Šta je novo?

Dragon Age !

jesu biowareovi sve sami "rpg-evi", ali vremenom mozes osetiti razliku izmedju svakog njihovog naslova... nwn kotor je i me veze nemaju jedan sa drugim sa previse aspekata, ali opet spadaju pod light rpg, neki manje neki vise

sto se mene tiche prvi bih glasao za ac/dc, ali marilyn manson mi je bljak

AC/DC soundtrack; character creation screen; kako napravite female warriora sa 100+ kilograma, automatski krece "Whole Lotta Rosie" lol :d

Au šta ovi sve neće smisliti. Obratite pažnju na ovu vest

Dragon Age: Origins Character Creator Available October 13th!

Dragon Age: Origins fans eager to get their game on can create characters three weeks ahead of the official launch, via BioWare's Character Creator application, coming exclusively to PC:

We are happy to announce that BioWare will be releasing the Character Creator from Dragon Age: Origins on the 13th of October. This will give you 3 weeks to play around and get your Player Character just right before launch of the game on November 3rd – 6th.

What we have managed to do is get the awesome BioWare dev dudes/dudettes to break off the Dragon Age: Origins Character Creator from the main game so you can download it as a separate application to your PC. Once you have downloaded and installed the Dragon Age: Origins Character Creator you will be able to “pre-create” characters for use in the PC version at launch.

The Dragon Age: Origins Character Creator will allow you to create numerous different characters before launch and experiment with the different classes, races, and create multiple faces for the 6 Origin stories and save them to your hard drive for safe keeping until the game is released.

As you may be aware we are extending the BioWare community with a new social community site for Dragon Age: Origins. The great news is when we launch the Dragon Age: Origins Character Creator we will also be launching an open beta of the new social community site. You will be able to log into the new Social community site with your existing BioWare forums account name and password, and update it to the new social site account. Characters created with the Dragon Age: Origins Character Creator can also be uploaded to your account from within the Character creator. Once logged in to the social site, one of the first things you will be able to do is use one of your uploaded characters as your social website avatar for your profile on the new social website forums (yes we got that in!!), exciting stuff! Stay tuned for more information on the social website from now through launch.

Dragon Age: Origins Character Creator Details:

# Download location – BioWare/Dragon Age: Origins website (A link will be made public when ready)
# File size - Maximum file size 320meg.
# Languages – Available in English, German, French, Polish, Russian. Also available in Czech, Hungarian, Italian and Spanish with English Voice Over.

EA fore i fazoni, ali dobro je da ga ne naplaćuju kao što su svojevremeno Spore Creature Creator. :S:

Dragon Age, ta čuvena ne baš previše reklamirana igra o kojoj se svakodnevno objavljuje nekoliko vesti na svim gejming sajtovima, za danas nudi jedva tri novosti - Dragon Age Dwarf Commoner, Dragon Age Human Noble i Dragon Age Character Creator Released Soon. Šta bi tek bilo da se reklamiraju, kao što to uopšte ne čine, i da se svakodnevno objavljuje 8 vesti, umesto 3-5 :(

pa igra nije bila hajpovana do nesto vishe od mesec dana pred izlazak, bar se ne hajpuje laznim placenim privjuovima u kojima dobija ciste desetke, da bi posle mesec dana igranja ti isti sajtovi pljuvali tu igru lal ili ne daj boze da se hvale kako oni reinventuju rpg, i kako je ovo next genr rpg koji ce pisati istoriju ovog zanra... i bla bla truc truc... ovaj hajp je mala beba za mnoge druge naslove

Ne vidim sta je lose u hype-u, pa ljudi moraju da prodaju ono sto rade... Bioware bar ima renome da ne rade lose igre.

Dragon Age Day One DLC Expansion

BioWare today announced that Dragon Age: Origins will get its first downloadable expansion on day one. Called the Warden's Keep, the DLC will add a dungeon-based quest to the game along with six new abilities, a variety of items, and a base where players can trade with merchants. It will feature a supernatural storyline set in an ancient--and possibly haunted--fortress once used as a redoubt by the Grey Wardens, the ancient order at the center of Origins' main storyline. (A magic suit of Grey Warden armor will be one of the items in the add-on.) The Warden's Keep will be available for MSP 560 ($7) on Xbox Live Marketplace and $7 on the PC on November 3.
:(

Obratite pažnju na ovo. :-devil-:
Al su pokvareni nema šta. A baš sam hteo da kupim orginal. Sigurna je samo jedna stvar a to je da će se sve ovo naći u narodnoj verziji :)

Prilozi

• dragonage_contentlist.jpg
    dragonage_contentlist.jpg
    193.4 KB · Pregleda: 106
Obratite pažnju na ovo. :-devil-:
Al su pokvareni nema šta. A baš sam hteo da kupim orginal. Sigurna je samo jedna stvar a to je da će se sve ovo naći u narodnoj verziji :)

Pa nego sta nego da su pokvareni, sve se svodi na komercijalizaciju danas.
Ima i drugih izdavaca koji imaju korektnu praksu ali su veoma retki. Npr. Madox Games koji je izdao il2 sturmovik i sve ekspanzije za isti, je dozvolio da tim fanova dobije source kod za igru i da nastavi da pravi zvanicne patch-ove i dodatke za igru koje ce oni da odobre ako ispune ocekivani kvalitet. Tako je pre par dana izbacena verzija 4.09 a sama igra je u kompletnom izdanju izasla jos 2006.-e, sve u svemu misle ljudi na buducnost i kako da zadrze igracku populaciju.
Ove ostale firme samo stancuju DLC-ove i trude se da izvuku jos po neki dodatni dolar.
Isto tako posle Guild Warsa niko ne moze da me ubedi da je mesecna pretplata za npr. WOW neophodna da bi oni mogli da pokriju troskove i izdaju nove sadrzaje za igru....

90% DLC-ova nije ni za q, tako da ne znam cemu kukanje.
Bitno je da igra bude dobra, a ko bas mora da ima svako djubre od dodatka za igru, neka odresi kesu.

a zasto su pokvareni? ovo je njihov indirektan nacin borbe protiv piraterije, hocete ovo ili starforce i tages :( (eno ga risen kupljen preko steam ne moze da se aktivira uopste), ovo je trend koji ce se samo shiriti (garantujem da ce se dlc sve vishe povecavati i dobijati na kvalitetu, dok jednog momenta ne budem igrali igre direktno sa servera :))

Paz da je ne pobede.
Samo mi je žao što su i oni morali da se povedu za nebuloznim trendovima.
Nema potrebe da ih pravdamo jer druge kudimo za tako nešto.

Poslednja izmena:
a zasto su pokvareni? ovo je njihov indirektan nacin borbe protiv piraterije, hocete ovo ili starforce i tages :( (eno ga risen kupljen preko steam ne moze da se aktivira uopste), ovo je trend koji ce se samo shiriti (garantujem da ce se dlc sve vishe povecavati i dobijati na kvalitetu, dok jednog momenta ne budem igrali igre direktno sa servera :))

Upravo tako. Ovo je njihov nacin borbe protiv piraterije i smatram da je potpuno OK raditi nesto ovako. Sve ove stvari nisu bitne za samu igru ali je to neka vrsta bonusa za one koji je kupe.

A pljuvali smo Horse Armor u Oblivion i slične stvari u drugim igrama,a ovo je ok....e vala nije ok,i teško da je ovo borba protiv piraterije,ovo je borba za još koju paricu.

Upravo tako. Ovo je njihov nacin borbe protiv piraterije i smatram da je potpuno OK raditi nesto ovako. Sve ove stvari nisu bitne za samu igru ali je to neka vrsta bonusa za one koji je kupe.

Slažem se. Mada, meni se više sviđa kako to radi 2KSports. Njihov NBA 2K10 za PC košta samo 20$ (13,5€) i da si na zapadu bilo bi sramota da igraš pirata kad nešto košta kao tri-četiri pića. Da li neko, od nas ovde, ne bi kupovao bar jedan ili dva originala mesečno da koštaju 300-400 dinara (što je opet više nego što je 20$ za prosečnog amera) ?? Zamislite da Dragon Age košta 400 dinara. A oni dodaci 50 i skineš ih za tren sa neta, plaćajući karticom. Pfff. Bilo bi me sramota da skidam pirata, kad sa ovim imam podršku, update-ove i ostalo...

Zamisli, Crysis je koštao 800-1000 dinara, sa ekspanzijom 1500 (ne sećam se egzaktnih cena, ali bilo je tu negde oko ili ispod 20 evra). I ko ga je kupio? Niko*. Zašto bi kada ima za džabe a i do tada su ga već prešli. A kada se određuje cena igre, ne određuje se prema visini primanja na lokalnom tržištu. Onda bi u Aziji bila 2 dolara.

* - uslovno shvatiti "niko", ne sumnjam da je bilo nekih koji su ga kupili, ali gro onih koji su igrali Crysis se nisu pretrgli da kupe igru kada je došla u jeftinom izdanju.

I plus kako kod nas pazariti bezbolno DLC.
I kada bi mogli (i hteli) da platimo svi bi hteli da igramo igru odmah kada izađe,a kod nas baš i ne stižu igre odmah kada i u svetu.
I nisu sve ige jeftine,pogotovu nove.Uglavnom su novi hit naslovi od 3 do 5 hiljada dinara.

Niko ne kupuje ni audio cd a ni video dvd zapise,i nemoj sada da pričamo o nekom kvazi poštenju kada kod nas nema uslova za tako nešto još uvek.
U unutrašnjosti zemlje Srbije i njenom jugu i istoku su plate oko 10 do 20 hiljada dinara,a mislim da je tako i u većini ostalih regiona u ovoj zemlji trenutno.

Poslednja izmena:
Lepo pise da kada kupis originalnu igru dobijas neke specijalne iteme koje inace nemas ako ne posedujes original. ne znam sta tu nije jasno, a ove dve dodatne *******cije, pa to niko nikoga ne tera da uzme. A sto se cena tice Guild Wars je recimo bio jeftiniji za nase trziste. Ipak i pored teske situacije nije nikakvo opravdanje uzimati pirate. Mada sa druge strane vecina igara koja se pojavi na trzistu nisu vredne ni praznog dvd-a na koji se nareze pirat.

Poslednja izmena:
Zamisli, Crysis je koštao 800-1000 dinara, sa ekspanzijom 1500 (ne sećam se egzaktnih cena, ali bilo je tu negde oko ili ispod 20 evra). I ko ga je kupio? Niko*. Zašto bi kada ima za džabe a i do tada su ga već prešli. A kada se određuje cena igre, ne određuje se prema visini primanja na lokalnom tržištu. Onda bi u Aziji bila 2 dolara.

* - uslovno shvatiti "niko", ne sumnjam da je bilo nekih koji su ga kupili, ali gro onih koji su igrali Crysis se nisu pretrgli da kupe igru kada je došla u jeftinom izdanju.

Je li Crysis kostao toliko kada se pojavio (pricam za original ne Warhead)? Naravno da nije. Jedno su sveze igre a drugo matore tako da ti taj argument pada u vodu. Kada najskuplji hitovi budu kostali max 20$ koliko kosta vec pomenuti NBA 2k10 za PC onda cu da krenem da kupujem. Pedeset evra je brate mnogo za nase uslove.

Poslednja izmena:
Lepo pise da kada kupis originalnu igru dobijas neke specijalne iteme koje inace nemas ako ne posedujes original. ne znam sta tu nije jasno, a ove dve dodatne *******cije, pa to niko nikoga ne tera da uzme...
Sve je jasno,ko kaže da nije, pogotovu Blood Dragon Armor,Bergens Honor komplet,Memory Ring i ostalo - kao i kod Obliviona samo što nije za konja,a biće tih fensi džidžabidža i bez originala :S:
ali bez obzira na sve očekujem da će ovo biti žešća igra.
A Shale i Wardens Keep će tek pokazati vrede li nečemu kao quests.

Poslednja izmena:
Sve je jasno,ko kaže da nije, pogotovu Blood Dragon Armor,Bergens Honor komplet,Memory Ring i ostalo - kao i kod Obliviona samo što nije za konja,a biće tih fensi džidžabidža i bez originala :S:
ali bez obzira na sve očekujem da će ovo biti žešća igra.
A Shale i Wardens Keep će tek pokazati vrede li nečemu kao quests.

Po meni je to maloumno davati pare za nekakv virtuelni oklop, mislim alo ljudi!!! To je ipak samo video igra!
Da i ja ocekujem da ce biti dobra.

Je li Crysis kostao toliko kada se pojavio (pricam za original ne Warhead)? Naravno da nije. Jedno su sveze igre a drugo matore tako da ti taj argument pada u vodu. Kada najskuplji hitovi budu kostali max 20$ koliko kosta vec pomenuti NBA 2k10 za PC onda cu da krenem da kupujem. Pedeset evra je brate mnogo za nase uslove.

Da su 20$ ne bi bili najskuplji :d

BTW, kada bi to ikada zaživelo, kupili bi ljudi 3-4 naslova koji su im prirasli za srce čisto radi fore, i onda bi se vratli na staro...20 dolara/evra je i dalje skuplje od džaba igre sa neta, a pride ovo sa neta se skine i igra odmah, ne čeka se. Pa bi onda bila kupljena svaka stota igra sa dobrim multijem ili čime već.

Ja ovo vrlo prosto gledam - ja imam sledece glediste: skines, probas, ako ti se svidja igras ako ti se ne svidja ne igras i obrises; ako igras dugo vremena i stvarno ti se svidja igra onda kupis igru i na taj nacin podrzis tim/izdavaca cija je igra jer je logicno da zelis da oni ponovo u buducnosti izbace nesto tako kvalitetno - a ne da budu kupljeni od strane firme kao sto je EA koji ce da stancuje komercijalu.
Razumem da je ovo samo moje licno glediste, i da mnogi razmisljaju drugacije.

Npr neki od naslova koje ja imam u kolekciji: Battlefield 1942, Battlefield 2, Lock On, Il2 Sturmovik, WoW, Guild Wars, HL2 itd...

Naravno da je skupo 20 evra, nevezano gde kupujete pa makar i u svajcarskoj, zato sto postoji ogroman broj korisnika. Ovde govorim o svim korisnicima/kupcima/onima koji imaju igru/. To sto samo mali broj njih kupi igru, pa cena bude 20 evra,je samo posledica loseg sistema za koji nisu krivi korisnici vec administratori koji su i izmislili celu tehnologiju.
U tom smislu se pomeraju granice, prvenstveno u infrastukturi ali i na edukaciji novih usera koji postaju novi korisnici. Veze su sve veceg kapaciteta, masine su tu da podrze sve veci broj podataka i tako ka unificiranju prenosa medijskog sadrzaja u jedinstven web sistem koji ce prenositi sve medije.
Cilj je da svaki korisnik koristi web na pretplatu... recimo kao sto se placa voda ili struja. ISP-ovi ce placati devlopere koji ce razvijati igre za mreze, kao sada kablovska tv i samo tamo ce moci da se igra...
Preuzimanje TPB-a je, mozda, korak u tom pravcu ali, pre svega, infrastruktura mora da se razvije i potrajace godine dok se ne dodje do tog nivoa...do tada kupujes tamo gde je jeftinije.

Vrh Dno