Šta je novo?

ebay pomoc

Paketi na italijanskoj carini često dobiju noge, zato ih izbegavaju. Kad vidim da neki tamo Kinez ne šalje u Italiju a šalje u Srbiju, odmah se osetim napredno :d.

Italijanska posta je nenormalno spora. To mi je jos davno rekao jedan drugar koji tamo zivi.

Ima more Kineza koji nece da salju u Italiju zbog njihove trapave poste...

Nije do pošte, nego carine, tako bar kažu (uostalom, paketi se ne šalju italijanskom poštom kad stižu iz Amerike, Engleske i sl). Carina zadržava pakete, a navodno i skloni šta joj se sviđa :d. Jasno mi je što ovu Nabukodonosorovu tastaturu nisu ni oni hteli :d :D

Jedno pitanje, danas sam uplatio lovu na visa internet karticu (ustvari, na devizni račun) i hteo bih odmah da platim nešto. Moram li da čekam da mi se na paypal-u pojave pare u balance, ili mogu odmah da plaćam? Koliko treba da čekam.

slao sam ja pakete u Italiju, prosecno vreme na carini kod njih je 30-ak dana...zato i mnogi prodavci sirom sveta ne salju tamo jer ih cimaju ljudi da im nije stigla roba...

Kratko pitanje pa ako neko ima iskustva - prodavac navodi da "We cross reference your Paypal address and your Ebay address" e sad posto ja imam sloveniju u pay palu dal mi se isplati da rizikujem i narucujem ili da batalim. Inace, jedini nacin komunikacije je na pitanjima za predmet tako da ne bih voleo da javno pregovaram sa njim oko netacno unesene zemlje za pay pal :D

Pomoc, posto Crna Gora nije podrzana za paypal napravio sam preko entropay-a virtualnu karticu koju paypal podrzava. Otvorio sam account, sve je fino proslo i reko da trgujem nesto na ebay.
Uzeo sam 3 artikla po 5 komada, 2 artikla sam uredno platio dok treci nece da prodje checkout. Izbaci mi gresku

Please enter the correct information for the following fields:

*
Sorry, this page is not available at this time.

Vidim na netu ima dosta ljudi ovaj problem al niko i resenje?

Mozda im je opterecen server zbog bozicne histerije?

Sad su bas u rasulu.
Ja sam imao problema sa placanjem, izbacivalo mi je "speed bump". Zvao sam njihov korisnicki servis (chat) i rekli su mi da ce predati ovlascenima problem i da ce mi javiti, a preporucili mi da platim direktno preko paypala.
Kasnije sam na netu nasao dosta ljudi sa istim problemom i neke koji su provalili i privremeno resenje, da se plati sa drugog paypala. Tako da sam ja platio sa ebay.co.uk.

Hocu da naruchim sa ebay-a (iz USA) jedan privezak koji je 2$ medjutim za world wide shipping se shalje USPS-om i shipping je 25$ shto mi se ne isplati. Shipping za USA zemlje je 7$, kontao sam prijatelja koji je u USA da kontaktiram i da ga on kupi, pa dalje on da mi ga poshalje najobichnijom poshtom za Srbiju, pa kad god da stigne dobro je (ako uopshte stigne lol). Zna li neko kada se shalje obichnom poshtom iz USA za nashu zemlju da li se ishta placa, ako da, koliko bi to josh dodatno koshtalo?(chisto da mogu da se prerachunam).....u pitanju je mali privezak za kljuch

Hocu da naruchim sa ebay-a (iz USA) jedan privezak koji je 2$ medjutim za world wide shipping se shalje USPS-om i shipping je 25$ shto mi se ne isplati. Shipping za USA zemlje je 7$, kontao sam prijatelja koji je u USA da kontaktiram i da ga on kupi, pa dalje on da mi ga poshalje najobichnijom poshtom za Srbiju, pa kad god da stigne dobro je (ako uopshte stigne lol). Zna li neko kada se shalje obichnom poshtom iz USA za nashu zemlju da li se ishta placa, ako da, koliko bi to josh dodatno koshtalo?(chisto da mogu da se prerachunam).....u pitanju je mali privezak za kljuch

USPS 1st Class Mail tapacirana koverta = $2 - $3

Pomoc, posto Crna Gora nije podrzana za paypal napravio sam preko entropay-a virtualnu karticu koju paypal podrzava. Otvorio sam account, sve je fino proslo i reko da trgujem nesto na ebay.
Uzeo sam 3 artikla po 5 komada, 2 artikla sam uredno platio dok treci nece da prodje checkout. Izbaci mi gresku

Please enter the correct information for the following fields:

*
Sorry, this page is not available at this time.

Vidim na netu ima dosta ljudi ovaj problem al niko i resenje?
Cisto ako se nekom slicno desi, paypal mi je blokirao akaunt tj limitirao ga, srecom samo privremeno dok im ne posaljem dokument s mojim imenom pored adrese stanovanja koju sam prijavio kad sam otvarao paypal nalog. Skeniram i posaljem im obicni racun za adsl, prihvate "vrate" mi nalog. :)

Sad imam drugi problem. Naime uzimam na ebay na veliko neke stvari i normalno, prodavci su mi odobrili popust. E sad da bi ostvario taj popust moram da platim dikretno preko paypal naloga. Problem je sto ne mogu, izbaca mi gresku neku gdje mi preporucuje da ipak obavim checkout preko ebaya.

Poslednja izmena:
Jesu tebi odblokirali nalog ili mislis da ce ti odblokirati? Posto jos nisam cuo da su nekom iz nepodrzanih zemalja odblokirali nalog?

Nije bio klasicno blokiran nego kao limitiran. Nakon sto sam im poslao mail i dokument koji su trazili verifikovali su mi ga opet i sad sve radi normalno, imao sam par transakcija posle toga. Jedino direktno sa paypala ne mogu da platim.

Kakav ti je to privezak :)
Potrazi kod nekog drugog prodavca, verovatno ces ga naci za 2$ sa postarinom :)
Imas sa strane da ti sortira po ceni+shipping u rastucem poretku

Mnooogoo dobar :D .... pazi kada postoji samo jedan takav na ebayu lol, tj. evo sinoc se pojavio i josh jedan lik ali prodaje nov koji je 10$ plus poshtarina...shto mu izadje na gajbu jelena, e sad nije bash toliko vredan :D ... kad bi uzeo ovaj polovni od 2$ plus neki jeftini shipment, vredelo bi zrtvovati bar pola gajbe, ali celu nikako :D

edit: zaboravih link :D

http://cgi.ebay.com/Terminator-Key-...560?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4aa6333c68

Poslednja izmena:
kako da mi search vraca samo one proizvode koji imaju "Ships to: Worldwide", jedino sto ima "Location: Worldwide", ali nisam siguran cemu to sluzi...

e to sam i ja trazio ali koliko sam skontao nema opcija da se izabere za shipment - worldwide shto je veliki propust (osim ako sam ja omanuo negde)....

Ne znam da li dobro kapiram šta vas interesuje. Ako hoćete da vidite samo proizvode koji se šalju u određenu zemlju, npr. Srbiju, izaberite sledeće u Advanced search options.
Location - Only show items - Available to - Serbia

Taj advanced search uopste ne funkcionise. Milion puta sam pokusavao i da mi rezultate koji nisu tacni. Mislim na lokaciju.

Vrh Dno