Šta je novo?

eBay, pitanja, diskusija, saveti i preporuke

Kupih patike pre mesec dana od američkog prodavca (100$ + 50$ shipping). Danas se sloj đona počeo odlepljivati. Šta se radi u ovakvim situacijama? Da li se odmah šalje nazad ili nešto drugo (6.jula mi ističe rok od 30 dana za povraćaj)?

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Pre par nedelja sam sa uk ebay narucio neke filtere za usisivace. Posle 7 dana prodavac me je pitao da li su stigli i na moj odgovor da jos nisu je rekao da se izvinjava i da ce poslati odmah druge. I jedan i drugi paket su mi stigli u isto vreme u postu odakle sam ih i preuzeo. Par sati nakon ostavljanja feedback-a dobijam mail da mi je acc suspendovan i ovo u nastavku:
After reviewing your eBay account, recent activity has raised serious security concerns. As a result, we've taken the following action on your account:
- Your eBay account has been suspended indefinitely.
- Item listings have been removed. A list of removed items is available further down in this email.

You won't be able to use eBay in any way. This includes using another existing account or registering a new account. Any outstanding selling fees are due immediately, and any amounts that you haven't previously disputed will be charged to the billing method currently on file.

We've taken this precaution to protect our members while we make sure that the activity doesn't cause harm -- however unintentionally -- to the eBay community.

Nemam pojma sta je ovo moglo da izazove i sto je najgore nemam kome da se obratim da razjasnim stvar. Jedino sto sam uspeo da nadjem jeste da je razlog suspenzije naveden u mailu ali kao sto vidite nije. Ima li neko ideju? Hvala.

Očigledno je prodavac po trackingu video da si podigao oba paketa.

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Teško da je to u pitanju, ne ide suspenzija po kratkom postupku, otvara se case. Traži objašnjenje od ebay-a

Šta te briga, dobio si gratis filtere, nadam se da su vredni bana.

Ne, ali sam usled silnog citanja i pokusaja nalazenja odgovora na problem sveo na to da jeste neki problem u vezi prodaje, tj sva objasnjenja su se svela na to. Pre par nedelja su mi poslali poruku da promenim pass iz bezbednosnih razloga sto sam i uradio ali nikakva transakcija nije zabelezena sem kupovine ovih filtera.

dobio sam ponudu tj Bidovao je neko posiljku od mene i sada mi taj neko salje poruku da je to ucinio greskom i da zeli da je povuce? sta ja da radim sada i stra mogu tu da uradim?

Poslednja izmena:
Ljudi, može neki link od sajtova gde može da se isporuči paket sa ebay-a. Problem je što šalju samo u USA, ne šalju van. Pa bih hteo da kupim željeni artikal sa što manjim troškovima ako je ikako moguće? Hvala

EDIT:

Našao sam sajt: shipito.com

Poslednja izmena:
dobio sam ponudu tj Bidovao je neko posiljku od mene i sada mi taj neko salje poruku da je to ucinio greskom i da zeli da je povuce? sta ja da radim sada i stra mogu tu da uradim?

Sad je vrv kasno, ali može par sati nakon završetka aukcije da se otkaže.
Na kraju, taj što je bidovo, nek plati.

Ne može da otkaže ako je aukcija završena. Ima pravila oko toga, treba da se pročita. Dugo nisam kupovao, pa sam i zaboravio.

Može, u roku od sat-2 tako nešto.

Da li neko ima iskustva sa brzinom Japanske pošte? Isporuka je iz Japana tzv. SAL paketi (Insured Registered Airmail), kupljeno na ebay.

Iz Japana sam dva puta narucio. Sitnice koje u koverat staju. Nisu ni isle na carinu. Stiglo je u periodu od 15 kalendarskih dana. Napomena: koverte nisu ni imale carinsku deklaraciju na sebi. Japan su napustale jako brzo (oko 5 dana)

Iz Japana sam dva puta narucio. Sitnice koje u koverat staju. Nisu ni isle na carinu. Stiglo je u periodu od 15 kalendarskih dana. Napomena: koverte nisu ni imale carinsku deklaraciju na sebi. Japan su napustale jako brzo (oko 5 dana)
Da, Japan je napustilo u roku od 2 dana, vrlo efikasno, što se dalo i očekivati. Malčice je veće od koverte (oko kilogram težine). Valjda će se uklopiti pre putovanja da stigne. Hvala za info.

^Trebace mu oko 4-5 dana do Srbije. Japanci uvek tacno deklarisu vrednost pa ako je iznad vrednosti za carinjenje spremi se na cekanje barem 2 nedelje. Za utehu je jedno sto im nasa carina veruje pa carini na pravu vrednost.

Poslednja izmena:
^Trebace mu oko 4-5 dana do Srbije. Japanci uvek tacno deklarisu vrednost pa ako je iznad vrednosti za carinjenje spremi se na cekanje barem 2 nedelje. Za utehu je jedno sto im nasa carina veruje pa carini na pravu vrednost.
Jeste za Carinu, a znam za rokove na pošti/carini. Imam dug staž online kupovine, samo mi je Japan bio nepoznanica :). U principu biću zadovoljan ako urade sve po propisu tj. ne procene na više. Hvala u svakom slučaju.

Da li je neko slao sa shipito.com za Srbiju paket?

Stigla su mi 2 paketa tamo, jedan sa amazona a drugi sa ebay-a. I pošto ne verujem da ću u skorije vreme da opet nešto naručujem da bi plaćao premium usluge da mi prepakuju u 1 paket, gledam koja je najbolja varijanta za transport do nas.

Ovo im je cenovnik po paketu za 1 lbs po paketu:

f6db805259d2afbe4befbb7c889c24f2.png

Jedan paket mi ima vrednost 30$ (donji veš), a drugi ima vrednost 55$ i u pitanju su snowboard/ski naočare. Preko koga da prosledim paket do nas? Planiram da pustim preko Airmail Economy jer mi je najjeftinija opcija i osigurao bi paket, jer mi nije toliko hitno. Ali me buni to što nema tracking kod i sada ne znam kako bi znao gde mi se nalazi paket :O

Šta raditi? Da li neko ima iskustva sa njima? :)

Ima li neko iz Nisa (samaricanin) da mi pomogne oko narucivanja sa eBaya.

Naime potrebni su mi neki plasticni delovi za auto, oko 20/ak evrica je cena. Ovo je u pitanju ..Ne moze da se nabavi kod nas, probao sam na vise nacina.

Problem je u tome sto niti sam narucivao, niti imam karticu za placanje, a zbog ove "sitnice" ne mogu da koristim auto.
Potrebno mi je da neko umesto mene naruci, bio bih mu zahvalan. Normalno platicu sve potrebne troskove.
Ako ima neko neka mi se javi na PM da se dogovorimo..

Ima li neko iz Nisa (samaricanin) da mi pomogne oko narucivanja sa eBaya.

Naime potrebni su mi neki plasticni delovi za auto, oko 20/ak evrica je cena. Ovo je u pitanju ..Ne moze da se nabavi kod nas, probao sam na vise nacina.

Problem je u tome sto niti sam narucivao, niti imam karticu za placanje, a zbog ove "sitnice" ne mogu da koristim auto.
Potrebno mi je da neko umesto mene naruci, bio bih mu zahvalan. Normalno platicu sve potrebne troskove.
Ako ima neko neka mi se javi na PM da se dogovorimo..

Stvar resena, nema potrebe vise za dobrovoljcem..;)

Nazad
Vrh Dno