Šta je novo?

Električni brijač - preporuka

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
Pozdrav kolege...

Poslednjih četiri godine nosim bradu koju samo trimujem...

Međutim pomalo se posedelo, pa sam rešio da se obrijem (a i žena mi zvoca godinama za jbn bradu)...

Oduvek sam mrzeo da se brijem, i sad mi posle ovolikog perioda bez brijanja izgleda nezamislivo da se ponovo "gulim" žiletima (nebitno da li old skul, Gillette sa tri ili pet oštrica)...

Zato gledam neki električni kupim, jer mi deluje da mi je bolje svaki radni dan da manem i prozujim dva minuta preko lica, nego da sapunjam, gulim, posečem se i sl.

Da li neko ima preporuku, da je dostupan kod nas i da je lično testirao...

Naravno da je dobar i jak motor, da ne čupa, da bude glatko i ravnomerno...

Hvala

Ovakve mašinice su samo za kraću bradu, pa je neophodno redovno brijanje.

Meni ovakvi modeli nisu odgovarali (pisao sam ranije ovde), a koristio sam Xiaomi model koji je imao dobre recenzije na internetu (ruske YT recenzije). Teško je skidao sa vrata (gde dlake rastu u više pravaca) i ostavljao je iritacije.
- Sa druge strane, tastu je fenomenalna, ali on ima slabiju bradu i Philips mašinicu (plaćena 4-5 hiljada). Probao je još jednu jeftinu, koja mu ne radi tako dobro.

Kod ovakvog tipa mora da se ide u krug mašnicom (oba smera) kak obi bolje/lakše i sa manje iritacija brijala.
One sa valjkom ostavljaju mnogo manje iritacija.

Najbolje da probate pa vidite koja vrsta vam više odgovara.

Javi kakva je kad je istestiraš.
Posle par brijanja utisak je sledeci.Nije losa stvar ko se brije najkasnije svaki drugi dan i ko nema potrebe za bilo kakvim trimovanjem.Trimer je maltene neupotrebljiv,jedva i zulufe oblikuje.Nije bučan.Ovo je dobro za nekoga ko kupuje prvu masinicu.Pri otvaranju za čišćenje često ispadnu oni kružići sa nožićima.Lagan i deluje kao igračka.Biće ipak vraćen u Lidl...
Kupio bih braun 3040s ali ga nema uopste u radnjama,samo na oglasima na kupujem prodajem.Da li ga je neko koristio?Jel može neka preporuka za uredjaj koji brije i moze da lepo i precizno istrimuje tanku "jareću" bradicu,tako da se ne koriste dva uredjaja.Ne svidja mi se philips one blade,radije bih klasičan električni brijač.Hvala

Posle par brijanja utisak je sledeci.Nije losa stvar ko se brije najkasnije svaki drugi dan i ko nema potrebe za bilo kakvim trimovanjem.Trimer je maltene neupotrebljiv,jedva i zulufe oblikuje.Nije bučan.Ovo je dobro za nekoga ko kupuje prvu masinicu.Pri otvaranju za čišćenje često ispadnu oni kružići sa nožićima.Lagan i deluje kao igračka.Biće ipak vraćen u Lidl...
Kupio bih braun 3040s ali ga nema uopste u radnjama,samo na oglasima na kupujem prodajem.Da li ga je neko koristio?Jel može neka preporuka za uredjaj koji brije i moze da lepo i precizno istrimuje tanku "jareću" bradicu,tako da se ne koriste dva uredjaja.Ne svidja mi se philips one blade,radije bih klasičan električni brijač.Hvala
Ja имам препоруку али мало је скупља варијанта па не знам да ли ти одговара ?

Da li je ovo dobra ponuda?

Da li je ovo dobra ponuda?
Bolje dasi iso u prodavnicu da vidis koja baterija , li ili nim

Po boji plastike i po broju modela (QP2730/20)i ceni već se može pretpostaviti da je to model sa litijum ;) i da je to zamenilo stari model QP2530/20. A da je ovo model sa nikl baterijom:

Litijum jonska je baterija, kad se otvori link piše u opisu.

Danas kupio one blade 360 na akciji u lilly-u, brada je bila oko 1cm, nakon brijanja sam bio prezadovoljan rezultatom, skoro kao ziletom. Sve preporuke za proizvod.

Isti su nozevi osim sto je ovaj drugi noviji model i ima li-on bateriju.

Uzimajte sa litijumskom baterijom.

Ja sam uzeo na niklovanom (pre 3 godine kada nije bilo izbora) i puni se 8h (bez ikakve indikacije da li se zaista puni, koliko je ostalo niti da li je napunjena) da bi radila 1h. Litijumska (doduše najnoviji/najskuplji model) se puni 1h a baterija traje 2h i piše na njoj koliko je procenta puna. Ne znam jel jeftiniji aparati sa litijumskom baterijom imaju indikator punjenja (indikator napunjenosti baterije nema samo najjeftiniji model, dok srednji ima crtice, a skuplji procente), ali mislim da im je identično vreme punjenja i korišćenja kao i ovom najskupljem.

Indikator napunjenosti bilo da su crtice ili u procentima imaju samo pro modelu u zavisnosti od opreme sa kojom dolaze tako da ovi jeftiniji imaju samo lampicu koja sija narandzasto ili zeleno kada je puna.

Pro modeli ne zavise od opreme, pa ni indikacija na njima. Koliko sam video postoje 3 modela (ne računajući vrstu baterije): bez ikakvog ekrana, sa ekranom na "crtice" za indikaciju baterije i onim sa "normalnim" ekranom koji prikazuje cifru u procentima.
Ovaj najosnovnijih možda ima indikaciju preko boje led lampice, ali nisam siguran da je za sve modele, jer moj Ni-Mh ima samo led zelene boje i ne menja se boja.

P.S. Možda noviji modeli i Ni-Mh imaju diodu sa promenom boje, ali moj model kupljen 2019.

Svakako bih uzeo litijunski model, bez obzira na ekran, jer je punjenje 8 puta brže, a baterija drži duplo više. Indikacija punjenja i napunjenosti je samo još jedan, meni veoma značajan dodatak.

Pro modeli ne zavise od opreme, pa ni indikacija na njima. Koliko sam video postoje 3 modela (ne računajući vrstu baterije): bez ikakvog ekrana, sa ekranom na "crtice" za indikaciju baterije i onim sa "normalnim" ekranom koji prikazuje cifru u procentima.
Ovaj najosnovnijih možda ima indikaciju preko boje led lampice, ali nisam siguran da je za sve modele, jer moj Ni-Mh ima samo led zelene boje i ne menja se boja.

P.S. Možda noviji modeli i Ni-Mh imaju diodu sa promenom boje, ali moj model kupljen 2019.

Svakako bih uzeo litijunski model, bez obzira na ekran, jer je punjenje 8 puta brže, a baterija drži duplo više. Indikacija punjenja i napunjenosti je samo još jedan, meni veoma značajan dodatak.
litijunska je nekako jaca nego nimh, imam obe pa znam

Kada sam otpakovao proizvod i hteo da ga upalim nije hteo da radi i svetlela je narandzasta lampica pri dnu. Stavio sam ga da se puni i krenula je da se naizmenicno pali i gasi zelena i posle mozda nepunog sata pocela je da svetli konstantno zelena lampica.

Poslednja izmena:
Apropo baterija, korisnik sam Philips one blade mašinice 5 ili 6 godina. Ne brijem se / trimujem bradu baš nešto često, recimo jednom u 15-20 dana, nekada i ređe. Imam jaku i gustu dlaku. Do sada sam iskoristio svega 3 ili 4 "žileta". Ali ono što me posebno oduševljava, je to što je punim jednom u par meseci. Nikada mi se nije desilo da mi baterija sama od sebe iscuri. Naravno opadne joj neznatno napunjenost, ali to je sića za razliku od Brauna (type 5544) koga takođe posedujem nekoliko godina (ima dodatke za dlake u nozdrvama i ponekad je koristim za šišanje). Napunim je, koristim recimo par minuta i ostavim. Posle mesec dana kada probam ponovo da je upotrebim ne može, mora prvo na punjač.

Svaka mašinica koja može da se koristi pod tušem ne bi trebalo da može da se koristi dok je na punjaču.

Neka preporuka za trimer za bradu (ne brijanje do kraja, vec trimovanje do 0.5-1mm, da bude uredno, bez kasapljenja, urastanja dlaka i sl.)?

Cena npr. do 100eu.
Moze zicani ? Ili trazis bezicni ?
Ima i kod drugih prodavaca, cena je slicna, 500 dinara gore - dole.
Vredi svakog dinara, mozes je koristiti za sisanje i brijanje. Trimuje bas kako tebi treba, jedan milimetar, nema greske. Profi oprema, dopasce ti se sto posto.

Moze zicani ? Ili trazis bezicni ?
Ima i kod drugih prodavaca, cena je slicna, 500 dinara gore - dole.
Vredi svakog dinara, mozes je koristiti za sisanje i brijanje. Trimuje bas kako tebi treba, jedan milimetar, nema greske. Profi oprema, dopasce ti se sto posto.
Moze i zicani i bezicni, to mi nije na vrhu prioriteta.

A koji je najkvalitetniji inace po tebi, nezavisno od budzeta (ili npr. do 300eu)?

Moze i zicani i bezicni, to mi nije na vrhu prioriteta.

A koji je najkvalitetniji inace po tebi, nezavisno od budzeta (ili npr. do 300eu)?
Oвај је најбољи, профи, бољи ти не треба, можеш да отвориш фризерски салон или да оставиш деци у наследство, или да шишаш све по кући коме треба.
Дакле апарат је и за бријање и за шишање, профи варијанта, нема везе што не кошта 100 евра, апарат је прављен за професионалну употребу и за трајност. Наравно и прављен је и за квалитет. Пробао сам и Wahl који је исто профи, мени се много више свидео Moser.
Прецизније речено, годинама сам радио са Wahl-om a две године имам Moser primat.
Дакле друга алтернатива је Wahl, али ми је на Wahl-u после више година пукао неки метални део унутар машине, да ти сад не објашњавам. Некако ми је Moser сигурнији по том питању да имам утисак да нема тих проблема.
У сваком случају Moser има другачији приступ који ми много више одговара за шишање. Што се тримовања тиче, има могућност међу-варијанти тј. много је лакше тримовати на тачно одређену дужину браде.
Или без наставака за бријање од 1 милиметар.

Дакле то је то, фризери користе Moser или Wahl, обрати пажњу када будеш ишао на шишање, нема треће фирме, тако да су ове две марке најбоље. Тј. то је једна иста фирма сада.
Некада је то било скоро па џаба, ја сам Wahl машину за шишање пре више од 10 година платио 55 евра. Сада је то мало већа цена, но добро, опет се исплати.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno