Šta je novo?

[E72] Zvanicna tema

Problem koji imaš sa SMS porukama sam ja imao sa MMS-om. Retko šaljem MMS, pa ne znam da li se dešava povremeno ili stalno. Problem sam primetio kada mi se u mesec dana desio nekoliko puta, od tada sam poslao nekoliko MMS-a i sve je bilo OK.
Ista stvar se dešavala i mojoj devojci na E71.

Poslao sam reklamaciju Telenoru, ali mi nikada nisu odgovorili. Nisam ponavljao reklamaciju, jer nije servis koji često koristim, a što kažeš, možda je i telefon kriv.

Moja maska je kao nova...ovih dana je godinu dana kako korsitim mob i trudim se da ga ne držim u džepu sa ključevima, ali nije da mi to uvek pođe za rukom :)

Da je MMS, iskreno, bolela bi me patka :)

Ali SMSa posaljem 500+ mesecno, pa me nervira sto to ispadne 550-600+ sa ovim bagom... Inace nisam za nikog drugog cuo da ima taj problem (sestra ima Telenor isto (doduse postpaid), ali koristi Nokiu N8, nema problema).
Mozda kad ga budem nosio za zvucnik reklamiram i to da vidim da li znaju u cemu je problem.

Malo kasnim sa odgovorom, ali bih se isto slozio da novi firmware nije bas neko poboljsanje u odnosu na stari.
Mene smajliji (tj slicice smajlija) u porukama strasno nerviraju, ako neko zna kako mogu da se uklone, neka kaze :)
Jedine prednosti ovih novih update-a jeste sto mi Garmin uopste ne puca, generalno ubrzanje telefona koje navode sa svakim update-om ne vidim.

Nego imam jedan problem koji nisam ni sam siguran da li je vezan za telefon ili za mrezu. Naime telefon u jedno 20% slucajeva kad salje sms posalje isti sms 2 puta (nebitno na koju mrezu saljem). Ponekad uspem da ga "presretnem" posle prvog, posto ostavi poruku u outboxu jer navodno nije uspeo da je posalje odmah, pa odlozio slanje za par minuta, a poruku je u stvari poslao... Koristim telenor mrezu, pa ako neko moze da kaze u cemu je problem bio bih zahvalan. Naravno software je najnoviji, a isto se ponasao i sa prethodnom verzijom i sa novom, pa to iskljucujem kao mogucnost.

Dalje, ono sto me pomalo neprijatno iznenadilo, zvucnik (u slusalici) pocinje da mi crkava... Tj sve vise susti dok razgovaram. Pritom telefon od kako je nov ima 54h razgovora, cini mi se da to nije puno.
Nadam se da kad ga reklamiram u Telenoru necu cekati na telefon 2 meseca (jos je u garanciji).

@zulu 92
Kako si uspeo da unistis masku? Posto, meni je telefon star preko godinu ipo dana, i dalje izgleda veoma slicno kao prvog dana. Mada, ja ga stalno nosim u futroli, i uvek kad mi ispadne ispadne zajedno sa futrolom :D

pa ne kvari se zvucnik od pricanja, nego prije od tog ispadanja koje pominjes :d

Update situacije: duplo slanje poruka se ne desava u GSM modu, tako da ako neko jos ima isti problem na e72 neka stavi network mode u GSM (ili na nekom drugom symbian telefonu, jer sam primetio da par drugara ima slican problem). Ovo naravno ukoliko vam 3g nije potreban kao meni :)
Zvucnik jos nisam popravio, ali uskoro cu i to nadam se da resim, pre nego sto istekne garancija za 3 meseca :D

skoro sam uzeo ovaj telefon i imam jedan mali problem a to je nepostojanje naših karaktera (šđžćč) kod pisanja. Telefon nema Srpski jezik ni u kakvim opcijama (tastatura je qwerty a ne qwertz), Da li postoji način da ubacim Srpski, tj. bitno mi je samo da ne moram da pišem ošišanu latinicu?

Flešuješ firmverom koji ima srpski jezik. Detaljno uputstvo za flešovanje pomoću JAF imaš na desetinama sajtova.

da li će u tom slučaju znaci interpunkcije i z i y pobrkati mesta?

Desiće im se isto što se desi računarskoj tastaturi kad promeniš jezik kucanja. Da, zameniće mesta.

iz mog iskustva: da

Pored toga što će zameniti mesta, š će ti biti "iznad" i, đ iznad o, ž iznad p, č iznad k i ć iznad L.
Pored y i z, mislim da se i zagrade pomeraju.

Probaću ovde da postavim pitanje, iako nemam E72 nego E52. Tiče se aplikacije Google maps. Imam instalranu verziju 4.1.1. (kad se instalira prijavljuje je kao 4.01.(1) ). Problem je sledeći:
- Kad na kompu preko browsera odem na Google maps, dođem do mosta na Adi i uključim satelite layer on se ne vidi uopste, tj. vidi se građevina od pre recimo godinu dana
- Kad se uključi layer mape most stoji uredno upisan sa svim obilaznicama i prilaznicama dosad napravljenim (valjda).
- Kad se na aplikaciji na mobilnom uključi satelite layer unutar aplikacije slika je IDENTIČNA onoj na kompu
- Kad se zatim isključi satelite image i ostane samo mapa mosta nema :/... Kako je to moguće, odakle moj google maps na telefonu vuče podatke ako ne sa jednog jedinstvenog servera ? Pogotovo što sam na isti nalog ulogovan i na kompjuterski i na mobilni google maps, i moje predhodne markere koje sam odavno postavio na kompu mi prikazuje na mobilnom.
Takođe me interesuje da li postoji planplus (ili slična) aplikacija za symbian, a da je koristiva u Srbiji i sa linijama GSP-a?

postoji plan plus, java app, besplatna, samo se treba registrovati na sajtu.
sto se ostalih pitanja tice, ako stvarno nameravas da koristis gmaps, batali symbian. ;)

@jolpaz
Potrazi ovde negde je neko kacio sliku telefona sa nasim layout-om tastature, i zapamti dobro gde je sta... Sad sam trazio na kompu ali obrisao sam slike od mog bivseg e72...

postoji plan plus, java app, besplatna, samo se treba registrovati na sajtu.
sto se ostalih pitanja tice, ako stvarno nameravas da koristis gmaps, batali symbian. ;)

Hvala, instalirao sam planplus, ali užasno je spor :/... ali saznao sam za program koji se instalira preko http://www.serbiamap.net , ima oflajn mape, nije loša stvar...
Međutim, još nisam našao aplikaciju sa GSP-om, pošto planplus mobile nema tu opciju

Nazad
Vrh Dno