Šta je novo?

eBay, pitanja, diskusija, saveti i preporuke

Nije mi u interesu da dajem negativnu ocenu, ali iskreno nisam siguran da je uopste poslao item.... Probacu da trazim refund od ebay-a, iako nisam imao dosad iskustva sa tom opcijom :D relativno sam skoro postao ebay igrac :D

Screenshot_1 (1).png Ovakvo mi je bilo stanje pre mesec dana...tad smo imali komunikaciju, sad se prodavac ne javlja, kontaktirao sam ga jos jednom... Screenshot_2.png Da li moze neko da mi objasni refund, pise da u roku od 4 dana ako se ne javi mogu da trazim refund, da li je ovo na drugoj slici drugo cekiranje za refund?

Poslednja izmena:
Imas podoocije ispod drugog topica na drugoj slici, da.

Taj prodavac ima 300.000+ ocena, da zahebe namerno tesko. Cak i za tako mali item. Ne cimaj se oko ocene, niko je nece ni citati :d Samo gledaj da izvuces refund. A ako ti posle stigne, na tebi je ako hoces da ga kontaktiras da ipak platis.

Pozdrav, trebam kupiti neke stvari za motor na ebay-u (cena za jedno je $12 + $11.90 Standard International Shipping, za drugo $24 + Free Standard International Shipping ). Stvari se nalaze u Americi. Prodavac mi rece da salje DHL-om i da nece biti dodatnih troskova oko postarine (kako je na ebay-u, tako ce i biti). Za carinu i PDV je macka u dzaku. Moje pitanje je da li uvek tacna cifra za shipping na ebay-u, ili je to stavljeno 'cisto onako'. Nov sam na ebay-u, uglavnom sam porucivao stvari iz Kine i tu je mahom bilo bez postarine, a drugar me naplasio za DHL i UPS kako deru sa postarinama i da ne mora da bude tacno kako pise na ebay-u :D

Poslednja izmena:
Imas podoocije ispod drugog topica na drugoj slici, da.

Taj prodavac ima 300.000+ ocena, da zahebe namerno tesko. Cak i za tako mali item. Ne cimaj se oko ocene, niko je nece ni citati :d Samo gledaj da izvuces refund. A ako ti posle stigne, na tebi je ako hoces da ga kontaktiras da ipak platis.

Ne cimam se oko cene, cena je smesna. Ovo je vise da steknem iskustvo,mislim da je bolje da pravim greske na malim stvarima i da se tako ucim, nego kasnije da nesto zeznem kad budem uzimao nesto skuplje.... Sacekacu jos par dana, pa cu probati da trazim refund od ebay-a... Kad prodje rok isporuke, da li mogu da ga ocenim, posto trenutno ne vidim sa strane da mogu to da uradim?

Ne secam se iskreno, ne desava se meni to uopste cesto :)

Ima li spedicije ako se porucuje iz US a vrednost posiljke je ispod $50? Odnosi se na DHL spediciju

Ne. Ali tesko da ce neko DHLom slati, po isplativoj ceni, iz US nesto od 50$.
iHerb je ogroman i dobije deal, gde salje po 1000 paketa dnevno najmanje, ka Evropi, pa nije problem da se ubaci i koji iz Srbije.

Kada piše DHL to ne znači obavezno da je expres isporuka.
Kada je expres to je obično posebno označeno i posebno se plaća.

Mislim da na ebayu nema negativno ocenjivanje kada dobiješ refund, mada nisam dugo koristio.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Upravo mi je odgovorio prodavac: We utilize DHL Globalmail for our 'Standard International Shipping'. Takodje mi je napisao da moze i slanje preko USPS (priority mail). U pitanju su viziri za farove koji kostaju tricavih $12 a ne mogu nigde da ih nadjem u EU ili Kini, za Srbiju da ne pricam. Vec sam jednom dobio paket koji je poslat preko USPS i postarina je bila $33,95 (small flat rate box, platila je kompanija koja je poslala paket). AKo ima neko neki predlog sta da radim, neka kaze :D Trebace mi i za ubuduce jer cu verovatno porucivati sitnice do $20

Poslednja izmena:
To je obicna posta.

Prebaciće automatski, dva-tri dana je potrebno uglavnom

U slucaju da dobijem lampu koju sam narucio, a dobio sam refund od ebay-a, kome vracam novac i kako?

Prodavcu, ako hoces, kontaktom preko eBaya jedino da ili kupis opet ili da mu posaljes na PayPal.

Pitanje, VEOMA VAZNO i potreban BRZO i TACAN odgovor...

Treba nesto da na ebay kupim, platim sa paypal racuna koji je vezan za karticu u Srbiji, a da se posalje primaocu u Nemacku.

Da li je to moguce?

Koliko se ja secam PP je odbijao odraditi uplatu ako je kupac u Srbiji a primaoc u inostranstvu (Nemacka npr.).
Da li je ovo tacno, da li je moj "stah" opravdan, da li se dobro secam?

Može, samo pre porudžbine podesi da ti bude default adresa u nemačkoj.

A ime, nece se salgati moje ime i podatci sa PP sa imenom u adresi na koju se salje?
Ime u PP ne mogu menjati kao ni podatke o kartici...

Imaš u opcijama da podesis i ime i drugu adresu, samo potrazi

Ako koristis mobilnu aplikaciju to je u settings / adress pa tu dodas novu.

Zeko ja kad kupujem nesto papreno podesim adresu rodbine u austriji i nema nikakvih problema. Kupovao sam tako vise od 20 puta. Cak sam i za Nemacku slao.
Tako da slobodno cimaj Mileta :)

Narucio sam proizvod, ali nije pisao rok isporuke... Ako slucajno ne dobijem stavku u roku od mesec i po, da li mogu da zatrazim refund od ebay-a. ili treba da prodje duzi vremenski period? ovo je cisto informativno

Mozes posle datuma koji je oznacen kao krajnji rok isporuke,ima ga u opcijama kada otvaras dispute

Posto nigde nisam nasao gde pise rok isporuke, osim sto mi je on poslao poruku da isporuka moze da traje od 18 do 30 dana, a nekad i duze... Sad sam procitao u slucaju da ne stigne stavka koju narucim u roku 45 dana, mogu da trazim refund, voleo bih da mi neko iskusniji kaze nesto o ovom...

Pa ne šalje u Srbiju.
Traži na drugom mestu.

Našao sam kod TT ali je poštarina preko 60$. Ima i na Amazonu ali ni oni neće da šalju u Srbiju.

@nemanja123
Hvala. Sa'ću da pogledam.

Poslednja izmena:
Hej ljudi, bacio sam pogled samo na par poslednjih stranica i ne vidim da se pominje.... pre par meseci se pojavio problem da se ne može platiti preko ebaya (izbacuje neku grešku), ali kad se ulogujem na ebay.uk ili neki drugi onda je ok! Ovo nije bio problem samo meni, već mnogima u srbiji! Neko vreme nisam ništa kupovao, a sada je kod mene situacija još gora, neće ni preko uk (mrzelo me da probavam ostale), preko android aplikacije je prošlo plaćanje normalno! Jel zna neko u čemu je problem, ovo već dugo traje. Ili jel zna neko kako poslati mail ebay-ovoj podršci (na sajtu samo daju opciju da ih pozoveš telefonom, ništa mailom)

Sada sam probao samo firefox, ali prošli put i chrome, operu pa čak i ie, ništa nije radilo

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno