Šta je novo?

Električni brijač - preporuka

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
Pozdrav kolege...

Poslednjih četiri godine nosim bradu koju samo trimujem...

Međutim pomalo se posedelo, pa sam rešio da se obrijem (a i žena mi zvoca godinama za jbn bradu)...

Oduvek sam mrzeo da se brijem, i sad mi posle ovolikog perioda bez brijanja izgleda nezamislivo da se ponovo "gulim" žiletima (nebitno da li old skul, Gillette sa tri ili pet oštrica)...

Zato gledam neki električni kupim, jer mi deluje da mi je bolje svaki radni dan da manem i prozujim dva minuta preko lica, nego da sapunjam, gulim, posečem se i sl.

Da li neko ima preporuku, da je dostupan kod nas i da je lično testirao...

Naravno da je dobar i jak motor, da ne čupa, da bude glatko i ravnomerno...

Hvala

20220518_190040.jpg20220518_190105.jpg

Po pravilu, ima indikator (srednji sivi deo prestaje da bude siv i providi se ispod). Imaš to u uputstvu uz uređaj.

Ja sam držao mnogo duže od toga (5-6 puta duže) i isti mi đavo. Razliku primetim tek kada zamenim oštricu (u smislu da brže i lakše skida bradu, a i da je brijanje komfornije).

Edit: preduhitri me 🙂

Kako necu kad sam danas doneo kuci OneBlade Pro. 🙂
---------
Mali opis danasnjeg brijanja sa vise uređaja za brijanje...

Brada 46 dana stara, čekinja duga, jaka, puna brada sve do jagodica lica.

Pola lica sam brijao sa OneBalde Pro i mogu reći da veoma lako skida dlake i u nekoliko narednih preolaza dosta dobro brije lice.
Kvalitet brijanja bi opisao kao dosta glatko izbrijavanje kada se prstima pipa "niz dlaku" a kao 1/2 dana stara brada (od veceri do jutra) kada se pipa "uz bradu".
Povlacenjem prstima uz lice uz smer rasta brade "uz dlaku" se oseti da zapinje.
Kome ne smeta i kome ne prigovaraju drugi da je hrapavo lice, brijati se ovim uređajem je sasvim prihvatljivo.
Meni licno je nekako delovalo da je oštica uska al mozda i jer se zagubila u bradi... 😉

Drugu polovinu lica sam oslobađao brade pomicu Andis LCL masinice za šišanje.
E ovo jeste dobro za šišanje verovatno ali na licu ostavlja bas dugačke čekinje, kao da je brada barem 4-5 dana stara a na nekim delovima koje se nisam trudio lepo "uz dlaku" da brijem kao da joj je 7-8 dana.

Kako god, posle skidanja dugih dlaka brdae sa oko 1,5cm, obrijao sam se klasičnim sigurnosnim brijačem sa dvostranom oštricom.
Prethodno sam naravno kupio King C Gillette sigurnosni brijač u kom je kutijica sa 5 komada Gillette platinom obloženih sečiva.
Uz grijanje lica toplom vodom, Nivea gelom za brijanje (onaj srebrno-beli za 3 dana staru bradu), natopljenom četkom za penu, gore pomenutim Žiletovim brijačem obrijah se ja lepo da je lice bilo glatko niz i uz dlaku ko dečija guza.
Ovaj Žiletov brijač brije kao zmaj kako ove ostatke brade i jos uvek jake čekinje "od 3-4" dana kao i izbrijavanje vec dobro obrijanog dela lica sa OneBlade.
Nisam se posekao, ne osecas skoro nimalo ostricu koja bas nezno i uz minimalno dodirivanje uz karakteristican zvuk secenja brade odlicno bije.

Sto se mene tice ja posle pustanja brade se ne vračam na plasticne brijace sa vise ostrica, ne nastavljam koristiti OneBlade jer me nervira zvuk masinice i iritacija kože usled visetrukog drljanja po licu, prelazim na "staromodno" ali gospodsko bijanje sigurnosnim brijacem sa dve ostice.
Ništa tako dobro ne brije kao brijač(i) sa žieltom (sečivom), a ovakvi sigurnosni brijači koji su malo manje agresivni i sa umereno agrasivnim secivom su uzivancija za brijanje, odlicno izbrijavaju i cuvaju kožu lica.
Od ovakvog brijaca samo britva bolje brije i izbrijava ALI ja NIKOME ne bi dao da mi britvom priđe vratu, niti bi je ja sam koristio na sebi.

Poslednja izmena:
Tako je nekako i moje iskustvo (pisao davno na ovoj temi). OneBlade brija kao pola dana posle brijača, a sa mašnicom za šišanje je nezgodno i duže dlake ostanu.

Imao sam isto iskustvo sa OneBlade posle prvog brijanja (ta iritacija i više prelaza), ali se posle perioda privikavanja situacija drastično promenila. Nije ista tehnika kao brijačem, drugačiji ugao treba biti u odnosu na kožu, ali i u odnosu na dlaku (negde potrebno tangencijalno), a bude i bolje ako se prstima druge ruke pređe uz dlaku neposredno pre/ispred brijača...

Što se tiče brijača (ako može link do njega), javi se posle 5-10 uzastopnih brijanja u razmaku od dan-dva.
  • Imam osetljivu kožu lica (mislim isključivo na brijanje) i ne mogu da kažem za druge, ali je meni svaki brijač super i nemam nikakve iritacije/posekotine kada se brijam u razmaku od ~10 dana. Kvalitet brijača, žileta i svega propratnog (losion pre i posle brijanja, ulje/gel/pena za brijanje...) se vidi posle više uzastopnih brijanja u razmaku od dan-dva. Tada kreću problemi...
  • Ako se budeš brijao češće, javi kakav je taj brijač. Rado bih prešao na njega ako obećava 🙂

Tako je nekako i moje iskustvo (pisao davno na ovoj temi). OneBlade brija kao pola dana posle brijača, a sa mašnicom za šišanje je nezgodno i duže dlake ostanu.

Imao sam isto iskustvo sa OneBlade posle prvog brijanja (ta iritacija i više prelaza), ali se posle perioda privikavanja situacija drastično promenila. Nije ista tehnika kao brijačem, drugačiji ugao treba biti u odnosu na kožu, ali i u odnosu na dlaku (negde potrebno tangencijalno), a bude i bolje ako se prstima druge ruke pređe uz dlaku neposredno pre/ispred brijača...

Što se tiče brijača (ako može link do njega), javi se posle 5-10 uzastopnih brijanja u razmaku od dan-dva.
  • Imam osetljivu kožu lica (mislim isključivo na brijanje) i ne mogu da kažem za druge, ali je meni svaki brijač super i nemam nikakve iritacije/posekotine kada se brijam u razmaku od ~10 dana. Kvalitet brijača, žileta i svega propratnog (losion pre i posle brijanja, ulje/gel/pena za brijanje...) se vidi posle više uzastopnih brijanja u razmaku od dan-dva. Tada kreću problemi...
  • Ako se budeš brijao češće, javi kakav je taj brijač. Rado bih prešao na njega ako obećava 🙂

Da ti ovako kažem, ja imam izuzetno osetljivu kožu. Ceo život sam se patio, brijao svaki treći max drugi dan, svi machovi, fusion I ostala čuda. 3 različita električna, tek je to haos pravilo, te navikne se, te ne navikne se koža, te bukne kad se oznojim na treningu... Džaba.
Sad se klasičnim brijacem brijem svaki dan, bez ikakvih problema, uvek sam izbrijan, nemam problema sa iritacijom i osipom, a živim na Tajlandu gde se stalno kuvam, plivam u hlorisanom bazenu itd.
Desila mi se jedna urasla dlaka, u zadnjih x meseci, na vratu, jer je zilet bio pukao u brijacu, a nisam obratio pažnju da nešto nije ok... Brijem I glavu na ćelavo bar jednom nedeljno i gde još stignem 🙂

Mene profi brica nije smeo da izbrije jer mi je em jaka brada em osetljiva koža. Pošto mi crko fusion, iskopao sam mach3, al bogumi razmišljam sve više o klasičnom brijaču. Ionako ste me navukli na proraso. xD Pošto posle 3 brijanja krenu iritacije, baš se retko brijem i treba mi nešto što može da mi skrati bradu na nešto što mogu da obrijem brijačem a da ne napravi haos u kupatilu, pošto od rowenta mašinice za šišanje ili silvercrest trimer-a 2 sata čistim kupatilo.

Ja kupih Philips BT5502/15.

Samo me zanima... On je deklarisan kao periv pod vodom, ali čisto da budem siguran, da li sme da se ispira i "kućište" oštrice kada se ona skine, pošto na fotkama je prikazano kako se ispira ceo..

Kolika je razlika između One Blade-a sa Litijumskom baterijom i onoga sa Ni-Mh, na pakovanju stoji da Li-ion verzija traje 15min duže.

Pitam jer bih uzeo One Blade, pa se dvoumim da li uzeti Body+Face model sa Ni-Mh baterijom (autonomija 45min) ili uzeti Li-ion Face model (autonomija 60min). Cena im je identična.

Ja ga za telo nikad koristio nisam. Nije mi za to zgodan i svaki yrimer mi je bolji. Za zulufe i vrat između šišanja je super.

Lotijumska je bolja, brže se puni, a čini mi se da ta verzija ima i indikator pri punjenju baterije, pa znaš kada se napunio, dok ovaj drugi to nema. Možda noviji NiMh imaju indikator ali bih to ipak proverio.

Kolika je razlika između One Blade-a sa Litijumskom baterijom i onoga sa Ni-Mh, na pakovanju stoji da Li-ion verzija traje 15min duže.

Pitam jer bih uzeo One Blade, pa se dvoumim da li uzeti Body+Face model sa Ni-Mh baterijom (autonomija 45min) ili uzeti Li-ion Face model (autonomija 60min). Cena im je identična.
Samo Litijumska baterija , nekako jace i ravnomerno radi i duze traje nego NI-Mh on postepeno popusta snaga imam obe pa znam

Uzimam onda Li-Ion verziju, koliko sam razumeo, svaki je kompatibilan i sa tim dodacima za telo, pa bih eventualno mogao da ih dokupim naknadno, ukoliko mi zatrebaju.

Koji OneBlade model da kupim kako bih mogao da koristim za telo, ali da ostane ono 1mm iznad kože?
Cilj mi je da maksimalno skratim dlake da bude skoro kao skroz obrijano, ali da ostane najkraće moguće iznad kože kako ne bi dolazilo do iritacije.
Da li ovo može bez nastavaka ili postoji neki koji se podešava tako na ~1mm?

To ti neće ličiti ni za šta... S razlogom nastavci za telo kreću od 3mm ili 5mm jer dlaka mora da ima neku dužinu da prosto estetski ne bilo neprivlačno.

To šta želiš najbolje možeš da ostvariš sa nekim Philipsovim bodygroomerom koji ima dvostrani trimer i mrežicu... Jako dobro rade posao i krate dlaku ne skroz do kože nego tik do same površine, jedva se primeti, i ne bi trebalo da imaš problema sa iritacijama.

Hvala za predlog, nisam znao da postoji samo za telo. Ima li neko da koristi pa da preporuči konkretan model Philips bodygroomer koji ima kod nas da se kupi?

Dva modela su aktuelna BG 3010/15 i BG 3015/15...

Drugi je malo skuplji ali dolazi sa 3, 5, 7mm nastavcima i puni se sat vremena za 50min vremena rada... Prvi je praktično isti ali ima samo češalj od 3mm i puni se 8h... Ako ti nije bitna dužina punjenja i nastavci onda ti je svejedno jer oba koriste istu glavu...

Uglavnom jako su zahvalni, kvalitetna je glava, Philips je koristi godinama, i traje baš baš dugo... Meni je na prethodnom trajala 4-5 godina pre nego se folija na rezaču ulubila...

Vidim da ima i model BG5020/13, ali ne vidim sta je razlika u odnosu na seriju 3000?

Stigao 3015/15, prvi utisci onako posle jednog korišćenja. Treba se navići na način kako se drži aparat i pod kojim uglom. Taj prvi dan bude super osećaj na dodir i lepo izgleda. Već sutra prekosutra na nekim delovima tela bude iritacija kao da sam koristio brijač. Svakako hvala za preporuku, verujem da će svaki sledeći put biti sve bolje i bolje.

Da, treba se navići jer je ipak to kombinovani sistem oštrica koje podrezuju sa folijom koja brije, kao i el. brijač za bradu npr...

U principu najbolje je prvo namestiti ugao tako da oštrica zaseče a onda pod pravim uglom preći tako da folija obrije, ako skraćuješ skroz.

Da umanjiš ili sprečiš iritacije možeš da ga koristiš i za mokro brijanje, pod tušem topla voda ipak omekša kožu pa je onda prelaz lakši, ako već planiraš da održavaš taj smooth look.

Philips OneBlade muški brijač/trimer lice, 3 dodatka QP2520/20 skida on na nulu ili ne?​

Vrlo vrlo blizu, takoreći - da. Šta bitno radi različito u odnosu na druge brijače, suvu bradu od 10-15 dana može da obrije na tu kvazinulu. Verovatno će ti Wilkinson skupljati prašinu posle ovog, ali treba malo čovek da se izvešti.

Nazad
Vrh Dno