Šta je novo?

EON (ex D3GO) [za EON Smart TV/box aplikaciju postoji posebna tema]

Je l' postoji mogućnost da se izbriše uređaj registrovan za EON? Pošto su promenili stari mojsbb portal, na novom nema, a nema ni na eonu (aplikacija ili browser). Ili ja ne vidim dobro

Ne znam da li sam pogodio temu, ali me zanima ako neko moze da razjasni, da li je moguce da n1 i nova s nestanu sa eona ? To pitam zato sto je nestao n1 sa totala, a nije pusten na yettelu, a yettel je kupio i sbb.

Sa eona neće nestati nikad zato što je eon ostao u vlasništvu UM.

EON nije vlasništvo UMa, a neće nestati barem neko vreme jer imaju ugovor potpisan.

Može, ali uz velike penale.

Ovde neki i dalje brkaju platformu i uslugu.

Uslugu Eon van mreže (OTT striming televizije do krajnjeg korisnika na bilo kom internetu) i dalje pruža SBB, odnedavno u vlasništvu Emiraćana i Čeha (e& PPF Telecom).

Pruža je preko platforme Eon koja je uzeta pod licencu od UG-a (United Group) radi kontinuiteta pružanja usluga i zato što je Yettelova platforma (planiraju spajanje SBB-a s tim operaterom, takođe u njihovom vlasništvu) inferiorna.

UM (United Media) je deo UG-a u čijem sastavu su TV kanali i nema nikakve veze s bilo kakvim pružanjem usluga krajnjim korisnicima bilo gde niti sa striming platformom Eon, koja pripada firmi United Cloud, takođe delu UG-a.

UG je strateški izašao sa ne-EU tržišta uključujući i Srbiju i ne pruža više nikakve usluge krajnjim korisnicima kod nas pa tako i ne može da utiče na to koja će biti ponuda u Eonu van mreže, osim što je pri prodaji SBB-a obavezao kupca da određeni broj godina, navodno 5, u ponudi drži UM kanale, a kupac je tražio i dobio pravo ekskluzivne distrubucije tih kanala u Srbiji.

Poslednja izmena:
Preko neta, ima oba programa... nikada nisu ni nestajali.

Znači nezvanično jos 5 godina, ne bi me začudilo da ih ipak izbace uz ogromne penale kao što je neko napisao. Makar je skinut geoblock pa nema veze da li je eon u ili van mreze.

Šta mi je sad činiti, imam Total TV i nemam više N1,
koliko sam shvatio EON je softverska platforma za koju mi treba samo net, bilo koji?
I moram da im plaćam iznajmljivanje uredjaja 290 din mesečno pored predplate za paket, pošto imam smart TV star 12 godina.
Koliko TV-a mogu da prikopčam na taj uredjaj?

Ne moras da im placas uredjaj, mozes i jednokratno da kupis neki Smart Box i na njemu da instaliras aplikaciju

Znači jedan nalog jedan TV, a jel se može deliti nalog?
Imam apple TV, jel može na njega EON ili samo android?

za smart TV/box ide EON Smart aplikacija na koju se loguje preko koda i za koju postoji posebna tema u kojoj se može saznati na kojim platformama je podržana

za mobilne uređaje (📱, tablet) i browser-e na računarima postoje EON aplikacije o kojima je ova tema

za uslugu EON van mreže videti www.eon.tv

Znači jedan nalog jedan TV, a jel se može deliti nalog?
Imam apple TV, jel može na njega EON ili samo android?
Za apple tv nema eon tv aplikacija, medjutim mozes sa eon aplikacije za telefon da castujes AirPlay na apple tv.

Dakle situacija je sledeća. Na osnovu total tv-a odnosno ugovora koristim eon na tri telefona. Zbog kupovine novog telefona, želim da izbrišem moj stari uređaj i dodam novi. Međutim aplikacija moj sbb me uopšte ne prepoznaje tj ne mogu da se ulogujem. Nazovem 19900(sbb) i oni mi objasne da nemaju nikakve veze sa tim i da se obratim kol centru totala. Nazovem njih (19955) i oni mi kažu da uopšte nemam nikakav nalog na aplikaciji moj sbb(valjda se sada zove samo sbb). Pitam lepo gospođu pa na osnovu čega onda ja i dalje mogu da gledam eon na starom uređaju i na ostala dva telefona, kaže da će proveriti ugovor i nazvati za par minuta sa odgovorom. Naravno nije nazvala. Sta činiti, dakle nikako ne mogu napraviti da dobijem eon na novom telefonu ili da probam da napravim novi nalog ili šta već. Pretpostavljam da sam upao u neku sivu zonu.

Nema sive zone, nama Totalovcima su pobrisani SBB nalozi pre 2-3 dana jer više nismo deo SBB-a a EON app još uvek radi i pitanje je dana kada će to biti ugašeno. Nema brisanja i dodavanja novih uređaja, mi smo sada pod patronatom MTS i to je to.

Imaš opširnije na temi Total TV/EON SAT.

Znači gledaš još koji dan na telefonu, nemoguće da nisi u toku događanja, bez uvrede ;)

Poslali su nam mejl iz SBB pre par dana gde obaveštavaju da gase naloge i da EON prestaje da nam radi, nije još ali verovatno će uskoro.

ne mogu u browser aplikaciji da nađem spisak prečica sa tastature ili uputstvo. uglavnom, znam za sledeće:
kad se pusti nešto da se gleda, spejs ili k su pauza, strelica levo desno je za premotavanje 30 sekundi nazad napred, strelica gore dole je za jačinu zvuka, f je za full screen, page up page down ili home end je za početak kraj emisije koja se gleda
ima li prečica za promenu kanala ili emisije?

pod emisijom mislim na ove pravougaonike ispod linije
1749326858663.png

Ljudi, ima li ko modovanu app za EON BOX ? Imam Box ali iskljucena pretplata, ne mogu da instaliram app za Smart TV, pise da nije usaglasena sa postojecom ili sta vec. Ima li neko resenje da se gleda Smart TV aplikacija na EON boxu koji NEMAugovor i nema pretplatu ?

Hvala zmaju, sve sljaka :)

@momsab Druze prastaj, tek sam sad nasao odgovarajucu temu (a eno linka 5 postova iznad, al ne vidjoh na vreme), ako ti nije frka poslednja 3 upisa prebacu u nju, koristice narodu, Izvinjavam se opet.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno