Šta je novo?

DVB-T2

@alphablue597:
Na svim kanalima secka!! USB reprodukcija video materijala radi inace perfektno! :) A veruj mi ovo za vremenske uslove, i ja se cudim ...hahaha. Mozda ima veze to, sto je na nekih 100m od mene, ogroman Telekomov toranj za mobilnu telefoniju visine ~50-70m?
@lemi_90:
Probao sam jos ranije, varijantu da iskljucim Tunali ispravljac i ukljucim XWave interno antensko napajanje, ne dobijam nista cak daleko gore i duze prekide a nekad stane skroz (pretpostavljam da je to zbog toga sto antena ima dosta prekida i sto je signal opet isao preko tog Tunalija (ugasenog)?!
Ta Direktna varijanta koju mi predlazes, bila je zadnja opcija, no sada cu morati tako! :) ...nekako sam i ja u zadnje vreme sve vise ubedjen da ti stari analogni pojacivaci samo smetaju mada mi je to nejasno. I jos jedno pitanje druze lemi_90: "Da li treba ukljuciti napajanje antene, opcija u uredjaju?

HVALA DRUGARI! :)

P.S. Inace ja ne gledam TV poduzi niz godina nego mi ovi moji stalno kukaju za to seckanje ...cak mi ponekad kazu da vratim kako je bilo ranije, haha, pa reko, ne moze, sad mora ovako. U pocetku su bili odusevljeni kvalitetom, dok nije krenulo seckanje!

Potrebna Pomoc!
Imam XWAVE DVB T2 Digital One, antena Loga3+Tunali pojacivac (ukupno 3 prekida kabla) sve to na stari CRT TV SHARP (konekcija: XWAVE SCART (adapter), preko cinceva u TV)
Kad sam kupio uredjaj dva dana je radilo sve perfektno kvalitet/jacina signala 100/100% od pocetka prikljucivanja! (ponekad variranje signala 93-100%)
Posle dva dana pocelo je sa tim seckanjima/prekidima zamrznutom ili mrljavom slikom pa cak i na par sekundi. Nista nije menjano sem par puta preskeniranja kanala!
Zanima me ...da li je mozda ovaj uredjaj malo prolupao tj. poceo da crkava ili je nesto drugo u pitanju? Nije mi logicno da imam signal 100/100 a da imam takve probleme
...ili je mozda do emitovanog signala!?!?
Primetio sam jos nesto ...kad je vlazno vreme nema seckanja ...cim udari sunce ili neka zapara nastaju problemi sa prijemom. Pratim signal i evo vec nekoliko dana je 100/100, nisam vise pametan sta moze biti uzrok svemu ovome???

Prejak signal ti gusi tjuner STB-a!!! Probaj sa nekom antenom bez ikakvog pojacavaca a napajanje na STB postavi na iskljuceno.

Ima li neki kolega na temu iz MNE, konkretno da li je krenulo i kod njih i kakva je situacija na moru, može li kombinacija DVBt2 tv i sobna antena, i sta ima od kanala?

@alphablue597:
Na svim kanalima secka!! USB reprodukcija video materijala radi inace perfektno! :) A veruj mi ovo za vremenske uslove, i ja se cudim ...hahaha. Mozda ima veze to, sto je na nekih 100m od mene, ogroman Telekomov toranj za mobilnu telefoniju visine ~50-70m?
@lemi_90:
Probao sam jos ranije, varijantu da iskljucim Tunali ispravljac i ukljucim XWave interno antensko napajanje, ne dobijam nista cak daleko gore i duze prekide a nekad stane skroz (pretpostavljam da je to zbog toga sto antena ima dosta prekida i sto je signal opet isao preko tog Tunalija (ugasenog)?!
Ta Direktna varijanta koju mi predlazes, bila je zadnja opcija, no sada cu morati tako! :) ...nekako sam i ja u zadnje vreme sve vise ubedjen da ti stari analogni pojacivaci samo smetaju mada mi je to nejasno. I jos jedno pitanje druze lemi_90: "Da li treba ukljuciti napajanje antene, opcija u uredjaju?

HVALA DRUGARI! :)

P.S. Inace ja ne gledam TV poduzi niz godina nego mi ovi moji stalno kukaju za to seckanje ...cak mi ponekad kazu da vratim kako je bilo ranije, haha, pa reko, ne moze, sad mora ovako. U pocetku su bili odusevljeni kvalitetom, dok nije krenulo seckanje!

Probao sam kod mene da iskljucim pojacavac za panel antenu(pojac. u STB je takodje off).I dalje imam nacionalne kanale, sa pojacavacem su svi na 100%, bez pojacavaca dosta padne nivo signala, ali rade ne seckaju.Na analognoj televiziji kad iskljucim pojacavac nemam ni jedan kanal! Tako da pokusaj ovo sto ti je napisao radisasvr , ako i tada bude bilo isto, onda idi da zamenis uredjaj, trebali bi odmah da ti ga zamene, ne znam kad si ga kupio...

USPELO!!! :D :)
Izbacio sam "Tunali" i direkt ali na drugu antenu (Ona mrezasta, pravougaona, dvostrana - spoljnja sa 4-5 X-viljuski, ne znam koji je to model)
Razlog zasto nisam postavio na Logu3 je sto je bila jako visoko a mrzelo me da se verem po krovu nego sam samo izvukao
kabal na ovu drugu antenu i uklonio Tunali ispravljac.
Signal jacina/kvalitet 74-78/100% slika perfekt i nema seckanja uopste!!! :) ...a ceo krov je ispred antene!?
Kabal sada ima samo jedan prekid (u slucaju jake grmljavine ja to uvek iskljucujem)!!!

HVALA HVALA i HVALA!!! ...drugari i majstori!!! :) :Klanjanje

Poslednja izmena:
Imam jedno pitanje. Posle "gasenja" analognih kanala i ponovnog skeniranja tv (lb650) nalazi samo 8 digitalnih kanala preko obicne sobne antene. Ranije ih je bilo 12-14. Da li neko zna zasto, nemam pristup tv-u tako da ne mogu nista direktno da probam predloge. Hvala unapred

RTS digital i HD su izbacili, a moguce je i da se neki regionalni koje hvatas vise ne emituju iz kojekakvih razloga...

Samo 12 kanala...lose + nema EPG -.-

Ima li neki kolega na temu iz MNE, konkretno da li je krenulo i kod njih i kakva je situacija na moru, može li kombinacija DVBt2 tv i sobna antena, i sta ima od kanala?

I mene ovo zanima, da li u CG može da radi Xwave Digital ONE sa sobnom antenom? Probao sam ga u bg sa nekom starom sobnom antenom što sam imao od ranije, sa pojačivačem, nađe samo 6 kanala ali ne daje nikakvu sliku. Jel može u bg uopšte sa bilo kojom sobnom antenom ili mora baš neka od ovih specijalnih za dvbt2?

Ne postoje specijalne antene za DVB-T2. Antene su iste kao i pre. Probaj sa krovnom antenom. Verovatno ti je signal nedovoljno jak za sobnu antenu.

Pretpostavljao sam, hvala.
A za cg, jel zna neko, da li postoji signal dvbt2 na primorju?

Nadam se da nisam omašio temu.
Početkom marta sam kupio dva nova Philips televizora sa T2 tjunerima, modeli 2015. godina, proizvedeni u februaru.
Sve je radilo perfektno do pre dva četvrtka, tačno u vreme kad je ugašen stari 40-metarski predajnik na Jastrepcu i pušten u rad novi 120-metarski (informaciju o puštanju i vremenu puštanja sam dobio od inženjera iz tehničke podrške na broju 18911.
Od tad pa do juče ništa od digitalnih signala, kažu radovi u toku , da budem strpljiv.
Danas sam ručno ubacivao frekvencije i na 522 Mhz sam našao nekih 6 kanala samo (ranije sam sa 3 različita predajnika hvatao 20-ak različitih kanala),
jačina signala dobro-88,
kvalitet signala-100.
Ali osim rts 1 koji ima strašnu pikselizaciju i negledljiv je, na ostalima piše obaveštenje da nema dostupnog programa.
Ovi sa 18911 iz tenhičke podrške mi kažu da televizori ne valjaju i da je do njih (firmware, software, itd...)
Sve to hvatam na sobnoj anteni bez pojačivača kao i ranije kad sam imao 20-ak kanala.
Čudno mi je da dva televizora vrisnu u isto vreme i to baš kad su sa starog prešli na novi predajnik.
Ima neko neku ideju?

Ne postoje specijalne antene za DVB-T2. Antene su iste kao i pre. Probaj sa krovnom antenom. Verovatno ti je signal nedovoljno jak za sobnu antenu.

Postoje , a drugo je to sto ti nemas potrebu za njima...
Pored toga sto mogu koristiti napajanje sa STB-a imaju i LTE filter...

Odlican tekst:
http://www.dipolnet.com/how_to_select_an_antenna_for_digital_tv_dvb-t__bib217.htm

Ja koristim Strong ANT30

Designed for indoor reception of DVB-T/T2 signals

Quick & Easy installation – Plug & play

Compatible with DVB-T/T2 receivers supporting active antenna output (5 V)* *In case 5 V is not supported by the receiver, a power adapter (not included) is required.

Enhanced technology and ecological housing materials

Best picture and sound quality

Suitable for horizontal and vertical reception by universal antenna holder

In-built low noise amplifier technology

In-built LTE filter for better reception

External 20 dB amplifier with LTE (4G) filter for optimum signal strength and performance* *With strong signal the amplifier unit is not needed. The amplifier needs 5 V to function. If the DVB-T/T2 receiver or TV can’t supply 5 V for the amplifier you will need to use the external power supply.

Za moje potrebe odlicna :)

Postoje samo kod prodavaca antena koji hoće da uvale antene, ljudima koji se ne razumeju.

Где могу да нађем апдејт за "spell 14803" уређај?

Pa lokalne televizije nece placati ovaj pun iznos za emitovanje ETV-u, oni ce placati samo za predajnik sa kojeg se emituju :)

Pogledajte prilog 171819

Lokalne i regionalne plaćaju samo 20% navedene sume za odgovarajući predajnik. TV Pančevo nije želelo da plati za Avalu, već su hteli da se emituju sa predajnika Vršac, no REM im nije izdao dozvolu za Vršac, nego isključivo za Avalu (koja je 21x skuplja).

Poslednja izmena:
Postoje samo kod prodavaca antena koji hoće da uvale antene, ljudima koji se ne razumeju.
Jao cuti ima i gore: http://itservis.rs/montaza-zemaljskih-antena.html
Mada realno 40-60 evra je malo za toliko neznanje.

Inace ja sam godinama imao los signal i najbolji rezultat je davala mrezasta antena sa pojacavacem i to na krovu izbacenom iznad crepa, e kad je stigao digitalni signal video sam da je dovoljno jak da sam postojecu antenu zamenio obicnom Loga3 antenom bez pojacavaca i ona je samo stavljena na tavan ispod crepa i bez problema hvata signal sa 3 predajnika (6 MUX-a), rastojanje od najudaljenijeg predajnika je preko 80km i mislim da ne postoji opticka vidljivost. E sad ako neko stvarno misli da treba da kupi "antenu za digitalni signal" jos da pozove "majstora" da mu to namesti za 40-60 evra onda mislim stvarno, treba mu naplatiti i vise, svako neznanje se placa.

Nadam se da nisam omašio temu.
Početkom marta sam kupio dva nova Philips televizora sa T2 tjunerima, modeli 2015. godina, proizvedeni u februaru.
Sve je radilo perfektno do pre dva četvrtka, tačno u vreme kad je ugašen stari 40-metarski predajnik na Jastrepcu i pušten u rad novi 120-metarski (informaciju o puštanju i vremenu puštanja sam dobio od inženjera iz tehničke podrške na broju 18911.
Od tad pa do juče ništa od digitalnih signala, kažu radovi u toku , da budem strpljiv.
Danas sam ručno ubacivao frekvencije i na 522 Mhz sam našao nekih 6 kanala samo (ranije sam sa 3 različita predajnika hvatao 20-ak različitih kanala),
jačina signala dobro-88,
kvalitet signala-100.
Ali osim rts 1 koji ima strašnu pikselizaciju i negledljiv je, na ostalima piše obaveštenje da nema dostupnog programa.
Ovi sa 18911 iz tenhičke podrške mi kažu da televizori ne valjaju i da je do njih (firmware, software, itd...)
Sve to hvatam na sobnoj anteni bez pojačivača kao i ranije kad sam imao 20-ak kanala.
Čudno mi je da dva televizora vrisnu u isto vreme i to baš kad su sa starog prešli na novi predajnik.
Ima neko neku ideju?

Isti problem je i sa Avalom MUX 1 na 22 kanalu gde pojedini STB prijemnici ne rade korektno od kada su promenjeni parametri predajnika. Za sada ne otkrivaju koji su parametri promenjeni jer bi se tako došlo do odgovora da li su STB-TV uređaji rađeni po važećim specifikacijama ili su u ETV na svoju ruku izašli van normi. Na primer: Bear DTV202 kupljen prošle godine ne radi korektno dok ovogodišnji model nema tih problema. Za TV je situacija malo teža jer se firmware ređe menja (možda za SMART TV ima više verzija jer zbog više aplikacija treba više vremena za ispravke grešaka). Može se probati sa promenom zemlje (recimo UK ili Sweden zbog DVB-T2 sistema) pa onda ponovo skaniranje kanala. Ako to ne pomogne onda je rešenje tražiti od prodavca TV-a da reši problem. Sve u svemu opšti cirkus kome se ne nazire kraj.

Ok nebih dalje o tome...sve je prevara i uzimanje para... A LTE filter ima i loga po vama :D

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ajde ako neko ima iskustva da pomogne:
Naime, keva iz nepoznatih razloga hoće kod sebe da otkaže kablovsku i da "uvede taj digitalni TV" .
Elem televizor kod nje ima dvbt2 tuner i zanima me kakav je prijem digitalnog signala sa sobnom antenom pošto spoljna baš i nije opcija. Lokacija je savski blokovi NBG?

ako vec ima tv sa t2, neka jednostano skenira digitalne kanale, pa ce videti sta hvata od kanala..

Beogradjani koliko kanala imate na svojim STB uredjajima? Hvala lepo :)

Isti problem je i sa Avalom MUX 1 na 22 kanalu gde pojedini STB prijemnici ne rade korektno od kada su promenjeni parametri predajnika. Za sada ne otkrivaju koji su parametri promenjeni jer bi se tako došlo do odgovora da li su STB-TV uređaji rađeni po važećim specifikacijama ili su u ETV na svoju ruku izašli van normi. Na primer: Bear DTV202 kupljen prošle godine ne radi korektno dok ovogodišnji model nema tih problema. Za TV je situacija malo teža jer se firmware ređe menja (možda za SMART TV ima više verzija jer zbog više aplikacija treba više vremena za ispravke grešaka). Može se probati sa promenom zemlje (recimo UK ili Sweden zbog DVB-T2 sistema) pa onda ponovo skaniranje kanala. Ako to ne pomogne onda je rešenje tražiti od prodavca TV-a da reši problem. Sve u svemu opšti cirkus kome se ne nazire kraj.

Hvala ti, yt7pwr...
Probao sam ali ništa bolje nije.
A onda sam na kraju probao Bear 202 preko hdmi i radi.
E ko je sad ovde lud? Moj T2 tjuner u tv-u od poprilično hiljada rsd hvata signal ali tv od kad je rts promenio predajnike na Jastrepcu nema sliku, a preko nekog đubreta od par hiljada rsd sve radi?
Pa ko je bre ovde lud...

Pozdrav svima, imam mrezastu antenu tj. tzv. "Cesku", koja je zajedno sa adapterom(pojacivacem) prikljucena na jedan dvb-t2 uredjaji i hvata prilicno dobro kanale (25 ukupno), e sad ja bih hteo da tu jednu antenu koristim na dva dvb-t2 uredjaja i da pomocu splitera razdvojim na dva kabla, pa me interesuje da li je pravilno da na samom ulazu u spliter koristim pojacivac, ili da ne koristim na ulazu nego da za svaki tv, odnosno dvb uredjaj koristim posebno pojacivac (jedino se plasim da ne preopteretim spliter ili antenu sa dva pojacivaca).Hvala unapred.

Ja sam to povezao tako sto sam stavio prvo kabl u antenu, a onda iz nje podelio kabl spliterom ka dva televizora u sobama.

Ono sto je bitno da uzmeš spliter koji samo kroz jedan ulaz propusta struju, a kroz ostale ne.

Na spliteru ce ti pisati kroz koji prolazi struja i na taj kabl koji ide kroz njega stavi adapter ili možeš napajanje iz risivera ( za napajanje iz risivera moras da koristis obican jack, a ne onaj sto ide uz adapter). Kroz ostale izlaze na spliteru samo povezi kablove ka televizorima, a adapter ti ne treba.

Poslednja izmena:
Vrh Dno