Šta je novo?

Električni brijač - preporuka

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
Pozdrav kolege...

Poslednjih četiri godine nosim bradu koju samo trimujem...

Međutim pomalo se posedelo, pa sam rešio da se obrijem (a i žena mi zvoca godinama za jbn bradu)...

Oduvek sam mrzeo da se brijem, i sad mi posle ovolikog perioda bez brijanja izgleda nezamislivo da se ponovo "gulim" žiletima (nebitno da li old skul, Gillette sa tri ili pet oštrica)...

Zato gledam neki električni kupim, jer mi deluje da mi je bolje svaki radni dan da manem i prozujim dva minuta preko lica, nego da sapunjam, gulim, posečem se i sl.

Da li neko ima preporuku, da je dostupan kod nas i da je lično testirao...

Naravno da je dobar i jak motor, da ne čupa, da bude glatko i ravnomerno...

Hvala

Da li neko ima preporuku za trimer? Prvi pik je PHILIPS Trimer BT3226/14, trenutno imam one blade koji na 3 mm ne odradi kako treba.

Kako odrzavati Wahl masinicu posle sisanja/brijanja?

Prebrise se alkoholom i naulji, ili?

Da li i koliko cesto je treba otvarati, cistiti iznutra?
Уље се врло ретко користи, то је за професионалне фризере па ако имају 50 шишања дневно да понекад и мало среде машиницу.
Чувај је само од воде, то што пише да је нерђајући челик баш и није.
Иначе машина је топ класа, ја сам са једном радио више од 10 година. Радио бих и дуже само да нисам превише притегао шраф.
Само припази тај шраф на дну машине који се може подешавати да не притегнеш превише да ти се не поквари машина.
Не брише се иначе никада са алкохолом, не мораш тако чистити машину. Имаш ону четкицу коју добијеш уз машину, а повремено можеш да је отвориш, све зависи колико често се шишаш.
Ако је користиш за бријање нема проблема, кад се сетиш је отвори, али не мораш превише често, тј. не оптерећуј се са тим.
Само је чувај од воде и припази на доњи шраф који служи за одређивање вибрације.
Постоје и дугачки чешљеви који су згодни ко воли дуже фризуре, само да напоменем.
Припази да је пажљиво вратиш после скидања шрафова, тј. да све буде паралелно и како треба да те не би чупала машиница после. Дакле лагано и опрезно, не можеш ништа покварити, него да не вратиш чешљеве тако да не буду равни тј. паралелни.

Уље се врло ретко користи, то је за професионалне фризере па ако имају 50 шишања дневно да понекад и мало среде машиницу.
Чувај је само од воде, то што пише да је нерђајући челик баш и није.
Иначе машина је топ класа, ја сам са једном радио више од 10 година. Радио бих и дуже само да нисам превише притегао шраф.
Само припази тај шраф на дну машине који се може подешавати да не притегнеш превише да ти се не поквари машина.
Не брише се иначе никада са алкохолом, не мораш тако чистити машину. Имаш ону четкицу коју добијеш уз машину, а повремено можеш да је отвориш, све зависи колико често се шишаш.
Ако је користиш за бријање нема проблема, кад се сетиш је отвори, али не мораш превише често, тј. не оптерећуј се са тим.
Само је чувај од воде и припази на доњи шраф који служи за одређивање вибрације.
Постоје и дугачки чешљеви који су згодни ко воли дуже фризуре, само да напоменем.
Припази да је пажљиво вратиш после скидања шрафова, тј. да све буде паралелно и како треба да те не би чупала машиница после. Дакле лагано и опрезно, не можеш ништа покварити, него да не вратиш чешљеве тако да не буду равни тј. паралелни.

Jednom godisnje je ok da se otvori da bi se ocistila, ako je za licnu upotrebu....u mom slucaju 1-2 puta nedeljno je koristim za brijanje i shishanje.
Otvorio sam je posle godinu dana, nakupilo se bilo dlachurina. (Sitnih, od brade i kose)
Dobra stvar za podmazivanje moze da bude silikonski sprej umesto onog njihovog ulja.
Ne pravi ogromnu razliku, samo bude tisa za pola nijanse.
Ulje koje se dobija uz masinicu vise moze da kvari utisak nego sto ce da pomogne.
Previse je viskozno i dlake koje se provuku u masinicu hoce da se slepe medjusobno zbog toga.

...
Ja koristim Wahl Supertaper mašinicu na kojoj sam uradio zero gap, i moj utisak je da ulje pravi značajnu razliku u oštrini noževa pri radu. Ali neka Explorer777 vidi pa neka proceni sam da li mu je ikakva razlika primetna.

@Explorer777 Moj savet ti je da pre nego što otvoriš mašinu, slikaš kako su noževi nalegli jedan na drugi, jer nije bitno da samo vrhovi noževa budu paralelni, nego i gde koji zub stoji i kako. Kako nauljiti imaš ovde, a kako namestiti šraf koji reguliše motor imaš ovde. Krajnje prosto i jednostavno, samo je potrebno malo strpljenja da se sve našteluje. Inače, ja svoju mašinicu otvaram jednom u godinu ipo dana/dve godine, jer ne zapadne puno kose unutra, pa nema ni potrebe.

Jednom godisnje je ok da se otvori da bi se ocistila, ako je za licnu upotrebu....u mom slucaju 1-2 puta nedeljno je koristim za brijanje i shishanje.
Otvorio sam je posle godinu dana, nakupilo se bilo dlachurina. (Sitnih, od brade i kose)
Dobra stvar za podmazivanje moze da bude silikonski sprej umesto onog njihovog ulja.
Ne pravi ogromnu razliku, samo bude tisa za pola nijanse.
Ulje koje se dobija uz masinicu vise moze da kvari utisak nego sto ce da pomogne.
Previse je viskozno i dlake koje se provuku u masinicu hoce da se slepe medjusobno zbog toga.
Професионални фризери користе Wahl. Њихова је препорука да се у кућним условима ретко користи подмазивање.

Moj klinac ima baš baš jaku kosu i tačno osetim kad je vreme za podmazivanje, to je nekih kap dve ulja na svakih 10-20 šišanja. Što se čiščenja tiče, na svakih nekoliko šišanja mašinicu par puta isključim uključim na kratko, držeći je iskrenutu na stranu ili bok i sve dlake ispadnu. Ako to redovno ne radim, onda je otvorim i očistim al nekako izbegavam to da radim baš zbog *ebancije podešavanja noževa i dotezanja šrafova

Za brijanje koristim Silvercrest brijač iz Lidla sa triglave (kružića) i perfektno radi posao. Koštao 2-2,5k ...
Poručio sam trimer Philips mg3720/15 , videćemo kako će da se pokaže..

Moj klinac ima baš baš jaku kosu i tačno osetim kad je vreme za podmazivanje, to je nekih kap dve ulja na svakih 10-20 šišanja. Što se čiščenja tiče, na svakih nekoliko šišanja mašinicu par puta isključim uključim na kratko, držeći je iskrenutu na stranu ili bok i sve dlake ispadnu. Ako to redovno ne radim, onda je otvorim i očistim al nekako izbegavam to da radim baš zbog *ebancije podešavanja noževa i dotezanja šrafova
Kaд смо код шишања, ко хоће дужу косу (као да је рађено маказама), Wahl super taper.
Тако да не мислите да машина служи само за кратко шишање, Wahl прави наставке осмице, а Мозер најдужи наставак је петица. Са тим што могу да се подигну чешљеви па да коса буде дужа са петицом, а могу и да се спусте па да буде краће.
Мени је лично Моser primat много бољи но добро, то је већ ствар укуса, обе машине су изузетне.
Брију перфектно на милиметар када се скину наставци а могу уз мало муке да среде и оно преостало да личи на бријање електричним бријачем.
Иначе ко се шиша на кратке фризуре (то већ зна), наставци код Мозера и Wahl-a који су истог броја нису исте дужине.

Za brijanje koristim Silvercrest brijač iz Lidla sa triglave (kružića) i perfektno radi posao. Koštao 2-2,5k ...
Poručio sam trimer Philips mg3720/15 , videćemo kako će da se pokaže..

Na prvi utisak i prvo korišćenje, jako kvalitetan trimer!

Prilozi

• F9E5AEA4-1F7C-486C-BB4D-32A17051930E.jpeg
    F9E5AEA4-1F7C-486C-BB4D-32A17051930E.jpeg
    195 KB · Pregleda: 114
  • 7CDBDBCE-C8CC-4F18-9C64-09A0742F0D23.jpeg
    7CDBDBCE-C8CC-4F18-9C64-09A0742F0D23.jpeg
    125.5 KB · Pregleda: 116
Oneblade је мени испао сјајна и економична куповина, оштрице трају баш дуго, брије одлично без обзира на дужину браде, једино ми фали статус батерије кога нема на овој најјефтинијој верзији.

Ja sam baš zato uzeo najnoviji model pre mesec dana, a imao sam najosnovniji.

Mogu da kažem da se novi prilično manje čuje i deluje mi da nešto bolje skida bradu. Van toga, baterija se duplo brže puni (po dostupnim podacima, jer na starom ne postoji indikator ni kada je baterija skroz puna), a traje 4-8 puta duže (mada je i na starom baš dugo trajala). Nisam još probao rotirajući umetak, a kutija je nešto veća na novom i ima mali prostor pri zatvaranju. Na starom mi je bila bolja.

Ja imam rotirajući i nikako ne kapiram čemu rotiranje služi tačno, uglavnom može da se živi bez njega 🙂

Iz mog solidnog iskustva sa brijačima, a imao sam ih solidnih par, rotacioni su uglavnom gimmick.
Kada sam imao vrlo dobar Braun sa folijom koji je radio odličan posao, i na suvo i na mokro, i kad je došlo vreme da ga menjam, uhvatio sam Philips na akciji, ono pao sa preskupe na primamljivu cenu sa svim svojim izreklamiranim dražima.
I jeste bio odličan, ali ništa bolji od Brauna, s tim da je zahtevao solidan period privikavanja na tehniku korišćenja rotacionog brijača, plus mi je uvek trebalo više vremena za brijanje nego sa folijom. I čini mi se da folija pobeđuje u blizini koja se tek pod prstom oseti kao razlika.

A onda sam kao većina otkrio OneBlade, u suštini smešno koliko je jedna takva prosta oštrica praktično obesmislila sve te silne hajtek mehanizme koje reklamiraju na električnim brijačima.

Jeste da ne prilazi baš toliko blizu kao folija, ali ta razlika je mizerna praktično, a praktičnost i brzina brijanja joj idu u korist.

Pozdrav svim članovima , ubih pola sata tražeći šta je najbolje rešenje , dakle treba mi dobar električni trimer za bradu , ne treba da skine na nulu ili da bude glatko , treba mi uredjaj koji moze da uredno skrati bradu na izgled brada od 2-3 dana (ne treba kraće od toga) da stilizuje oblikuje bradu nikakve filozofije da se prosto to odrzava uredno
Vi sto imate OneBlade da li on odogovara tim zahtevima?

Generalno se kroz temu najviše puta provuklo OneBlade i Philips MG7735/15
Philips BT3226/14
Philispov MG3710/15

Šta se od svega toga može da odgovori gore navedenim potrebama?

Poslednja izmena:
Tražim neki trimer za lice i telo kao Philips BG5020/15 - postoji li neka jeftinija alternativa?

Bitan faktor mi je taj produžetak sa kojim dolazi.

Bio je jedno vreme u Lidlu takav aparat koji je savršeno završavao posao za 3.000 dok mi nije ispao jednom prilikom 😔

Tražim neki trimer za lice i telo kao Philips BG5020/15 - postoji li neka jeftinija alternativa?

Bitan faktor mi je taj produžetak sa kojim dolazi.

Bio je jedno vreme u Lidlu takav aparat koji je savršeno završavao posao za 3.000 dok mi nije ispao jednom prilikom 😔

BG3010/15 mislim da je najjeftinija alternativa, oko 5k.

Možeš da nađeš i jeftinije verovatno kod manje poznatih brendova, ali ne znam koliko je isplativo na duže staze jer kod njih glave ne potraju baš nešto dugo.

Онда је јефтиније да купите нешто скупље што може дуже да траје, ако су ти уређаји са мањом ценом такви да не трају дуго.
На период 5-10 година, испада да више јефтинијих производа дође као један скупљи тако да то дође онда све исто. Мени је Wahl трајао више од 10 година, ваљда би трајао и дуже да нисам узео и подешавао неки део који је утицао на целу машину.
Moser primat ми се више свиђа и веома сам задовољан, како за шишање, тако за тримовање браде. А по потреби може и да скрати на нулу (браду). Уз мало труда.

Ja razmisljam o modelu BG3015/15 ima 3 dodatna ceslja, ali je skuplji solidno.Mozda je nekima cudno ali ja koristim slican model iz avona za sredjivanje brade. Glavom sa mrezicom sredim obraze i vrat a posle cesljom bradu( ne tako jaku i gustu) skratim. Naravno i za neke zone na telu.

Iz mog iskustva Philips ima ponajbolju glavu brijača na svojim body groomerima.
Nikad nisam imao iritaciju, odlično podrezuju i rade sa češljevima a mrežica brije skroz do kože.
I najbolje od svega dugo traju, meni je jedna glava otišla posle neke 4 godine, mrežica je pukla.

I najbolje od svega nisam kupovao novi trimer samo novu glavu za 2k u ovlašćenom servisu, bukvalno istu glavu koriste godinama na različitim serijama brijača.

I to je najveća mana nekih jeftinijih brendova... Rade oni vrlo dobro ali glava neće ispratiti vek uređaja, a kad ode, pitanje je hoćeš li naći negde originalnu zamensku.

BG3010/15 mislim da je najjeftinija alternativa, oko 5k.

Možeš da nađeš i jeftinije verovatno kod manje poznatih brendova, ali ne znam koliko je isplativo na duže staze jer kod njih glave ne potraju baš nešto dugo.
BG3010/15 ne stiže sa produžetkom za ledja koliko vidim?

Ovaj Lidl je radio jako fino 2-3 godine. Takodje sam imao jedan Remington tipa 10 godina, ali mu je interna baterija otišla a sumnjam da se može zameniti. Pritom nažalost ne daje da se ne koristi dok se puni.

Nazad
Vrh Dno