Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I jeste i nije moguće. Treba ti Kaon EON box sa Android TV verzijom 8, jer je samo na njemu moguće upariti daljinski sa TV-om. Ili bar još niko nije objavio uputstvo za druge kombinacije.
Pozdrav

I jeste i nije moguće. Treba ti Kaon EON box sa Android TV verzijom 8, jer je samo na njemu moguće upariti daljinski sa TV-om. Ili bar još niko nije objavio uputstvo za druge kombinacije.
Pozdrav
Sad videh. Kontam taj je. Oznaka KSTB6020, Android 9

Sent from my POCO F1 using Tapatalk

Ako je ATV 9, onda valjda ne može - nema te aplikacije koja se pokreće preko ADB, uklonjena je iz 9-ke.
Mislim, možeš da probaš po tom uputstvu, al' ne bi trebalo da radi. Ja sam moj upario dok je box bio na ATV 8, a posle update-a na 9 nisam ni pokušao, daljinski i dalje radi sa TV-om, pa nisam imao potrebe da pokušavam.
Pozdrav

Ako moze mala pomoc. Koristim Chromecast za gledenje EONa na TV, preko mobilnig. E, sad, slika nije bas najbolja. Tacnije, razliva se, najuocljivije je kada se gleda fudbal. Iskljucio sam onu opciju memc effect, ali je i dalje isto. Rezolucija mi je Auto, ali i sa svakom manjom je ista stvar. Da li je nepopravljivo?

TV je Tesla, btw, Gileb, danas sam ga konacno pustio u rad i za sada, sasvim dobro sve radi, sem ovog sa Castom. Android ide glatko, slika je dobra, vizuelno, TV bas lepo izgleda...

Kako ti radi cast Yt aplikacije?

Provericu sutra, jos uvek srdejujem stan gde je taj tv. Tecno radi EON, prebacuje lagano sve i vrlo brzo, samo to sa slikom je problem.

Kolege srećna vam nova godina. Da nam svima bude bolja i lepša.
aebb7a6e3b7eeaf05eddacd8e2a67873.jpg

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Taj OTT box je hardverski nešo malo jači i živahniji (i eto imaš WiFI koji doduše mora da se "budži" jer SBB baš ne bi da ti to koristiš pa posle da se žališ na seckanje slike zbog krš WiFi u okruženju) ali za korisnika koji ima kablovski signal / pristup DVB-C mux-u je je ipak bolje da dobije "običan" tj hybrid box tj model KAON jer u na OTT/SDMC modelu imaš kašnjenje i kad gledaš "live" i lošiji je zvuk kanala / nema 5.1 zvuka na kanalima koji to nude u DVB-C verziji.

Dakle razlika je "samo" kad se gleda uživo program, čim kreneš sa premotavanjem u nazad na istom su oba modela Eon boxa jer oba puštaju isti HLS stream. Dakle traži KAON / hybrid box ako ga već sami ne donesu.

Evo da javim bili su i montirali mi uredjaje.Doneli OTT box i ja im kazem necu taj posto mi treba vezano za zvuk u 5.1.I oni cimnu kolegu i donesu mi taj hybrid box i nastane problem sa njim.Jednostavno ne moze da se zakaci na mrezu.Doneli mi ubee ruter i na njemu probali i port 1 i port 2 i jednostavno nece.I na kraju reko da ne pravimo problem uzmem ovaj ott box pa cu kasnije videti da li on moze nekako da gura 5.1 kroz filmove ili je to mrka kapa.
Ili da reklamiram i da trazim da mi donesu taj hybrid box ponovo.Mozda je na ovom koji su mi doneli bilo nesto neispravno.Jer moj stari eon je bio nakacen na portu 2 i radio je normalno a ovaj sto su oni doneli nije hteo da proradi.
Dobio sam 6 meseci po dinar i hbo premium na godinu dana i neki fiksni telefon.Tako da ce me eon full paket ispasti prosecno nekih 3 soma sto i nije lose obzirom da su teski na promocijama.

I jos nesto da pitam.Da li je izbacen iz ponude sportklub u 4k rezoluciji.Koliko znam on je bio na 121 kanalu a sada ga nemam ni na starom nalogu ni na novom nalogu.Cini mi se da je pre par dana bio u ponudi i da sam ga ukljucivao.Medjutim sada ga nema ne eon-u.

I jos nesto da pitam.Da li je izbacen iz ponude sportklub u 4k rezoluciji.Koliko znam on je bio na 121 kanalu a sada ga nemam ni na starom nalogu ni na novom nalogu.Cini mi se da je pre par dana bio u ponudi i da sam ga ukljucivao.Medjutim sada ga nema ne eon-u.
na ott nema sk 4k posto on ide na koaksu.

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Hvala cisto da znam.Onda cu traziti da mi zamene za onaj hybrid box.Na njemu radi onda provereno sport klub 4k.
Plus ima opticki izlaz pozadi koji mi treba.
Sad da li ce raditi iz prve kad donesu nemam pojma.Ovaj sto su doneli pre dva dana nije hteo da se konektuje na mrezu.

U utorak sam potpisao novu UO za eon full paket. Ostala mi Ista cena sa trio gold narednih 12 meseci a posle ce biti 170 više. Doneli su mi eon hybrid stb, technicolor umesto Cisco 3928 i ostavili D3 v2 stb za dečiju sobu (to je bio i jedan od uslova da potpišem novu uo).
Plus 24 meseca HBO premium.
Ja sam ovim uređajem za sada stvarno zadovoljan. Brz, ui prijatan i dosta jednostavan za korišćenje. Nisam se igrao sa sistemom još uvek, u smislu da sam instalirao još neke app itd, sako sam napravio listu kanala kao što je na D3 v2 stb-u (pozdrav za Mts [emoji56]). Gužva oko ng, za koji dan kad budem imao vremena videću šta ima da se instalira.
Arenacloud chromecast na eon radi perfektno.
Dve stvari mi stvarno nedostaju a jedna mi je zaista bila vrlo korisna: gledanje programa ubrzano pri premotavanju. Navikavam se još uvek na preskakanje na slepo.
Druga je sat koji je bio na displeju D3 v2 uređaja ali to je tek da kažem da ima još neki nedostatak.
Dajte predlog sta instalirati na njega. Netflix mi ne treba, filmove gledamo povremeno, često ono što se daje na nekom tv programu a nekad skinem nešto na NAS. E tu me zanima čime bi mogao da gledam preko eon boxa neki film sa NAS-a? Preporuka za app u toj kategoriji.
Box je nakačen samo na tv, nemam neki AV risiver I kvalitetan audio setup tako da je to sve od hardvera u dnevnoj sobi.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

^ ti si, dakle nov na EON Full, prešao si sa starog trio paketa? Hajde i tebe da zamolim da proveriš da li si iza CG NAT?

Da. Trio gold je bio do sad.
Nisam bio iza cg-nat. Nisam ni sad (još uvek [emoji2]).

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

VLC i Nova player puštaju sadržaj sa lokalne mreže.

Ako ima za tvoj NAS probaj i sa Plexom

Da li eon box (Kaon) radi, da li mogu da se gledaju kanali (kao na eon tv app) kada se iskljuci koaksijalni kabl?

Da li eon box (Kaon) radi, da li mogu da se gledaju kanali (kao na eon tv app) kada se iskljuci koaksijalni kabl?
moras da vratis jedan sekund unazad ako je kao hybrid aktiviran a ako je kao ott radi i bez koaksa i nemoras vracati tu sekundu.

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Imam moj Eon ful paket sa slobodnom TV aplikacijom, kupio sam polovan Eon box koji je resetovan i traži aktivaciju, aktivirao sam ga kod mene kući upisivanjem koda na mom Eon portalu i hoću da ga odnesem kod devojke koja nema SBB.
Da li će to tako da radi?

Ako ima sbb net radiće sve, u suprotnom eksluzivani kanali neće raditi. SK, N1 itd.

Postoji paket EON van mreže gde se dobija takodje tv kod. E tu radi sve na bilo kojem netu.

Poslednja izmena:
Proveri pa javi.
Ako ima mts internet sugorno neće raditi UM kanali

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

cisto informacije radi na vip-ovom netu rade svi kanali, probao na vikendici sve sljaka, ali ne box nego preko browsera, mada verujem da bi i box sljakao

Radio je meni prošle godine u hrvatskoj eontv na x96 mini boxu svi kanali na Vodafonu, al nije tema ovog threada ;)

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Evo sad sam probao na poslu.
Ovde nema kablovske, ima EUnet ADSL.
Kada se pusti live program piše no signal, ali kao što neko reče, premotao sam sekund unazad i onda radi normalno.
Gledanje unazad i video klub naravno radi bez problema.
Čitao sam ovde da ott box može da se natera da radi preko wi-fi-ja sa Button Mapper app, probao sam to da uradim ali jednostavno ne vidi ni jedan ruter. Jel ima neka fora i za to?

To vazi za Sdmc box ne Kaon.

Probaj da instaliras Eon app sa gp pa nju registruj preko koda. Ta Eon app na boxu se azurira sa sbb servera i kad je aktiviras ona je i dalje namenjena za kabal. Ova druga je je ott pa je moguce gledati bez kabla. Trebalo bi da je tako. Javice se vec neko ko je to isprobao.

Ne može da instalira (nemodifikovan apk fajl za) SmartTV verziju sa Play Store pored te koja je već na KAON-u kao sistemska apliakcija jer imaju isti package ID a različit signature ;)
Može verziju za telefone jer je različit package Id ali mobilna app neće raditi zbog "kompatibilnosti" AndroidTV OS.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno