Ma ima tu raznih tumacenja, a po Zakonu o oruzju strele nisu municija.Strele, lukovi i sl. je uvek zavisilo od raspolozenja carinika. Mislim da bas na Benchu ima iskustvo jednog korisnika koji se bavio time. Za lekove ne znam kako je bilo ranije.
Nesto ima na sajtu, nemam pojma koliko je azurno: http://www.carina.rs/lat/Putnici/Stranice/ZabraneIOgranicenja.aspx
Daklem, mora u Savsku, takva su gloopa pravila.
Plaćaš, slušaj sad, CARINU na izvoz, pošto šalješ robu van zemlje. E sad, ako imaš carinsku deklaraciju gde se vidi da su sluške ocarinjene, možda i ubediš ove na carini da je bezveze da plaćaš carinu na nešto na šta si platio i radiš zamenu, ja za ove 2 godine nisam uspeo u tome. Naknada nije fiksna, izračunaće ti. Plus troškovi slanja, ovo, ono,...
Ja sam, npr. sve zajedno, za bateriju koju sam kupio preko eBaya i ispostavilo se da je neispravna, a koja je koštala oko $50 (bez carine), trebao da platim 5000 rsd sveukupnoI naravno, odustao sam, ništa ne dobijam, naručio sam ponovo, jeftinije mi izašlo.
Sretno sa Evicom i društvom iz Savske 2.
Ja sam poslao bar 100 paketa i bezbroj pisama u inostranstvo u zadnje 3 godine i nikada nisam platio carinu na izvoz.
Vrednost i preko 500$ u retkim slucajevima.
Do pre 2 meseca se placao carinski pregled oko 400 dinara, a sada se ni to ne placa, dakle samo imas trosak prostarine koji mozes videti na sajtu poste u kalkulatoru.
Slao sam pda u kutiji sa svim dodatcima, tezina 992 grama za Ukrajinu, platio sam 1000 dinara sa kovertom.
Odakle vam to da mora iz Savske? Pa ista su firma, sve iz malih posti na kraju zavrsi u Savskoj, pa ide na aerodrom ili voz. Nemojte da vas ubede da oni to ne mogu, pravila cvrc mrc, mogu 100% nego ih mrzi ili ne znaju/nece da znaju procedru. Ja sam iz svake poste u kojoj sam ikad bio uspevao da posaljem u inostranstvo sto pisma, sto pakete...
Paket ne mozes poslati bez broja za pracenje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari