Šta je novo?

EON Smart Box (2024/2025) [nije tema za EON aplikacije]

Cudno da se ne vidi u launcheru jer se ista vidi na mi box s. Ovaj apk: Yettel TV

Edit, ustvari nije taj apk vec ovaj: Hipernet TV
Na apkpure, imas te obe verzije za download, probaj da skines apk Hipernet TV (2.41.2), umesto Yettel TV (2.39.0).

Poslednja izmena:
1) Da napraviš i instaliraš "prečica aplikaciju" (koja može da se doda u AndroidTV Launcher) koja će da kad nju otvoriš da startuje tu Yettel TV (koja ne može u Launcher jer "ne podržava" eksplicitno AndroidTV OS pa je launcher ne vidi):

ili

2) da koristiš Button Mapper ili tvQuickActions aplikaciju sa kojom neki slobodan taster na daljincu mapiraš da otvara Yettel TV.

ili

3) da raspakuješ Yettel TV apk fajl pa da dodaš u AndroidManifest.xml fajl šta fali da bi AndroidTV launcher tu aplikaciju tretirao kao AndroidTV app. Ovako naravno komplikuješ u budućnosti kad hoćeš da instaliraš noviju verziju Yettel TV app jer neće moći update preko već instalirane "modovane" verzije.
Hvala.

Resio sam sa atv launcherom.

Poslednja izmena:
Prime ide, potvrđeno.

Konačno matora kršina EON SMART BOX KSTB6020 (v1 KAON iz 2018 god.) otišla u istoriju i na njegovo mesto stigao nov EON SMART BOX CHSTB02 (v3 Changhong iz 2024 god.)
Nema više problema sa prikazom boja, fullHD i 4K rezolucijom ...
Osim toga bolji SoC: Amlogic S905X4, Wi-Fi (2.4 i 5 GHz), 2/16GB, AndroidTV 12 (AFR - auto frame rate), AV1, DVB-T2, USB 3.0...

1.png
2.png
3.png
4.png
5.png
6.png
7.png
8.png
9.png

Poslednja izmena:
Meni taj AFR malo brljavi na Stremiu jer posle oko 1h gledanja filma pocne da gubi frejmove.
Kad manuelno promenim rezoluciju, toga nema.

Pozdrav
Danas sam dobio box i prvo skinuo yettel tv preko apkpure jer ga u gplay nema
Instalim ali se ne vidi u aplikacijama gde su stremio i sl..medjutim kada udjem na neki file manager sto sam skinuo ima home opcija gde yettel stoji i odatle mogu da ga pokrenem
Ima li neko ideju zasto se ne vidi app na pocetnoj stranici i listi aplikacija u setings-u

… probaj preko tastera sa ‘tačkicama’ na dnu daljinskog…

Konačno matora kršina EON SMART BOX KSTB6020 (v1 KAON iz 2018 god.) otišla u istoriju i na njegovo mesto stigao nov EON SMART BOX CHSTB02 (v3 Changhong iz 2024 god.)
Osim toga bolji SoC: Amlogic S905X4, Wi-Fi (2.4 i 5 GHz), 2/16GB, AndroidTV 12 (AFR - auto frame rate), AV1, DVB-T2, USB 3.0...

1.png
2.png
3.png
4.png
5.png
6.png
7.png
8.png
9.png

Kada potpisujem ugovor, da jurim taj box i da ne potpisujem dok mi ne omoguće?

Iskreno, za ovaj kao iz 2018 sam svašta čuo loše, da je malo popravljen kroz update ali je loš, loš, loš.

Ajd Bre svasta cujes za nesto iz 2018 , zamisli ovaj iz 2024 u IT eri je mnogo mnogo mnogo bolji 🤣😂🤣

Mene zanima da li će box CHSTB02 koristiti dvb-c kao svoj prethodnik a da za premotavanje koristi naravno mrežu.

Meni je bitno da bude signal dvb-c.

Uskoro uvodim SBB i želim da se pripremim i da znam šta da tražim..

Za arene sam odustao od SuperNove i prosto idem na to da slika kasni pola minuta i jače, preko Orion Aplikacije.

Traži neki od ova 2:

Tu je i malo stariji SDMC, ali on nema ATV 12, ako nije u međuvremenu dobio ažuriranje!?

1.png
2.png
3.png
4.png
5.png
6.png
7.png
8.png
9.png
I ja dobio novi box, ne znam što li meni nije HDR10+ dostupan? U podešavanjima zvuka su svi formati podržani.

Prilozi

• IMG_20241006_122149667_HDR.jpg
    IMG_20241006_122149667_HDR.jpg
    107.4 KB · Pregleda: 35
Verovatno zavisi od TV-a, stavi na automatic i to je to.
CHSTB02 eon smart box ne podržava Dolby Vision i DTS tako da je kod mene na slikama sve očekivano :)

Isto nema Netflix, iako je Widevine L1 što je isto očekivano jer nijedan box domaćih operatera nije sertifikovan za Netflix osim ovoga kod Supernove:

Ali to mi nije ni bilo bitno jer imam androidTV i na njemu može da se gleda Netflix UHD sa DV...

Poslednja izmena:
Ja recimo nisam nikako zadovoljan sa SDSTB02 2/16 dobijen od Telemacha. Nakon nekon vremena toliko uspori kretanje kroz meni, prebacivanje kanala i sve ostalo da samo restart pomaze.

Код мене исти такав ради ок. СББ. Ако ниси ништа чачкао пријави, тражи замени за други.

Traži neki od ova 2:

Tu je i malo stariji SDMC, ali on nema ATV 12, ako nije u međuvremenu dobio ažuriranje!?

Ovaj prvi je najnovija verzija?

Nema neke velike razlike između ta 2 boksa, osim što v3 KAON dolazi sa 8GB, a Changhong sa 16GB.

Traži nešto od ta 2 pa šta ti daju...
Moraćeš da insistiraš i da se natežeš sa njima skoro sigurno :)

Verovatno zavisi od TV-a, stavi na automatic i to je to.
CHSTB02 eon smart box ne podržava Dolby Vision i DTS tako da je kod mene na slikama sve očekivano :)

Isto nema Netflix, iako je Widevine L1 što je isto očekivano jer nijedan box domaćih operatera nije sertifikovan za Netflix osim ovoga kod Supernove:

Ali to mi nije ni bilo bitno jer imam androidTV i na njemu može da se gleda Netflix UHD sa DV...
Meni DTS stoji u podržanim, a vidim da LG ne podržava HDR10+...
Svakako EON box koristim samo za EON, sve ostalo imam na tv-u. Rado bih i EON smart tv aplikaciju aktivirao, ali držim box zbog kašnjenja signala. Jesu li stavili gigabitni port ne vidim u ovim specifikacijama?

Prilozi

• IMG_20241006_151152097_HDR.jpg
    IMG_20241006_151152097_HDR.jpg
    113.2 KB · Pregleda: 25
  • IMG_20241006_151212907.jpg
    IMG_20241006_151212907.jpg
    110.4 KB · Pregleda: 24
Poslednja izmena:
Vrh Dno