Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako imaš SmartTV sa operativnim sistemom za koji postoji Eon app (Android/AndroidTV, WebOS, Tizen OS...) uslugu možeš da koristiš tako što instaliraš Eon app i to je to. Kad ti se gleda neki od tih SBB-ovih kanala pokreneš Eon aplikaciju na TV-u (ili na boxu) i gledaš.

Ako nemaš SmartTV onda uz te prepaid "mini pakete" (Porodični, Sport, Superstar) u cenu mesečne pretplate nije uključeno i korišćenje STB/Eon smart box već isti kupuješ od SBB-a za 6.500 din. Uz postpaid pakete (Light, Full, Premium) se dobije na korišćenje Eon smart box. Uz prepaid pakete box se kupuje ako ti treba (ako imaš "običan" / ne-Smart TV nekak box ti treba sad da li SBB-ov ili random kinez kojeg sam kupiš...) ako ne kupiš box moraš imati TV / box na koji možeš da instaliraš i koristiš Eon app.

Sama TV usluga radi preko internet konekcije, dakle troši ti deo protoka koji si platio MTS-u.

Poslednja izmena:
ovo je box za van mreze koji radi preko lan ima i wifi koji se moze otkljucati a standardni za u sbb mrezi je kaon KSTB6020.

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Pa drugar je u sbb mrezi i na eon full paketu.Ima isti paket kao i ja.Samo je sada potpisao novi ugovor i dobio eon box,pre toga je bio na nekom starom trio gold paketu.

Trebalo bi da ima isti uredjaj kao ja

Ako imaš SmartTV sa operativnim sistemom za koji postoji Eon app (Android/AndroidTV, WebOS, Tizen OS...) uslugu možeš da koristiš tako što instaliraš Eon app i to je to. Kad ti se gleda neki od tih SBB-ovih kanala pokreneš Eon aplikaciju na TV-u (ili na boxu) i gledaš.

Ako nemaš SmartTV onda uz te prepaid "mini pakete" (Porodični, Sport, Superstar) u cenu mesečne pretplate nije uključeno i korišćenje STB/Eon smart box već isti kupuješ od SBB-a za 6.500 din. Uz postpaid pakete (Light, Full, Premium) se dobije na korišćenje Eon smart box. Uz prepaid pakete box se kupuje ako ti treba (ako imaš "običan" / ne-Smart TV nekak box ti treba sad da li SBB-ov ili random kinez kojeg sam kupiš...) ako ne kupiš box moraš imati TV / box na koji možeš da instaliraš i koristiš Eon app.

Sama TV usluga radi preko internet konekcije, dakle troši ti deo protoka koji si platio MTS-u.
Mhm dobro brate, razumem sve, hvala ti.

Послато са SM-G955F помоћу Тапатока

Pa drugar je u sbb mrezi i na eon full paketu.Ima isti paket kao i ja.Samo je sada potpisao novi ugovor i dobio eon box,pre toga je bio na nekom starom trio gold paketu.

Trebalo bi da ima isti uredjaj kao ja
greskom je dobio ott varijantu ili je tu opticki prikljucak

Nije jedini, montiraju oni ponekad i ott box kod korisnika coax-a u mrezi.

Sajt je "dizajniran' za kontrolu i navigaciju primarno pomoću miša, osim pojačava/smanjivanja zvuka i premotavanja 30s napred/nazad i beše puštanje trenutne emisije iz početka i povratak na live/uživo praktično ništa drugo nije moguće uraditi samo sa tastaturom. Prebacivanje kanala definitivno ne može da se radi sa tastaturom, ni napred/nazad "šaltanje" a kamo li da možeš da prebaciš dikretno na kanal kucajući redni broj kanala.

Ja sam ćaletu bio nabudžio da se sa "+" i "-" tasterima (jer se i ne koristi po default za razliku od Up/Down ili Left/Right) na numepičkom delu tastature (desni ugao) šaltaju kanali po 1 napred/nazad u krug. Chrome extenzija inject-uje malo JavaScript koda u stranicu par sekundi nakon očitavanja sajta i kod "sluša" kad stisneš + ili -.

Pošto sam skotnao da ćale ni to ne koristi nego skroluje sa mišem i tako menja kanale nisam se nikad dalje cimao da probam da dodam i kod da mogu da se otkucaju brojevi kanala i tako da se promeni na konkretan kanal direktno.

Rešio sam situaciju. Stavio sam Windows 10 u kiosk režim sa Eon TV aplikacijom i sve šljaka kako treba.

Na web-u strelice pojačavaju/smanjuju zvuk i motaju 30s napred/nazad, ali na windows aplikaciji pomeraju kanale i motaju 10s napred/nazad. U prevodu, mogu se menjati kanali strelicama gore dole.

I ja sam krenuo prvo sa budženjem i komplikovanjem, mislio sam da imitiram komande daljinskog preko tastature, i inspirisan ovom porukom sam ipak odlučio prvo da im dam da probaju sa mišem kontrolu. Bežični miš lako radi i na kauču i u krevetu, samo treba da se skroluje kroz kanale i klikne. Snašli su se, prezadovoljni. I ja još zadovoljniji što nisam morao da kupujem smart box i da se bakćem sa time. :D

Ok, ja grozni Windows 10 app (sa interfejsom kao mobilna verziju aplikacije i sa kilavim dizanjem rezolucije / bitrate-a) nisam testirao sto godina, ranije nisu mogli da se menjaju kanali arrow tasterima. Ja na kompu koristim sajt u Chrome i tu sam danas proverio da nisu ne daj bože ubacili menjanje kanala i nisu.

greskom je dobio ott varijantu ili je tu opticki prikljucak

Sad je jasnije.Nema on optiku,on je na koaksialnom kablu u sbb-u sto se kaze.Iz nekog razloga su morali eon box i ruter ubee da mu stave u spavacu sobu.Kazu signal u dnevnoj sobi je los.Inace on je kupio neko potkrovlje i tamo je neko razvlacio kablove kroz zidove i dolazili su kod njega i merili signal i kazu u dnevnoj sobi je bas slab signal.Kazu sve mora u spavacoj da se instalira i poveze.Njega mrzi da kopa ponovo zid i da razvlaci kablove i splitere.
Sad zasto su mu doneli ovaj eon box ne znam.
Ovo je njegov eon box,malo je slika mutnija ali se vidi.
Ja bih trebao uskoro da potpisem ugovor na drugoj lokaciji kao nov korisnik pa ce i meni doneti eon box.
Sta je bolja varijanta obican eon box ili ovo sto je on dobio?
Pitam cisto da znam kad budu dosli sta da trazim?

Prilozi

• viber_image_2020-12-20_20-49-12 meca.jpg
    viber_image_2020-12-20_20-49-12 meca.jpg
    76.3 KB · Pregleda: 194
Sad je jasnije.Nema on optiku,on je na koaksialnom kablu u sbb-u sto se kaze.Iz nekog razloga su morali eon box i ruter ubee da mu stave u spavacu sobu.Kazu signal u dnevnoj sobi je los.Inace on je kupio neko potkrovlje i tamo je neko razvlacio kablove kroz zidove i dolazili su kod njega i merili signal i kazu u dnevnoj sobi je bas slab signal.Kazu sve mora u spavacoj da se instalira i poveze.Njega mrzi da kopa ponovo zid i da razvlaci kablove i splitere.
Sad zasto su mu doneli ovaj eon box ne znam.
Ovo je njegov eon box,malo je slika mutnija ali se vidi.
Ja bih trebao uskoro da potpisem ugovor na drugoj lokaciji kao nov korisnik pa ce i meni doneti eon box.
Sta je bolja varijanta obican eon box ili ovo sto je on dobio?
Pitam cisto da znam kad budu dosli sta da trazim?
ovaj ima bolji cpu.Amlogic s905x2,x3 a kaon je broadcom.
Pitanje je dal ce ga imaju kod sebe posto je ovo ott box.

Taj OTT box je hardverski nešo malo jači i živahniji (i eto imaš WiFI koji doduše mora da se "budži" jer SBB baš ne bi da ti to koristiš pa posle da se žališ na seckanje slike zbog krš WiFi u okruženju) ali za korisnika koji ima kablovski signal / pristup DVB-C mux-u je je ipak bolje da dobije "običan" tj hybrid box tj model KAON jer u na OTT/SDMC modelu imaš kašnjenje i kad gledaš "live" i lošiji je zvuk kanala / nema 5.1 zvuka na kanalima koji to nude u DVB-C verziji.

Dakle razlika je "samo" kad se gleda uživo program, čim kreneš sa premotavanjem u nazad na istom su oba modela Eon boxa jer oba puštaju isti HLS stream. Dakle traži KAON / hybrid box ako ga već sami ne donesu.

Taj OTT box je hardverski nešo malo jači i živahniji (i eto imaš WiFI koji doduše mora da se "budži" jer SBB baš ne bi da ti to koristiš pa posle da se žališ na seckanje slike zbog krš WiFi u okruženju) ali za korisnika koji ima kablovski signal / pristup DVB-C mux-u je je ipak bolje da dobije "običan" tj hybrid box tj model KAON jer u na OTT/SDMC modelu imaš kašnjenje i kad gledaš "live" i lošiji je zvuk kanala / nema 5.1 zvuka na kanalima koji to nude u DVB-C verziji.

Dakle razlika je "samo" kad se gleda uživo program, čim kreneš sa premotavanjem u nazad na istom su oba modela Eon boxa jer oba puštaju isti HLS stream. Dakle traži KAON / hybrid box ako ga već sami ne donesu.

Ok hvala na detaljnom objasnjenju.Ja trenutno u stanu kod caleta imam ovaj KAON / hybrid box standardni eon i njega cu traziti da donesu.
Ne znam sto su drugaru doneli ovaj drugi OTT box?
Bitan mi je i 5.1 zvuk posto imam avr u sistemu a koliko sam video ovaj OTT nema spdif pozadi tako da on svakako otpada.

gicko@hvala na objasnjenju.

Da li Vam Eon van mreže radi OK, iz čistog mira ode u Chromecast rezim, onda nema dole emisija za vracanje, ili pod Nova S ide RTS raspored

J

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Da li Vam Eon van mreže radi OK, iz čistog mira ode u Chromecast rezim, onda nema dole emisija za vracanje, ili pod Nova S ide RTS raspored

J

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Meni radi odlično za sada lično kao pojedinac nemam problema

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

@bojke1: Mislio sam primarno na Eon app i TV kanale sa 5.1 komentarom. Nije ta kanala koji to nude imaju baš mnogo :D
Na ovom SDMC modelu ti 3.5mm konektor radi i kao analog i digital out (i kao analog video out), treba ti samo adapter kabl na SPDIF.

Pozdrav,
imam od drugara EON SBB na njegovom nalogu ali ja imam internet MTS i ne mogu da otvorim Sport Club kanale. Piše : Selected chanel is not avalible on your Internet Service Provider network. Da li mogu nekako otvoriti te kanale?

Ako bi kupio taj EON van mreže, da li mogu da ga koristim van Srbije ( Austrija )? Naravno uz WI-FI ruter.

Ne, nece ti raditi skoro svi kanali. Postoji Eon za inostranstvo, nekad se zvao Net tv.

Eon radi u svim stranim zemljama bez problema. Samo instaliras urban vpn i provereno radi, a ako iz nekog razloga moras da imas pravi vpn, onda mozes i nord von da kupis i da njega koristis na box-u i eon ce raditi

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

I jos da nabudzi box za wifi. Razumeo sam da hoce box da kupi i nosi u inostranstvo.

@toda81: Kad si nakačen na VPN što se tiče Eon servera ti si u Srbiji (tj u državi gde je VPN server) ... pa bio ti i na Marsu. A to je tako "srpska logika" : pozajmiš streaming servis da ti bude "besplatno" i onda platiš za kršten VPN da bi to koristio...
A da ne idemo dalje u diskusije i analize koji procentualni udeo TV-ova odlazi na LG i Samsung za koje nema VPN client aplikacija čime se setup "VPN tunela" komplikuje preko nivoa znanja prosečnog korisnika. Pa za "besplatni Eon" idemo dalje logikom "pa kupiš ruter koji ima VPN klijent funkcionalnost" ili "pa kupiš android box i povežeš na taj tvoj SmartTV" :D :D

Poslednja izmena:
Zdravo, planirao sam da potpišem paket EON LIGHT ali sam pročitao da se ne dobija Eon Smart box već D3 box koji već imam i EON Smart TV aplikacija.

Šta to konkretno znači? Da li moram da imam određeni smart TV (nemam)?
Dakle, koja je uopšte korist da prelazim na Eon Light? Koje opscije će mi biti nedostupne u odnosu na jača dva Eon paketa?
Na Eon želim da pređem pre svega zbog duplog uploada.

@toda81: Kad si nakačen na VPN što se tiče Eon servera ti si u Srbiji (tj u državi gde je VPN server) ... pa bio ti i na Marsu. A to je tako "srpska logika" : pozajmiš streaming servis da ti bude "besplatno" i onda platiš za kršten VPN da bi to koristio...
A da ne idemo dalje u diskusije i analize koji procentualni udeo TV-ova odlazi na LG i Samsung za koje nema VPN client aplikacija čime se setup "VPN tunela" komplikuje preko nivoa znanja prosečnog korisnika. Pa za "besplatni Eon" idemo dalje logikom "pa kupiš ruter koji ima VPN klijent funkcionalnost" ili "pa kupiš android box i povežeš na taj tvoj SmartTV" :D :D
I na kraju kupis Google chromecast [emoji6]

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

@laksativ: Tek je to sakato :p Tu bez fensi rutera ni hardcoded DNS ne možeš da promeniš.

Mene su pre neki dan zvali i ponudili prelazak na eon lajt, kao biće jeftiniji jer sad koristim trio silver i gledanje unazad. Nudili su i pink paket i još ponešto meni bespotrebno a ne pominju ugovornu obavezu dok ih nisam pitao. Trenutno imam cisco v2 i siguran sam da bih morao da ga vratim a dobio bih d3 uređaj, pa sam ih odbio kada su se izjasnili da ništa više ne nude. Za 50 dinara mesečno mi se ne obavezuje, makar ostao njihov korisnik. Zvaće opet za mesec-dva.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Da li je moguce daliina od EON-a upariti sa TV-om? To znam da pre nije moglo, u vreme kada sam pitao SBB. I ako moze jel ima neko uputstvo?

Sent from my POCO F1 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno