Šta je novo?

[E72] Zvanicna tema

Jesi probao? Ima li kakvih promena?

Koristim doticnu verziju. Sve radi najnormalnije, nekih vizuelnih promena nema. Sigurno su promene "under-the-hood"

Hmmmm....Ovako.Ima jedan Bug do sada.Po nekad,jako retko,prilikom ulaska i izlaska u kamera mod,telefon se restartuje.Tel je nov.Nema aplikacija pa onda znam da je ROM file u pitanju.Ali ,kazem,jako retko se ovo desava.Koliko je do sada RoM verzija izaslo do sada?

Poslednja izmena:
Koliko ja znam samo taj jedan gore pomenuti update je izasao. Sa njime sve radi dobro i stabilno, osim sto se izgleda mozemo pozdraviti sa navigacijom. Da li jos neko ima problem da mu ni Garmin ni Ndrive ne rade kako treba? Meni se redovno desava da Garmin posle par minuta rada zakoci ceo telefon, a Ndrive ne dozvoljava da se registruje mapa, jer tastatura skroz poludi i odbija da kuca cifre, samo slova.

Javlja mi se jedan problem, naima kad koristim net, bilo wifi il gprs u nekom trenutku mi iskoci poruka "system error" i ne mogu da koristim telefon i jedva ga iskljucim,moram i bateriju da vadim da bi ga ugasio nekad...tel je nov, nista jos nije stavljano ili menjano...sta bi moglo da bude problem? sutra ga svakako nosim da ga pogledaju

Problem je neupeglan SW ... u martu treba da izađe još jedna, novija verzija SWa, koja će da ispegla opet masu "under the hood" gluposti ... Do tada - reset dvaput dnevno i radiće lepo! :)

To nije greska u ROM fajlu.Jer bih je inace imao i ja a koristim obilato Wireless.IMas neki konflikt aplikacija i zato ti puca sistem.A jako je tesko ovako napamet utvrditi sta je.Ako nemas strpljenja flash telefona uradi odmah i neces imati vise frku/

Poslednja izmena:
Stavio sam 022.007 i za sad radi sve normalno, a ko sto neko rece ne vidim neke vidljive promene, mozda je za nijansu brzi, a mozda se i tripujem :)

Non stop mi se pojavljuje prozorcic da izaberem konekciju za net, cackao sam po opcijama, gasio sam sve sto je vezano za to al izgleda da ne mogu da nadjem ono sto treba, gde da iskljucim to?

Non stop mi se pojavljuje prozorcic da izaberem konekciju za net, cackao sam po opcijama, gasio sam sve sto je vezano za to al izgleda da ne mogu da nadjem ono sto treba, gde da iskljucim to?

Mozda je e-mail klijent, probaj: settings-mailbox settings-when to sync-update interval-podesi na "manual"

Imao sam i ja to..Ne mogu da se setim tacno naziva ali postoje 2 programa u e72 koji sluze za neku vrstu chata...Mislim da je Gizmo i jos jedan....Oba makni i neces imati tu smetnju vise...;)

Ja koristim e72 malo vise od nedelju dana i zadovoljan sam. Telefon je po recima prethodnog vlasnika bio star 2 nedelje kad sam ga kupio (a meni se cini da je bio star 2 dana jer je bukvalno nov :D ), uzet je preko telenora ali mi to ne smeta jer koristim telenor karticu.
Ima neke sitnice i gluposti koje baguju ali u principu nista strasno. Npr hoce ponekad da mi prilikom nekog multitaskinga (nista preterano zahtevno, npr upaljeno: mail, opera, poruke, kontakti, media player) izbaci gresku "out of memory", iako sve radi. Onda kad sam prvi put podesio mail klijent i posle toga pokusavao da udjem u kontakte, stalno mi je izbacivao poruku "building search index, please try later". To je tako izbacivao jedno 30min, onda sam ga restartovao i naravno radio je ok posle toga :) Nisam jos update-ovao sw nadam se da ce bar ovaj nazovi problem sa memorijom resiti tad.
Opera mobile 10beta isto ima obicaj jednom ili dva puta dnevno da zabode, ali mislim da je to do opere ne do telefona :)
@ICE Vec su ti rekli ljudi moguca resenja, i mene je to nerviralo. Problem je kod mene bio u ugradjenom mail klijentu gde sam iz ne znam ni ja kod razloga namestio da me svaki put pita za internet konekciju. Sad sam fiksirao i nista ne iskace.

Sto se samog telefona tice, jedini razlog zasto nisam uzeo e71 jeste sto nije imao odgovarajucu podrsku za muziku tj 3.5mm jack za slusalice i deticated chip kao xpressmusic telefoni.
E72 mi se dopao cim sam video prve najave i cekao sam da stigne (+ da ja izdvojim kintu da ga kupim :D ). Tastatura je blago veca u odnosu na e72 sto je za svaku pohvalu. Imam velike prste i jeste u pitanju nijansa ali znaci. Imam 2 druga sa e71, njima je zamerka sto telefon ima mali space, ali ja ga do sada nijednom nisam omasio prilikom kucanja. Cesce mi se desava da umesto L ili P stisnem backspace. Sto se dizajna tice nemam nekih zamerki, kvalitet izrade je odlican, odlicno lezi u ruci... Mozda jedina zamerka, ako tako mogu da je nazovem, jeste pomalo mali ekran za surf, ali posle par dana privikavanja mi vise ne smeta.

Brzina rada telefona je super, do sada mi nikad nije blokirao ili usporio kad pokrenem vise aplikacija (sem one greske koju sam gore spomenuo, ali ni tad se ne uspori). Kamera mi deluje da nije nesto ali me taj aspekt apsolutno ne zanima.
Jedino sto do sada nisam probao jeste neki bolji navigacioni softver, razmisljao sam Garmin ali citam da ima problema sa FP2... Videcu jos. Google maps lepo radi, iznenadio sam se koliko je precizno.
Sto se baterije tice nisam je do sada stresirao pa da kazem traje toliko i toliko, ali je u principu odlicna. Znaci posle 2 dana maltretiranja (oko 3-4h dnevno wifi, 2,5h dnevno slusanje muzike, poruke i malo pozivi, office pomalo, povremeno GPS...) baterija je spala na nekih 30-35%. Znao sam da je dobra, ali ovo je ipak bilo iznenadjenje.

Sve u svemu toplo preporucujem telefon svima koji (kao ja :D ) ne vole ovu touchscreen maniju, mislim da boljeg nema :)

Poslednja izmena:
To bagovanje mi se nije nikada desilo jer sam flash telefona uradio odmahpa i tebi preporucujem.

Sad sam proverio, i meni je 022.007, dakle najnoviji. Izgleda da je prethodni vlasnik upgrade-ovao. Inace mi se u skorije vreme to bagovanje nije ni desavalo, samo 3-4 dana posto sam uzeo telefon. Videcemo kako ce raditi, ako nastavi da zeza nadam se da ce naredni update da resi stvar.

Sad sam proverio, i meni je 022.007, dakle najnoviji. Izgleda da je prethodni vlasnik upgrade-ovao. Inace mi se u skorije vreme to bagovanje nije ni desavalo, samo 3-4 dana posto sam uzeo telefon. Videcemo kako ce raditi, ako nastavi da zeza nadam se da ce naredni update da resi stvar.
Dule..mislim da nije do rom verzije...Nesto od aplikacija te zeza...,)

Poslednja izmena:
Izgleda da si bio u pravu... Evo zadnje vreme ne koristim telefon nesto preterano sem sms/call/mail i nijednom nije iskocilo to.
Moram ovom prilikom da iznesem jos jedan utisak za bateriju, prosto sam iznenadjen, odavno nisam imao telefon kome ovoliko traje baterija. Vec 5ti dan, imam 3-4 preostale crtice. Ne visim na wifiju mnogo doduse, ali: sms, call, mail (preko gprsa, non-stop upaljen), pomalo bluetooth i surf (gprs ili wifi)...

Da.I jasam veoma zadovoljan baterijom.Ovo je ultimativni poslovni telefon a zbog 5 mpx kamere moze se korisiti i kao multimedijalni uredjaj.

Dzaba mu bilo para ako mora svaki dan da se restartuje,al ga proizvodjac usro svaka mu cast.
To nisu smeli da dozvole za takvu klasu telefona.Nokia je bila moj favorit sve do n97.

Kako mislis mora svaki dan da se restartuje? Meni radi non-stop od kako sam ga uzeo, sem gasenja za vadjenje kartice kad sam probao da li radi Telekom kartica i navedenog problema posle podesavanja mail klijenta. Za 2 nedelje - 1 restart uzrokovan bagom softvera - mislim da nije mnogo.
Jel si probao da update-ujes SW?

Meni radi odlicno a mislim da je mislio na n97 ,koji je imao problem Sw-om.E72 je ubica koliko je dobar.A imao sam n97 3 meseca i menjao ga za e72 i sada uzivam.

Bogami sudeci po GSM Areni ovaj telefon ima veoma visok SAR nivo
1,36 cak :d
Sve ostalo deluje sjajno :)

Bogami sudeci po GSM Areni ovaj telefon ima veoma visok SAR nivo
1,36 cak :d
Sve ostalo deluje sjajno :)
Sve dok je nivo radiacije ispod 1.6(watt/kg) uredjaj je dobar.Cim je prosao FCC test.;) A 1.3 je sasvim ok obrzirom kakva je ovo masina.Mada svima preporucujem kabal i slusalicu kod svih telefona jer se temperatura kože posle 3 minuta razgovora podiže sa 1 stepen.Nije dobro definitivno.Slušalice su super opcija ko može da ih trpi.
Ovaj telefon je ultimativni poslovni telefon za 2010 godinu i ostali mu,za sada, nisu ni blizu.Jedno vreme sam ze zanosio Iphone telefonima i zamalo da ga razbijem o zid jer baterija kod mene ne traje ni jedan dan.Ebes onda telefon kad nisi siguran da li ces celog dana biti dostupan.A onda me je doticni Iphone iznervirao jer nema Bluetooth koji funkcionise.
Sa druge strane,ovaj e72 telefon jer unapredjena verzija odlicnog e71 telefona.Mala zamerka je sto njegov OS u startu zauzima dosta memorije pa sam presao na 8 gb mem.karticu.Naravno,zasmetalo mi je sto nigde ne pise nista kojom brzinom zapisuje i cita e72 sa kartice jer dzaba jurimo brze mem.kartice kad je npr, telefon sporiji od kartice u write/read rezimu.No dobro,suma sumarum za sada mu nisam nasao zamerku a to je kod mene redak slucaj.;)

Poslednja izmena:
Hvala za informacije :D
Reci mi jos nesto - jel ima ovaj telefon onu lampicu koja trepce kada imas propustenu poruku ili poziv, kao kod HTC-a? :)
Ja cu videti da li cu da uzmem ovaj telefon uz ugovor 325 preko VIP-a
Jeste sjajan ali za 26k din tj za 3k din vise mozes da uzmes HTC Legend koji je dosta savremeniji telefon (sveza verzija Android-a)
Sa druge strane mislim da nema bolje ponude kod uredjaja sa qwerty fizickom tastaturom i bez touch screen-a
Jedino ostaje jos neki Blackberry - ali opet BB nije bas jeftin a i telefon je vezan za BIS uslugu bez koje gubi maltene pola funkcija :p

Poslednja izmena:
Ima indikaciju propustenih poziva/neprocitanih poruka. Mozes da namestis za sta sve hoces da ti svetli, ili da skorz iskljucis. Po default-u svetli i kad je telefon upaljen, ali i to moze da se iskljuci.
Inace ovde je u pitanju bela LED integrisana u navigacioni taster. Na mobilnomsvetu u review-u pise da svetlo ne moze da se iskljuci, ali kad su oni radili test verovatno nije postojala opcija jer sam ga ja iskljucio.

HTC jeste ok, jeste Android ok, ali kao sto si i rekao nema boljeg sa fizickom qwerty tastaturom od e71. Meni je to bio jedan od kriterijuma prilikom kupovine, kao i cinjenica da je monoblok, tj nema slajdera/swivela itd. Ako ne zalis za velikim ekranom (ako neces da gledas filmove na njemu) - odlican telefon.

Inace me kamera na telefonu nije zanimala, ali sam se iznenadio pre neki dan kad sam je malo probao. Mogu da kazem da je skoro pa upotrebljiva. Ne pratim sta se inace desava na polju kamera u mobilnim telefonima ali sam se iznenadio da ima solidan macro - vec na 3-4cm od objektiva je slika ostra. Uz to su boje prilicno realne a ne prenaglasene (za telefon naravno).

E ljudi.Da li je izasla neka bolja verzija Garmina jer ova petica puca na e72 kao dinja? Trebalo bi da izadje neka bolja verzija.
Zna li neko gde je kompas na ovom telefonu?

Pozdrav svima,

Koristim telefon nešto manje od tri meseca, i našao sam mu neke zamerke.
Tel sam uzeo nov iz VIP-a.

Na temu baterije, stvarno su mi neverovatne informacije oko 5 dana, za tri meseca imao sam oko 100 sati razgovora, uvek ukljucen mail, fring (skype), 3g, surfovanje po netu, i koristim ga kao medem pa preko laptopa pristupam netu, i najvise sto može da izdrzi je dan i po. Znači da bih bio siguran punim telefon svako veče.

Slušalice nikad ne koristim, pre dva dana sam isao na put, pa sam ih tek tada raspakovao iz Nokijine kutije, i mogu reći da su katastrofa! ili ja nisam imao srece, čak se pitam da li su uopste Nokia, na E51 su bile dosta bolje. Zvuk prilično tih, prisutan šum, noise.

Dešava mi se ponekad da se tel sam restartuje, kad udjem u camera mode, kao što sam video nekome još na forumu. Čak mi se desio restart jednom tokom razgovora.

Često kad vidim drugu liniju u toku razgovora, pa prebacim na željenu, on hold, linija se prekine i tel se blokira na 30tak sec.

Garmin sam instalirao, da bi se izbeglo blokiranje telefona posle 2min, trebalo bi prebaciti view na 2D, radi prilično dobro.

Kad sam nov kupio, bilo je svega 200mb slobodno na memorijskoj kartici, morao sam da sklonim \...\cities folder na nokia maps jer zauzima preko 3gb.

Radio sam update softwera 22.007, mislim da noviji ne postoji.

Pozdrav svima,

Koristim telefon nešto manje od tri meseca, i našao sam mu neke zamerke.
Tel sam uzeo nov iz VIP-a.

Na temu baterije, stvarno su mi neverovatne informacije oko 5 dana, za tri meseca imao sam oko 100 sati razgovora, uvek ukljucen mail, fring (skype), 3g, surfovanje po netu, i koristim ga kao medem pa preko laptopa pristupam netu, i najvise sto može da izdrzi je dan i po. Znači da bih bio siguran punim telefon svako veče.

Slušalice nikad ne koristim, pre dva dana sam isao na put, pa sam ih tek tada raspakovao iz Nokijine kutije, i mogu reći da su katastrofa! ili ja nisam imao srece, čak se pitam da li su uopste Nokia, na E51 su bile dosta bolje. Zvuk prilično tih, prisutan šum, noise.

Dešava mi se ponekad da se tel sam restartuje, kad udjem u camera mode, kao što sam video nekome još na forumu. Čak mi se desio restart jednom tokom razgovora.

Često kad vidim drugu liniju u toku razgovora, pa prebacim na željenu, on hold, linija se prekine i tel se blokira na 30tak sec.

Garmin sam instalirao, da bi se izbeglo blokiranje telefona posle 2min, trebalo bi prebaciti view na 2D, radi prilično dobro.

Kad sam nov kupio, bilo je svega 200mb slobodno na memorijskoj kartici, morao sam da sklonim \...\cities folder na nokia maps jer zauzima preko 3gb.

Radio sam update softwera 22.007, mislim da noviji ne postoji.
Ako mozes,ubaci neki dobar task manager.Ima ih vise a imao sam jedan koji pokazuje sistemske procese.Ne mogu da se setim naziva.Mislim da tebi neki proces vrslja stalno i opterecenuje CPU pa ti i baterija traje krace.Mozda neka aplikacija,koju si instalirao?
Meni baterija traje oko 5 dana,bez nocnog iskljucivanja.Ukljucen wireless po pola sata na dan.Razgovori oko 15-20 min dnevno.Bluetooth po 2 sata dnevno(sinhronizacija sa kompjuterom).Poruke:po 30-tak dnevno.Naveo sam ovo da napravis neku komparaciju.Nokia city maps zauzima preko 2 gb kod mene ali je svakako nepotrebna stavka ako imamo Garmin.Hvala ti za info a 2d view na Garminu.Probacu.
:wave:

Poslednja izmena:
Meni traje pet dana jer bas ne razgovaram previse, prosto nemam potrebe. Ali zato net (gprs i wifi), bluetooth, poruke, google maps (nisam jos stavio garmin ali planiram) - i traje poprilicno dugo.

Ako mozes,ubaci neki dobar task manager.Ima ih vise a imao sam jedan koji pokazuje sistemske procese.Ne mogu da se setim naziva.Mislim da tebi neki proces vrslja stalno i opterecenuje CPU pa ti i baterija traje krace.Mozda neka aplikacija,koju si instalirao?
Meni baterija traje oko 5 dana,bez nocnog iskljucivanja.Ukljucen wireless po pola sata na dan.Razgovori oko 15-20 min dnevno.Bluetooth po 2 sata dnevno(sinhronizacija sa kompjuterom).Poruke:po 30-tak dnevno.Naveo sam ovo da napravis neku komparaciju.

Ne treba njemu task manager vec nesto sto nisam siguran da li uopste postoji... Sat vremena razgovora dnevno u proseku + razgovori (ili dopisivanje) preko fringa, svakodnevno koriscenje telefona kao modema, surfovanje... I jos se cudi kako mu baterija traje "SAMO" dan i po!?

Nazad
Vrh Dno