Šta je novo?

DVB-T2

Jel moze neka preporuka za uredjaj koji u sebi ima rf modulator,deda mi ima tv samo sa antenskim ulazom.Jel neko uzimao za sebe takav uredjaj.

mislim da ovaj sto sam malopre pomenuo,sto ga ima u Maxiju...'Orion Set Top Box DVB-T2'..on to ima....kosta 3 soma...nisam merodavan da komentarisem kvalitet,jer ne koristim T2
16jj6rl.png

@dijabolik Kad vec imas 3k sto ne sacekas i dodas jos 1500din i uzmes provereni Strong? ja mogu za to da ti dam savet, posto odlicno radi! Za te re brendirane uredjaje ja iskreno nemam nikakvo misljenje. Ako ti odgovara zbog izlaza, obda uzmes i uzivas, garancija je tu da se ti zastitis.

Poslednja izmena:
Pronasao sam ovaj horizons rf ,koji ima rf modulator, I vidim da su ljudi mahom zadovoljni ,samo mi odgovorite kako se povezuje ovo ,da li kabal od antene ide u njega ,pa iznjega u tv ,ili drugacije.

Da, baš tako kako si rekao. S tim što moram da napomenem da je razmak između ulaza za antenu i RF izlaza jako mali. Ja sam kod mene morao da koristim jedan utikač u "Г" sa skinutim poklopcem a drugi okrugao od videorikordera.

Gradacija po kvalitetu prenosa, počevši od najlošijeg:

-RF (antenski kabal do tv-a)
-Kompozitni (žuto/beli/crveni RCA)
-RGB Scart
-HDMI

Btw. primetio sam da su se pojavili Android T2 boxovi za 50€ ;)

big-19123444_android-dvb-t2-resiver.jpg
big-19123444_dvbt-aplikacije.jpg

Da, baš tako kako si rekao. S tim što moram da napomenem da je razmak između ulaza za antenu i RF izlaza jako mali. Ja sam kod mene morao da koristim jedan utikač u "Г" sa skinutim poklopcem a drugi okrugao od videorikordera.
Jedno pitanje u vezi ovog uređaja. Pitanje je u vezi povezivanja preko antenskog ulaza. Da li se kanali menjaju preko STB-a (tj da li se pronađe samo frekvencija STB-a na jednom kanalu televizora), ili se svaki kanal posebno traži na televizoru? Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Требало би да се користи тјунер СТБ-а па се на њему и мењају канали. Хм, нисам пазио на часу, шта је са локалним телевизијама? Да ли остају или морају и оне да се гасе?

Ovako je kako je calexx rekao. Da dodam još i da kod pomenutog modela (Horizons S RF) može da se izabere i kanal na kome će STB da emituje programe TV-u. I druga stvar, mi smo na starom TV-u (koji nema mogućnost da sam pronađe kanale, nego vrtiš, vrtiš, dok ne dobiješ sliku iz STB-a), povremeno morali da štelujemo dugme, jer se nekad pri ukjučivanju ne vide programi sa STB-a. Na TV-u koji može automatski da pronađe kanale, nisam primetio taj problem, mada na tom TV-u ga nisam dugo ni isprobavao a i stari TV se pokvario pa smo kupili novi.

Meni je baš potreban STB za TV na kome se ručnon podešavaju kanali.

Koja je frekvencija za Vlasotince,nikako da ubodem kanale?

Ja u Pancevu imam TV Mag u listi i super je signal ali ni slike ni zvuka ;)

Stoji samo identifikacija još uvek, nije krenuo program.

Хм, нисам пазио на часу, шта је са локалним телевизијама? Да ли остају или морају и оне да се гасе?

Ostaju, emitovaće u MUX2.

Ovo je tabela konačnih frekvencija.
OOjb6ln.png

Što se RF out-a tiče, vodite računa da izaberete prazan kanal u podešavanju risivera. Ako imate snažan predajnik u blizini na UHF 21, a STB vam radi na RF-outu na 21 onda će doći to smetnji. Takođe, mnogi prijemnici kada izaberte Srbiju postave audio standard DK, što je pogrešno, mi koristimo PAL BG.

Strong npr ima podrsku i za Digitalni Radio, medjutim to bi tek trebalo da zazivi, posto se gasi analogni radio signali.. Verujem da i ostali receiveri imaju podrsku i za to..samo to je u planu a kada ce to biti, niko ne zna, skoro nee.

Svakako ce biti i ovakva resenja za par stotina dinara, tako da ne mora ulaganje u antenu od 15, 20e
Da potvrdim mozda ce nekima znaciti...
Sa pomenutim risiverom hvatam 5 Digitalnih Radio stanica iz komsiluka (Madjarska).
Kod nas za sada jos nista od radia.

Znači Jastrebac 33. uhf. Nisam ništa uspeo da nađem...

Kod mene trenutno sa Čota ne gledljivo.

Ovo je *******o za penzionere kojima je neko već podesio set top boxove na inicijalne frekvencije.
Kada ugase analogiju i pređe se na konačne frekvencije, oni će izgubiti signal.

Mene u zgradi konstantno bakute smaraju, znaci kao da su dobili UFO tehnologiju.

Znači Jastrebac 33. uhf. Nisam ništa uspeo da nađem...

Da Jastrebac ide na 33. kanalu. Ja mislim da jos nisu izgradili antenenski toranj pa se emituje sa nekog krova i ne ide punom snagom zato sto bi zbog specificnosti terena ometao analogne kanale pa se ceka konacno gasenje 15 juna da bi pustili punom snagom.
Ti ako nista ne hvatas obicnim skeniranjem onda vrti malo antenu u nekoliko pravaca da bi dobio najbolji signal a i dosta zavisi od samog resivera, ja sam vec pisao ovde da Horizins A115 za koji ovde tvrde da ima odlicnu osetljivost ma ne moze da se uporedi sa integrisanim DVB-T2 tjunerom u LG televizoru.

Imam dvd/cd risiver i 5.1 zvučnike (kućni bioskop).
Nema digitalni ulaz za zvuk. Ima hdmi audio out.
Na televizoru imam hdmi ARC (Audio return channel).
Čitao sam da su "neki" povezali taj ARC i risiver (kućni bioskop) da bi dobili 5.1 zvuk.
Kako se to radi, ima li neko da je probao?

Uzeo sam Strong 8201 i zuji, odnosno cvrči i zavija katastrofalno. Ići će na zamenu za drugi. Takodje jedno kratko pitanje jedno za korisnike ovog uređaja vezano za titlove, da li je moguće podešavati veličinu i boju titlova?

Poslednja izmena:
"Xwave Digital One" -UTISAK http://www.itsvet.com/tekst/xwave-digital-one-dvb-t2/8776/
Posle nekoliko nedelja čitanja raznih komentara i video zapisa za većinu prodavanijih modela (koji su pristupačni kod nas) i za one koji su se za sada pokazali najbolje u radu mogu da izdvojim nekoliko modela. A to su: Strong 8201, Horizons A115, Xwave Digital One i Bear 202.
Prenstveno je da je moj opšti utisak za "Xwave Digital One" risiver i više nego dobar na kompletan rad i na sve ponudjene funkcije.
Dobre strane:
-Spoljni izgled je ok, sama kutija je metalna, dobro zategnuta a i ima mogućnost fizičkog menjanja kanala na samom risiveru pošto to isto na primer Strong 8201 nema.
-Meni je jednostavan kao i kod svih.
-Prenos slike je odličan a po nekim testovima i nešto oštrija nego na primer kod risivera Strong 8201.
https://www.youtube.com/watch?v=NTfOymU8ssA https://www.youtube.com/watch?v=QiC_JWlErQU
-Prenos zvuka je takodje zadovoljavajuć.
-Daljinski je sada veći, od čvrste plastike i osetljiviji tako da se sada može uperiti i kontra od TVa:)
-Sat mi pokazuje uvek tačno vreme 24h što je meni super, jer kod većine drugih modela koji dok su u radu pokazuju samo broj trenutnog kanala koji se gleda a ne i vreme!
-Ne zuji i ne pišti kako u radu tako ni noću kada je u stanju mirovanja (stand by mod) kao kod većine drugih modela.
-Odlično snima preko USBa i prihvata sve formate videa koje sam probao sem "webm", titlovi rade ok uz mogućnost menjanja pozadinske boje i veličine slova.
Loše strane:
-Software update (firmware) za sada ne postoji ni na zvaničnom sajtu ali su navodno obećali da će ga uskoro i biti!? http://www.nt.rs/page.php?id=4 http://www.myxwave.com/support/index.php
-Upuctvo koje ide uz uredjaj je sa jako malo informacija i objašnjenja što starijima možre biti veći problem:-(
-Info dugme na daljinskom pokazuje trenutni i sledeći naziv emisije ali ne i vreme početka i kraja iste emisije kao kod nekih risivera, što se nadam da će u budućnosti biti popravljeno sa novim "update software"

@Milan81,
Bitno je, uzmi što bolji kabel možeš. Dobra atena, kablovi i čvrsti spojevi i slika na tv tek tad valja inače džabe ti skup tv i digitalna slika.

Standard speed HDMI je potpuno je ok, slika će biti ista ma koji HDMI kabal kupio, pošto je digitalni prenos. Kvalitetniji kabal jedino je fizički izdrživljiji na habanje, itd.

Nazad
Vrh Dno