Šta je novo?

EON sa VPN?

Control D radi bilo gde gde može ručno da se unese DNS

Jedno pitanjace kada se koristi Control d za smart tv da li mora uvek racunar da radi ili unusom dns u tv i podesavanjem resavamo sve

Ne mora da radi, samo je dovoljno da uneseš u tv podešavanja

Control D je bolja opcija(za eon) od vpn i jeftinija a i radi na svim tv operativnim sistemima.

Čini mi se da sam video 40$ neki popust na 24 meseca.

Da li su serveri iz Srbije nestali ili je samo kod mene problem?Surfshark je u pitanju.

Do tebe je nešto.
Screenshot_20231212_104424_Surfshark.jpg

Evo vrnuo se.Nije ga bilo u pretrazi ni kao vec korišćena lokacija...jednostavno nestala bila Srbija

Interesantno ista stvar juče i na Cyberghost.
Danas sve ok :)

Radio neko ikev2 na mikrotiku sa nord vpn? Na pc-u i tel radi bez problema dok na tv-u nece. Izbacuje geoblok gresku?

Jednostavno, ipvanish i eon radi na svim vrstama androida.

Pozdrav,uplatio sam controlD,potreban mi je za eon na hisense TVu,ali nikako ne mogu da se snadjem sta da uradim da bih promenio DNS,televizor je konektovan na alkatelov ruter?hvala

Na lg to ide ovako a mora da je slično i na drugima isprati ovo što pišem i mesta na TV gde traži se mreža wifi. Ide se na mreža pa pod wifi ili žičana mreža koju koristiš odabereš pa tu primar ako si odabrao wifi ideš na napredna podešavanja za wifi tu podesiš na ručno i u polje IP adresa uneseš jednu od dve DNS adrese koju ti je dao control id može bilo koja prva ili druga i potom snimiš promene.

Jel moguće gledati move n go u turskoj ?Tamo sam par dana ,imam i surfshark ,Al ne radi ovamo on :) ..

Tj eon (mada i move ).Izvinjavam se na duplom postu ,Al nema edit..

Moze li mi neko reci zasto eon boks (Kaon) cim pokrenem VPN ubije skroz konekciju potpuno

Vidi se da nisi na casovima pazio niti obnavljao gradivo ( vracao postove unazad ) 🤣😂🤣😂 jer bi ti onda bilo jasno da Vpn na Kaon funkcionise samo kroz split tunneling

Poslednja izmena:
Meni nece ni kad podesim split tunneling, pričam o NordVPN na EON box-u, za sve aplikacije sam uključio split tunneling osim za iris i ubije konekciju cim se povežem na server.

Treba da ukljucis tunneling za one app koje hoces da koriste vpn vezu

Aktivirao sam control D,proradili su mi RTS kanali na eonu,ali nekako duze treba da se ceka da bi se kanali pokrenuli,da li neko ima resenje ?

Imam problem,na tvu sam podesio sve preko controlD,medjutim kad ugasim modem i ponovo pokrenem moram sve iz pocetka....ima neko resenje za to?

Zavisi
ControlD prepoznaje tvoj nalog i uredjaj na osnovu tvoje IP adrese.
Ako gasenje i ponovno paljenje modema promeni tvoju IP adresu, onda Control D ne zna ko si ti.
Da li si na javnoj IP adresi ili iza CG-NAT-a?
Ako si na javnoj adresi, onda je resenje da u ControlD umesto IP adrese upises neki Dinamicki DNS domen, a koji - to opet zavisi od modema ili rutera koji korstis.
Ako si iza CG-NAT-a onda nista nije u tvojim rukama, i nema jednostavnog resenja, jedino nemoj da gasis modem.

Zavisi
ControlD prepoznaje tvoj nalog i uredjaj na osnovu tvoje IP adrese.
Ako gasenje i ponovno paljenje modema promeni tvoju IP adresu, onda Control D ne zna ko si ti.
Da li si na javnoj IP adresi ili iza CG-NAT-a?
Ako si na javnoj adresi, onda je resenje da u ControlD umesto IP adrese upises neki Dinamicki DNS domen, a koji - to opet zavisi od modema ili rutera koji korstis.
Ako si iza CG-NAT-a onda nista nije u tvojim rukama, i nema jednostavnog resenja, jedino nemoj da gasis modem.
Hvala na odgovoru,radi se o alkatel 4g ruteru u koji je ubacena mtl kartica,tako da nisam siguran sto tice ip adrese,a posto bas nisam toliko u toj materiji,svako uputstvo bi mi znacilo...hvala puno!

Iskren da budem godinama sam se mucio, zezao sto krekovane aplikacije, sto “budženje” svega i svacega da EON proradi, od kad sam kupio VPN preporodio se.

Pogotovu kada se podeli na 3-4 osobe to mu izadje ni po 2000din. za dve godine.

Ni jedno cimanje nije vredno tog truda koliko je sve prosto i kako lepo radi u par klika.

Iskren da budem godinama sam se mucio, zezao sto krekovane aplikacije, sto “budženje” svega i svacega da EON proradi, od kad sam kupio VPN preporodio se.

Pogotovu kada se podeli na 3-4 osobe to mu izadje ni po 2000din. za dve godine.

Ni jedno cimanje nije vredno tog truda koliko je sve prosto i kako lepo radi u par klika.
Naravno da je VPN laksa opcija,ali ako omas smart box,ali ja imam smart tv na kom ne mogu da instaliram ni jedan VPN....

Vrh Dno