Šta je novo?

[E72] Zvanicna tema

Meni se nesto svidja ovaj E72. Cena je 300e nov u radnji, ne znam odakle vam ovo 450 stvarno.

Pa zato sto toliko kosta. Kod zvanicnih prodavaca, sim-free, kutija, oprema, 2 god garancija, fiskalni racun, ovlasceni servis...

300 evra je "ispod ruke"

369 MHz ima E71 a 600 MHz ima E72. 20% mu baterija duže traje (u poređenju sa E71) a zbog FP2......
".........Telefon takođe koristi Noise Cancelation sistem koji je implementiran u formi dva mikrofona – svaki analizira zvuke okruženja i blokira spoljne šumove....."

Poslednja izmena:
Misim da je za moje potrebe malo 4 gb koji se nalaze u e72.Da li ovaj tel. prihvata micro sd card 32 gb class 6? Da li je neko probao npr. 16 gb? Ili da li uopste neko ima 32 gb u e72? Vidim da je maksimalna podrzana 16 gb u specifikaciji ali ne mora da znaci......

Jos jedno pitanje: meni pise na kutiji telefona da je model e72-1 zodium B? Sta to znaci?

Poslednja izmena:
Misim da je za moje potrebe malo 4 gb koji se nalaze u e72.Da li ovaj tel. prihvata micro sd card 32 gb class 6? Da li je neko probao npr. 16 gb? Ili da li uopste neko ima 32 gb u e72? Vidim da je maksimalna podrzana 16 gb u specifikaciji ali ne mora da znaci......

Jos jedno pitanje: meni pise na kutiji telefona da je model e72-1 zodium B? Sta to znaci?

E72-1 znaci da je za evropsko trziste (sad ce me neko verovatno ispraviti), a zodium B(lack) je boja.

Hvala.:) A u vezi mem. kartice? Zna li neko?

Ja ne znam, ali sam nasao ovaj podatak na netu.
Eto! Pretpostavio sam.Hvala ti puno na odgovoru.
Ja sam isto ovo procitao na mobilnom svetu, zaista ne sumljam da moze da procita tu karticu, nego je problem kad je napuni npr. do pola, dakle 16Gb, kako se tada ponasa telefon ?
Mislim da ne bi trebalo da bude problema.Ono sto je tu bitno jos je klasa kartice tj. da je barem class 4 ili jos bolje 6(6mb/s).Da bi telefon bio brzi prilikom podizanja aplikacija.A obzirom da e72 ima 600 mhz,mislim da bi i class 4 bila dovoljna.Sad,sve je ovo neko moje "napamet" razmisljanje.
Stvar je u tome da kod nas nema mnogo toga u ponudi. tj. najveca je 16 gb class 6 TakeMS na IT svetu.Trazio sam nesto vece ali uzalud.:wall:

Poslednja izmena:
Evo jos jedan pozitivan komentar vezan za E72. Baterija je izvrsna :)
Izdrzala je 4 dana uz svakodnevno koriscenje wireless-a, gomile poslatih mailova, i oko sat vremena razgovora.

ako nije tajna za sta koristis toliku memoriju u telefonu

ako nije tajna za sta koristis toliku memoriju u telefonu
Pravnik sam i stavio sam neke zakone u e72.Nema mnogo-oko 10-ak zakona.Nemam ni jednu instaliranu aplikaciju a ostalo je ispod 1 gb(923.3mb) slobodne memorije kada sam stavio 3 pesme.Slika imam oko 30 komada.Malo mi je 4 gb.Zbog toga i moram da skacem na vecu MicroSD.Ovo je Biznis telefon i 4 gb smesno.Sta ce tek da se desi kada pocnem email da skidam i raznorazne web fajlove?...Ili ubacim Garmin sa mapama?.Ili instaliram neke aplikacije za filtriranje pozviva,snimanja i sl?...Definitivno 32 gb je pozeljno u njemu.Ako nista drugo onda 16 gb jer ih ima kod nas.
MicoSD koja postoji u najvecem kapacitetu je 32gb.A sto se tice vecih microSD karti postoje microSDXC koje su veceg kapaciteta od 32 gb.Ne znam da li su kompatibilne sa e72.

Poslednja izmena:
hvala :) tako vec da bas da vidimo kako se telefon snalazi sa tih 16gb

U petak sam od drugarice uzeo na par sekundi E71 da pogledam. Na prvi pogled deluje neverovatno kvalitetno i tesko (to obozavam) tako da ne sumnjam da je i E72 slican. Sve vise me vuce zamena i mislim da cu uzeti E72, a prodati moju N95 8gb. Cena 300e nova sa sve garancijom i sl, mislim da je to ok cena.

A posto sam telefon poceo da koristim iskljucivo za poruke/pozive u poslednjih par meseci verujem i da ce baterija da drzi dosta duze. n95 moram na punjac svaki 2. dan :( Smara bas...

evo ja imam N95 i E72. Sada posle par dana koriscenja E72, mogu da ti kazem da ta dva telefona jednostavno ne mogu da se porede. Izuzev malo bolje kamere, sve ostalo je na strani E72.

U petak sam od drugarice uzeo na par sekundi E71 da pogledam. Na prvi pogled deluje neverovatno kvalitetno i tesko (to obozavam) tako da ne sumnjam da je i E72 slican. Sve vise me vuce zamena i mislim da cu uzeti E72, a prodati moju N95 8gb. Cena 300e nova sa sve garancijom i sl, mislim da je to ok cena.

A posto sam telefon poceo da koristim iskljucivo za poruke/pozive u poslednjih par meseci verujem i da ce baterija da drzi dosta duze. n95 moram na punjac svaki 2. dan :( Smara bas...
Ja sam dugo koristio n95 8 gb i bio sam jako zadovoljan tim telefonom.Baterija je trajala do 3 dana.Treceg danana E72, baterija je na pola snage.Po ovoj dinamici trajace oko 6 dana.Koristim za pozive,wireless(oko 15 min dnevno) par snimaka i dosta sms-ova.Zaista sam zadovoljan.Za sada,nemam zamerki a ako ih bude bilo izbacicu uvde info kako bi ljudi znali.
Sto se tice kvaliteta : dosta,dosta kvalitetnije kuciste u odnosu na n95 a spada u sam vrh kucista od kombinovanih materijala.
Tastatura je jako prijatna a posebno gornji-"navi"deo.Ima bolji signal od n97.Zvuk je normalan u odnosu na n97.Kod n97 sam cesto imao isprekidan razgovor.Odnosno nedostajale su stotinke u glasovima prilikom razgovora.
U ponudi(na crno) je najpovoljnija 275 eu a najcesce ide do 295 eu.

Poslednja izmena:
evo ja imam N95 i E72. Sada posle par dana koriscenja E72, mogu da ti kazem da ta dva telefona jednostavno ne mogu da se porede. Izuzev malo bolje kamere, sve ostalo je na strani E72.
Eh,tacno.Pisah ja o tome na prvoj strani ali DeuS.Mikelle@ kaze da nisam u pravu.:p...

Poslednja izmena:
A postavlja se pitanje koliko bi se odusevili postojeci korisnici FP2 telefona u smislu prelaska na E72? Sta ja da na primer ocekujem od E72 a imam N79 osim bolje autonomije baterije, qwerty tastature i skoro duplo brzeg procesora? (nije malo,ali vizuelno i funkcijski po mojim kriterijumima minimalno) Malo je Nokia smorila rekao bih (po sistemu isto sr**e drugo pakovanje) ,a mene smorio N79 i sad sam u nebranom grozdju pa pomno pratim ovu temu... Bilo bi korisno da neko jos doda neki zanimljiv razlog za kupivinu ovog fona ... Baterija mi je ruku na srce jedan od najbitnih faktora ( razmisljao sam o htc-u -androidima,ali kako neko moze da kupi fon kome baterija uz malo vece opterecenje traje 1 dan ???? :wall::wall: )

Posedujem dati telefon. Uzeo sam ga nakon sto sam prodao iPhone 3GS 32GB. Funkcije koje je imao praistorijski symbian ima i ovaj, nista novo, sve staro. Radi dosta dobro ono za sta je namenjen da radi. Kao telefon, sms, email, chat, photo i video spravica je dobar. Ne znam dal jos nesto vise od toga moze. Baterija mu traje beskrajno dugo, jer prakticno nije igracka kao na primer iPhone tako da bukvalno ga koristite za ono za sta je predodredjen. Meni je dogurao punih 7 dana kada su poceli da iskacu alerti da je prazna baterija. Nema znacajnih bug-ova. Dosta je brz i pouzdan.

A postavlja se pitanje koliko bi se odusevili postojeci korisnici FP2 telefona u smislu prelaska na E72? Sta ja da na primer ocekujem od E72 a imam N79 osim bolje autonomije baterije, qwerty tastature i skoro duplo brzeg procesora? (nije malo,ali vizuelno i funkcijski po mojim kriterijumima minimalno) Malo je Nokia smorila rekao bih (po sistemu isto sr**e drugo pakovanje) ,a mene smorio N79 i sad sam u nebranom grozdju pa pomno pratim ovu temu... Bilo bi korisno da neko jos doda neki zanimljiv razlog za kupivinu ovog fona ... Baterija mi je ruku na srce jedan od najbitnih faktora ( razmisljao sam o htc-u -androidima,ali kako neko moze da kupi fon kome baterija uz malo vece opterecenje traje 1 dan ???? :wall::wall: )
Ajd' da pokusam da ti pomognem:
kvalitet razgovora(4)
signal (4)
Baterija (5)
kvalitet izrade(5)
jacina zvona (4)
brzina rada-operativnost (5)
kamera (4)
tastatura(4-5)

Trudio sam se da budem veoma objektivan.Nadam se da je pomoglo.
Generalno je telefon veoma kvalitetan biznis uredjaj sa kompletnim Office okruzenjem.

Poslednja izmena:
Moze li se E72 dekodirati? Kontaktirao sam par sajtova i servisa kod nas, ali nisu sigurni da li moze.

potpuno sam odusevljen kako opera mobile radi na ovom telefonu.

Hocu da kupim ovaj telefon, gde mogu da ga nadjem najpovoljnije ? vidim da se pominje neka cifra 275-300e.

pozz :,,:

Hocu da kupim ovaj telefon, gde mogu da ga nadjem najpovoljnije ? vidim da se pominje neka cifra 275-300e.

pozz :,,:

Ma imas svuda.Svi imaju legalne a kad nema trzisne isnpekcije u blizini oni ispod pulta izvade torbu sa nelegalnim,koji imaju manju cenu.

Ja imam e72 vec nekih 3 meseca i za sada nema nekih vecih nedostataka....
Za svaku preporuku

Ma imas svuda.Svi imaju legalne a kad nema trzisne isnpekcije u blizini oni ispod pulta izvade torbu sa nelegalnim,koji imaju manju cenu.

ma znam to... nego ako ima neko da je kupio/video ovih dana u nekoj odredjenoj prodavnici po povoljnoj ceni, jer se cene mnogo razlikuju neki traze 380e:mad: neki 330e, ja imam ponudu za 300e......

Za sada, najjeftinije sto sam nasao je 285e ali bez garancije, od coveka ne iz prodavnice,u prodavnici najjeftinije je u intercomu na terazijama 330e, god. dana garancije. Znam da garancija ne znaci puno, ali ipak plasim se da u prvih nedelju-dve dana ne bude nesto fonu. Da li neko zna za bolju ponudu ?

Imas po oglasima za 250 samo prati redovno!

Uzeh danas ovaj telefon i na prvu loptu deluje kao kvalitetan uredjaj sto se tice izrade. U njemu je verzija softvera 021.024, jel ima neki noviji i da li je neko stavio?

Nazad
Vrh Dno