Šta je novo?

EON (ex D3GO) [za EON Smart TV/box aplikaciju postoji posebna tema]

Bar si saznao da nije hardverska greska. Nikad nisam znao šta reguliše to nestajanje miša, vrv neki overlay u podešavanjima grafičke...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Uradio update danas i ne mogu više HBO na Chromecast? Probao lokalne kanale, mogu.

Ne radi casting ni na Cinemax i Fox kanalima.

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

@milkobgd: Ako je to do sad radilo to samo znači da su sa novim updatom samo konačno počeli da poštuju restrikcije koje su trebale da postoje od prvog dana.

Kod:
  "FOX",
  "FOX Life",
  "FOX Crime",
  "FOX Movies",
  "FOX HD",
  "FOX Life HD",
  "FOX Crime HD",
  "FOX Movies HD",
  "HBO HD",
  "HBO 2 HD",
  "HBO 3 HD",
  "Cinemax HD",
  "Cinemax 2 HD",
  "Nat Geographic",
  "Nat Geo HD",
  "Nat Geo Wild HD",
  "24Kitchen HD"

To su kanali za koje nije dozvoljen cast-ing, a takođe isti set kanala ne radi ni na root-ovanim uređajima (dok se ne sakrije root).

Server od prvog dana kako je krenula EON usluga šalje aplikacijama listu kanala gde svaki kanal ima "castEnabled" i "airplayEnabled" (za Cast/AirPlay funkicionalnost) odnosno "tamperedDeviceEnabled" (za root proveru) setovane na "true" ili "false". Tako da to što je radilo je bio bug :d

Koliko vidim nije do najnovije aplikacije. Stara je isto izgubila opciju. Do skoro je radilo.
Ne vidim šta štite time. Sa telefona na TV preko Chromecast taj kanal ne mogu a sa android box-u na istom tom TV-u mogu!?

Poslednja izmena:
To već ne bih znao... ako ista verzija aplikacije na jednom Android uređaju radi a na drugom ne radi. Ja sam bio iznenađen kad sam pre par meseci pročitao ovde na temi da neko tvrdi da cast radi za HBO kanale... upravo zbog ovoga što sam napisao u mom prethodnom komentaru (castEnabled : false & airplayEnabled: false , sledi logično da za taj kanal ne prikazuje Cast i AirPlay ikonice) jer se sećam da sam to ranije video kad sam video da je za te kanale i "tamperedDeviceEnabled : false" a da to aplikacija poštuje i ne dozvoljava puštanje tih kanala na rootovanim uređajima.. što sam mogao da proverim u praksi pošto mi je telefon naravno root-ovan (a i android box :d ). Chromecast nemam tako da to nikad nisam proverio u praksi.

A zašto to rade... pa verovatno su vlasnici tog sadržaja / tih kanala explicitno zahtevali tu vrstu restrikcija (za root što je standardna stvar, plus su verovatno tražili dodatne pare za cast & airplay a SBB nije hteo da plati) i / ili su hteli dodatno da im se plati.

Kao što sad RTS se sudi sa SBB-om pošto traže da se plati dodatno za CUTV ("gledaj iz početka") funkcionalnost.

Ako je i stara verzija aplikacije "izgubila" tu funkcionalnost onda je promena verovatno na server strani...

Poslednja izmena:
da li je ovakvo ponasanje eona dovoljan razlog za raskid uvogora?
necu da mi neko diktira kako cu ja da koristim moje uredjaje i da li cu da ih rutujem ili necu

na xiaomi mi a1 koji je rutovan sve savrseno radi, na tv boxovima nece

Lepše / bolje rootuj box :-devil-: Pa onda sakri root status koristeći ili Magisk Hide (ako si rootovao koristeći Magisk) ili instaliraj Xposed Framework pa RootCloack modul. Ili ako znaš kako menjaš sam apk fajl aplikacije...

A dovoljan razlog za raskid ugovora naravno da nije. Ako EON dobijaš kao sekundarnu uslugu uz D3/D3i/Total onda ti ugovorom nije garantovano ni da ćeš zauvek da imaš samu EON uslugu, još manje izbor kanala na istoj a kamo li da to sve mora da radi na "nedozvoljenim softverskim modifikacijama". Kao što ti imaš pravo da hoćeš da imaš root tako kompanije imaju pravo da neće da ti omoguće da koristiš njihov servis na takvom uređaju.

Ali “intro sound is gone for good” :D
I njih je smorio :)

Sent from my Samsung G950FD using Tapatalk

Mene kao korisnika to ne treba da se tice.
Korisniku je receno da postoji android aplikacija preko koje mogu da se gledaju sbb kanali i emisije nekoliko dana u nazad.
Korisnik hoce da instalira tu aplikaciju i koristi je.
Sta zna prosecan korisnik da li mu je tv box rutovan, njemu je receno da mu taj uredjaj stavlja android na tv i to je to.

Ne mogu oni da racunaju da sad svi znaju sve, pa da ce da unrootuju ili da sakrivaju rut ili rade ko zna sta.
Ako cu toliko da se bakcem, onda mi ni ne treba njihov eon ili celokupna kablovska, posto sa baktanjem i budzenjem ima i free.

Ja ne znam vise sta nije jasno onima koji posluju u ovoj zemlji da postoje ljudi koji hoce da plate i ne misle ni o cemu.
To i jeste svrha raznolike ponude.

Poslednja izmena:
Ako se dobro sećam TV boxovi nisu ni podržani, osim onih sa AndroidTV operativnim sistemom...

Obicni tv boxovi imaju isti android kao tableti i sve je savrseno radilo do proslog updatea.

Onda je razumljivo, ne žele da se Android boxovi koriste za gledanje sa aplikacijom namenjenom tabletima i telefonima. Najbolje bi bilo da svi kupimo odmah čim se pojavi po jedan EON box :)

Ja nemam više Xiaomi Mibox 3, da li na njemu još uvek radi EON smart TV aplikacija? Razmisljam se da narucim opet iz Kine.

@probotzor: Očigledno da nije sasvim isti :p Inače bi radio isto. Ta kategorija uređaja ja totalno "sivilo" i u funkcionalno-legalnom smislu... a očigledno se koriste raznorazne budževine kako je sve to odrađeno da se "ubaci Android" na njih. Mogu biti banalne stvari poput toga da se samo u build.prop nalazi "test-keys" umesto "release-keys" (što EON aplikacija proverava) preko toga da "ROM" sadrži busybox (koji ako se ne varam nije esencijalna komponenta Android OS-a) pa sve do toga da si root-ovao ti lično a ne proizvođač tvog "boxa".

Obični Android uređaji ne dolaze sa takvim nestandardnim rešenjima... što je verovatno razlog tj logika iza toga šta sve sama EON aplikacija proverava u cilju utvrđivanja je "tampered" ili ne uređaj.

Ako si očekivao "sipaj i vozi" varijantu trebao si da kupiš uređaj koji je na listi zvanično podržanih uređaja i eto, ne razmišljaš ni o čemu nego "samo radi".

Korisniku je receno da postoji android aplikacija preko koje mogu da se gledaju sbb kanali i emisije nekoliko dana u nazad.

Baš lepo što je to rečeno korisniku ali tek posle saznaš šta su sve "podrazumevani" limiti i specijalni slučajevi... evo ja prvi ne mogu da gledam SVE SBB kanale (preciznije ne mogu da gledam na EON servisu jedine kanale koji me zanimaju i zbog kojiih sam platio D3i: SportKlub; što naravno nije dovoljno za raskid ugovora) koje mogu da gledam na TV risiveru... i to ne na nepodržanom uređaju klase "kinezu" nego ni na jednom jedinom osim samog D3i risivera koji ne koristi EON platormu... pa sam bio prinuđen da se snađem.

@Sale99: U momentu kad je na pojedinim drugim (pretežno starijim Android box uređajima koji koriste Android < 6.x ) javio problem da ne radi (kod nekih bude samo crn ekran posle EON logoa, kod drugih "samo" ne rade kontrolisanje aplikacije sa daljincem/tastaturom) najnovija verzija (v2.16) EON TV aplikacije tad je ista radila kako treba na Mi Box-u.

Poslednja izmena:
Cool, hvala. Da ne zna ko, ima li još neki box sa AndroidTV OS-om poput Mibox3? Možda malo jeftiniji? Vidim da se cena nije mnogo promenila od prošle godine...

Tuga.... ako cu da se snalazim, onda cu da lovim liste sa sultanovic foruma za iptv, da gledam serije preko kodija uz neki najjeftiniji internet paket ili koriscenje tudjeg.
Eto, moze i free, ali je budzenje i snalazenje...

Iskreno ne znam ni sta placam vise.

Internet je toliko los da gubi preko 50% signala kroz jedan jedini tanak zid. Konstantno neki problemi sa uploadom. Cesto moram da restartujem ruter, jer se zaglupi.
Telefon nikakav, mnogo slabo se cuje razgovor u odnosu na ikom. Na kablovskoj losija slika nego kad je bio ikom. Svi kanali kodirani, ucitavaju se po 10 sekundi.

Koliko god da je ikom bio los, ovi su mu ga bas dali... Jedino ne puca internet toliko cesto, ali je usluga generalno uzasna.

Jednom nisam imao inernet 26 dana i dobio sam samo 300rsd popust. Naravno, uvek je korisnik kriv...

I sad *****avaju i sa ovim eonom...

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: M J
Za probleme sa EON postoje načini da se neutrališu...a liste sa Sultanović-a nikad neće raditi kako treba na duži period.
Ako imaš probleme sa dolaznim internetom do je jedna stvar, a "slabljene kroz zid" za WIFi nije problem provajdera nego tvoj lični... i to se svodi na ono "ne mere bez kabla"... kao privremeno rešenje može da bude to što ćeš lično da odeš i izdvojiš lovu za ruter sa 5 GHz WiFi ... ali i to neće doveka da daje poželjan rezultat... dok je "razvuci kabl svuda po stanu/kući" pravo trajno rešenje.

Svako bira spram mogućnosti i "estetskih senzibiliteta" bira, ali "ružne su mi / neću plastičkne kanalice po zidovima" + "ne mogu sad da kopam po zidu" == non stop kukanje na rad interneta u prostorijama dalje od rutera. Kome je stabilna brzina bitna po svaku cenu taj će j*biga da se žrtvuje pa da neko vreme fura kanalice po plafonu ili da sakriva kablove pod lajsne na podu do sledećeg krečenja ... gde će ako ima malo pameti da iskoristi priliku da odradi i "kopanje po zidu", krpljenje i na kraju to planirano krečenje i reši problem internet brzine u narednih deceniju minimum.

Samo da dodam da to slabljenje već u sledećoj sobi obično i bude na 5GHz, na 2.4 ipak probije bar jedan zid uspešno :)

Zato lepo kabl u zid pa rasporediš više WiFI AP u bitne prostorije a same AP uređaje si povezao žično i baš te briga. Ostaje i dalje problem klanja oko WiFi frekvencije sa ostalima u zgradi i oklonim zgradama ali je manje izrađeno kad je AP u istoj prostoriji gde i uređaj koji bi na net nego kad ih deli X zidova, uz svu tu "buku" iz komšiluka.

Ja sam na selu preko tavana (iskoristio budžir creva u zidovima kroz koja je spuštano nešto sa tavana: telefonska parica ili kabl od TV antene) odradio umrežavanje sve 3 prostorije koje sadrže svakodnevno upotrebljavane uređaje.. ovih dana se razmišljam imam li volje da se cimam da dovedem kabl iznad prozora na zidu gde su kućna vrata pa da odatle matori WiFi AP (54 Mbps max :d :d, dakle WiFi g) baca signal po dvorištu ... kad sedim u hladu pod vinovom lozom i čitam knjigu... Mrzi me pošto se komplikuje priča pošto nema više mesta u budžir crevu ovde gde stoji ruter... nije da mi često i tokom cele godine treba WiFI na dvorištu... naročito kad dovoljno dobro radi i "stavi WiFi uređaj na prozor, otvori prozor i podigni roletnu" + uređaj radi u repeater režimu (tako da nije neophodna žična veza između tog uređaja i Telekom rutera) ... jest da od 50 Mbps tamo u hladu imam 7-10 Mbps ali brzina nije ni bitna. Kad bude bitna i potrebna veća brzina na dvorištu privremeno ću da razvučem 10m UTP kabla kroz sobu i hodnik do prozora.

Meni je odjednom postala zumirana slika na eontv,kad se pusti program sve je ok. Cistio sam cache,isto.

• Like
Da li još nekome ne funkcioniše EON TV aplikacija? Na običnoj nemam epg, ali mi na tv-u skroz ne funkcioniše. 20180825_150007.jpg

Istu stvar mi izbacuje na Smart TV aplikaciji. Nisam nista azurirao niti palio TV par dana.

Sent from my S8+ using Tapatalk

Meni radi tv verzija.Probao i preko fona obicnu i ona radi.Nego kako da pustim titl?Konkretno na bbc-u nema prevoda i ne znam kako da ukljucim

@hybrid: Ako si mislio na BBC Earth taj kanal nikad nema titlove na EON stream-u ni na D3i stream-u. A ima ih na D3 i takođe ih ima kod MTS-a.

• Like
da na bcc earth sam mislio.Koja je to fora?!Jer vidim da ima na d3 pa reko mozda treba da se ukljuci nekako na eonu.Hvala tebi u svakom slucaju

Pitaj pametnice iz SBB-a zašto nema prevoda na tom kanalu na te 2 platforme koje sam naveo, a ima na njihovoj D3 platfomi plus ima i kod konkurencije koja isti kanal ima u ponudi.
Pre par godina je bila neka polemika na SBB forumu oko toga zašto tad gomila HD kanala (pre svega dokumentarni) nije imala titl a SD verzija istog kanala (koja je u većini slučajeva imala indentičnu programsku šemu; nije ono SD i HD verzija su totalno drugačiji kanal u suštini) je imala... plus se na to nadovezala i diskusija zašto pametnice lepe titl na samu sliku (= hardcode-ing titlova) za D3i i D3Go kad sama HLS specifikacija podržava "soft" subtitles... Uglavnom, odgovor koji su / smo dobili nije imao previše smisla niti je bio konkretan.

BBC Earth je jedan jako kratak period povremeno imao srpski titl na D3i streamu, valjda dok su testirali "da li da ga ubace" / "kako da ga ubace", i nakon toga ja ga nikad više nisam video. To je bilo neposredno nakon perioda kad su ubacili titlove na većinu tih dokumentarnih kanala koji u HD verziji nisu imali titl.

Sve u svemu, na EON & D3i nema i verovatno neće biti nikad srpskog titla. Takođe te 2 platforme nemaju mogućnost paljenja/gašenja titlova niti promene audio track (tj uopšte i nemaju dual audio track za kanale tipa Eurosport koji na D3 to nude) pošto titl lepe na sliku. D3i u podešavanjima ima te opcije oko biranja primarnog i sekundarnog jezika za titl i audio ali ne rade ništa, nisu u funkciji. Eon aplikacije nemaju čak ni opcije koje ništa ne rade.

Poslednja izmena:
Ja se čudim kako uopšte bilo šta radi kod njih. Pa bili su ljudi njihovi kod vas po kućama, kontaktirali ste razne “stručnjake” i supervizore telefonom...evo ja sam na nivou poluretardiranog homoida, ali sam za bilo kojiu oblast njihove struke bio zapanjen neznanjem dotičnih i lupetanjem istih.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like
Jel zna neko kako da unrootujem beelink g1 Android box? Jel radio to neko i jel ispeo?

Jel mogu da gledam EON u inostranstvu ako moji kuci i dalje placaju SBB?
Nisam jos probao pa reko da pitam da li moze ili da li mogu da budu neke posledice?

Nazad
Vrh Dno