Šta je novo?

eBay, pitanja, diskusija, saveti i preporuke

0,77€ iliti 1$ uzima PayPal kada dodajes/vezujes karticu za svoj PayPal nalog. I njih ne vracaju.
Ja sam tako menjao adresu, pa istu karticu vezao za drugu adresu i oba puta su skinuti. Koliko znam, taj novac ne vracaju.

ajde da razumem da uzmu 0.76e
ali oni su mi uzeli 2x 0.76e na jednu kupovinu jedan komad koji kosta 3$
pa isto tako za 5$ opet 2 x0.76e
to je vec preterivanje mene je vise kostalo to njihovo i to prebacivanje iz valute u valutu neko predmet koji sam porucila pa to je strasno

nerazume kakvo vezivanje kartice kad sam birala bez paypal sve
evo registrovala sam se pa cu videti da li ce i sada ako opet skinu definitivno odustajem

Pokusava da ti objasni da ti je kartica verovatno vezana na neki nacin za dinarski racun (sem ako nije dinarski racun pa ti zato pretvaraju u € dok ne skupe dovoljno za $) i da kad ti zafali € na njoj da platis nesto automatski povlaci sa dinarskog racuna!!
Na primer uzela si karticu, uplatila si 10€ cisto da ima, nesto bi kupila sto kosta 10,5€ roba+postarina, platis i tebi nista cudno, mislis imas dovoljno, a onda pogledas i vidis uplate 10,5€+0,76€+0,76€, zasto...
Zato sto si imala 10€, posto nisi imala dovoljno oni su povukli jos 100 dinara sa dinarskog racuna da dopune sto fali, posto ne moze dinarska suma automatski je pretvoreno u 0,76€, posto ni to nije dovoljno da se pokrije suma + 6% osiguranja od kursnih pomeranja, oni opet skinu 100 dinara i... Razumes?
Ne znam da li se uklapa racunica sa tvojim slucajem ali tih 0,76€ mi deluje bas kao to, dodavanje po 100 dinara (verovatno je to minimum) sa dinarskog racuna za koji je vezana na neki nacin kartica, kad ti zafali deviza...

aha
hvala na objasnjenju
vec sam jednom napisala da je devizni racun euri i da sam imala dovoljno na racunu posle toga sam obavila jos jednu kupovinu bez prebacivanja novca
sto znaci da sigurno nije falilo imala sam 25e kupila sam prvi put za nekih 5$ a druugi za 3$ bilo je dovoljno
nije ni to bilo neznam sta je ali nema veze
juce sam se prijavila na pp i sada skida normalno bez tih dodataka

Za koje vreme stizu posiljke sa Hong Kong Air mail poste-ako je neko skoro dobijao preko njih posiljke

Da li sam se zeznuo ili ne?

Naime danas ujutru tacnije sam narucio karticu od 64 GB Samsung za 19 koma nesto $ uracunat shipping,bilo mi je cudno kako tako malo ali video sam da je prodato oko 220 kartica i ima jos pa kapiram da je cena zato niska ,danas sam pogledao malo bolje od koga sam uzeo karticu i citao malo komentare ljudi primetio sam da svi hvale torbice i druge predmete koje je prodavao ovaj prodavac,nikako da nadjem neki komentar za kartice s obzirom da je lik prodao preko 220 kartica... evo od koga sam uzeo :
http://www.ebay.com/itm/Samsung-Mic...er-/251471054469?ssPageName=ADME:L:OC:US:3160

samo se bojim da nije fejk ili da mi uopste ne stigne ,ima neko savet da kaze da li ovo je super kovina ili promasaj ?

Poslednja izmena:
Au druze :/ Meni se cini da ce ovaj da napravi dobar posao. Ima samo 160 ocena sto je jako malo, ja sam mislio da je bar neki sa nekoliko hiljada prodaja. Zatim nijedan feedback nema za tu karticu jer verovatno je pustio to u prodaju po toj ceni pre par dana i nikome jos nije stiglo. A s obzirom da pise da je 220 prodao i da preko 700 ljudi dnevno gleda taj predmet meni je tu nesto cudno :/ A sad ne znam kako misli proci sa tim ako postoji buyer protection... Valjda konta na one koji nece otvoriti case ili nece primetiti da su dobili karticu manjeg kapaciteta.

I ja imam jedno pitanje za Hong Kong. Pre nedelju dana dobijem tracking broj od lika sa ebay, za kog pise, jel'te, da je iz Hong Konga. E sad, taj broj se zavrsava sa SG, znaci Singapurska posta - jel' to normalno? Ne bih ni pitao da je do sad bilo bar nekog update-a na trackingu.

Da li sam se zeznuo ili ne?

Naime danas ujutru tacnije sam narucio karticu od 64 GB Samsung za 19 koma nesto $ uracunat shipping,bilo mi je cudno kako tako malo ali video sam da je prodato oko 220 kartica i ima jos pa kapiram da je cena zato niska ,danas sam pogledao malo bolje od koga sam uzeo karticu i citao malo komentare ljudi primetio sam da svi hvale torbice i druge predmete koje je prodavao ovaj prodavac,nikako da nadjem neki komentar za kartice s obzirom da je lik prodao preko 220 kartica... evo od koga sam uzeo :
http://www.ebay.com/itm/Samsung-Mic...er-/251471054469?ssPageName=ADME:L:OC:US:3160

samo se bojim da nije fejk ili da mi uopste ne stigne ,ima neko savet da kaze da li ovo je super kovina ili promasaj ?

Ako ne dodje nije problem, izuzev ako ti se zuri, samo trazis refund i sacekas da prodje procedura i ok... ako pak uvali laznjaka onda opet zalba i to ozbiljna pa dokazivanje da je prevarant ... ako vas bude vise moze se desi i da dobijete pare nazad od pp ili ebay ... ajde da se nadamo da je sve ok...

I ja imam jedno pitanje za Hong Kong. Pre nedelju dana dobijem tracking broj od lika sa ebay, za kog pise, jel'te, da je iz Hong Konga. E sad, taj broj se zavrsava sa SG, znaci Singapurska posta - jel' to normalno? Ne bih ni pitao da je do sad bilo bar nekog update-a na trackingu.

Normalno je zasto ne bi bilo. SG je drzavna posta Singapura, koja prikuplja i pakete po Kini. Posebno je aktivna od kada je HK posta , uvela razna ogranicenja oko paketa, posebno za uredjaje koji sadrze, baterije, pa ako je nesto sa baterijama, onda i mora preko neke ne HK poste.

Paket ide prvo za Singapur a odatle za Evropu. Sajt je http://www.singpost.com/ a na track item pratis posiljku. Koliko je dana proslo od kada si dobio broj ? Jer to prodavci dobijaju brojeve preko net-a , a salju kasnije. Ne bi trebalo da prodje vise od 5-6 dana cak i za lenjog prodavca , dok ne postane vidljivo na sajtu s tim sto je prva informacija, da postoji info o paketu, sto znaci da je na putu za Singapur.

Hvala Miglia na objasnjenju. Nemam neko preveliko iskustvo, ranije sam nesto malo narucivao preko kineskih posta, sad uglavnom porucujem preko USPS-a, sa njima bar znam sta da ocekujem i sto se tice rokova, a i sto se tice nasih derikoza. Sa SG postom mi je ovo prvo iskustvo.
U pretproslu nedelju sam porucio, u utorak dobio broj i od tad nista... Probao sam par servisa, tracking mi bar nije stran. U pitanju je neki wifi ruter, znaci nista sa baterijama. Prodavac ima desetine hiljada prodaja i dobro je ocenjen.

refundirane su mi pare 15 marta u vezi aukcije koju sam na prosloj strani spominjao...

e sad,zanimaju me iskustva drugih ljudi,kada ce te refundirane pare biti raspolozive na mom racunu (internet intesa kartica)?

au,majku mu,pa zasto im toliko vremena treba?

Pa koriste malo parice, malo pp, pa malo inteza itd..

PP uplacuje za 24 sata, najkasnije. Sve ostalo vreme "pojede" banka.

Mada su meni jednom proknjizili za 2 dana, realniji je ovaj rok sto je napisao Seizmos a i razlog je taj.

Jel moze neko da mi odgovori na par pitanjca posto sam ovih dana obavio prvu kupovinu na ebay-u,zanima me dali se placaju porez i carina na sve posiljke ili samo na neke koje premasuju odredjenu vrednost?Kupio sam tac skrin u vrednosti oko 17$ pa me cisto zanima koliko ce da me zakace ovi nasi ovde?Drugo pitanjce,kad posiljka udje u Srbiju (odabrao sam free shiping)koja je sluzba distribuira ovde,nasa posta ili?Cisto da znam koga da ocekujem,ako uopste i stigne posiljka sudeci po iskustvima drugih ovde...

Po zakonu se na svaku posiljku placa PDV od 20 % pa to ocekuj. Posta je transporter i za svoje usluge oko carinjena uzima 110 din, ako naplacuje i PDV . Niko ne zna kada ce posiljka stici. Posto su sa ebay-a mahom neregistrovane ne ocukuj pre 15-tak dana, a najduze oko 2 meseca , zavisi odakle je posiljka.

Kupio sam predmet al nisam platio tracking,medjutim u email poruci kujom sam obavesten da mi je predmet poslat dobio sam i stavku ''tracking'' sa oznakom RC*********CN pa me zanima dali je moguce da sam dobio besplatan tracking broj za pracenje posiljke?Jel neko imao slicna iskustva?

^Moze biti da je dobar broj ali ne mora da znaci...videces vec.

Kupovao sam od prodavca iz SAD-a koji se pokazao pouzdanim i vec par puta je bas brzo slao posle uplate. I posle zadnje kupovine je brzo poslao i standardno odmah mi dostavio tracking broj, po kojem ja uobicajeno do dan najkasnije pocnem da dobijam update o napredovanju posiljke. USPS je u pitaju, najosnovnija posiljka. E sad, ja sam tracking broj dobio u ponedeljak i do danas nemam nikakav update o posiljci. Ja bih sad da ga kontaktiram, da on vidi sta je to u pitanju, mozda u njegovoj lokalnoj posti. Da li da sacekam zadnjih 5 dana od predvidjene isporuke (2-11 april) ili da sad vec idem na opciju contact seller? Da li je to nezavisna opcija i da li ce mi ostati mogucnost, ako zatreba kasnije, za otvaranje case-a i resavanje problema ili povracaja novca?

skoro sam kupila prvi put na ebay i taman shvatila neke stvari kad problem :)
i sad mi treba vasa pomoc :D
dobila sam predmet kji nije kako je opisan dimenzije su skroz drugacije i nema ambalazu poslato u kesici ,nisammnista cackala tamo vec kontaktirala prodavca ,on mi je rekao da je njihova greska i da mi poklanja to da nevracam a on ce meni vratiti ceo iznos doduse bas je jeftino oko 4e.
E sad da li ja trebam nesto tamo da -kliknem- ili samo da cekam da mi vrati novac?
Odkud znam da on sad neceka moj neki korak a ja da mi vrati novac.
:D predpostavljam da ovde vec ima odgovor ali nemogu da ga nadjem bas sam dugo citala stranice unazad

Pa ako je rekao da ce da vrati to ce i da uradi. On ce da sve odradi, tebi ce sa ebay i pp doci obavestenje da je uradjen refund i nakon toga nakon 5-15 dana ces imati pare nazad na svom racunu.
Ti samo treba da vodis racuna da on u predvidenim rokovima za zalbu i uradi refund. Kad dodje obavest od ebay i (ili) PP da je refund obavljen ti mozes samo da kazes hvala i da mu das ocenu, vrednuj sto je riznao gresku i vratio novac...
Nemoj zaboraviti da ocenis prodavca.

otvori case item not as described, trazi refund
mnogi tako za male iznose kazu vracamo pare cekajte molim vas od 7-15 dana da se proknjizi i prodje delivery date i ne moze vise case.

ovako si 100% na sigurnom

HVALA na brzim odgovorima
ja sam to platila 11.03. da sacekam jos malo pa ako nevrati koliko imam najvise da bi otvorila case
ovde mi pise 24.04. da je poslednji dan za isporuku to da gledam jel da?
mozda je ok prodavac pa bolje da ga ispostujem i sacekam bitno mi je da znam da ja nista nemoram samo sada cekam da mi vrati ako nevrati do npr 15.04. onda cu nesto preduzeti.
Naravno da cu ga oceniti samo da vidim kako ce se zavrsiti .

HVALA na brzim odgovorima
ja sam to platila 11.03. da sacekam jos malo pa ako nevrati koliko imam najvise da bi otvorila case
ovde mi pise 24.04. da je poslednji dan za isporuku to da gledam jel da?
mozda je ok prodavac pa bolje da ga ispostujem i sacekam bitno mi je da znam da ja nista nemoram samo sada cekam da mi vrati ako nevrati do npr 15.04. onda cu nesto preduzeti.
Naravno da cu ga oceniti samo da vidim kako ce se zavrsiti .

Nema razloga da NE otvaras case, jer to nista ne znaci, posle 7 dana otvorenog casea mozes da escalatujes (da ebay umesa prste i vidi ko je u pravu a ko ne), dok ne mozes ni da ga otvoris ja mislim 2 nedelje posle poslednjeg dana za isporuku (ili bese 30 dana), ali u svakom slucaju ovako je covek 100% siguran da nista ne propusti a da seller dobije do znanja da znas da koristis ebay i da ne moze na brzinu da te izvacari.

30 dana posle poslednjeg roka za isporuku.

KRAJNJI ROK za otvaranje "slucaja" na ebay je 30 dana od podsednjeg dana predvidjenog za isporuku, a prvi "moguci" rok za otvaranje je na dan ili dan posle poslednjeg dana za isporuku (cini mi se).
U svakom slucaju sacekaj koji dan da vidis da li ce stvarno vratiti pare, prati rokove za otvaranje "slucaja", moguce je da si i otvorila slucaj jer kad se kontaktira prodavac nakon isporuke, "slucaj" se po automatizmu pokrece...
Pogledaj da li imas pokrenut dispute (case), ima i za to evidencija.

Ja sam ga razumeo da mozes da otvoris case do 2 nedelje posle zadnjeg roka isporuke, pa sam ispravio da je do 30 dana...

KRAJNJI ROK za otvaranje "slucaja" na ebay je 30 dana od podsednjeg dana predvidjenog za isporuku, a prvi "moguci" rok za otvaranje je na dan ili dan posle poslednjeg dana za isporuku (cini mi se).
U svakom slucaju sacekaj koji dan da vidis da li ce stvarno vratiti pare, prati rokove za otvaranje "slucaja", moguce je da si i otvorila slucaj jer kad se kontaktira prodavac nakon isporuke, "slucaj" se po automatizmu pokrece...
Pogledaj da li imas pokrenut dispute (case), ima i za to evidencija.

nisam bas sam vodila racuna da prvo njega kontaktiram bez ikakvog pokretanja bilo cega
ali evo sada samusla na paypal nalog i vidim da pise da je 31.mar Refund From BuyinCoins Inc Completed
znaci covek je ipak odrzao obecanje e sad valjda cekam da mi paypal prebaci na racun jel da ili gresim?

e imam jos jedno pitanje pisala sam vec ovde pre nego sto sam otvorila nalog na pp kupila sam nesto na ebay i pored cifre koliko je to kostalo pp mi je uzeo na 4 predmeta dodatno joj po 0,76e
znaci 4x0,76e neznam za sta u izvestaju banke pise da je proslo i cena predmeta koje sam kupila i onih 1,5 e sto je uzeo pp za otvaranje naloga gde pise da vraca za 24h a NIJE mi vraceno sve samo stoji onih 4 x0,76 jos uvek nemam pojma sta je i koga da kontaktiram banka je rekla dda je to pp ali zasto neprolazi da li neko zna sta je to i sta da radim ?
09.03.2014 0,76 POS-PAYPAL 402......3 LU 0,76
09.03.2014 0,76 POS-PAYPAL 402......3 LU 0,76
11.03.2014 0,76 POS-PAYPAL 402......3 LU 0,76
11.03.2014 0,76 POS-PAYPAL 402......3 LU 0,76

evo da javim ponovo sam zvala banku javila se zena koja zna svoj posao za razliku od predhodne pa mi je objasnila da je to neka rezervacija za pp i da nakon 40 dana vracaju ova predhodna mi je rekla da nezna prvi put to vidi misli da je pp to uzeo i da njih kontaktiram
tako da cekam jos 15 dana da mi vrate parice
a onih 1,5e kad se registrujes na pp sto navodno vracaju za 24 sata nisu vratili :mad:

Nazad
Vrh Dno