Šta je novo?

EON (ex D3GO) [za EON Smart TV/box aplikaciju postoji posebna tema]

Pozdrav, da li ima neko Eon za Smart tv a da mu ne treba?

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

To napišeš ovako:

Pozdrav, da li neko ima Eon za Smart tv a da mu ne treba, platio bih 700 din mesečno :D

Ima da se jave ljudi.

Ma[emoji768 je napisao(la):
e;5562510]To napišeš ovako:

Pozdrav, da li neko ima Eon za Smart tv a da mu ne treba, platio bih 700 din mesečno :D

Ima da se jave ljudi.
+1
А може и размена добара. Типа таблет, телефон или слично који њему не требају. Наравно, не кршеви јер ни ЕОН није (ипак) крш.

Послато са PRA-LX1 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Više sam za podelu troškova. Uzme se EON za 1400 dinara i podeli.

I ja sam ako moze na smart tv. [emoji3]

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

1 smart tv i 1 eon za mobilni istovremeno mogu da se koriste i sta bi tu bila ravnopravna podela.

Koliko sam shvatio EON android - tablet verzija ako se instalira na BOX ne može kršteno da se kosirti sa daljincem? Nego mora da ide EON verzija pravljena za Smart TV?

Realno ti daljincem slabo sta možeš kršteno da koristiš na boxu i treba ti airmpuse ili tastatura. Definitvno, tv eon je jednostavniji za upotrebu, ali ti treba trio gold extra ili jaci paket da bi mogao da aktiviras.

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

A na nekim "boxovima" ni EON TV ne radi remote control :d :d

Realno ti daljincem slabo sta možeš kršteno da koristiš na boxu i treba ti airmpuse ili tastatura. Definitvno, tv eon je jednostavniji za upotrebu, ali ti treba trio gold extra ili jaci paket da bi mogao da aktiviras.

Interesuje me da li može +/- kanal da barem radi da ne mora sve da se klikce sa airmouse-om/tastaturom pri promeni kanala. Naravno za BOX je planirana neka tastaurica sa touchpadom.

Jeste da mora Gold Extra ali može i u Duo varijanti.

Iz glave, na page up/down menjas kanale i mozes da ukucas br da direktno promenis kanal. Problem je glupavi početni meni koji nikako da se skloni, nego mora da se klikne dole na play.

@danijel00: Komentar iznad tvog se odnosio na verziju EON aplikacije za telefone i tablete kod koje nije moguće menjanje kanala na ta 2 načina koja si naveo.
Za običnu / smartphone aplikaciju mogu da se menjaju kanali skrolovanjem sa mišem, a direktno kucanje broja kanala ne može.

Svaki put kada reinstaliram win ili obrišem keš moram izvršiti novo logovanje na Eon i zauzimanje novog uređaja dok se prethodno korišćeni mogu obrisati samo 2 mesečno. Moje pitanje je sledeće, da li neko zna kako da sačuvam keš ili istoriju na mozili a kasnije je vratim po potrebi i izbegnem zauzimanje novog uređaja?

@danijel00: Komentar iznad tvog se odnosio na verziju EON aplikacije za telefone i tablete kod koje nije moguće menjanje kanala na ta 2 načina koja si naveo.
Za običnu / smartphone aplikaciju mogu da se menjaju kanali skrolovanjem sa mišem, a direktno kucanje broja kanala ne može.

U pravu si, ja sam bio neprecizan
dakle EON ATV - radi pg up/dn i broj kanala, samo je ipak na momente tupav interfejs. Zahteva jaci paket kod SBB-a i dodatnu aktivaciju (i radi samo na 1 uredjaju)
EON Tablet/telefon - neupotrebljiv bez touch ekrana, tastature, airmouse ili slicnog uredjaja. Najlaksi nacin za naci neki kanal je otkucati ime istog preko tastature!! ovo ne zahteva dodatnu aktivaciju i moze na vise uredjaja (bila je preica da rade i odjednom).

Svaki put kada reinstaliram win ili obrišem keš moram izvršiti novo logovanje na Eon i zauzimanje novog uređaja dok se prethodno korišćeni mogu obrisati samo 2 mesečno. Moje pitanje je sledeće, da li neko zna kako da sačuvam keš ili istoriju na mozili a kasnije je vratim po potrebi i izbegnem zauzimanje novog uređaja?

Da bi ti ostao EON login, ne smes da brises cookies i offline website data u podesavanjima, bilo da ti se automatski brise pri exit-u ili da rucno brises. Posto se meni automatski brise skoro sve pri exit-u (osim ove dve stavke, naravno), ja sam kod sebe instalirao Cookie AutoDelete extenziju i u podesavanjima stavio EON na whitelist. Ona ce automatski brisati sve cookies, osim za EON. Ako eventualno koristis CCleaner, samo podesi u Options, Cookies to Keep za eon.tv.

A ta cookie auto delete extenzija jel to za FF ili Chrome?

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

Gde da skinem eon tv da bi instalirao na box sa daljincem? Imam trio gold extra, a na storeu mi izbacuje samo obican eon.

Kada gledam eon na jednom računaru, kursor miša na ekranu nestane posle nekih par sekundi i nevidljiv je do ponovnog pomeranja miša, na drugom računaru koji ima isti operativni sistem i browser kursor ne nestaje dok ga sam ne sklonim sa ekrana da ne smeta :) da li neko zna od čega to zavisi i gde se to podešava?

Kada gledam eon na jednom računaru, kursor miša na ekranu nestane posle nekih par sekundi i nevidljiv je do ponovnog pomeranja miša, na drugom računaru koji ima isti operativni sistem i browser kursor ne nestaje dok ga sam ne sklonim sa ekrana da ne smeta :) da li neko zna od čega to zavisi i gde se to podešava?

Stavi misa od ok kompa na taj drugi, a i podlogu, pa probaj. Ume mis da zeza.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jel postoji opcija da se ovo sve smanji? Malo mi je preveliko.. u pitanju je S8+.
89f09b662cb516b014bd7f30a109ee35.jpg

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Izvinjavam se promasio sam temu, ako moze moderator da prebaci post u temu o Tapatalk.

Post za ovde glasi:
Koja je razlika izmedju VBR i CBR u Eon za Smarr TV aplikaciji? Sta je bolje odabrati?

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Odaberi CBR.

Koliko sam ja "izanalizirao" kad izabereš "ABR" [average bitrate] opciju pri svakoj promeni kanala kreće sa streamom najnižeg bitrate-a pa postepeno "diže" bitrate ka najvećem (= imaš onako lošu "sliku" prvih par sekundi zatim podigne na maximum kvalitet; tako radi aplikacija za smartphone / tablet gde ne postoji mogućnost za izbor CBR) a ako izabereš "CBR" [constant bitrate] opciju onda pri promeni kanala odmah "bira" najbolji stream tako da nema tog momenta "prvo krš pa onda poboljša".

Uz napomenu da stream koji dobijaš kad izabereš CBR opciju nije stvarno sa konstantnim bitrate-om već je sa variable bitrate-om gde je prosečan bitrate tih ~7000 kbps / 7 Mbps.

• Like
Reagovanja: M J
Stavi misa od ok kompa na taj drugi, a i podlogu, pa probaj. Ume mis da zeza.

Sent from my iPhone using Tapatalk
E probao sam ali opet isto, čim ubacim barem jedan risiver, a imam ih 3( miš, tastatura, airmouse) , kursor neće da nestane dok gledam eon. Na youtube normalno nestaje posle par sekundi, ne znam u čemu je kvaka.

• Like
Reagovanja: M J
Nazad
Vrh Dno