Šta je novo?

eBay, pitanja, diskusija, saveti i preporuke

Mozda su i vratili ali tebi nije leglo na racun jer to zna kod nasih banaka da potraje i po 5-15 dana
Tako je sa svakim refundom...
Nemoj zabopraviti da odustanes od zalbe na ebay i da ocenis coveka.

Da li neko ima iskustva sa prodajom na ebay-u? Kolike su provizije, kako ide slanje preko naše pošte, itd...?

Mozda su i vratili ali tebi nije leglo na racun jer to zna kod nasih banaka da potraje i po 5-15 dana
Tako je sa svakim refundom...
Nemoj zabopraviti da odustanes od zalbe na ebay i da ocenis coveka.

nesto neverujem sad ce za 5 dana mesec dana od moje prijave na p do sad bi i banka zavrsila svoj posao :smash:

ja sam ga ocenila pozitivno

nisam otvara nista tamo vec sam direktno kontaktirala prodavca i on mi je vratio novac ja sam ga ocenila i to je to valjda :d
sa ocenom potvrdjujem da je gotovo ili trebam jos nesto da odradim ovo mi je prva kupovina ebay
molim te reci mi da li imam jos nesto da odradim kada ostavim feedback

bas me iscima ebay na aliju je dosta jednostavnije
ovde su i prodavci bezobrazni ili sam ja tako naletela od tri jedan ok,drugi ajde i nekako
a treci me danima pravi budalom i ponizava svojim odgovorima dopisujem se sa njim ko ****** predmeti neodgovaraju opisu poslao covek sta je imao a ne sta je meni trebalo :mad:
na kraju cu se zaliti pa kud puklo jos samo da nadjem kako i gde jer ebay mi odgovara da moram slucaj da otvorim na pp pa videcu sutra ili mogu odmah da ga ocenim negarivnom na sva tri predmeta i da zavrsim sa ovim

Case otveras cim se pismeno obratis prodavcu.
Ako si kupila na ebay onda se zalis preko njega, ali imas rokove od kad mozes da se zalis odnosno otvaras case.
Ako nisu navedeni rokovi prospeca onda je to 30 dana od kupovine a ako su navedeni onda je prvi moguci datum za zalbu taj poslednji predvidjeni dan za dospece posiljke a poslednji 30 dana nakon tog datuma.
Ako mu das ocenu prakticno si zatvorila slucaj i nista od zalbe...(cini mi se)!

Ljudi, treba mi mala pomoc oko kupovine na Amazonu.

Zanima me ako je neko placao sa visom internet da li su mu trazili cvv kod.

Zezam se poslednjih sat i kusur vremena i nikako da nadjem gde da upisem cvv kod za karticu, tj. jednostavno nigde se ne trazi

Prosla mi je narudzbina, ali koliko vidim jos nista nije skinuto sa kartice

Poslednja izmena:
Mozda nemaju na stanju, ili ce skinuti tek kad potvrde da ga imaju da ti ne bi posle refundirali i ti se zalio na njih...

Danas su rezevrisali pare na kartici. Na kraju ispade da na Amazonu ne treba cvv kod

Ne treba, da. A naplatu oni iz nekog razloga uvek vrše malo kasnije, a ne u trenutku kupovine.

Naplata na amazonu ide u trenutku kad su im stavke sa ordera spremne za shipping.

Aha, thanx.

Ljudi da li je neko narucivao patike preko ebay-a hocu da uzmem neke pumine patike kojih nema kod nas pa me interesuje vase iskustvo?

II.jpg

Amazon salje za Srbiju ? 0.o

P.S: koliko ste u proseku cekali da vam stigne paket iz Hong KOnga? jacekam od 02 maja, prodavac je garantovao do kraja maja,ali nema tracking numb...

Iz HK izmedju 3 nedelje i 3 meseca - nema pravila.

Da li ste dobili mail da trebate da promenite password na ebay-u ukoliko to niste uradili posle 21-og maja, zbog nekog.napada?

Ja jesam tj dobio i mail i kada sam trebao ukucati stari pass odmah me prebacili na stranicu za resetovanje passa.

Greskom sam postavio pitanje u drugoj temi. Mozete li ovo neko da mi protumaci objasnis ta da radim?

Мењајте psw и на пејпалу обавезно ако то већ нисте.

Jel moze neko ovo da mi objasni? Cekam posiljku u Beogradu, a prodavac na ebay-u mi je potvrdio da je poslao na adresu koju sam hteo i da je za zemlju stavio Serbia and Montenegro, jer valjda samo Serbia i dalje ne postoji.

untitled-1.jpg

Moze li neko ovo da mi objasni? I kome da se obratim za pomoc, da mi ne vrate ludaci paket za Kinu?

Kako ti je pisalo na PayPal-u kad si kupio?
Serbia and Montenegro?
Moguće da je paket otišao za Crnu Goru zbog toga (pošto je definitivno tamo stigao), verovatno će ga Crnogorci proslediti u Srbiju kad budu videli adresu, meni se tako dešavalo par puta.

Na paypalu mi stoji samo Serbia, medutim na Ebay-u je Serbia and Montenegro. I prodavac je potvrdio da je poslao na

Belgrade, NOTPROVIDED
11000
Serbia and Montenegro

E sad, po ovom SS-u sto sam okacio, ispada kao da je paket bio u Beogradu, pa poslat u CG. Zato me i brine zasto je to tako. Nemoguce da je neko toliko retardiran da ako pise lepo Beograd i jos 11000, a zemlja Srbija i Crna gora, da posalje paket za Crnu goru. Na 17track pise lepo destination SERBIA.

Znaci nema nekog nacina da nekog obavestim ili nesto, da mi ne vrate paket za Kinu?

Kakvo vam je iskustvo kada narucite mat foliju za telefon a dobijete prozirnu?
Za 1,55$ od kineza 6x mat folija, a dodje 6x prozirna...
Iskustvo vam kaze sta se desi kad se zalim?

Iskustvo sa kinezima za robu vrednosti $15 a koja je bila pogresnih specifikacija je da su mi ponudili $10 refunda i da posalju novu turu robe (free shipping) a ovo sto je stiglo mi ponudili da zadrzim...

Potrena mi je mala pomoc.
Zelem da kupim unlock code za telefon, ali prodavac je specificirao "troskove dostave" samo za svoju zemlju (UK) tako da ja kad zelim da platim dobijem poruku:"One or more of the items below can't be purchased because the seller hasn't specified postage costs to the location selected". Poslao sam im mail, ali se ne javljaju vec dva dana. Ima li neko ideju kako da se prevazidje problem?

Kupi drugde, tih sajtova imas na stotine...

Za ovaj sam dobio preporuku na forumu, ali izgleda da cu morati da nadjem na drugom mestu. Ne javljaju se likovi vec par dana.

Zamisli da "code" koji dobijes ne radi posao, kako bi ih tek onda dobio ;)

Slazem se potpuno. Kupih kod kod drugog prodavca. Worked like a charm.

Treba mi da kupim ovo Peacock verziju.
Ocigledno nije za mene, i nikad nisam uzimao iz inostranstva, zanima me koliko ce trebati da stigne, da li ce biti dodatnih troskova? Pise besplatna isporuka, i koliko vidim, mogu da izaberem Srbiju.

Pre nego sto opletu po tebi (s' pravom :)) sto ne citas forum i temu "carina"...
Ne znam zasto je ocigledno da nije za tebe :)

Salju u Srbiju, isporuka je besplatna. Niko ne moze da ti kaze kada ce stici (ali iz USA stize za mesec dana, veoma cesto i mnogo brze). Nasi ce ti udariti PDV od 20% (mada i tu postoji dobra sansa da ti nista ne naplate. Nema pravila, sreca igra glavnu ulogu).

Nazad
Vrh Dno