Šta je novo?

EPS račun preko neta

Svakako su vec zakazana poskupljenja za maj i novembar 2024. koja nemaju veze sa ovim desavanjem.

Svakako su vec zakazana poskupljenja za maj i novembar 2024. koja nemaju veze sa ovim desavanjem.
Ništa nije sigurno. Neko u klin,

odmah potom neko u ploču,

A istina je "tamo negde"...:alien:

Jel plaćao neko na portalu račun karticom od kako se vratio u život? Jel radi ta opcija sada?

Ja sam platio juce, danas proknjizeno. Dok sam drugi racun platio preko skeniranja koda i jos nije proknjizen.

Hrabro :)
Da li se podaci kartice unose na EPS sajtu ili bude redirekcija na procesor kartica?

Колико сам видео, скоро дупло је већа накнада за плаћање картицом преко портала него што бих платио мојој банци провизију за плаћање ибенкингом.

Колико сам видео, скоро дупло је већа накнада за плаћање картицом преко портала него што бих платио мојој банци провизију за плаћање ибенкингом.
Svakako nema potrebe koristiti eksterne servise za placanje, otvori se racun u pdf-u i skenira qr kod u samoj aplikaciji banke i to je to. Samo fali jos da se neko ugradjuje u ionako paprene racune.

Meni kada skeniram qr kod ili kada platim dina karticom - naknada u oba slučaja bude 30 dinara. Ako sam dobro video.

Proknjizen danas novembarski koji je kao falio (bez žalbe) i decembarski koji sam platio pre neki dan.

Nije reklama, ali je zgodno imati iRacun u Rajfajzen banci, provizija 0 prilikom placanja online (skeniranjem QR koda) ili prenosa novca na drugi racun. Koristim ga kao sekundarni racun samo za placanja da iz principa ne dajem pare lopovima.

Svakako nema potrebe koristiti eksterne servise za placanje, otvori se racun u pdf-u i skenira qr kod u samoj aplikaciji banke i to je to. Samo fali jos da se neko ugradjuje u ionako paprene racune.
Račune plaćaju isključivo ljudi sa srpskim bankovnim računa? Ja recimo ne mogu da platim sa QR kodom već mi je ovo super da mogu oline karticom da platim

Račune plaćaju isključivo ljudi sa srpskim bankovnim računa? Ja recimo ne mogu da platim sa QR kodom već mi je ovo super da mogu oline karticom da platim
Mogu i da se prekopiraju podaci za uplatu, koji su svakog meseca isti za svako brojilo, samo se iznos menja.

Nesto eksperimentisu sa opcijom za izbor nacina dostave racuna, malopre se pojavi, pa nestade, uhvatio sam screenshot...
A, taman sam hteo da se prijavim za elektronsku dostavu... :D

Screenshot 2024-01-23 145313.jpg

• Like
Reagovanja: mnt
Sad mi je stigao EDB račun na email ! Super, odo na portal kad tamo sad IMG_7090.jpegpostoji opcija odabira dali se račun dostavlja preko pošte ili elektronski i stoji da je dostava preko pošte (iako sam dobio račun samo na email, aktivirano još pre pada eps portala), a kada se pokuša promena na elektronsku dostavu, kaže da trenutno nije moguća promena načina dostave...

Edit: sad je opet nestala opcija odabira načina dostane računa...

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: mnt
Čime se otvorio eps portal, imao sam mogućnost da preuzmem račun za decembar i odmah sam ga platio skeniranjem koda. To beše još 21.01. Evo i danas se na portalu ne vidi da je uplata prošla. Jel tako i kod vas - posle koliko vremena bi trebalo da se vidi da je prošla uplata?

Ja sam platio cini mi se u nedelju, evo vidim sada pise da sam u pretplati -80 dinara

Čime se otvorio eps portal, imao sam mogućnost da preuzmem račun za decembar i odmah sam ga platio skeniranjem koda. To beše još 21.01. Evo i danas se na portalu ne vidi da je uplata prošla. Jel tako i kod vas - posle koliko vremena bi trebalo da se vidi da je prošla uplata?
isto tako sam i ja. stigao mi je mejl da je uspešno plaćanje i banka je zadužila ta sredstva. i dalje nije proknjižen, evo već četvrti dan.

I kod mene ista situacija, ne osvežavaju portal

isto tako sam i ja. stigao mi je mejl da je uspešno plaćanje i banka je zadužila ta sredstva. i dalje nije proknjižen, evo već četvrti dan.
Meni su juče proknjižili uplate od 15.01. (za novembar, koji sam platio tad jer sam tad dobio račun a portal nije radio) i 22.01. (koji sam juče dobio i u papiru).

Portal se osvezava svaki dan,gore levo pise podaci azurirani 23.1.
Sad ima dugme za e-racun.

Meni odgovorili na mail reklamaciju da nisu nadležni za pogrešno očitano brojilo i u bespotrebno dugačkom mailu objasnili da sam se žalio u ePRIVRRDUs, a trebalo je u eDISTRIBUCIJUs.

Sad sam poslao istu žalbu na oba maila.

Isto. Uplatio 21.01.2024. putem skeniranog QR koda sa pdf skinutog računa. Dakle, preko "Cicinog", NBS platnog instrumenta "IPS skeniraj". Moja banka (Mobi, 5+paket) to instant završi, nema rezervisanih sredstava i odmah ide u realizovane transakcije, bez provizije. 22.01 sam na eps portalu još uvek bio "neizmiren". 23.01. ujutro vidim na portalu da je proknjiženo i da je zabeležena uplata za januar sa datumom 21.01.2024.

Nazad
Vrh Dno