Šta je novo?

Električni brijač - preporuka

Čika_Kure

Čuven
Učlanjen(a)
04.11.2010
Poruke
4,524
Poena
715
Pozdrav kolege...

Poslednjih četiri godine nosim bradu koju samo trimujem...

Međutim pomalo se posedelo, pa sam rešio da se obrijem (a i žena mi zvoca godinama za jbn bradu)...

Oduvek sam mrzeo da se brijem, i sad mi posle ovolikog perioda bez brijanja izgleda nezamislivo da se ponovo "gulim" žiletima (nebitno da li old skul, Gillette sa tri ili pet oštrica)...

Zato gledam neki električni kupim, jer mi deluje da mi je bolje svaki radni dan da manem i prozujim dva minuta preko lica, nego da sapunjam, gulim, posečem se i sl.

Da li neko ima preporuku, da je dostupan kod nas i da je lično testirao...

Naravno da je dobar i jak motor, da ne čupa, da bude glatko i ravnomerno...

Hvala
 
^ Naravno nisam mislio "bebi guza" glatka koža, bitno da ne čupa i ne preskače, tj, da seče ravnomerno i ujednačeno...

Mora biti dostupan u našim radnjama...

Sad nešto gledam hvale Panasonic brijače... Ko bi rekao mislio sam da su tu Philips i Braun i to je to...
 
ja imam dugo philshave prvu seriju, star 20 godina i jos radi, ali nikada nije mogao glatko da napravi. U aprilu sam uzeo Braun serije 5, i sa njim je moguce dobiti baby but, ali za to treba preci dosta puta i nikako 2 min nije dovoljno za jaku bradu. Najlakse je da krenem sa starim elektricnim, onda uradim Braun, i onda umesto oranja njime do kraja predjemo ziletom reda radi. Kad sam ja proucavao, od svih proizvodjaca izdvajaju se Braun i Panasonic (arc s), s tim da njih kod nas nisam nasao u prodaji. Priznajem ocekivao sam i ja sa Braunom sve gotovo za 2 minuta, ali to mozda ko ima slabu i redju bradu, inace zahteva strpljenja. Bolje ide kada se radi sa penom za brijanje, ali opet treba preci dosta puta. Tako da ako planiras dati te pare, dobro proceni, da ne bude opet zilet u ruke i 200e u fijoci ;)

Sent from my SM-G975F using Tapatalk
 
Baš sam hteo da klincu uzmem One Blade kao prvi brijač, došlo vreme i da se skidaju brkovi :d
 
U SAD sam kupio Philips Norelco AT830/41 Shaver 4500, kod nas nema bas takvog modela, najslicniji je S3333/54. Mozes dobiti bas glatku kozu, ali moras ga koristiti recimo svakog drugog dana (u mom slucaju). Kada se zapusti brada, krene da cupka. Koristio sam ga kratko pa sam ga predao ocu, suvise sam nemaran da bih ga koristio svakog dana i vratio sam se ziletu. Kazu da sve ide daleko lakse nakon nekog perioda navikavanja i predlazu da se u prvo vreme koristi u kombinaciji sa gelom za brijanje. Ali ako bih bio redovan, verovatno bih uzeo takav, zadovoljan sam bio.
 
da dodam, Brauna kod nas ima (Panasonic nisam video te bolje modele), cena je dosta jaka, ja sam seriju 5 uzeo na popustu za 18K, i ona ne cupa ni na malo duzoj bradi, ali opet, nema s tim nista na brzinu ko ima jacu bradu. vrlo koristan portal je https://shaverguru.com

Sent from my SM-G975F using Tapatalk
 
Ja sam krenuo u ovu priču prošle godine i imam Xioami sa 3 glave (hvaljen na nekim review sajtovima i youtube-u) i Philips One Blade.

- Ovaj sa 3 glave ok skida bradu, ali je na vratu teško skinuti lepo, zbog toga prelaziš više puta i onda imaš iritacije. To važi za sve brijače ovog tipa, iako su neki bolji od drugih.
- Philips One Blade mi je super iako brijanje nije skroz glatko (brada bude kao 12h posle brijanja brijačem), ali je brijanje izuzetno lako i komforno, bez ikakvih iritacija na kraju. Kao i prethodni, i ovaj može na suvo i mokro brijanje, ali ja koristim na suvo, jer sam video da je tako brže i zgodnije. Odlična stvar je što se može koristiti i za kosu između šišanja (oko ušiju i u vratu, a može i na ostatku uz odgovarajući uložak). Nikakvih iritacija i posekotina nema kod njega. Dodatno, može da se koristi kod sve brade, bez obzira na dužinu, što gornji ne može (kod tipa sa 3 glave čim je dlaka malo duža, tipa brada od 10-15 dana ne može da se brija jer je duga i samo čupa). Baterija traje za 4-5 brijanja opušteno, a mana je što kada se puni ne znaš nikad da li je napunjen jer nema signalizaciju za to (samo led lampica signalizira da je uključen na punjač).

Postoje i sa tzv folijama brijači (2 valjka) i oni imaju komfornije brijanje od onih sa 3 glave i neki su veoma blizu rezultatima žileta. Braun je dobar, ali je papren, a imaš i neke koji su blizu njega, ali za mnogo manje para.

U svakom slučaju, poseti ovaj sajt i pogledaj njegov youtube kanal, pa ćeš steći predstavu šta bi bilo najbolje za tebe.
https://groomreviews.com/

Mislim da je ovaj bio "best buy" kada sam ja gledao: https://groomreviews.com/remington-f5-5800-electric-shaver-review/

P.S. Bolje je uzeti iole provereni model, nego proći jeftinije i/ili rizikovati. Sa druge strane, treba dati što manje para kako bi video:
1. kako izgleda celokupno iskustvo brijanja električnim brijačem
2. kako radi određena vrsta brijača (folija, rotirajuće glave, one-blade), kako bi odlučio koji najviše odgovara tebi.
- Kada tako vidiš da li ti električni brijači odgovaraju i koji tip je za tebe, onda ćeš lako naći najbolji pa preći na njega.
 
Hvala puno svima, znače mi Vaša iskustva...

Ta One Blade sam čuo da je dobar, ali tu moraš menjati brijače svaka tri meseca (ako se ne varam)...

Ovaj Remington mi deluje ok (jer više naginjem ka brijačima sa folijom), ali nisam nigde kod nas našao...



EDIT: Za sad sam najbliži da uzmem Panasonic ES-RT47-S, vidim da je mahom pozitivno ocenjen, a ok mi je cena

EDIT: Kupio ovaj Panasonic, videćemo kad stigne kakav je, pa bacim review...
 
Poslednja izmena:
Koliko € Panasonic? :)
 
Javni obavezno kada stigne i kada ga isprobaš [emoji854]
 
Samo da dodam, ako se ne brijate na suvo, manite se sapuna, pena i gelova. Uzmite ulje za brijanje u DM-u. Neuporedivo je bolje i lakše brijanje, a toliko prijatno da nećete želeti da ga isperete posle.

Znam da je dobar shaving butter (onedolarsshaving club sajt), ali ga još nisam probao i ovo ulje je najbliže tome.

Za sve električne brijače je potreban period privikavanja i nemojte se zavaravati u suprotno.
 
@outlaw biće review...

@nemanja ima li to ulje naziv? Proizvođač? Sad sam probao da nađem na DM sajtu, ali sam našao samo ulje za bradu, šampon za pranje brade i sl... Ne nađoh to ulje za brijanje...
 
Sa zakasnjenjem ali mozda nekome pomogne ko ima izrazito jaku bradu koja izrazito brzo raste kao meni: Philips S9000 serija.
Nisu jeftini ali briju na glatko bez cupanja izrazito brzo, laki za odrzavanje i baterija drzi jako dugo.
 
Kao što sam obećao da napišem prve utiske posle 10tak dana korišćenja električnog brijača Panasonic ES-RT47-S...

Sam uređaj je kompaktan, kvalitetne izrade, sa kombinacijom plastike i gume na dršci. Oblik je ergonomski i lepo prijanja u šaci i ne klizi čak ni ako je ruka klizava od pene.

Sečiva brijača se sastoje od središnjeg rotirajućeg sečiva i dva sečiva koja se nalaze ispod mrežica koja se kređu (vibriraju levo-desno), a koja se poziciono nalaze gore i dole od središnjeg sečiva (slikovito kao hot dog, a središnje sečivo je viršla).

Sečiva su vrlo dugačka, otprilike za 50% duža (možda i 70% duža od glava redovnih običnih brijača).

Brijač se lako rasklapa prilikom čišćenja, bukvalno u dva poteza...

Unutrašnji deo brijača je zaštićen i vodotporan...


Što se tiče utisak u radu, za sad sam probao četiri načina brijanja - suvo, obična voda, pena za brijanje i gel za brijanje - i obična voda i gel su mi se najbolje pokazali, uz napomenu da i dalje nisam uspeo da nađem ulje za pre brijanja koje j @nemanja pominja.

Suvo brijanje nije prijatno, veliko je trenje iako su rezultati odlični (uostalom kao ni sa običnim brijačem pa ne bi u detalje obrazlagao).
Brijanje posle klasične pene iz limenke pod pritiskom nije dobro jer je ta pena toliko gusta da "guši" brijač, koji praktično u prvom potezu kupi samo penu, a tek drugi i naredni prelazi kupe i dlačice.
Brijanje lica namočenog običnom vodom je iznenađujuće ugodno, mnogo prijatnije nego kad ovu varijantu probate običnim brijačem, uz manu što voda brzo "napušta" površinu lica jer nema pene da je vezuje i nije dovoljno "klizava" (viskozna) u nekim momentima...
Sa gelom je slična situacija kao sa penom i bolje rezultate postižem kad na lice stavim više vode nego gela )apravim retku smešu, tek da bude klizavo), jer tako obezbedim da oštrice klize, ali da se ne zagušuju gel-penom...
Svakako, već mogu da pretpostavim, da će ulje biti najbolje rešenje za električni brijač jer ne "zagušuje", a klizavije je od vode i duže se zadržava na licu.



Što se tiče rezultata brijanja tu sam prezadovoljan, brijač ne čupa, nema posekotina, kad sečeš suprotno od rasta dlake lice bude izbrijano kao brijačem...
Naravno dlake rastu u raznim smerovima (bar meni, posebno na bradi i poodbratku, pa treba rukom opipati smer rasta dlake da bi se moglo pravilno izbrijati bradu u suprotnom smeru)...

Kad se brije u smeru rasta dlake rezultati su znatno lošiji od običnog brijača...

Takođe, ja koji se prvi put brijem električnim brijačem nemam nikakvih iritacija...


Baterija drži dugo, i evo ja je za ovih deset dana i deset brijanja još niti jednom nisam dopunjavao...



Za sad nema ozbiljnijih mana osim što sečivo brijača ume da se zagreje (nije vrelo, nego je toplo) posle malo duže upotrebe (ali meni to ne smeta, čak i prija)...

Uslovna mana je pomoćno sečivo namenjeno za nausnice (brkove), zulufe i druga nepristupačnija mesta, koje se aktivira (izbacuje) klikom na za to namenjeno dugme, koje sam našao prilično oštrim i neugodnim za kožu, a sa malim efektima...

Malo smara, rastavljanje i čišćenje (prvo voda pa četkica, pa da se prosuši) ali ništa speciijalno...

Napominjem da ne znam da li aparat radi kad je priključen na kabl, tj. za situaciju da se baterija isprazni usled brijanja...



Što se tiče vremena potrebnog za brijanje, mislim da mi za sada ovakav vid brijanja oduzima čak i malo više vremena nego brijanje običnim brijačem, jer praktično za razliku od brzih i kratkih pokreta brijača, ovde prednost imaju sporiji pokreti i strogo vođenje o smeru rasta dlake, ali izostanak posekotina svakako kompenzuje duže vreme provedeno ispred ogledala...



Eto, za sad svaka preporuka za brijač...


A javim se sa dodatnim utiscima kada nabavim ovo ulje koje @nemanja pominje, a koje nisam uspeo naći iako sam u jednom navratu bio u DM, doduše bukvalno na 5min, jer sam bio u stisci sa vremenom, i izašao sam maltene odmah čim prodavačice nisu znalke da li imaju ovo ulje ili ne...


Ako nekog nešto konkretno zanima, a ja se nisam setio to da pomenem, neka slobodno pita...
 
Evo slike ulja za brijanje.
U DM-u obratiti pažnju, jer ima dve vrste, obično jedna pored druge, ali ovo sa slike je baš za brijanje.
5bed99903b5adb6037c888f88b6b6096.jpg
 
Zeleo bih da ozivim ovu temu u nadi da neko ima adekvatnu preporuku za trimer (dakle iskljucivo trimovanje, ne zanima me da skinem sve dlake sa brade). Poslednji koji sam uzeo je neki Braunov trimer, medjutim posle 6 meseci mi se granicnik za duzinu brade olabavio i pogodite sta, tokom brijanja mi odjednom spadne na nulu iako drzim prstom i napravim fino sebi rupcagu u sred brade :)

Nije mi toliko vazna cena koliko da bude zaista kvalitetan, da ne cupa i da ravnomerno istrimuje bradu - najteze mi je ispod brade jer mi je tu bas ostro

Hvala unapred na preporukama. I da, imam kratku bradu :)
 
Jel' probao neko Philips OneBlade? Vidim danas u radnji, deluje interesantno. Nisam kupio, imam još gomilu Gillette Fusion, pa nije žurba, taman da pročitam utiske.
 
Hvala @Mashinac . Ako neko ima konkretan model da preporuci, a da ga ima u nasim radnjama, znacilo bi mi :)

@mitar1982 , ovde sam procitao uglavnom lepe komentare za OneBlade. Bas sam ga danas istrazivao ali stvar koja me je jako odbila je da secivo mora da se zameni na svakih 4-5 meseci i taj izdatak je oko 2000 din.
Pogledaj ovaj video, najbolja recenzija bez ijedne reci:
 
Ja imam OneBlade preko godinu dana, a utiske sam izneo iznad.
Menjao sam umetak samo jednom do sada, ne zbog cene (u startu uzeo 2 dodatna za ukupno 10€), već zato što nije bilo potrebe. Kod nas su 2 komada rezervnih 2.000 dinara, ali verujem da se na buvljaku mogu naći povoljnije.
 
Evo da se pridruzim fan klubu OneBlade brijaca, utisci nakon prvog koriscenja su fenomenalni, uzeo sam danas u DM-u na snizenju i konacno da dozivim da mi brada bude ravnomerno istrimovana i da nista ne ''strci'' :)
 
Uzeh i ja OneBlade damas, 3-3 godine sam koristio Philips masinicu za sisanje da bih skidao bradu, naravno na 0 je stavim, jer imam izuzetno osetljivu kozu lica. Pre toga sam koristio Braun trimer star 15ak godina dok nije crkao.

OneBlade je top prica, odusevljen sam. Propustio sam akciju u DM-u, u Lilly-ju je bio na akciji i dalje ali ga nisam nasao u radnjama, samo online i uzeo sam na kraju u DM-u za 5000, 2530 verziju sa 4 nastavka i boljom baterijom.

Kompaktan kao obican brijac, vodootporan, odlicno lezi u ruci, ni najmanje mi nije iritirao lice, za mene pun pogodak.
 
Ukoliko je osetljiva koza u pitanju, a nije opcija da se pusti brada, OneBlade je ubedljivo najbolje resenje za brijanje. Ali za trimovanje, ako se vec izdvaja neki veci novac, najbolje je uzeti takodje Philipsov multigroom iz serije 7000. Kod nas sam model MG7735/15 video za 8 hiljada, taj uredjaj mnogi hvale na yt i kad god je prica o najboljim trimerima, i dugorocno je daleko isplativiji od OneBlade-a.
 
Mada je ovde tema trimeri za bradu a kad je već u pitanju brijanje gde naći Albus sapun za brijanje? Zalihe su pri kraju. Električni brijači su mi pravili problem na nepristupačnim mestima, uvek je toplota iritirala kožu te mi je najbolja kombinacija sa slike :Dbritva.jpg
 
Nazad
Vrh Dno