Šta je novo?

EON Smart Box (2024/2025) [nije tema za EON aplikacije]

Da li ima nacina da se onesposobi eon box da se ukljuci sam nakon nestanka struje? Menjali su brojila ovih dana pa ima nekih reklamacija i svaki put kad majstori iskljuce/ukljuce struju ukljuce mi se eon box i televizor. Ukljuci mi se i d3mini ali srecom taj tv ostane iskljucen.

Iskljuci HDMI-CEC na boxu i TV-u pa ce biti kao i sa d3mini upalice se box ali nece i TV

A da li moze da se ugasi to samoukljucivanje u samom boxu da i box ostane ugasen kad stigne struja? Ne bih da mi se ukljucuje i kad nisam kod kuce ako budu gasili struju opet.

Da li može OS da se update-uje sa Android 9 na nesto novije kao sto je Android 10 ili 12?

Šta ti je standard, kod njih je već 2025. godina tj dele model za 2025. 😂

Moze pomoc
imam eon smart box kom je istekao ugovor i ja sam ga vratio na fabricka podesavanja sa namerom da ga koristim za yt i nikako ne mogu da preskocim onaj aktivacioni meni.
jel zna neko kako to da resim?

Ako box nije na tvom ugovoru onda teško.
Probaj da pritisneš na daljinskom dugme sa tačkicama, možda budeš imao sreće pa te pusti.

Zdravo, zanima me jel moguce ažurirati android sistem sa 9 na 11 i ako da kako?

7 poruka ranije isto pitanje na koje je već odgovoreno

Pozdrav svima. Prešao sam diskusiju ali ne nadjoh na sličan problem.
Imam smart tv philips na cijem daljinskom ima i netflix dugme (napominjem jer je bitno za nastavak priče 😅 )
koristim eon smartbox model KSTB6020 (ako ovo znaci i ima smisla)
Prvi problem je nastao kada sam sa eona (koristim daljnski od tva) odem na aplikacije i bilo da koristim netflix/amazon/youtube, posle par min gledanja, i tv i eonbox se iskljuce.
Onda smo skontali foru, da ne palimo eon vec direktno preko dugmeta netlfix na daljincu (eto ga sa pocetka price) udjemo na bilo koju app i gledamo normalno bez da se iskljuci.
MEdjutim, presli smo na premium paket pre koji dan (ako to nesto znaci) i sada kada odradimo oprobanu foru bez paljenja eon-a nema zvuka ni na jednoj app! Ako upalim eon pa peske odem na app ima zvuka regularno ali kao sto rekoh, posle par min, sve se ugasi.
ocigledno se tu nesto kolje sa necim, jednom sam i zvao podrsku ali aposlutno nisu znali o cemu se radi..
Ima li iko ideji sta bi moglo biti i kako da namedstim zvuk?!
Hvala unapred!

ja bih isključio TV i EON box, izvukao HDMI kabl iz TV-a, TV uključio, resetovao na fabrička podešavanja i isključio, povezao preko HDMI EON box, uključio TV pa EON box. ne bi trebalo da i dalje bude ta frka

no, za početak, je li podešen HDMI CEC?

ja bih isključio TV i EON box, izvukao HDMI kabl iz TV-a, TV uključio, resetovao na fabrička podešavanja i isključio, povezao preko HDMI EON box, uključio TV pa EON box. ne bi trebalo da i dalje bude ta frka

no, za početak, je li podešen HDMI CEC?
Hm.. to je da koristim samo jedan daljinski, jel tako? Onda nije 😅 probacu sve i javljam!

Da li će da se blokira rad drugih aplikacija ako izvršim deinstalaciju aplikacije EON TV na EON smart box uređaju?
Izvršio bih deinstalaciju da bih ponovo istu instalirao.

Poslednja izmena:
Nece , i ako uspes ( nemas tu mogucnost ) to da uradis ( cisto smnjam da mislis to da radis preko ADB ubijajuci i druge Eon apk koje su tu na tom boxu jer hoces ponovo instal ) po meni ako hoces to da radis ( ne ulazim zasto ) lakse ti je obrisi data u apk i dobio si Eon apk ko da si je ponovo instalirao

Nece , i ako uspes ( nemas tu mogucnost ) to da uradis ( cisto smnjam da mislis to da radis preko ADB ubijajuci i druge Eon apk koje su tu na tom boxu jer hoces ponovo instal ) po meni ako hoces to da radis ( ne ulazim zasto ) lakse ti je obrisi data u apk i dobio si Eon apk ko da si je ponovo instalirao
E to mi treba...lakše mi je tako...
Al je to pod "obriši podatke"?

Jeste , iako sam napisao da ne ulazim u tvoje razloge a ti dajes malo informacija , uzecu ipak slobodu da te nekih stvari upozorim ( ako je taj box pod ugovorom ako obrises data ponovnu aktivaciju moci ce samo sbb podrska , ako je Eon box drugim kanalima nabaljen ( bilo kako ) brisanjem data postoji velika verevatnoca ( sad su takvi boxevi retki da moze ) da vise neces moci da aktiviras Eon apk sa drugim nalogom ( ranije je moglo ali sada vise ne ) nego sto je u sbb bazi zaveden

Pozdrav ljudi! Ima li mozda neko od agenata SBB ovde na forumu? Trebao bi mi EON Smart Box koji radi van SBB mreze jer kod nas u gradu jos nije prosla. Samo sto bi mi trebali samo Sport Klub kanali i nista drugo, jer tv uopste i ne koristim osim za sportske programe. Znam da je ranije postojao takav paket, ali je ukinut. Ova zvanicna ponuda sa svim kanalima poprilicno je paprena s obzirom da mi ne trebaju svi kanali.
Unapred hvala!

… tesško će ti pomoći, ukoliko i dalje ne postoji ona sportska prepaid varijanta…:

Pozdrav,

Imam jedan čudan problem sa EON BOXom: kad je uključen radi sve kako treba (slika, ton), međutim internet mi je ograničen na nešto manje od 50 Mbit/s (imam 600 Mbit/s u paketu).

Kada ugasim EON (prekidač na zadnjoj strani uređaja prebacim u poziciju isključeno) i iskopčam LAN kabl iz EON-a i modema, internet proradi punom brzinom nakon što resetujem UBEE modem.

Kada ponovo priključim EON, sve radi kako treba par dana, i onda brzina interneta opadne ispod 50 Mbit/s. Testirao sam i preko LAN-a i WiFi-a, rezultat je isti. Ruter mi je povezan na LAN 1, a EON na LAN 4. Signal na modemu je odličan (0-2dba).

Koliko mi je poznato, SBB nema praksu da throttluje brzinu interneta osim ako su nešto nedavno uveli, a da nisam ispratio? Internet i D3 poprilično se koriste u kući, plus imam još dva D3 minija odvojeno.

Da li je neko od članova foruma možda imao sličan problem?

Pozdrav,

Imam jedan čudan problem sa EON BOXom: kad je uključen radi sve kako treba (slika, ton), međutim internet mi je ograničen na nešto manje od 50 Mbit/s (imam 600 Mbit/s u paketu).

Kada ugasim EON (prekidač na zadnjoj strani uređaja prebacim u poziciju isključeno) i iskopčam LAN kabl iz EON-a i modema, internet proradi punom brzinom nakon što resetujem UBEE modem.

Kada ponovo priključim EON, sve radi kako treba par dana, i onda brzina interneta opadne ispod 50 Mbit/s. Testirao sam i preko LAN-a i WiFi-a, rezultat je isti. Ruter mi je povezan na LAN 1, a EON na LAN 4. Signal na modemu je odličan (0-2dba).

Koliko mi je poznato, SBB nema praksu da throttluje brzinu interneta osim ako su nešto nedavno uveli, a da nisam ispratio? Internet i D3 poprilično se koriste u kući, plus imam još dva D3 minija odvojeno.

Da li je neko od članova foruma možda imao sličan problem?
Шта чекаш, пиши мејл, нека реше то. Плаћаш дебело и не чекај ни секунде.

Internet za eon box mozes da vuces odakle hoces. Ogranicenje postoji za d3 box. Inace sanse su prakticno nikakve da je eon box uzrok opisanog problema koji imas sa padom brzine rutera, vec je tu nesto drugo i pitanju.

Kako na Eon boxu da dodam precicu za yettel tv aplikaciju koju sam instalirao uz pomoc downloader-a(apk pure)?

Aplikaciju pokrecem preko podesavanja/aplikacije i ona radi normalno ali nikako ne uspevam da pronadjem nacin da je stavim na pocetni ekran.

1) Da napraviš i instaliraš "prečica aplikaciju" (koja može da se doda u AndroidTV Launcher) koja će da kad nju otvoriš da startuje tu Yettel TV (koja ne može u Launcher jer "ne podržava" eksplicitno AndroidTV OS pa je launcher ne vidi):

ili

2) da koristiš Button Mapper ili tvQuickActions aplikaciju sa kojom neki slobodan taster na daljincu mapiraš da otvara Yettel TV.

ili

3) da raspakuješ Yettel TV apk fajl pa da dodaš u AndroidManifest.xml fajl šta fali da bi AndroidTV launcher tu aplikaciju tretirao kao AndroidTV app. Ovako naravno komplikuješ u budućnosti kad hoćeš da instaliraš noviju verziju Yettel TV app jer neće moći update preko već instalirane "modovane" verzije.

Vrh Dno