Šta je novo?

eBay, pitanja, diskusija, saveti i preporuke

Nisu original sigurno, i dolaze u obicnoj puckavoj kesici, ne kutiji kao original, ali neces mnogo pogresiti.
Duplo gore nisu sigurno ako su duplo jeftinije.

Pa i nisu duplo jeftinije, u kutiji mogu da se nadju za 50-dolara :) Jedino što ili ne šalju kod nas ili je skupa poštarina.
Razmisliću još malo, hvala na informaciji :)

U vezi ovog mog slucaja gore, prodavac mi je uredno vratio novac na racun pre nedelju dana :D, medjutim meni je danas posiljka stigla i to ona koju je poslao po drugi put, neverovatno i pravo iznenadjenje :D

Jedino što ili ne šalju kod nas ili je skupa poštarina.

Znaci ne mogu da se nadju ipak :D, tehnicki gledano jer se gleda na kraju koliko sve kosta.
Plus sto kutija dodaje nepotreban bulk i gramazu na carini, pa je sansa da otvore veca, a cim otvore, nema nazad, nego minimalno pdv 20%, jos ako misle da su original i pogledaju na amazonu cenu, kuku tebi.
Po meni je bolji kinez, znam dvojicu sto su se isprsili za po 10-11k bili da kupe slusalice po trznim centrima/game-s/computerland-u i evo sad ih menjaju za fazon daj sta das jer im ne koriste nesto posebno od kad su batalili igre, a za muziku i ne mogu da se nose kroz grad, mada svi kazu da za CS:GO tesko moze da se nadje bolje. Interesantna je provala jednog koji ih je jos pre 2 godine uzeo i cim krenuo da igra ligz kaze "lele cujem ih iz baze kako rade barona na ove sluske".
A jedan bolid sto ga znam ih je uzeo umesto MDR-V6 dok je bio u nemackoj, po istoj ceni su bile, i on lopina se tripuje satro gaming itd i uzeo njih, a sad kao i ovaj prvi menjao bi ih za sta god.

tl;dr
veci je hype za slusalice nego sto stvarno vrede, barem po ceni kod nas, ali za 30ak dolara od kineza bih uzeo slobodno, makar mozes da uporedis ako znas nekog ko ima original, jos ako nema carine/pdv-a, sasvim ok investicija, imas review/comparison kineskih vs originalnih i konsenzus je da se ne razlikuju puno, barem u domenu komfora.

U vezi ovog mog slucaja gore, prodavac mi je uredno vratio novac na racun pre nedelju dana :D, medjutim meni je danas posiljka stigla i to ona koju je poslao po drugi put, neverovatno i pravo iznenadjenje :D
Bilo bi fer da kontaktiraš prodavca i pitaš kako da mu platiš opet.

Mozes da mu kazes i on tebi da uplati, da probamo cisto kako funkcionise sve ovo sa PayPal-om :D

Uostalom ne znam zasto potencirate to vracanje kada regulative postoje, shipping deadlineovi su itekako na strani prodavca, pa ako se desi da nesto stvarno ne stigne do tog datuma, i onda dodas jos par dana za rezoluciju case-a/refund processing, dodje mu na isto.

Da vracamo i kad DHL-om narucimo nesto ili platimo za brzi shipping a ono ne stigne u dogovorenom roku nego 2 dana kasnije?

Preko paypala sam videla da je leglo, izvrsena je konverzija novca. Narucila sam pocetkom februara, a sumnjivo mi je bilo sto nije pisao datum ocekivane dostave, da ga nisam kontaktirala ne bi poslao ponovo, ta iz februara jos uvek nije stigla.

Da li sada, kada mozemo da primamo pare preko PP-a, mozemo i da prodajemo nesto iz Srbije preko Ebay-a? Ako mozemo, kako i pod kojim uslovima? Ja nesto probao, ali ne ide.

Da li sada, kada mozemo da primamo pare preko PP-a, mozemo i da prodajemo nesto iz Srbije preko Ebay-a? Ako mozemo, kako i pod kojim uslovima? Ja nesto probao, ali ne ide.

U čemu je problem oko prodaje?

Pa ne znam da li je to uopste moguce sada kada mozemo da primamo pare preko paypal-a? Ja sam nesto probao ovako na blef danas i nisam uspeo. Prvo odbija da mi prihvati 11000 kao zip code, a drugo ne dozvoljava mi int economy shipping, vec mi nudi da izaberem samo neke UPSP fedex i slicno, sto kod nas cak ni ne postoji. Sve u svemu ja nisam uspeo da postavim nesto za prodaju, pa me zanima da li neko jeste i ako jeste, kako.

Može li se odavde slati FREE , kojom poštom ili kurirskom službom ? Gledam gornji link pa mi malko neverovatno . Usput , kolko Kinezi slave 1.Maj ? Naručio ponešto 30.04. , ali nema još obaveštenja o shippingu .

Poslednja izmena:
Kako mislis free? Mozes ti nuditi free shipping ali ces to normalno ugraditi u cenu pa ces ti placati shipping.

Može li se odavde slati FREE , kojom poštom ili kurirskom službom ? Gledam gornji link pa mi malko neverovatno . Usput , kolko Kinezi slave 1.Maj ? Naručio ponešto 30.04. , ali nema još obaveštenja o shippingu .

Tesko da se moze odavde slati free, ja sam stavio predmet na ebay, izabrao sam Economy Int'l Shipping, a saljem preko nase poste, imate kalkulator cena medjunarodnih posiljaka.

Jasno mi je sta si video, ali normalno da nece posta besplatno raznositi pakete po svetu. Ti platis postarinu a na ebayu stavis free jer je to najpopularnije.

Hmm, ja sam proverio za paket tezine 1kg, izadje 3k. Moguce da se taj nozic moze poslati kao pismo pa bude jeftinije ?

Poslednja izmena:
Odraće nas Kinezi . Pa i ovde se teško prodaje za poštarinu od otprilike 2 dolara .

Tesko da se moze odavde slati free, ja sam stavio predmet na ebay, izabrao sam Economy Int'l Shipping, a saljem preko nase poste, imate kalkulator cena medjunarodnih posiljaka.

Mozes li molim te postaviti screenshot kako si podesio taj deo oko shipping-a? Ja ne mogu nikako da to namestim.

I reci mi jos molim te u kom tacno obliku (vrednosno, preporuceno, avionom...) se pismo moze poslati (bas pismo, ne paket), da bih se ja kao posiljalac obezbedio i u slucju da ga izgube i da imam dokaz da je isporucen (tracking number)?

Iskreno ne znam ni sam kako sam dosao do toga, pet puta me vracao dok nisam ubo kako treba. Ovako treba da izgledaUntitled.jpg

Sto se tice slanja pisma pozovi postu i proveri. Mene je interesovao samo paket..

Pa recimo postavim na ebay tamburicu i kupi neko iz amerike,da li u postu treba da odnesem i sta treba da ima kazem kako se to zove kada saljem robu za ameriku?

Poslednja izmena:
Pa recimo postavim na ebay tamburicu i kupi neko iz amerike,da li u postu treba da odnesem i sta treba da ima kazem kako se to zove kada saljem robu za ameriku?

Moj savet je da odneseš tu tamburicu u Poštu, lepo pitaš radnicu koliko bi koštalo slanje za Ameriku i ona ti to sve lepo kaže tačno šta i kako. Onda kada dobiješ povratnu informaciju sledi Ebay.

Zašto ti ovo kažem, jedno je računanje na kalkulatoru, a drugo je kada odeš u poštu pa dobiješ direkt informciju o stvarnom staju. Posle kreiraš aukciju na Ebay itd... itd... itd...

Dobar dan, želim ovu tamburicu da pošaljem za Ameriku. Da li bi bili ljubazni da mi kažete koliko će slanje da košta. Hvala lepo

Poslednja izmena:
Ja ne znam kako ste uspeli da podesite ovaj shipping, ali ja ne mogu nikako.

untitled-1-copy.jpg

U cemu je razlika izmedju economy shipping i standard shipping? Kako se vodi ovo sto mi saljemo preko poste, obicno slanje?

2.jpg

I jos nesto sam provalio kad sam pokusao da postavim. Izgleda da mi kao fizicka lica, imamo pravo godisnje "samo" 20 prodaja da pokrenemo. Ne znam sta posle toga, da li se placa nesto, koliko i tako dalje.

Izracunaj neku srednju vrednost postarine, ili tacnu, i postavi kao flat ka svima. Imas dole da dodas opciju worldwide, ovo je samo za US.

Kao nov prodavac imas ja mislim 10 predmeta? ili 500 dolara, pa sta bude prvo. Kada prodas uspesno, limit se povecava :)

Economy bi bilo koliko znam jeftino slanje bez broja za pracenje, ovo nase preko poste spada u standard, a ima i onaj "brzi" EMS

Hvala @teslaboj.

Uspeo sam! Fora je samo staviti stadard international shipping, umesto economy international shipping.

2.jpg

Registrovao sam se skoro na ebay i postavio neku glupost na prodaju cisto da probam :)
Ulogujem se sutra dan kad ono pise da mi je nalog suspendovan bez obrazlozenja!
Sta sad da radim?

Registrovao sam se skoro na ebay i postavio neku glupost na prodaju cisto da probam :)
Ulogujem se sutra dan kad ono pise da mi je nalog suspendovan bez obrazlozenja!
Sta sad da radim?

Realno gledano Ebay Support :) Pogledaj takođe da li ti nisu poslali neko obaveštenje na email o razlogu suspenzije naloga ili bilo kakav email od Ebay-a (proveri Spam folder). U svakom slučaju problem ti jedino može rešiti Ebay.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno