Šta je novo?

ebay pomoc

U kojoj aluti drzite pare na vasim karticama ? Ja drzim u evrima i kupujem skoro sve sto je u funtama. I skontao sam da je kurs mnogo nepovoljan, 1f = 1.36 evra
A kad im gledas na sajtu razlika je drasticna 1f = 1.17 evra, tj kad gledas u dinraima.
Jel oni to nas pljackaju ili je stvarno taj kurs kad se prebacuje iz evra u funte ?

U kojoj aluti drzite pare na vasim karticama ? Ja drzim u evrima i kupujem skoro sve sto je u funtama. I skontao sam da je kurs mnogo nepovoljan, 1f = 1.36 evra
A kad im gledas na sajtu razlika je drasticna 1f = 1.17 evra, tj kad gledas u dinraima.
Jel oni to nas pljackaju ili je stvarno taj kurs kad se prebacuje iz evra u funte ?

Paypal sve obracunava u US$, a banka u evrima, tako da imas dve konverzije. GBP -> US$ -> Euro
Kupovina u GBP je uvek bila vrlo nepovoljna zbog tog razloga.

Paypal sve obracunava u US$, a banka u evrima, tako da imas dve konverzije. GBP -> US$ -> Euro
Kupovina u GBP je uvek bila vrlo nepovoljna zbog tog razloga.

Ja sam gledao 2 slicne kupovine i racunao na pogresnu. Razlika izmedju kursa banke i kurs po kom obracunaju je samo 0,04.
Nisam siguran dal Paypal obracunava u $ sve jer mi u nalogu stoji znak evra, a i kupujem na UK ebay-u.

Ono sto znam da cu uzeti Amex Blue karticu u Intesi jer jedina u zemlji za sad osigurana od online kradje novca.

Pitanje jedno, otvorio sam paypal i ebay, platio cdkey koji nije radio, zalio sam se liku sto mi je poslao, uradio mi je refund, na paypalu pise refund ka mojoj visa kartici. Hoce li mi taj refund stici ili ... ?

Pitanje jedno, otvorio sam paypal i ebay, platio cdkey koji nije radio, zalio sam se liku sto mi je poslao, uradio mi je refund, na paypalu pise refund ka mojoj visa kartici. Hoce li mi taj refund stici ili ... ?

Naravno da hoce, sacekaj oko 10tak dana da pare legnu.

Desava li se ikome da kupi nesto na ebay.com i da kada u checkout-u klikne na "continue to paypal" iskoci ovo: Sorry, we could not complete your request at this time.
Please try again in a few minutes. If this problem persists for long time, please contact eBay support.

Placanje radi ok ako se logujem na ebay.co.uk koji mi je i registracioni ebay sajt. Zeznuo sam se pa kupio nesto na ebay motors i sada svaki put kada hocu da platim ebay.co.uk redirectuje na ebay.com za placanje...

Dakle nista ne mogu da platim ako se logujem na ebay.com. Jel se desava nekome nesto slicno?

Znam da je obostrana greska, kontam da on moze da povuce da ne moram da platim, uglavnom za sva 3 itema sam poslao message prodavcu i cekam neki odgovor.
Pa nece me valjda blokirati jer kupac ne moze da primi moju upaltu, a pisalo je da ima shiping za Srbiju za 1f.
Pa naravno da sam ljubazan, necu da se svadjam, treba mi ebay nalog.

Ako je pisalo da ima shipping za Srbiju, onda mora da ti salje. U slucaju da si ti licitirao kod prodavca sto salje samo u USA, a on naravno nece da salje (ako imas veci feedback onda mozda i hoce), moze da se desi da ti pokrene unpaid case, i ako ebay ubelezi jedno neplacanje to moze nekako da proguta. Ako vec 2,3 puta ne platis suspendovace ti nalog.

Ako je pisalo da ima shipping za Srbiju, onda mora da ti salje. U slucaju da si ti licitirao kod prodavca sto salje samo u USA, a on naravno nece da salje (ako imas veci feedback onda mozda i hoce), moze da se desi da ti pokrene unpaid case, i ako ebay ubelezi jedno neplacanje to moze nekako da proguta. Ako vec 2,3 puta ne platis suspendovace ti nalog.

Nije pisalo da salje za Srbiju, ali nije ni uradio exclude za nasu zemlju, tako da je njegova greska isto kao i moja. Uglavnom nije hteo da salje kako sam trazio i rekao je u poruci "ok, nista od toga, prodacu igru sledeci put". 10 puta sam mu trazio da pokrene close case, ali ne reaguje, jer ocigledno ne zna.
Uglavnom na kraju sam napisao ebay o cemu se radi i prijavio ga da nece da zatvori case za item koji relisted.

Jel moze neko iz iskustva da mi kaze koliko ga je izaslo na kraju ukupno kada je narucio Kindle 3 preko Amazona u Srbiju?

Pokušao sam da nađem preko pretrage ali nisam uspeo da nađem ništa. Hteo bih da kupim snowboard pantalone ali ne znam koliko dugo se čeka da isporuka stigne u Srbiju ako se šalje običnom poštom.(Mada i kada bi išao preko FedEx-a i dalje bi me izašlo manje nego da kupim taj isti par u Beogradu:smash:). Je li koristio neko takvu vrstu isporuke? Neko mi reče da sportska oprema podleže posebnoj carinskoj kontroli, ne znam koliko je to tačno.

Ocekuj carinu 1000% jer bi paket bio ogroman.

Izvinjavam se ako je vec bilo. Zanima me da li mogu da koristim mnoeybookers na e bay. Koristim taj nalog vec dugo i normalno skidam novac na devizni racun ovde u srbiji pa me zanima jel mogu sa njega da kupujem i na ebay. Generalno nisam nikada kupovao na ebay zbog mrtvog paypal-a u ovoj banana drzavi pa kapiram da probam ovako. Inace imam devizni racun na koji primam platu od poslodavaca iz inostranstva u eur u IKntesa banci, pa boh mogao mozda i to da iskoristim nekako....???
Hvala unapred.

Ocekuj carinu 1000% jer bi paket bio ogroman.
Hvala na odgovoru. Šteta za pantalone, koliko dugo bih onda čekao za neke manje stvari kao što su rukavice, naočare i kape, pretpostavljam da to može da se spakuje u neku manju kutiju? Ne bih da naručim nešto i da mi stigne krajem avgusta :)

Narucuj samo male pakete ili ocekuj carinu ako si u BGu. NW carina pusta i vece pakete.

Pokušao sam da nađem preko pretrage ali nisam uspeo da nađem ništa. Hteo bih da kupim snowboard pantalone ali ne znam koliko dugo se čeka da isporuka stigne u Srbiju ako se šalje običnom poštom.(Mada i kada bi išao preko FedEx-a i dalje bi me izašlo manje nego da kupim taj isti par u Beogradu:smash:). Je li koristio neko takvu vrstu isporuke? Neko mi reče da sportska oprema podleže posebnoj carinskoj kontroli, ne znam koliko je to tačno.

Okani se FedEx i ostalih DHL-ova, samo ce te papiri kostati 3-5000 din. Redovna posta, avionski i stize ti za dve nedelje.
A carina, ko zna, 0-30% :eyebrows:
I ovako si napisao da ti se isplati ;)

OK, hvala vam, nije mi toliko frka toliko što se tiče carine, više mi je bitno vremenski koliko to može da traje, da li može da stigne do sredine marta.

Nisam ni ja nešto u fazonu da dajem 200$ za FedEx pošiljku, samo sam primetio kolika je razlika u ceni tamo i ovde. :)

Ništa onda, naručujem pa šta bude :)

Hvala

Kakava su vas iskustva sa privatnih prodavcima na ebay-u ? Uglavnom salju sa "Standard Int'l Postage (Varies): £2.99", a to je dosta spor i nesiguran nacin za dostavu.
Kako je moguce da oni mogu da stave 3f za ovu vrstu dostave kad to firme sto salju naplate max 1f ? Ograde se za 2f ?
Jel uopste postoji nacin da ja kao kupac usled neslaganja sa cenom postarine otkazem kupovinu ? Ili samo ako prodavac pristane pokrece close case ?
Ja svima trazim da posalju Royal Airmailom (small packages) i svi se prave ludi, cak im posaljem u poruci i link ka sajtu ROyala sa cenama postarina.
Znam da kad firme posalju Airmailom za max 2f po malom paketu, stize za 4,5 dana.

Koja je procedura ako paket koji sam narucio ne stigne ? Resolution centar samo ili nesto drugo postoji ? Po nekoj logici morali bi da vrate pare ?

Posto konkretno pises za UK, ne mogu oni poslati drugacije osim small packets ili rm intl signet for. To se koristi u 99% slucajeva i roba stize za 3-5 dana... ako se napise standard mail intl, ne znaci da ce ti poslati brodom ili kocijama, vec da prodavca mrzi da unosi 100 qraca u formi za postavljanje aukcije da bi mu se automatski racunala postarina. On ti uracuna u tu "standardnu" postarinu i troskove pakovanja, goriva itd.

Imas na ebay 100000000 tutorijala kako pokrenuti dispute ako roba ne stigne.

Ne stize roba 3-5 dana vec 5-10 dana, za neke i vise.
Aha znaci racunaju i cenu goriva! :D

Daj jedan primer sta raditi ako roba ne stgne, bes tutoriale. Ako imas iz licnog iskustva najbolje.

BTW ako nekog zanima ebay mi je resio problem nestale igre i prevaranta, hteo sam da napravim nesto za prvu stranu ovog topica, naravno ako vas zanima sta da radite ako vam uzme pare i ne posalje. Jeste da sve ima tamo, ali kontam da ce drugima biti lakse da cuju iz necijeg licnog iskustva.

Meni je tip iz UK trazio 12 gbp postarine za kolor kartu - gomila sarenih kartoncica tezine 50-100 gr :(

Pa brate nema nikakvog uputstva. Ranije se koristio paypal res. centre. Sada se koristi ebay res. centre. Kad ti nema robe 40 dana otvoris case, komuniciras sa prodavcem. Ako on nece da resi problem, eskaliras da ti ebay resi i cao...

Meni iz UK stize za 3-5 dana, jedino ako je Bozic ili NG pa kasni do 10 :D

Sta preporucujete das e radi u slucaju kad prodavac trazi 7,5f za shiping za item od 5,5f ? :D
Naravno slao sam mu poruku.
I sta radite kad prodavac nece da ispostavi total (cenu shipinga) ? Malo je glupavo jer ako ne znam cenu item+PTT kako da platim ?

Kakve to veze ima koja je vrednost? Tako je kako jeste. Ako nece da ispostavi cenu shippinga onda ides na opciju "Request total from seller".

Usput, desava se da neko pokusa da proda objektiv vrednosti 1 dolar (a vredi 700 dolara), preko opcije Kupi Odmah, sa vec nastelovanim slanjem od 650 i kusur dolara. A to se radi da ne bi morao puno da placa takse ebayu. Pre svake kupovine se sagledava i cena i slanje.

Naravno da gledam i cene slanja nisam *****. Nego neke stvari uzmem i uglavnom su korektni za cenu slanja, medjutim ima *****a uvek.

zna li neko koliki je rok isporuke iz Hong Konga za Srbiju?? uglavnom narucujem sve stvari na Nemacku, ali pre nekih mesec dana narucio sam jedan punjac iz Hong Konga na Srpsku adresu, reko ajde da se ne cimam, nije neka vrednost, neka ide na Srbiju... i evo do sada je proslo 21 radni dan i ne stize jos uvek nista.... aa kod prodavca pise da je rok za evropu od 10-14 radnih dana.... zna li neko koliko traje to kad se salje iz Hong Konga???
ii da li mogu nekako da proverim da li je to stiglo u Srbiju ili sta vec?? posiljka nema tracking broj...

Poslednja izmena:
Bila je Kineska NG, sve kasni, do 45 dana je rok... Pa ako nema tracking number, nema nacina za proveru, osim da odes do poste pa da ih smaras da potraze da li se nesto zagubilo kod njih...

Nazad
Vrh Dno