Nazalost, mora, pa reko ako ima neko iskustva iz prve ruke u graduMora li sobna antena?
Mora li sobna antena?
Nazalost, mora, pa reko ako ima neko iskustva iz prve ruke u graduMora li sobna antena?
Mora li sobna antena?
Nisam iz grada. Probaj sobne antene marke HAMA.Nazalost, mora, pa reko ako ima neko iskustva iz prve ruke u gradu
Probaj AXIL sobnu onu što izgleda kao mala loga. Ima sa pojačivačem i bez pojačivača.Za Hamu sam negde procitao komentar da bas slabo hvata.
Pitam se kakve su ove Opticom ili Axel sobne antene
Hvala punoIzvolte (ona poslednja mapa): https://etv.rs/infrastruktura/mape-tv-pokrivenosti/
Isprobah sa obicnom jako malom dipol antenom na terasi i uspevam da uhvatim sva tri MUXa sa Avale i Crvenog Cota. MUX1 i sa Avale i Crvenog Cota su slabiji i imaju prekide. Probao sam i na drugom kraju stana tamo jedva hvata MUX2 i 3 sa Avale, unutar stana bilo gde ne mogu uhvatiti nista.Izvolte (ona poslednja mapa): https://etv.rs/infrastruktura/mape-tv-pokrivenosti/
Pogledaj na sajtu AV MARKET, sobna antena sa oznakom FZ3Isprobah sa obicnom jako malom dipol antenom na terasi i uspevam da uhvatim sva tri MUXa sa Avale i Crvenog Cota. MUX1 i sa Avale i Crvenog Cota su slabiji i imaju prekide. Probao sam i na drugom kraju stana tamo jedva hvata MUX2 i 3 sa Avale, unutar stana bilo gde ne mogu uhvatiti nista.
Ocigledno solidna spoljna antena zavrsava posao sasvim ali kakvo je misljenje strucnjaka ovde da li bi neka sobna antena sa pojacavacem bila od koristi?
Ne mogu razvlaciti kablove s jednog na drugi kraj nikako i busiti zidove da bih dosao do TVa
Hvala,hocu.Pogledaj na sajtu AV MARKET, sobna antena sa oznakom FZ3
Naravno, jedna spoljna antena sa niskosumnim pojacavacem od max 15ak dB ( tipa neki Vision masthead pojacavac) je idealna i sasvim dovoljno da prevazidje indoor penetration loss koji je max 10ak db na ovoj frekvenciji. Kad vidim kako se gadjaju sa vrednostima pojacanja kod ovih sobnih antena pritisak mi skaceProbaj ali vrhunska sobna antena ne moze da dostigne ono sto moze prosecna spoljna narocito danas kod digitalnih kada veliko pojacanje sobnih pocinje da pravi problem prijemnicima.
Pokušavala sam da je vrtim i pomeram, bez rezultata. Kako mogu da se igram sa potenciometrom pojačanja ? U uputstvu nema ništa o tome.Sobna antena je u pitanju. Ocito je slaba za prijem. Da li si probala da je pomeras na neko drugo mesto i da se igras sa potenciometrom pojacanja?
Nabavio Strong ANT300 i hvata bez vecih problema signal sva tri MUXa sa Avale kad je na terasi. Medjutim, 5m dalje ali unutar sobe ne uspeva nista, MUX3 ima 80-90 jacinu signala a kvalitet 0, eventualno na momente do 30ak, a MUX1 i MUX2 ni da cuje. Cim prekoracim prag terase eto signala.Probaj ali vrhunska sobna antena ne moze da dostigne ono sto moze prosecna spoljna narocito danas kod digitalnih kada veliko pojacanje sobnih pocinje da pravi problem prijemnicima.
Pre svega pošto si na N. Beogradu ja bih ti pre preporučio neku od silnih kablovskoj/iptv ponuda koje tamo postoje nego *******ciju sa antenom.Moze li neko da mi objasni, posto sam totalni amater. Treba jednoj prijateljici da pomognem da namesti da moze da gleda kanale preko antene. Jel dovoljno da uzme bilo koji risiver? Da li mozda mozei preko tv-a ili mora risiver? Sto se antena tice jel moze bilo koja sobna ili ima i tu neke razlike? U pitanju je Novi Beograd, peti sprat. I da li neko zna sta bi ona sa te lokacije mogla da hvata od kanala? Ne mogu nigde da nađem tu informaciju. Hvala?
Uvek preporucujem spoljnu antenu tako da te taj posao svakako ceka a ovako kako je opisano bih rekao da imas smetnje unutra, mozda od svog ili komsijinog rutera ili necega treceg sto unosi smetnje. Znam slucaj da su u zgradi imali malu trafo stanicu koja je ometala sve zivo u blizini...Nabavio Strong ANT300 i hvata bez vecih problema signal sva tri MUXa sa Avale kad je na terasi. Medjutim, 5m dalje ali unutar sobe ne uspeva nista, MUX3 ima 80-90 jacinu signala a kvalitet 0, eventualno na momente do 30ak, a MUX1 i MUX2 ni da cuje. Cim prekoracim prag terase eto signala.
Probacu eventualno jos sa nekom antenom al deluje mrka kapa, da je jedini spas spoljna antena a bas mi mrsko da razvlacim kablove i busim.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari