Šta je novo?

[E72] Zvanicna tema

On otprilike diplo vise cedi e72 od mene.Opet bi trebalo da ima bateriju barem 2 dana ili 3.

task manager nista novo nije otkrio, tako da sve ostaje isto.
možda ja e72 ~cedim~, ali valjda je za to napravljen???

da li neko ima rešenje za ovo što se često zablokira?

task manager nista novo nije otkrio, tako da sve ostaje isto.
možda ja e72 ~cedim~, ali valjda je za to napravljen???

da li neko ima rešenje za ovo što se često zablokira?
Imamo isti ROM file a meni ne blokira.Znaci da te zeza neka aplikacija,koju si instalirao.

Da li je neko instalirao Garmin a da mu ne blokira? Naravno, ne racunam na prebacivanje na 2D mape...

Ili bilo koji drugi nav software da li radi korektno?

Pozdrav

Ja i kad prebacim na 2D puca mi non-stop, nije mi pomoglo ni iskljucivanje onih senzora pokreta kao sto sam procitao da je nekome pomoglo sa S60 3.2 u temi za Garmin. Verzija Garmina je 5.00.50, probacu 5.00.60 mozda ce biti bolje, ali sve nesto sumnjam. Ima malo razlike kad selektujem samo jednu mapu (posto mi je ubacena i Adria 3.0 i SCG Route 2.2nt), ali to samo znaci da nece puci posle 2-3min nego posle 10 npr. :)

Inace ljudi izasla je nova verzija ROMa: 31.023. Ja sad update-ujem pa cemo videti kakav je, mozda proradi garmin kako treba, ali cisto sumnjam :)

Jel uspeo neko da nadje screen protector za E72 kod nas?
Ima ih po inostranstvu, ali kod nas slabo.

Hm, ne znam kako ga koristis, ali ja koristim futrolu koju sam dobio sa njim - telefon je star mesec ipo i nema nijednu tacku na dispjelu.

i ja ga isto uvek nosim u futroli uvek, ali juce mi je otpala fabricka folija pa bih je zamenio novom.

I meni je otpala pre neki dan fabricka.Otisao u servis i stavili mi drugu.Nije original ali je ok.

Ljudi, novi firmware je bolji bar u slucaju Garmina, jer mi je konacno proradio normalno. Sto se ostalih stvari tice nisam primetio neku razliku, sem sto sam nezavisno od fw upgrade-ovao quickoffice koji sada podrzava i kreiranje/pregled office 2007 fajlova. Upgrade je besplatan.

DARK SIDE, jesi menjao tu E72 ? ako nisi ima drugar 5800, skoro novu al ne može da se navikne na tel. bez tastature...i meni je bio probl. al Garmin kod mene (5800) radi perfektno, čak i na KAW ZR 7 S 2003 ,)
..u onom prostoru tank torbe za PDA, znaćeš o čemu pričam gdin-e V-Strom 08 :)

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,

Koristim telefon nešto manje od tri meseca, i našao sam mu neke zamerke.
Tel sam uzeo nov iz VIP-a.

Na temu baterije, stvarno su mi neverovatne informacije oko 5 dana, za tri meseca imao sam oko 100 sati razgovora, uvek ukljucen mail, fring (skype), 3g, surfovanje po netu, i koristim ga kao medem pa preko laptopa pristupam netu, i najvise sto može da izdrzi je dan i po. Znači da bih bio siguran punim telefon svako veče.

Slušalice nikad ne koristim, pre dva dana sam isao na put, pa sam ih tek tada raspakovao iz Nokijine kutije, i mogu reći da su katastrofa! ili ja nisam imao srece, čak se pitam da li su uopste Nokia, na E51 su bile dosta bolje. Zvuk prilično tih, prisutan šum, noise.

Dešava mi se ponekad da se tel sam restartuje, kad udjem u camera mode, kao što sam video nekome još na forumu. Čak mi se desio restart jednom tokom razgovora.

Često kad vidim drugu liniju u toku razgovora, pa prebacim na željenu, on hold, linija se prekine i tel se blokira na 30tak sec.

Garmin sam instalirao, da bi se izbeglo blokiranje telefona posle 2min, trebalo bi prebaciti view na 2D, radi prilično dobro.

Kad sam nov kupio, bilo je svega 200mb slobodno na memorijskoj kartici, morao sam da sklonim \...\cities folder na nokia maps jer zauzima preko 3gb.

Radio sam update softwera 22.007, mislim da noviji ne postoji.

pa sa takvim korišćenjem tel. budi srećan što baterije ne menjaš ko futrole, tipa 1. mesečno... a što se Garmina u 2D tiče, to je svrha navigacije, 3D i night mode su estetika za kola, tj. da ti ulepša instr. tablu, pogotovo ako se vozikaš po poznatim putevima

DARK SIDE, jesi menjao tu E72 ? ako nisi ima drugar 5800, skoro novu al ne može da se navikne na tel. bez tastature...i meni je bio probl. al Garmin kod mene (5800) radi perfektno, čak i na KAW ZR 7 S 2003 ,)
..u onom prostoru tank torbe za PDA, znaćeš o čemu pričam gdin-e V-Strom 08 :)
Ovu e72 necu menjati dok ne rikne.Extra je fontalo..Pre nje je bila n97 ali ova e72 je super.Na Stromu je i ne cujem od tutnjanja;)

Da li je iko nasao "live" slicice bele 72-ke?
Ja sam do sada samo vidjao ove kao sto su na zvanicnom Nokiinom sajtu -> White E72

Čuo sam da kod telefona kupljenih od moblinih operatera postoji problem sa updateom firmwarea. Zna li neko nešto o ovome?

Uvek možeš promeniti product code, i onda nikakvih problema sa update-om.

Hvala na odgovoru, ali može li kratko pojašnjenje pošto nemam iskustva u vezi sa ovim?

Nema problema kod telefona sa mreže

cao, kupio sam juche ovaj telefon... i nije mi jasno... non stop mi se sam konektovao na wap ... pa sam pobrisao sve telenorove "instalacije" sad me na svakih 30min pita... define access point... i prvo to moram da ugasim da bi bilo sta drugo pokrenuo.... citao na nekom forumu da gasim neke stvari .. pokushao i ne ide :(
tachno izlazi "select connection:"
"Search for WLAN"

Verovatno si podesio e-mail nalog, a on je po defaultu podesen da proverava da li ima novih poruka na 30 minuta. Idi u mailbox settings pa tamo nadji opciju when to sync i to stavi na manual.

uradio sam hvala... al sam podesio takodje 3 e mail naloga... mozes da zamislis koliko je cesto bumpovalo to sr**e... :)

Jedno pitanje,sve sam ovo procitao sto ste pisali,i sve je ok.Da li ovaj telefon ima srpski meni,a ako nema moze li se ubaciti.Na korak sam da ga kupim,uglavnom kucam poruke,razgovora vrlo malo,mail bih koristio,i taj garmin.Gde da nadjem neki sajt sa free programima za njega,tipa vremenska prognoza,itd.I mogu li se instalirati bez problema neke teme na njemu ,cisto da razbijem monotoniju ekrana.

Ima on neki svoj ovi store koji je pandan apple storeu ili appstore kako se vec sve to zove, pa tamo mozes naci besplatne i aplikacije za pare. Otprilike sve sto dobro imas za simbijana imas tamo.

Moze da ima srpski i svi novi kod nas i dolaze sa srpskim jezikom unutra...

jos jedno pitanje,cuo sam da kada stigne poruka ,ne pise ko je poslao"mislim na ime"vec samo broj telefona.S obzirom na veliki broj kontakata,kako moze da se nasteluje da ima i ime,naravno nepoznate osobe ok,ovaj model ne pokazuje nijednu drugu informaciju o SMS-u sem broja pošiljaoca.Ako je ovo istina onda ne valja,ko da pamti brojeve,pa da po secanju na njih znam ko je poslao sms.Ako moze da se ovo izbegne javite,jer uglavnom kucam poruke,a hocu bas ovaj fon,mogao bih i jeftinije resenje za to ali necu.Uzgred nov kod mene u gradu je 300 eura n.pazaru

Ja nisam cuo da se neko zali na takav problem, a bas dosta pratim sta se prica o ovom telefonu, jer hocu i ja da ga kupim.
Moguce je da se pod jednim imenom nalaze dva razlicita broja telefona pa da zbog toga ne ispisuje ime posiljaoca.

jos jedno pitanje,cuo sam da kada stigne poruka ,ne pise ko je poslao"mislim na ime"vec samo broj telefona.S obzirom na veliki broj kontakata,kako moze da se nasteluje da ima i ime,naravno nepoznate osobe ok,ovaj model ne pokazuje nijednu drugu informaciju o SMS-u sem broja pošiljaoca.Ako je ovo istina onda ne valja,ko da pamti brojeve,pa da po secanju na njih znam ko je poslao sms.Ako moze da se ovo izbegne javite,jer uglavnom kucam poruke,a hocu bas ovaj fon,mogao bih i jeftinije resenje za to ali necu.Uzgred nov kod mene u gradu je 300 eura n.pazaru
Nije tačno_Ovo se dešava samo ako imaš isti broj dva ili više puta upisan u imenik.Tada Program ne zna čije ime da upiše pa stavlja broj.

Podnovio sam se ovim telefonom pre 3 nedelje i s obzirom da sam cepidlaka kad su telefoni u pitanju :p - u globalu sam zadovoljan,iako sam mislio da cu se smoriti posle prelaska sa N79...ipak je E serija drugaciji dozivljaj... Desavaju se neke povremene fleske,predpostavljam zbog toga sto su ovakvom fonu ovi retardi iz Nokie stavili samo 128 rama :mad::wall: ,pa kad povuce neku web stranu preko 1mb browser pukne,pa otvori stranu iz drugog pokusaja,i povremeno izbaci "system error",ali to je bas retko...Baterija u mom rezimu koriscenja 3-3,5 dana sto je za tempo kojim koristim fon odlicno...(za 20 dana koriscenja 8,5 h razgovora 400 + sms ova ,wifi svakog dana... )

DARK SIDE: koju si karticu od 8 GB pazario za E72?.. i dal' da kupim class 4 ili 6? Jel ce se osetiti u brzini? Kakva su tvoja iskustva?

Ovaj telefon ima veliku manu :D A to je sto fabricki nemaaaa stopericu, timer i te stvari, a nema ni free na ovi store-u, nego mora da se kupi :O

Nazad
Vrh Dno