Šta je novo?

ebay pomoc

Meni co.uk ne radi u poslednje vreme uopste. :( Ne znam da li ima veze to "continue" ili "continue with paypal". Meni stoji "continue". Kako da prebacim na "continue with paypal"?

nikako...meni je ta opcija nestala pre par dana i danas se opet pojavila tako niotkuda :)

ma ko ce ih znati

Upravo sam probao ponovo da platim kupljeni artikal i ne moze, kao ni proteklih bar mesec dana. Probao sam preko CO.UK i ne moze, a tu stoji dugme "CONTINUE". Sad sam se setio da probam preko .COM posto nisam dugo pokusavao. I tamo mi je stajalo "CONTINUE WITH PAYPAL", ali isto nisam mogao da platim, odnosno dobio sam samo isto poruku o gresci. Dakle kod mene ovo sa dugmetom nema veze.

Inace ja vec oko mesec dana nisam nista uspeo da kupim, a znam jos par ljudi iz mog okruzenja koji imaju isto iskustvo.

Zato mi je cudno kako to sada nekome prolazi, nekome ne, a koristimo iste kartice i sve ostalo. Ja koristim internet visa karticu banke intese. Paypal mi je registrovan na Madjarsku.

Ajde vi kojima ovo radi, napisite sto vise podataka sa cime kupujete, da pokusamo da izvucemo neki zakljucak. Preko cega vam je registrovan paypal? Koja kartica je u pitanju? Kada istice?

Poslednja izmena:
Kao što napisah, PP imam već oko 2 godine, American Express Blue kreditna kartica od početka, jednom menjao karticu (izgubio novčanik, pa sam sve stornirao), kartica ističe 11/12, registrovan na Hrvatsku.
Prolazi uredno preko co.uk, čak i na potpuno drugu adresu (kupovao za prijatelja, pa shipping stavio na njega), preko .com ne mere, izbacuje error.

Meni je .co.uk radio do 14. juna, .com definitivno nije radio 10-ak dana ranije. Tj. tada su mi bile poslednje kupovine a mozda je radio jos neko vreme. Uglavnom juce nije radio ni jedan. Paypal je otvoren 2005 i registrovan na Grcku. Kartica je prvo bila Virtuon Raiffeisen banke dok su je primali a poslednjih godinu-dve Master Komercijalne. Zanimljivo je da ne crkne svima odjednom nego postepeno a ima i stranih korisnika koji kukaju i koliko sam video njima suport kaze da ce da se sredi za koji dan dok nama traje izgleda dugo a mozda i nema resenja. Moguce je da ta poruka ima vise uzroka.

Ja sam sinoc chatovao sa supportom i napisala mi je da postoji neki tehnički problem i da ga trenutno rešavaju...mislim ništa konkretno, ali eto lakše mi je kad znam da i ovi 'legalni' imaju problem

Upravo sam probao ponovo da platim kupljeni artikal i ne moze, kao ni proteklih bar mesec dana. Probao sam preko CO.UK i ne moze, a tu stoji dugme "CONTINUE". Sad sam se setio da probam preko .COM posto nisam dugo pokusavao. I tamo mi je stajalo "CONTINUE WITH PAYPAL", ali isto nisam mogao da platim, odnosno dobio sam samo isto poruku o gresci. Dakle kod mene ovo sa dugmetom nema veze.

Inace ja vec oko mesec dana nisam nista uspeo da kupim, a znam jos par ljudi iz mog okruzenja koji imaju isto iskustvo.

Zato mi je cudno kako to sada nekome prolazi, nekome ne, a koristimo iste kartice i sve ostalo. Ja koristim internet visa karticu banke intese. Paypal mi je registrovan na Madjarsku.

Ajde vi kojima ovo radi, napisite sto vise podataka sa cime kupujete, da pokusamo da izvucemo neki zakljucak. Preko cega vam je registrovan paypal? Koja kartica je u pitanju? Kada istice?

a da stavis u shiping adress i registration adress isto kao na paypalu tj madjarsku...proci ce ti uplata, jedino ako ti je frka dal ce ti stici....meni uvek stize jer u njihovim postama pogledaju zip broj skapiraju da je srbija i posalju u srbiju :)
kome ne radi ni com ni uk ovo je jedino resenje

Rekao si mi vec to i rekao sam ti da sam probao i da nije prosla uplata.

Da ne otvaram novu temu...
Ako narucim stvar (far) sa ebay.de i hocu da mi je prodavac(pravno lice) posalje u Austriju, da li imam dodatnih troskova kada paket stigne? neki porez i sl. Vrednost paketa je 200e.

Poslednja izmena:
Posto su obe drzave clanice EU ne bi trebalo da placas carinu. Da li planiras da platis PayPalom ili necim drugim? Ako je PayPal porez ce ti obracunati kod kupovine po tarifi zemlje na koju se vodi PayPal nalog.

Poslednja izmena:
Nadam se iskreno da nisi u pravu:)

Polako svi prelaze na novi sistem ebay-paypal verifikacije, na kome ono sto kupite mora da se salje na zemlju iz koje vam je paypal, tu vam vise ne treba co.uk, radi i sa com, mozda prodje i na neku drugu zemlju a da nije serbia, to treba probati.

Probaj da posaljes pare nekom da vidis dal ce to proci.

Meni radi i com i co.uk kad narucujem na BiH. Ako pokusam da narucim na Srbiju, dobijem gresku. Tako da sam smanjio broj narudzbi, ne idem cesto tamo :(
Eto ja sam legalan (Srpska ima paypal), ali slaba mi vajda od toga, kad zivim ovde u Beogradu, a ne mogu da narucujem...

Poslednja izmena:
Dzukele jedne.....meni od danas ni uk nece, sad sam izjednacio adrese(madjarska) i tako moze

^^^ Meni ni to ne pomaze :smash:
Da se korigujem: moraju da shipping, resident i paypal adresa budu na istu drzavu. Onda radi. Mozda ima jos neka kombinacija koja radi ali izgleda da je bitno da nema nepodrzane zemlje (Srbija) nigde.

Potvrdjujem ovo što je tiha napisao.
djubrad :)

Moraju sve adrese da budu iste kao na paypalu i registered adress i shippment adress...tek onda prolazi uplata preko paypala..čim sam dodao još jednu adresu na Srbiju i tu tražio isporuku ispisalo mi je onu grešku koja postoji već nedelju-dve kao Sorry we are not able to complete your request ili kako vec.

Djubrad :)

Evo i ja da se ispovedim. Paypal registrovan na Bugarsku, shipping adresa na Ebay-u je u Srbiji. Jedna uplata prošla 10.6. bez problema (preko co.uk) a za aukciju zavrsenu 30.6 nece nikako. Nije htelo ni preko co.uk niti preko .com. Ganjao sam se sa tehnickom podrskom i 3 puta mi je razlicita osoba rekla da je problem kod njih i da rade na resavanju. Jednom su mi rekli da je problem sto sam na invoice-u imao 2 predmeta za koje se nije nudio international shipping zajedno sa 2 predmeta gde je intl shipping bio ponudjen i da zbog toga sistem nije mogao da obradi zahtev. Na kraju sam odustao od pokusavanja i platio coveku direktno preko paypal-a jer je Ebay pokrenuo Unpaid item case...

Evo i ja da se ispovedim. Paypal registrovan na Bugarsku, shipping adresa na Ebay-u je u Srbiji. Jedna uplata prošla 10.6. bez problema (preko co.uk) a za aukciju zavrsenu 30.6 nece nikako. Nije htelo ni preko co.uk niti preko .com. Ganjao sam se sa tehnickom podrskom i 3 puta mi je razlicita osoba rekla da je problem kod njih i da rade na resavanju. Jednom su mi rekli da je problem sto sam na invoice-u imao 2 predmeta za koje se nije nudio international shipping zajedno sa 2 predmeta gde je intl shipping bio ponudjen i da zbog toga sistem nije mogao da obradi zahtev. Na kraju sam odustao od pokusavanja i platio coveku direktno preko paypal-a jer je Ebay pokrenuo Unpaid item case...

Jel se cekira Pay for goods ili Pay for ebay items kada se direktno salje novac?

Ne mozes odabrati pay for ebay items..tj moyes ali te onda uputi na ebay checkout tako da to ne funkcionishe.

prodavac ti preko paypala posalje invoice i ti na tvom nalogu samo klikneš na pay now :)

Ne mozes odabrati pay for ebay items..tj moyes ali te onda uputi na ebay checkout tako da to ne funkcionishe.

prodavac ti preko paypala posalje invoice i ti na tvom nalogu samo klikneš na pay now :)

Jeste, prodavac mi je poslao invoice ali ne vredi, ni direktno placanje ne funkcionise posto je ocito doslo do sece knezova, tj. ljudi sa visa internet karticom :( Nemam ideju kako da resim taj problem.

Prodavac je ponudio i bank transfer, i kad sam pitao u Intesi koliko to zadovoljstvo kosta, 30eura fiksno + 4eura nadoknada banci..

Naruci na "izmenjenu" adresu.
Tj na adresu koja ima kao zemlju tu na koju ti je registrovan paypal. Nije problem u intesa kartici (kod tebe), vec sto su onemogucili da se narucuje na Serbia (kao drzavu).
Barem je kod mene tako. Znaci stavi serbia kao state i svoju ulicu i broj, grad itd, a kao drzavu BiH ili neku u kojoj paypal radi (pozeljno neku susednu na koju si registrovao nalog). Imas sanse 99% da ce to da ti stigne.
Mozes i da pises prodavcu da ti "skrati" adresu tako da bude skroz tacna (izbaci komsijsku zemlju i stavi Serbia).

Ja sam platio sa 'pay for goods' na paypalu, na sledecoj stranici izabrao 'no shipping necessary' (jer, jelte, nije ponudjena adresa u Srbiji) i u poruci za primaoca novca upisao na koju adresu da mi salje.

Meni i dalje radi preko ebay.co.uk:), čak i kada za shipping address stavim neku koja nema veze sa mojim nalogom (drugo ime, adresa,...).
Dokle će...?? Što duže, to bolje.

Pa ionako se cesto dogovaras sa onima koji salju samo usa only, tako da verovatno ti nece tesko pasti da se dogovoris i oko adrese za slanje.

Mozda bi te sugestije i uspele, da nisam obrisao karticu sa paypal-a. I onda kad sam pokusao ponovo da je dodam, standardni error tipa not supported, iako je ista funkcionisala ranije.

Ne gine mi western union i 8eura trosak. Ali bolje to nego 34eura, 4x manji iznos

Par puta sam slao pare prodavcu preko paypal-a direktno, ali sada vise nece. Dobijam poruku sa slike iz attachemnt-a. Inace upisao sam sve kao sa prve slike. Zvao sam i banku da proverim i oni kazu da je sve ok sa karticom. JEl to znaci da vise ni ne mozemo da saljemo pare direktnos a paypal-a? :(

Ono sto je JOS zanimljivije je sto sam bezuspesno TRI puta pokusao da posaljem pare, dobijao ovu poruku sa slike, a onda su mi stigla TRI mail-a da sam POSLAO pare. Naravno tu sam se odsekao, ali sam otisao na sajt intese i tamo ne stoji nikakva transakcija, kao ni na samom paypal-u posd transactions sent.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    115 KB · Pregleda: 86
  • 2.JPG
    2.JPG
    48.7 KB · Pregleda: 65
Da li neko zna sta je sve, od pre neki dan, zabranjeno za uvoz fizickim licima ?

A gde si čuo za ove promene?

Vrh Dno