Šta je novo?

EON sa VPN?

Isti VPN server kao na mobilnom? Jesi probao očiglednu stvar: da promeniš na drugi kanal pa se vratiš na SK?

Da, isti broj na mobilnom na radi a na tvu ne. Prebacujem izmedju kanala koji rade i onih koji su blokirani i nista se ne desava. Ni premotavanje ne pomaze. Interesantno da je sa ukljucenim vpnom vise kanala pod Geoblockom nego bez. Npr rts1.

Probaj na neku drugu zemlju. Ne znam koja ti je sada ali promeni Cro, BiH, Ser... Možda je nešto do tog servera. Meni na mobilnom, ne znam, ne bi da kršim zakone fizike, ali mi nije neki put jasno šta se dešava 🙂
Edit. Slučajno pošaljem.
Na mobilnom sve ok na android TV moram na Cro da prebacim. Nije Nord kod mene ali probaj.

NordVPN radi sa BiH serverima, ali ne radi par kanala...
npr. RTS1, RTS2, i povremeno kada se prikazuje sadržaj koji se emituje u regiji tipa Survajver, Kesić, Zadruga, Dva i po muškarca na B92 i tome slično.

RTS kanali mogu da se gledaju na RTS Planeta aplikaciji:

Poslednja izmena:
tema za RTS Planetu (bilo je mešanja sa RTS Planeta Plus)

Probaj na neku drugu zemlju. Ne znam koja ti je sada ali promeni Cro, BiH, Ser... Možda je nešto do tog servera. Meni na mobilnom, ne znam, ne bi da kršim zakone fizike, ali mi nije neki put jasno šta se dešava 🙂
Edit. Slučajno pošaljem.
Na mobilnom sve ok na android TV moram na Cro da prebacim. Nije Nord kod mene ali probaj.
Kod mene izgleda ista situacija, totalno nelogicno, ali ok.
Radi sa BiH, hvala puno 🙂
Ne radi RTS1 i 2 i koliko vidim neke emisije na Prvoj, ali bitno samo da radi SK kad je evroliga 😁

Tako je, sa BiH serverima ne rade RTS 1 i RTS 2, kao i emisije na Prvoj/B92/Pinku koje idu na nekim BiH kanalima.

Probaj za koji dan opet server u Srbiji, meni se to desilo možda par puta za neko duže vreme unazad (cyberghost vpn).
Izgleda da android TV aplikacija ili android tv sistem ne odradi nešto kako treba.
Uglavnom nije bitno, postoji način da SK kanali rade i to je to :)

Pozdrav Svima,

samo da podelim svoje iskustvo. Podignut WireGuard server na MikroTik-u na sbb lokaciji, i za Andorit tv postoji WireGuard app. Pokrene se EON app i potom startuje VPN potom se vratite u EON i svi kanali rade bez problema na bilo kojoj mrezi...

Pozdrav Svima,

samo da podelim svoje iskustvo. Podignut WireGuard server na MikroTik-u na sbb lokaciji, i za Andorit tv postoji WireGuard app. Pokrene se EON app i potom startuje VPN potom se vratite u EON i svi kanali rade bez problema na bilo kojoj mrezi...
Nešto za nas sa šljamsung TV-om?

Pozdrav Svima,

super fora , razmisljao sam o necemu slicnom - jedini problem je - upload brzina koju ljudi imaju

super fora , razmisljao sam o necemu slicnom - jedini problem je - upload brzina koju ljudi imaju
Pozdrav, Eon Full ima 30mbs upload, sto je i više nego dovoljno za sve kanale (osim 4k) za gledanje na max kvalitetu, jer su promenili kodek pa sada treba samo 4mbs a ranije je trebalo 7mbs...

Pozdrav Svima,

Šta si stavljao u dns servera? DNS server od sbb ili... Posto na android apk treba uneti DNS server. Sa DNS server od ControlD radi ali... Po tome je onda bolja apk od wireguard aplikacija dns66.

Šta si stavljao u dns servera? DNS server od sbb ili... Posto na android apk treba uneti DNS server. Sa DNS server od ControlD radi ali... Po tome je onda bolja apk od wireguard aplikacija dns66.
Pozdrav,

U wireguard app na klijentu, dns je Google 8.8.8.8. Dns nije bitan u ovom slučaju, vec samo javna ip adresa preko koje Eon pristupa broadcast serveru, a to je SBB adresa...

Dobar dan, instalirao sam KODI na EON Box.
Da li je za bezbedno gledanje torrent sadržaja, dovoljno da na EON box-u instaliram android aplikaciju VPN (Atlas, Express...)?

Mora se i podesiti. Da u slučaju prekine VPN da se ne vrati na realni net provajdera, android kill switch u opcijama vpn.

Da li se može Eon ott box kačiti na PPTP VPN server koje je podignut na sbb lokaciji? Kako to radi?

Ја сам добио на поклон еон са кодом користим га на МТС мрежи, интернету, са впн норд, унајтет медије групе канали раде, сада једно питање које ме мучи да ли неко можда зна, како да подесим норд впн да овако изгледа као са слике??? Пробао сам више налога норд впн и ако није подешено као са слике показује само да нема интернет конекцију, да ли можда неко зна, како да подесим норд впн овако као са слике??? Хвала лепо на одговору!!!IMG_20230413_154525.jpg

To je stara verzija nord. Drugo ako nema konekcije proveri konekciju.

Da li neko ima link za openvpn apk za eon box? Nema je u storu na eon box-u, instalirao apk za mobilni ali mi onda ne radi bez miša. Takođe ne pojavljuje se u spisku aplikacija

Kod:
https://apksos.com/app/de.blinkt.openvpn

Ne postoji fensi TV UI app za OpenVPN ali ova ružna makar reaguje na daljinac Eon boxa i vidljiva je u Apps.
A i ta aplikacije je dostupna na Play Store na SDMC modelu Eon boxa...

Poslednja izmena:
^ Probao sam prvo tu ali na eon boxu ott neće baš da radi. Tačnije neće da prikači config fajl. Posle probao na android tv-u, philips, radi i vidi taj config fajl.
Nema veze, hvala u svakom slučaju

Kod mene radi na SDMC boxu. Naravno kao i za svaki drugi VPN app na tom boxu mora split tunneling da se podesi inače se gubi da nije konektovan na net.

Ne znam to za split tunneling. Ja sam instalirao ovu što si postavio ali neće da poveže config fajl, kad hoću da pokažem na taj fajl on je siv, kao da je nedostupan. Onda sam instalirao apk za mobilne uređaje (openvpn connect) i to radi samo mi treba miš da bih pokazao na config fajl i konektovao vpn server.
A na android tv-u hoće da poveže config faj, vidi ga najnormalnije

Da li si probao da umesto da koristiš taj Files prozor koji otvara nakon klika na "Import" da unutar tog Files prozora biraš neku drugu file explorer aplikacije pa sa tom drugom da odradiš browse do config fajla i izbor? :)

^ Jesam. Tako sam uspeo na android tv-u. Ali na boxu neće ni tako, opet siv fajl
Edit: jedino da probam da intaliram neki drugi fajl explorer mada sumnjam da će biti drugačije

Probaj ne košta ništa osim vremena :D
Nisi napisao koji model boxa imaš...

Instaliraj na Eon box FX File Explorer apk ima je u play storu i kad u OpenVPN for Android apk udjes na import izaberi tu aplikaciju i vide ce config fajl i nece biti sivo , ne znam koji file explorer koristis al tipa sa File Commander for Tv isto ne moze da se udje u config file od OpenVPN-a samo je sivo
Kad ti se ucita config file odes na podesavanja ( desno od imena vpn-a na olovcicu ) i onda ides na Aklowed APPS i tu namestis ili ti stikliras apk koje hoces da koriste vpn to ti je split tunneling

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno