Šta je novo?

ebay pomoc

Od ovih sa carine.
Meni su zadrzali paket zbog strela, a rekli su mi da su lekovi i jos ponesto dodati na listu.

Strele, lukovi i sl. je uvek zavisilo od raspolozenja carinika. Mislim da bas na Benchu ima iskustvo jednog korisnika koji se bavio time. Za lekove ne znam kako je bilo ranije.
Nesto ima na sajtu, nemam pojma koliko je azurno: http://www.carina.rs/lat/Putnici/Stranice/ZabraneIOgranicenja.aspx
Ma ima tu raznih tumacenja, a po Zakonu o oruzju strele nisu municija.
Do sada nije bilo nikakvih problema.
Jednostavno, poostrena je kontrola i prosiren je spisak "zabranjenih" stvari. Tako mi je rekla sefica na carini.

Strele su sastavni deo oružja sa tetivom, za koje je uvek bilo mnogo teže dobiti dozvolu za posedovanje (ako hoćeš sve po propisima) zbog velikog broja objektivnih razloga. No naravno uvek je po nešto moglo da prođe. Meni gotovo redovno iz USA stižu razne elektornike za rakete, kućišta raketnih motora... i to lepo sa brošurama, slikama tako da i laik može da vidi čemu to služi. Pregledaju naplate carinu, pdv... Naravno uvek mogu da se pozovu na x zakona i da mi oduzmu ali do sada nisam imao takvih problema!

USPS je obicna posta za razliku od FedEx-a, tako da neces imati troskove spedicije ovde. Moze da ti se desi da treba da platis carinu i PDV, a koliko ce to da ispadne, niko ne zna. Mozda mozes da ubedis prodavca da baci kutiju i ostale gluposti iz pakovanja i posalje ti samo disk, tako je manja sansa da ga raspakuju i gledaju sta je.

Meni je stigao polovan kompakt fotoaparat iz Amerike u onoj kesici sa vazdusastim baloncicima i niko mi nista nije naplatio, cika postar doneo na vrata.

Postari su u zadnje vreme postali kraljevi - posto ima onaj glavni kljuc koji otvara svu sanducat, uspio je da uvali paket sa 3 boce po 300kom omege 3:zgran:

Pajserom sam ih vadio, sad mi je zao sto nisam slikao to....mada sam zadovoljan, bolje nego da sam u postu morao ici:d

Poslednja izmena:
Proradio mi PayPal preko eBaya, što bi rekli, u fulu:)
Bez problema prolazi plaćanje nevezano koja adresa za shipping je u pitanju.
Milina.

Tacno ono sto sam rekao, da ce tebi malo kasniti dok proradi u fulu.
Tako da je generalno neka greska bila do njih u tom novom sistemu ...

Dobio sam danas Sony sluske narucene sa ebay-a, poslate iz Kanade, i umesto da skacem od srece sve se pretvorilo u nevidjeno nerviranje.
Dakle sluske rade, ali mikrofon na njima ne radi, cujem samo sum, probao sve moguca podesavanja i nista, samo se sum cuje.

E sad prodavac prihvata reklamacije, ali moze li neko ukratko da mi objasni kako da vratim paket za Kanadu? Prvi put da nesto vracam, nemam pojma kako to ide. :(

Hvala unpred

Ako si iz bg-a odes u postu kod zeleznicke, posaljes paket na adresu prodavca i platis negde oko 2k dinara slanje paketa.

Jel moze to iz drugih posti ili bas mora ta kod zeleznicke?
Cimanje mi je da idem tamo, zbog guzvi, nisam iz BG-a, tu sam iz okoline.

Jel tih 2000din nesto u vezi carine ili cisto slanje paketa?

Dal je moguce da je tako skupo?
Meni su npr sluske poslate iz Kanade free.

Slao sam nesto pre godinu dve, probao na obicnoj posti nisu hteli da mi prihvate paket, rekose moram kod zeleznicke, toliko je izaslo po njehovom cenovniku, ne znam kakav je sad situacija, morace da ti se javi neko ko je nesto slao nekom skoro,
ja sam na kraju poslao paket autobusom za mk i izaslo puno jeftinije sto sam castio vozaca

Pa mislim da opcija slanja basem otpada za Kanadu. :D

Aj sacekacu da se javi jos neko ko je vracao stvari sa ebay-a.

Koliko samo mrzim nasu zemlju sto ovakve gluposti ja moram da narucujem sa drugog kraja sveta, jer nema kod nas. :(

Daklem, mora u Savsku, takva su gloopa pravila.
Plaćaš, slušaj sad, CARINU na izvoz, pošto šalješ robu van zemlje. E sad, ako imaš carinsku deklaraciju gde se vidi da su sluške ocarinjene, možda i ubediš ove na carini da je bezveze da plaćaš carinu na nešto na šta si platio i radiš zamenu, ja za ove 2 godine nisam uspeo u tome. Naknada nije fiksna, izračunaće ti. Plus troškovi slanja, ovo, ono,...
Ja sam, npr. sve zajedno, za bateriju koju sam kupio preko eBaya i ispostavilo se da je neispravna, a koja je koštala oko $50 (bez carine), trebao da platim 5000 rsd sveukupno:) I naravno, odustao sam, ništa ne dobijam, naručio sam ponovo, jeftinije mi izašlo.
Sretno sa Evicom i društvom iz Savske 2.

Poslednja izmena:
Ma necu onda ni pokusati da saljem ako je takav lopovski sistem. Ili cu prijaviti prodavcu da nije stigao paket ili cu da nosim u Sony servis da srede taj kontakt na mikrofonu. Za 2000din ce mi to Sony ili neki drugi servis srediti.
Bem ti drzavu.

Poslednja izmena:
Ja sam vracao greskom isporucen pogresan kuler za laptop. Mislim da je postarina bila oko 200 din a carinski pregled preko 600. Bitno je da napises da je to vracena roba. Pokusaj u nekoj od manjih posta posto manje smaraju (ako hoce da se bave time). U najgoroj varijanti ce te poslati u Savsku a mozda sve i prodje ok. Jednom sam slao pogresan DVD iz vece poste u 29. Novembra i bas su me smorli - trazili su da otvorim kutiju DVD-ja. Cudno da su mi u USA uvazili reklamaciju. I obavezno salji sa tracking brojem, bez toga ne mozes da dokazes da si poslao robu nazad.

Poslednja izmena:
Daklem, mora u Savsku, takva su gloopa pravila.
Plaćaš, slušaj sad, CARINU na izvoz, pošto šalješ robu van zemlje. E sad, ako imaš carinsku deklaraciju gde se vidi da su sluške ocarinjene, možda i ubediš ove na carini da je bezveze da plaćaš carinu na nešto na šta si platio i radiš zamenu, ja za ove 2 godine nisam uspeo u tome. Naknada nije fiksna, izračunaće ti. Plus troškovi slanja, ovo, ono,...
Ja sam, npr. sve zajedno, za bateriju koju sam kupio preko eBaya i ispostavilo se da je neispravna, a koja je koštala oko $50 (bez carine), trebao da platim 5000 rsd sveukupno:) I naravno, odustao sam, ništa ne dobijam, naručio sam ponovo, jeftinije mi izašlo.
Sretno sa Evicom i društvom iz Savske 2.

Ja sam poslao bar 100 paketa i bezbroj pisama u inostranstvo u zadnje 3 godine i nikada nisam platio carinu na izvoz.
Vrednost i preko 500$ u retkim slucajevima.
Do pre 2 meseca se placao carinski pregled oko 400 dinara, a sada se ni to ne placa, dakle samo imas trosak prostarine koji mozes videti na sajtu poste u kalkulatoru.
Slao sam pda u kutiji sa svim dodatcima, tezina 992 grama za Ukrajinu, platio sam 1000 dinara sa kovertom.

Odakle vam to da mora iz Savske? Pa ista su firma, sve iz malih posti na kraju zavrsi u Savskoj, pa ide na aerodrom ili voz. Nemojte da vas ubede da oni to ne mogu, pravila cvrc mrc, mogu 100% nego ih mrzi ili ne znaju/nece da znaju procedru. Ja sam iz svake poste u kojoj sam ikad bio uspevao da posaljem u inostranstvo sto pisma, sto pakete...

Poslednja izmena:
Ja sam pre nekih mesec dana poslao balast u Holandiju. Nisam mogao u "obicnoj" posti nego sam morao da odem u onu kod Glavne Zeleznicke stanice. Naravno pre toga sam morao da odem na sprat da im objasnim sta saljem i koja je vrednost.

Ja sam poslao bar 100 paketa i bezbroj pisama u inostranstvo u zadnje 3 godine i nikada nisam platio carinu na izvoz.
Vrednost i preko 500$ u retkim slucajevima.
Do pre 2 meseca se placao carinski pregled oko 400 dinara, a sada se ni to ne placa, dakle samo imas trosak prostarine koji mozes videti na sajtu poste u kalkulatoru.
Slao sam pda u kutiji sa svim dodatcima, tezina 992 grama za Ukrajinu, platio sam 1000 dinara sa kovertom.

Odakle vam to da mora iz Savske? Pa ista su firma, sve iz malih posti na kraju zavrsi u Savskoj, pa ide na aerodrom ili voz. Nemojte da vas ubede da oni to ne mogu, pravila cvrc mrc, mogu 100% nego ih mrzi ili ne znaju/nece da znaju procedru. Ja sam iz svake poste u kojoj sam ikad bio uspevao da posaljem u inostranstvo sto pisma, sto pakete...

Hvala ti druze mnogo na ovom objasnjenju.
Sutra idem do moje Poste da vidim sta kazu, verovatno ce to zavisiti koja mula radi, pokusacu da joj pricam prosto srBski. :D

Duke sta se desi kad posaljes paket,a on nestane?
Obicnim slanjem nikako nisi obezbedjen?

I mene nesto zanima.25.avgusta sam narucio 2 hard casea za telefon,od kojih je jedan stigao nakon 15 dana,a drugi nikad nije stigao.nakon toga sam 7 septembra kupio jos 2 od kojih ni jedan nije stigao. A sutradan sam narucio i stickere za tel. koji su takodje stigli za 14 dana.
sve je uspjesno poslato i placeno.kontaktirao sam sellere prije 10ak dana i svi su mi poslali ponovo,bez ikakvih problema..sada imam 5 itema i cekam da dodju..ne znam sta je problem nemoguce da se svaku put zagubi..PS.sve je iz hong konga.

Paket ne mozes poslati bez broja za pracenje.

Kako? Kaze mi danas zena na salteru da mogu da posaljem kakav god hocu paket bez pracenja, i to ne ide na carinski pregled, a ako hocu varijantu sa pracenjem onda mora da ide na carinski pregled?

Sta si ti tacno trazio kad dodjes u Postu?

BTW moj paket koji moram da vratim je 25x25x15cm.

Meni nisu dali da posaljem nikada nista osim pisma a da nije preporuceno... A preporucene posiljke uvek imaju broj za pracenje...
Pa neka ide na carinski pregled, ne placa se.

Jel si ikad slao da nisi stavljao neku cenu na paket?
Po onom kalkulatoru na sajtu Poste slanje izadje preko 3000din, mnogo je to, mozda bolje da odnesem u Sony servis.

koliko je to tesko? Ako je ispod 2kg to je pismo i cene su mnogo manje.

Ima negde 500, 600 grama sve sa kutijom.
Aj ukucaj i ti u kalkulator, ali meni izadje preko 3000din.

Nazad
Vrh Dno