Šta je novo?

EON sa VPN?

Definitivno Nord
 
@danijel00 Kupi još jedan ruter, bilo koji, koštaju oko 1500 dinara oni najjeftiniji, isključi WiFi na njemu, podesi PPTP klijent na njemu, spoji ga na svoj ruter a EON na njega i rešen problem bez potrebe da plaćaš pretplatu za VPN.
Milane mozes malo blize da objasnis kako da koristim taj dodatni ruter. Ako kupim njega ne treba mi i VPN?
 
Koji VPN podrava L2TP konekciju na serverima u Srbiji? Nord, Surfshark su prestali sa podrskom. Je l’ radi trenutno nekome stabilno EON preko L2TP konekcije?
Takodje me zanimaju iskustva vas koji koristite OpenVPN sa DD-WRT firmware-om na ruterima, opet za EON, da je stabilna veza, koji ruter, koji VPN?
 
Nisam nasao bolju temu za pitanje pa cu ovde .

Drugar je u Nemackoj, treba mu Android box na koji ce moci da instalira eon aplikaciju i ExpressVPN i da mu to radi. Kaze da je probao na Amazon firestick-u ali izbacuje mu gresku da platforma nije podrzana.

Ono sto je meni palo na pamet je ovaj novi Google Tv ili chromcast , kako li ga vec zovu i Roku.

Znaci, treba mu provereno da rade te dve stvari.
 
Kad pitas moras da kazes sta mu treba, Eon TV ili Eon obicna za mob/tablet aplikacija?
 
Eon tv. Ja sam mu dao aplikaciju sa tv.
 
Moze li neki eon da radi iz inostranstva bez vpn? Eon van mreze? Ili je to samo Srbija?
 
Samo Srbija radi 100% kanala. Dosta njih / većina? radi i u susednim država tj tamo gde posluje United Group (= gde se takođe koristi Eon platforma) . Van tih teritorija radi daleko manje i upotreba VPN je neophodna.

Za inostranstvo imaju NetTV Plus koji je objektivno sakatija varijacija ponude kod SBB i Telemach. I u smislu dostupnih kanala i u smislu da je bitrate Eon stream-a za NetTV Plus korisnike duplo manji (HD kanali su 3500 kbps a ne 7000 kbps kod nas i susednih državama).
 
Konkretno u BiH znam da radi sve osim RTS 1 i RTS 2. (i na EON-u van mreže i na SBB EON-u).
 
Imam pozajmljen Eon nalog i gledam ga preko Eon aplikacije na Samsung TV-u. E sad, s obzirom da sam na MTS internetu, postoji li mogućnost da se tu podesi neki VPN kako bih gledao SBB kanale? I da, ako je moguće da to sprovede neko ko je prosečno digitalno ili informatički pismen 😀
 
Direktno na Samsung TV-u jok, ne postoje VPN klijent aplikacije za isti. Znači jedina alternativa je da na nekom drugom uređaju u tvojoj lokalnoj mreži se napravi VPN konekcija a da saobraćaj sa Samsung TV-a ide kroz taj drugi uređaj i time kroz VPN tunel.
Taj setup sad baš i nije za prosečnu IT pismenost.
Osim ako imaš baš ruter (ne ruter od provajdera nego tvoj lični & bolji ruter pošto ni jedan domaći provajder ne daje rutere sa VPN klijent funkcionalnošću) koji ima built-in VPN klijent onda je to manje zahtevna rabota za podesiti. Ali ti onda svi lokalni uređaji ovezani na taj ruter idu kroz VPN tunel.
 
Da li je neko u inostranstvu probao EON preko Fast VPN-a?
 
Imam problem koji ne mogu da rešim.
Imam nVidia SHIELD, instaliranu EON aplikaciju, koristim Surfshark ali prosto EON neće da radi ako je VPN uključen. Bilo koji server i bilo koji protokol koji podesim bdue isto, EON prijavljuje grešku s mrežom. Druge aplikacije rade normalno (YT na primer).
Probao sam i NordVPN i opet ništa.

Ima li neko tu kombinaciju i da mu radi na Shieldu ili ideju kako to može da se popravi?
 
Već je rečeno na tu temu. Moraš prvo da otvoriš EON bez VPN, onda izađeš (ne potpuno) uključiš VPN i vratiš se u EON
 
Da kao sto fusion_ kaze. Pustis neki program na eonu koji radi bez vpn, ostavis ga da radi u pozadini, prebacis se u vpn i stavis, srb, hr... Posle vratis i trebalo bi da radi
 
A jeste li uzeli u obzir da mozda uopste ne moze da pusti nesto na EON? Lupam, mozda zivi lik u Kini, ne moze da pusti strim ni bez VPn ni sa VPN. Samo navodim primer.
 
Uzeo je SBB sve u obzir i sve radi onako kako su oni hteli :D
 
Nekoliko puta nije htelo, možda sam ja nešto naopako radio. Onda sam sve restartovao i sad radi po uputstvu iz prethodnih poruka. Radi na NordVPNu, probaću kad me ne bude mrzelo surfshark, jer to uglavnom koristim.
A ne verujem toliko da je problem do SBBa i njihove volje jer sve radi na kompjuterima. Verovatno VPN na android platformi nema isti nivo integracije sa sistemom kao na windows-u pa se lakše detektuje ili prosto baguje.
 
A jeste li uzeli u obzir da mozda uopste ne moze da pusti nesto na EON? Lupam, mozda zivi lik u Kini, ne moze da pusti strim ni bez VPn ni sa VPN. Samo navodim primer.
Ne mora ni da pusti kanal koji radi bez VPN. Dovoljno je kad uključi VPN, da samo da prebaci na drugi kanal i radiće. Takav je slučaj kod mene. A mislim da ima kanala koji rade svuda u svetu, tipa muzički neki, lokalni i slično.
 
Već je rečeno na tu temu. Moraš prvo da otvoriš EON bez VPN, onda izađeš (ne potpuno) uključiš VPN i vratiš se u EON
Da li neko ima ideju kako ovo moze da se resi, ako prethodno objasnjen postupak iz poruke iznad ne radi? Dakle, kada se otvori eon i izadje (ne potpuno) iz eona i otvori tj. poveze vpn (u pitanju je express vpn), potom prilikom povratka u eon se pojavljuje poruka da nema konekcije. Cim se vpn diskonektuje, eon odmah radi normalno (bez sbb kanala)

hvala unapred
 
Ja na Private VPN ukljucim na Hrvatsku i onda udjem u EON bez problema.
 
Moraš da staviš neki naš region na VPN (meni Srbija na Cyberghost VPN-u, ranije isto na nord i express VPN).
 
hvala vam. upravo srbiju i odaberem na express vpn-u, i nece da sljaka (kaze nema konekcije)....
probacu ovaj predlog sa hrvatskom da vidim da li hoce tako da radi za srpske kanale
 
Jel su samo N1 i NovaS blokirani kada se ne koristi SBB net?
 
Nazad
Vrh Dno