Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tnx

Nemam još box. Na sbb kablu sam do sledećeg ponedeljka. U četvrtak je stigla optika, a u toku nedelje ću uzeti i EON vam mreže, pa da budem spreman.

Imam na tom drugom TVu i kabl, ali mislim da će mi varijanta preko WiFi više odgovarati.

ubr, Button Mapper I send files koristim već 2 godine na EON BOXu i Mi Boxu, ali mi nije palo na pamet da preko njega uključujem WiFi.

Poslednja izmena:
Tnx

Nemam još box. Na sbb kablu sam do sledećeg ponedeljka. U četvrtak je stigla optika, a u toku nedelje ću uzeti i EON vam mreže, pa da budem spreman.

Imam na tom drugom TVu i kabl, ali mislim da će mi varijanta preko WiFi više odgovarati.

ubr, Button Mapper I send files koristim već 2 godine na EON BOXu i Mi Boxu, ali mi nije palo na pamet da preko njega uključujem WiFi.
Ovo ti važi samo za "eon box" van mreže da znaš sdmc kako ga nazivaju

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Pozdrav, da li neko zna da li može da se upari EON daljinski sa Mi Box S, i ako može kako?

nemam ništa protiv samo me zanima izvorna ideja sparivanja eon daljinskog sa mi box-om.......osim kucanja direktnog broja željenog kanala......

from komsa's Mi 9T

pretpostavljam da vec jesi ali ako napravis "favorite"listu kanala koji te zanimaju u mnogome smanjuješ količinu skrolovanja.....

from komsa's Mi 9T

• Like
Reagovanja: M J
pretpostavljam da vec jesi ali ako napravis "favorite"listu kanala koji te zanimaju u mnogome smanjuješ količinu skrolovanja.....

from komsa's Mi 9T

Jeste, ali opet moras da stisnes taster levo, pa da ides tasterima gore dole do zeljenog kanala. Ovako menjas kanale ili kucanjem broja ili sa ch+, ch-.
@xanadu idi par stranica unazad, postavio sam uputstvo kako se uparuje. Pre uparivanja moras da ugasis Eon box.

Pošto se moje pitanje ne uklapa tačno ni u jednu postojeću temu, a pročitao sam po desetak stranica na više srodnih tema, postavljam ga ovde.

Treba mi privremeno rešenje za televiziju, na neke 2-3 nedelje za matorce dok im se ne reši instalacija i MTS Box 4. Nemam nikakvu ni MTS ni SBB uslugu trenutno. Imam VIP Vikend net koji ću im privremeno namestiti i Eon van mreže se tu nudi kao jedina smislena opcija. Ono što me buni je da li mi je pametno uzimati Eon smart box ili nešto drugo? Koji god uređaj da uzmem, prodao bih ga odmah nakon tih par nedelja. Bitno mi je da ima daljinski i da sve bude jednostavno za korišćenje. Vidim da je 6490rsd cena Eon box-a bez ugovorne obaveze i da ljudi prodaju po KP za oko 6k nekorišćene. Ako bih ga prodao i za 5k, to bi mi bio ok gubitak, samo da privremeno oni imaju televiziju.
Spominju se ovde i po drugim temama i drugi smart box-ovi, ali posle svog čitanja mi opet nije jasno da li će oni isto raditi kao Eon-ov smart box, ili moram da komplikujem sa podešavanjima, daljincima, aplikacijama, itd.

Da li postoji neka druga jeftinija ili bolja varijanta da se obezbedi normalna televizija bez ugovora na takav kratak period? Šta biste preporučili?
Da li bih mogao možda samo uzeti Eon daljinski, upariti bluetooth-om sa Windows-om i tu im namestiti gledanje Eon van mreže paketa?

Poslednja izmena:
Ne možeš Eon Windows app niti Eon sajt da kontrolišem daljincem.

Pošto se moje pitanje ne uklapa tačno ni u jednu postojeću temu, a pročitao sam po desetak stranica na više srodnih tema, postavljam ga ovde.

Treba mi privremeno rešenje za televiziju, na neke 2-3 nedelje za matorce dok im se ne reši instalacija i MTS Box 4. Nemam nikakvu ni MTS ni SBB uslugu trenutno. Imam VIP Vikend net koji ću im privremeno namestiti i Eon van mreže se tu nudi kao jedina smislena opcija. Ono što me buni je da li mi je pametno uzimati Eon smart box ili nešto drugo? Koji god uređaj da uzmem, prodao bih ga odmah nakon tih par nedelja. Bitno mi je da ima daljinski i da sve bude jednostavno za korišćenje. Vidim da je 6490rsd cena Eon box-a bez ugovorne obaveze i da ljudi prodaju po KP za oko 6k nekorišćene. Ako bih ga prodao i za 5k, to bi mi bio ok gubitak, samo da privremeno oni imaju televiziju.
Spominju se ovde i po drugim temama i drugi smart box-ovi, ali posle svog čitanja mi opet nije jasno da li će oni isto raditi kao Eon-ov smart box, ili moram da komplikujem sa podešavanjima, daljincima, aplikacijama, itd.

Da li postoji neka druga jeftinija ili bolja varijanta da se obezbedi normalna televizija bez ugovora na takav kratak period? Šta biste preporučili?
Da li bih mogao možda samo uzeti Eon daljinski, upariti bluetooth-om sa Windows-om i tu im namestiti gledanje Eon van mreže paketa?
Pre bih išao na kineski box plus proverena iptv lista mesec dana, ili eon na mi box-u (radi isto kao i na eon box).
Nakon tih mesec dana ostaje ti mi box sa netflix licencom...

Šta fali mesec dana/nekoliko nedelje na anteni / na DVB-T2? :p

Ima li neko EON aplikacija koja bi radila na adroid TVu,a TV prijavila kao mobilni uredjaj,znaci ne treba mi aplikacija koja se instalira kodom,vec u koju se logujes. Pokusao sam skinuti obicnu .apk i preko fajl menadzera instalirati na TV,al ne moze da je otvori posle instalacije

Povremeno kada ujutru prvi put upalim tv na ekranu stoji kao neki wallpaper I pise chromecast built in. Da bi izašao odatle na EON daljincu idem na onaj kružić pa onda na EON i sve se vrati u normalu. Ne dešava se svaki dan ali povremeno. Šta da isključim a da se taj ekran ne pojavljuje više?

to je screen saver, meni je redovno uoaljen kada ostavim upaljeno a poslednjebgde sam bio android home screen.

mislim da sam video negde screen saver verovatno u stelovanju za ekran, procackaj malo

Povremeno kada ujutru prvi put upalim tv na ekranu stoji kao neki wallpaper I pise chromecast built in. Da bi izašao odatle na EON daljincu idem na onaj kružić pa onda na EON i sve se vrati u normalu. Ne dešava se svaki dan ali povremeno. Šta da isključim a da se taj ekran ne pojavljuje više?

Idi na krug na daljinskom upravljaču. Onda gore u desnom uglu na podešavanja-podešavanja uredjaja pa na cuvar ekrana.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Plasim se da se to ne moze iskljuciti

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Na čuvar ekrana fabrički stoji pozadina. Ima opcija isključi ekran. E sad da li funkcioniše?! [emoji16]

Screen saver ima opciju when to start - max posle 2 sata inactivity i ima opciju put device to sleep - never...ali to nije rešenje za moje pitanje.

Screen saver ima opciju when to start - max posle 2 sata inactivity i ima opciju put device to sleep - never...ali to nije rešenje za moje pitanje.

Na screensaver stoji fabrički backdrop. Kada udjes u tu opciju ima opcija turn screen off. Ne bi trebalo više da se pojavljuje pozadina.

Ne možeš Eon Windows app niti Eon sajt da kontrolišem daljincem.

A da li mogu bežičnom tastaturom tj. koliko su jednostavne kontrole? Ako namestim da windows tera Eon aplikaciju ili sajt, mogao bih da dam matorcima bežičnu tastaturu i kažem leva strelica pomera kanal nazad, desna napred, gornja i donja menjaju zvuk, itd. Nije potrebno ništa komplikovano, samo da može uz jedno dugme da se izvrši jedna funkcija.

Pre bih išao na kineski box plus proverena iptv lista mesec dana, ili eon na mi box-u (radi isto kao i na eon box).
Nakon tih mesec dana ostaje ti mi box sa netflix licencom...

Ovo je odlična ideja, hvala. Ako mi ništa drugo jednostavnije ne uspe, ićiću na tu varijantu. Mi box je mnogo fleksibilniji od samo Eon-ovog, tako da ako budem uzimao uzeću njega. A do tada tražim rešenje bez da moram da se cimam da kupujem neki box, samo da bih ga prodavao ubrzo.

Poslednja izmena:
Sajt je "dizajniran' za kontrolu i navigaciju primarno pomoću miša, osim pojačava/smanjivanja zvuka i premotavanja 30s napred/nazad i beše puštanje trenutne emisije iz početka i povratak na live/uživo praktično ništa drugo nije moguće uraditi samo sa tastaturom. Prebacivanje kanala definitivno ne može da se radi sa tastaturom, ni napred/nazad "šaltanje" a kamo li da možeš da prebaciš dikretno na kanal kucajući redni broj kanala.

Ja sam ćaletu bio nabudžio da se sa "+" i "-" tasterima (jer se i ne koristi po default za razliku od Up/Down ili Left/Right) na numepičkom delu tastature (desni ugao) šaltaju kanali po 1 napred/nazad u krug. Chrome extenzija inject-uje malo JavaScript koda u stranicu par sekundi nakon očitavanja sajta i kod "sluša" kad stisneš + ili -.

Pošto sam skotnao da ćale ni to ne koristi nego skroluje sa mišem i tako menja kanale nisam se nikad dalje cimao da probam da dodam i kod da mogu da se otkucaju brojevi kanala i tako da se promeni na konkretan kanal direktno.

Jel to sada daju novim korisnicima neki novi eon box?Drugar potpisao ugovor kao novi korisnik i dobio eon box.Poslao mi sliku svog eon-a i u odnosu na moj malo je drugaciji.Moj eon box ima dugme za paljenje na gornjem poklopcu a njegov na prednjoj strani.Plus zadnji panel je drugaciji sa priključcima kod njega u odnosu na moj eon.
Pa me interesuje ima li neke razlike u radu ili je to samo sminka sto se kaze?
Drugarov eon box
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=HSyTlPJUX38

moj eon box

https://www.youtube.com/watch?v=C9l9iwVWaac

ovo je box za van mreze koji radi preko lan ima i wifi koji se moze otkljucati a standardni za u sbb mrezi je kaon KSTB6020.

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Ako neko ima mts net i televiziju i sbb van mreze sve zajedno nek mi se javi u pp, da ne gusim temu ovde. Hvala!

Послато са SM-G955F помоћу Тапатока

Pucaj slobodno, šta treba...

Koristim vec 10god mts net i televiziju i razmisljam da uzmem van mreze paket sport i porodicni zbog sport kluba, n1 i nove s, kako ce sve to da radi zajedno i da li npr i van mreze ide preko eon aplikacije ili mora da se uzme neki stb uredjaj (npr beelink ili njihov sbb)?

Послато са SM-G955F помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno