Šta je novo?

ebay pomoc

Gde nestaju kupljeni itemi posle 60 dana iz liste ?
Zasto nema neka lista sa celom istorijom kupovine ?

Da li je neko imao iskustva sa porucivanjem skupljih stvari koje bi dosle kod nas ? Tipa fotoaparat ? Kako je prosla carina i slicno ?

Ja sam poručivao stvarčice od cirka $500+ i na carinu, osim ako nemaš nekoga tamo, moraš da računaš.
Otprilike je globa 30% od cene koja je na otpremnici prodavca, osim ako prodavac ne lupi neku sumnjivo nisku cenu paketa, a carina posumnja, pa otvori i pogleda na internetu koliko košta (a pogledaće kod originalnog prodavca na njegovom sajtu), pa lupi globu na tu cenu.
Moj savet: ako je nešto baš skupo i gabaritno, tipa $500+ i 4-5 kg, zamoliti prodavca da stavi nešto nižu cenu, ali ne mnogo, da ne budeš sumnjiv, a da prođeš nešto jeftinije - tipa, na ovu cifru npr. $300.

Hteo sam da porucim za pocetak neki flash drive koji kosta 70 eura pa da vidim sta ce biti

Hteo sam da porucim za pocetak neki flash drive koji kosta 70 eura pa da vidim sta ce biti

Takva sitnica ce ti proci bez carine 100% ako si van BG-a, jer je u BG-u najgora carina, mi je zovemo Evica. :D
Ja sam nedavno uzeo bateriju za laptop koja je tesko bar 600g plus paket i nisu dirali, ali ja sam liberalna Vojvodina, kod nas radi Stevica koga bole paja da lupa carinu. :d

Sad tek vidim tvoju poruku. I ja sam imao isti problem, ali sam platio prodavcu direktno sa PP.
Imam PP na Sloveniju (ona varijanta država Slovenija, republika Srbija), na koju li će sad adresu da mi pošalju? :(

Meni je svaki put stizalo iako sam Hungary. Cim platim odmah pustim pp prodavcu sa svojom adresom uz naznaku da nije HU vec Serbia. Zadnji put me prodavac iskulira, neka postenjacina, u fazonu "Pisalo je Hungary i ja sam tamo poslao". Bila neka sitna posiljka, 10e. Ja se vec oprostio kad za nedelju dana stize paket :D

Sacekaj, moguce da ce stici...

Ja bih npr htio naručiti masku za Nokiu 5310, jer ne vjerujem da to kod nas negdje ima, pogotovo ne original, i sad, tražim na ebayu i prvi na listi, 0,29$, a prodavac ima 99,3% positive feedback. U čemu je fora??

http://cgi.ebay.com/Full-Housing-An...ccessories&hash=item4cf6a0bdd0#ht_2487wt_1204

I kako uopšte znati da je to prava stvar (ne kineski fuš), da će stići i ostalo. Stvarno nikad nisam koristio ebay.

Ovo ti je kinez, koliko vidim po opisu ne šalju u Srbiju, samo u US, a prodavac je iz Kine. A kad piše da šalju, onda uglavnom stigne to nije problem.

Mozete opusteno narucivati na okolne zemlje. Post forward, malo duze traje dok vam roba dodje, ali *** bar ne narucujete na Srbiju nego na legalne ppl zemlje.

Ovo ti je kinez, koliko vidim po opisu ne šalju u Srbiju, samo u US, a prodavac je iz Kine. A kad piše da šalju, onda uglavnom stigne to nije problem.

http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=no...housing&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313

Možeš li mi onda pomoći šta da uzmem, da je original (ako nema baš od Nokie, onda da je kvalitet na tom nivou), da ima sve dijelove (uključujući i staklo na ekranu i tipku za smanjivanje/pojačavanje zvuka) i da bez problema stigne u Srbiju. :)

http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=no...housing&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313

Možeš li mi onda pomoći šta da uzmem, da je original (ako nema baš od Nokie, onda da je kvalitet na tom nivou), da ima sve dijelove (uključujući i staklo na ekranu i tipku za smanjivanje/pojačavanje zvuka) i da bez problema stigne u Srbiju. :)

Pa sad oko toga da je original na žalost ne mogu da ti pomogne, u to se ne razumem baš najbolje, a u naprednoj pretrazi možeš da selektuješ polje da je "dostupno u Srbiji". Ja tako kupujem kada mi nešto treba, mada nisam ni ja neki "iskusni" kupovao sam svega nekoliko stvari. Ali kada vidiš da je prodavac Kina ili Hong Kong znaš 100% da nije original...u to sam siguran :D

EDIT:
Zar ne bi trebali ovi ovlašćeni distributeri da imaju original delove? LINK

Poslednja izmena:

Ja sam klincima uzeo dve maske za SonyErr. i bacili smo pare.
Ako maska ima dugmice i kojekakve poklopcice sa strane, ne uzimaj kineza !

Ja sam bas naprotiv uzeo kinesku A klasu sa ebay. Bese za n73 maska kao original, sa sve dugmicima, natezanjima nekim itd. 3 sata sam rasklapao i sklapao telefon i napravio da izgleda kao nov. A platio sam je 7$...

Cena sve govori, a 99.99% svega na ebayu shto moze da bude "fush", jeste fush...

Ako hocesh originalnu masku, kucaj Original ili Genuine, i kada to pishe, ona mora da bude originalna inace imash pravo da je vratish i dobijesh sve pare nazad. Ako ne pishe nesto od ta dva, budi siguran da je kopija, a opet, sve se moze provaliti po ceni i ukljuchivanjem zdravog razuma. Nesto shto koshta 20 ili 30$, ne moze magichno na ebayu da koshta 1$.

Cena sve govori, a 99.99% svega na ebayu shto moze da bude "fush", jeste fush...

Ako hocesh originalnu masku, kucaj Original ili Genuine, i kada to pishe, ona mora da bude originalna inace imash pravo da je vratish i dobijesh sve pare nazad. Ako ne pishe nesto od ta dva, budi siguran da je kopija, a opet, sve se moze provaliti po ceni i ukljuchivanjem zdravog razuma. Nesto shto koshta 20 ili 30$, ne moze magichno na ebayu da koshta 1$.

Samo da se nadovežem...

I obavezno gledaj artikle sa većom cenom, a manjom poštarinom...jer u slučaju spora vraćaju ti samo novac koliko košta artikl, ali ne i poštarinu. (npr. Ja sam gledao neke slušalice koje koštaju sa poštarinom oko 20$, našao sam ih za 1$ + 19$ poštarina, a našao sam ih i po 20$ + free shipping)...Po meni je sigurnije da uzmem ove sa besplatnom isporukom ;)

Samo da se nadovežem...

I obavezno gledaj artikle sa većom cenom, a manjom poštarinom...jer u slučaju spora vraćaju ti samo novac koliko košta artikl, ali ne i poštarinu. (npr. Ja sam gledao neke slušalice koje koštaju sa poštarinom oko 20$, našao sam ih za 1$ + 19$ poštarina, a našao sam ih i po 20$ + free shipping)...Po meni je sigurnije da uzmem ove sa besplatnom isporukom ;)

Neće baš biti tako, PP vraća pun iznos. ova fora 1+19 je zbog provizije koju uzima EBAY, bar je tako ranije bilo.

Maske uopste nisu bile za 1-2 $$$, ne secam se tacno ali 15-20$ sigurno.
I jednoj je bio ogreban ekran, pa mi je tip poslao jos jednu.
Nadao da ce biti ok, but *** :)

Sad tek vidim tvoju poruku. I ja sam imao isti problem, ali sam platio prodavcu direktno sa PP.
Imam PP na Sloveniju (ona varijanta država Slovenija, republika Srbija), na koju li će sad adresu da mi pošalju? :(

Evo ipak je stiglo danas. Vidim da na nalepnici sa adresom piše puna adresa sa PP (Pančevo, Serbia, Slovenia) Ali je slovenija precrtana.

Malopre sam dobio ovu poruku.

This card cannot be used for this transaction. You can complete the checkout with another debit or credit card. Please enter your new card information below.

Onda mi je prosla uplata jednom. Zatim sam probao da kupim jos nesto i od tada mi vec par puta izbacuje samo ovu poruku. Jel zna neko o cemu je rec i sta da radim?

Jel moze neko da mi odgovori? :( Jel mi to blacklistovana kartica? Od koga je? PayPal, Ebay? Sta sada da radim? Jel da vadim novu karticu, novi paypal nalog sa istom karticom ili sta? Jel se jos nekom ovo desavalo?

Pa kako banci da kazem da mi ne radi zbog paypal-a (najverovatnije) kada paypal zvanicno i ne postoji za nasu zemlju i to sto ga mi koristimo kako ga koristimo je ilegalno?

Jel mogu nekako da proverim da li mi je paypal blacklistovao karticu ili ko i zasto je uopste blokira?

Mozda nemas dovoljno para na toj kartici pa nece da prodje placanje...???

Ako imas para a nece da prodje placanje, eto ti odgovora, blacklistovan si.

Nazad
Vrh Dno