onih dokaza, resenje o porezu... i glavna stvar je potrosnja struje. Ako ja imam 12 kwh godisnje, sve je valjda jasno. Ne, oni te vozaju kod notara za 2000 dinara. To im nikad necu oprostiti. (politicari)
i ukidanje obaveznog vojnog roka, tu nema oprostaja...

Ako imas 22 godine, na sta tvoj nadimak sugerise, mozes slobodno da ides u vojsku dobrovoljno. Ono sto si video na paradama i u promotivnim spotovima - zaboravi. Udarice te jedna surova istina koja je bolna, ali je istina.
Dobar prijatelj mi je vojni policajac, njegova supruga lekar pri vojsci pa znam neke stvari. Inace, vojska ne pravi coveka, coveka pravi porodica. Matore budale misle da je vojska mesto posle koga mozes da se zenis - NE, to je danas mesto gde na slaboj hrani pokusavas da ispunis besmislene zadatke a vaske ti se setaju po kosi. Vojsku treba dobro platiti i opremiti ljudima koji se biti pravi profesionalci a mlade pustiti da uce i usavrsavaju se po svom slobodnom nahodjenju (programeri, dizajneri, lekari, vozaci, itd.).
Sto se tice notara, tu mahom obitavaju drugovi clanovi, mnogi iskusni advokati su pali "prijemni" jer nisu bili podobni. Boraniji se da sendvic i kompjuter da botoju, oni nesto obrazovaniji dobijaju mesto notara (u ovom slucaju).

Uh... Odakle da počnem... Nadimak ili nickname, na ovom forum je slučajnost mada bi možda mogao da ga promenim, kao što to radi recimo stena :D

Godina imam više, i vratio sam dug zemlji, dok je još bilo redovno...

Ne slažem se uopšte sa tvojim stavom,ali otićićemo daleko... nije ni mesto ni ...

Pozdrav

Poslednja izmena:
Dranje od 712 dinara za 0 kwh

11111.png

Moze ?

Jurili su me da prijavim, brojilo. otisao potpisao ugovor. Nov stan. Jos se nisam preselio...

Idi do EPS-a kazi da niko ne zivi tamo i pitaj da privremeno odjavis brojilo.

Postoji fora da ga valjda svakih 18 meseci moras ponovo prijaviti, tako da o tome mora da se vodi racuna.

E sad ne znam kako gledaju na brojilo sa TV taxom, ali po nekoj logici sve bi trebalo da obustave.

Moze se odjaviti samo na rok duzi od godinu a kraci od 2 godine. Placa se oko 700 dinara odjava pa opet 700 dinara ponovna prijava... I ako odjavite ne dajte da vam skinu brojilo, jer cete kasnije morati ponovo da kupite. Mene su tako zeznuli pa sam morao da platim 15 000 dinara novo brojilo

Poslednja izmena:
Pa nije bas tako...
Odjava je bila besplatna a prijava je 1600din

Brojilo se mora skinuti, nema drugog nacina, i nema tu "nedajte im" da skinu, brojilo je njihovo.

Ako ti prodje vise od 2 godine ponovno prikljucenje je bilo 9000din a ne 15k

Al zna neko slucajno koliko se sada placa prikljucak na mrezu?

Sent from my m2 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno