Šta je novo?

ebay pomoc

Ako nekad hoce, nekad nece moguce je da je do card procesora (najverovatnije naseg). Desava se da nekad ne radi kako treba iako imas dovoljno novca. Pokusaj opet sutra.

Pre cca mesec dana paypal je menjao software, mnoge kartice su sada blacklistovane, izmedju ostalog i intesa i bojim se da otvaranje novih naloga nece biti moguce. Moracemo da trazimo alternativu, ne znam da li mastercard hypo banke radi za otvaranje novih naloga trenutno ?

Nemoj da ga plasite bre bzveze...Bad Habbit sacekaj malo, ako imas strpljenja 1-2 dana pa probaj ponovo, meni se desilo to ukupno 2 puta, oba puta sam imao dovoljno para jednostavno negde je bio problem (verovatno je banka nesto *****ala). Onda sam sacekao malo i proslo je sve kako treba.

Edit: Danas je nestajala i struja na Novom Beogradu i Zemunu, bio je neki veliki kvar, tako da je mozda i to.

Poslednja izmena:
Hvala. Proradilo je. :) Izgleda da je problem bio do mene. Nesto sam lose preracunao, tako da izgleda nisam imao dovoljno para, iako sam mislio da imam. Sada sam kupio jednu sitnicu i proslo je. Hvala na pomoci. ;)

Cek bre, ja sad bas pokusavao da platim nesto na eBay-u i ono nece a nije htelo ni kad sam placao gold za World of Tanks, jel istina tj jel sigutno to da vise ne radi intesa internet card? Jer ja sam platio pre 15 dana RapidShare preko PayPal-s i sve je odmah proslo a evo sad nece :(

Evo uspeo sam ponovo da verifikujem karticu na paypalu ali mi na eBay checkout-u i dalje izbacuje error :( Jel neko ima takav problem ili jel neko zna resenje problema?

Da li uspevate danas da placate na ebay.uk sa vasim Paypal nalozima ?
Ja iz nekog razloga ne mogu danaa, a imam novac na kartici, sinoc sam placao zadnji put.
U cemu moze biti problem ?
Hvala

Sta to znaci ne mozes da platis, odbija karticu?

Ako je tako, moze samo da
bude da nemas dovoljno para ili da kartica iz nekog razloga ne radi.

I ja sam juce imao problem sa placanjem na ebayu.. Resenje je bilo *****no,bar iz mog ugla... Izlogovao sam se ebay.com i logovao se na ebay.co.uk i odradio transakciju bez problema.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Sta to znaci ne mozes da platis, odbija karticu?

Ako je tako, moze samo da
bude da nemas dovoljno para ili da kartica iz nekog razloga ne radi.

Nije nego dobijam error kad idem na continue. Imam preko 100e na kartici.
Nasao sam na ebay forumu da Paypal menja nesto u izgledu onog obrasca za placanje. Uglavnom vecina korisnika UK ebay ne moze nista da plati od jutros. Nekima je uspelo preko ebay.com, ali meni ne.
Uglavnom veza izmedju ebay>paypal zeza.

Prilozi

• ebay.jpg
    ebay.jpg
    103.5 KB · Pregleda: 48
  • ebay 2.jpg
    ebay 2.jpg
    94.7 KB · Pregleda: 51
Poslednja izmena:
Pa to nema veze sa paypalom nego sa ebayom, problem se resava kako je alexa rekao.

Evo i ebay se oglasio po pitanju ovoga. Mada ne znam sto kazu da radi, kad radi tek iz 10-tog pukusaja.

***Resolved : Technical issue with Checkout***

14 May, 2011 | 06:54PM BST

Hello,

We are aware that some users may have been experiencing some issues with checkout.

This issue has now been resolved.

Apologies for the inconvenience.

Regards,
The eBay Team

Ja nemam nikakvih problema ni na us, ni na uk, platio sam u poslednja dva dana bar 5 transakcija.

Bio je problem, zaista. Postoji i rezervna varijanta placanja, kroz paypal direktno:

If for some reason you are unable to pay from eBay using the Pay Now button, you can pay for eBay items directly from the PayPal website.

To pay for your item directly from PayPal:

Once logged into PayPal click on the Send Money tab

Click the Pay for eBay Items subtab and then the Pay button next to the relevant item. If necessary you an edit the amount here.

Click Continue and the Send Money to complete payment.

Moram da pitam nesto (mrzi me da citam 20+str) :)
Kako narucujete preko eBay-a kada paypal ne radi za srbiju???

Bolje procitaj bar par strana, jer je pisano 20x kako i sta...

HITNO MI JE POTREBNA POMOC!

Molim da mi neko iskusan da proverenu informaciju, posto mi je veoma vazno.

Kupio sam neke majice preko ebay-a, prodavac je u Engleskoj, ako je bitno. Majice nisu originalne iako je kupac rekao da jesu i tako dalje, da ne duzim sada, to nije toliko vazno. Uglavnom, prodavac je pristao da mi refundira pare, a da mu posaljem majice nazad. E sada covek mi je poslao 20 eur za nadoknadu troskova slanje. To pokusavam da prihvatim, medjutim , dobijam sledecu poruku.

111.jpg

Bankovni racun ne mogu da dodam. Ne znam sada sta da radim. Znam da ste pricali da je nemoguce primati uplate preko paypal-a, ali isto tako posto koristim paypal dugo, znam da su mi vise puta ljudi refundirali pare za artikle koji nisu stizali i da sam to primao uredno na svoj ziro racun. Ovo je sada nesto novo. Tacnije, nisam nikada primao na ovaj nacin uplatu. Da li postoji razlika izmedju refundiranja para i primanja uplate, posto je ovo sada (20 eur za troskove slanja), zahtev za primanje uplate, nije refund.

Treba mi HITNO informacija da li i sta mogu da uradim, posto sam vec krenuo u postu da saljem paket, pa da znam da li uopste mogu nekako da povratim te pare ili ne?

EDIT:

Sta bi se desilo ako bih prihvatio uplatu, a a ne bih dodao racun? Jel bi mi te pare onda stajale na samom paypal nalogu, a ne na bankovnom racunu? I da li bi to nekako mogao da prebacim na bankovni racun, odnosno da li bi bio problem da za te pare kupujem i placam neke druge stavri po ebay-u?

Poslednja izmena:
U svakom slucaju prihvati uplatu, cini mi se da najgora stvar koja moze da ti se desi je da ti pare legnu na paypal, pa ces sa njiima moci da kupujes dalje.

Hvala, ali ne bih hteo da za****m coveka. Da prihvatim te pare, pa da posle ne posaljem nazad paket, zato sto ne mogu da primim full refund. Dakle moram da znam sigurno da li cu mocu da primim refund na svoj ziro racun (u pitanju su ozbiljne pare ~150 eur), ili u najgorem slucaju bar da ostanu na tom paypal nalogu pa da mogu dalje sa njima da kupujem.

Znam da si mi to potvrdio, ali bih zamolio jos nekoga ko je 100% siguran da mi potvrdi, da se ne bih zeznuo i ostao i bez para i bez majica.

Nadam se da ce 20 € koje ti je poslao biti dovoljni za postarinu i za carinu (da, placaju se barem troskovi carinskog pregleda na robu koja izlazi iz zemlje)

Bio sam do poste i izracunali su mi da su troskovi nekih ~2000 dinara, tako da bi to trebalo da bude to.

@Kennedy

Hvala! Ajde upusticu se u ovu avanturu, posto ste mi vas dvaojica potvrdili da je to moguce. Valjda necu zazaliti. ;)

EDIT:

Samo jos jedno pitanje. Prihvatio sam ovih 20 eur i stoji mi sada paypal balance 18.47 eur (valjda su mi uzeli proviziju, nije vazno). Nego sada kada bih to hteo da prebacim na ziro racun, koliko vidim nije moguce. Ako idem na WITHDRAW, imam opciju da prebacim na bankovni racun u Madjarskoj (tu mi je registrovan paypal nalog), ili u US.

Drugo pitanje. Ako bih sada nesto placao preko paypal-a, da li mogu da biram i kako odakle ce ta kupovina "vuci" pare? Da li sa paypal-a ili sa mog ziro racuna?

I jos samo ovo. Nadam se da ce te pare (glavna suma), kada mi taj covek refundira, za razliku od ove uplate (koja je direktna), moci da legnu na ziro racun (ranije je moglo)?

Poslednja izmena:
Po difoltu kod placanja PayPal ce ti ponuditi prvo ovo sto je na njemu plus eventualna razlika do pune cifre sa kreditne kartice. Znaci ako hoces da kupis nesto sto kosta 25 € ponudice ti 18.47+6.53 sa kartice.

Izgleda da se pojavio jos jedan problem sa Ebay-om: vec dva prodavca su mi javili da ne mogu da nadju 'Serbia' u listi (valjda na formi gde popunjavaju nalepnice sa adresom). Sa moje strane sve deluje u OK. Objasnio sam im da pokusaju sa 'Serbia and Montenegro', 'Yugoslavia' ili samo 'Montenegro' (vec sam video na par paketa koji su stigli da umesto Srbija pise Montenegro ali mi nije delovalo sumnjivo :trust:) i onda je nekako proslo. Godinama unazad je sve bilo ok do nedavno. Cini se da nam je Ebay sve dalje :mad:

To su neki fancy prodavci :)

Drzi se ti onih iz Hong Konga, oni imaju sve :)

Ko ono bese od vas cesto koristi ebay ili amazon? Svejedno. Nekog bi zamolio ko moze da mi naruci jedan odevni predmet. Moze dogovor na pm hvala ;)

Vrh Dno