Šta je novo?

Dragon Age !

Svaki od ovih DLC-ova ima svoju svrhu.

Dragon Armor se dobija uz svaku legalnu kopiju i on je prevashodno namenjen borbi protiv piraterije.

Shale (Stone prisoner) se dobija uz svaku legalnu kopiju u vidu kupona za besplatan download. Međutim ako nekome prodate svoju kopiju on neće moći da koristi taj DLC već će morati da ga kupi, pa je logično ovaj DLC usmeren ka sprečavanju kupovine second hand kopija igre.

Warden's Keep se besplatno dobija jedino uz digitalnu kopiju Collector's Edition varijante igre i služi kao zamena za one džidžabidže što dođu uz fizičku kopiju te varijante igre.

Dakle, jedino se poslednja varijanta ne dobija ako se kupi klasična legalna kopija. To i nije tolika šteta budući da taj DLC nije previše vezan za osnovnu priču, već je dodatno "nakalemljen". Ruku na srce ni cena mu nije previsoka (najjeftiniji je), pa kome je stalo da ima sve te DLC-ove moraće da izdvoji još svega $7. Što se mene tiče meni se ovakva varijanta borbe za dodatnu zaradu (spečavanje piraterije i second hand prodaje) više dopada nego zaštita sa ograničenim brojem aktivacija. ,)

tako je, ono sto mi ne znamo, prepodaja polovnih igara je u ostatku sveta ozbiljan biznis(legalan), i izdavacke kuce pored piraterije i tu gube ogromnu zaradu, tako da treba posmatrati i sa tog aspekta....

Bogme ce ovo ipak da bude best RPG of 2009 i verovatno igra godine. Izgleda super, animacija je savrseno tecna, nema veze sa prethodnim Bioware igrama (ni sa BG, NWN serijalima ni sa KotORom) ali ce svejedno biti odlicna igra.

tako je, ono sto mi ne znamo, prepodaja polovnih igara je u ostatku sveta ozbiljan biznis(legalan), i izdavacke kuce pored piraterije i tu gube ogromnu zaradu, tako da treba posmatrati i sa tog aspekta....

Evidentno je da im je to baš trn u oku, jer od svih onih DLC-ova upravo Stone Prisoner donosi najviše. Bez njega korisnik ostaje bez jednog companion-a i svih quest-ova vezanih za njega.

Bogme ce ovo ipak da bude best RPG of 2009 i verovatno igra godine. Izgleda super, animacija je savrseno tecna, nema veze sa prethodnim Bioware igrama (ni sa BG, NWN serijalima ni sa KotORom) ali ce svejedno biti odlicna igra.

A Risen? :d

edit: Odgledao video, super deluje. Najzad neka multiplatforma koja valja :D

Poslednja izmena:
Risen deluje odlicno na startu ali je kraj stravicno los. Na stranu cinjenica sto je to ista igra po 4ti put Risen ce tesko biti bolji od Dragon Agea.

Mada verujem da je tvoj kandidat za RPG godine Demon's Souls. Am I rite? :p

Što Demon's Souls?

Pa citam tu temu s vremena na vreme i svaki put kad procitam da neko pomene rec "pravi RPG" ujedem se za jezik i produzim dalje. Ali ocigledno da je za neke ljude to pravi RPG, kao sto neki drugi ljudi smatraju da ta odrednica savrseno opisuje Oblivion i Fallout 3 ili neki treci po kojima je Mass Effect definicija RPG zanra...

Poslednja izmena:
Pa da, u principu, čim nemaš da sadiš sopstvenu hranu i da od nje praviš sopstveni hleb gledajući iz ptičje perspektive, to nije pravi RPG...što će reći, od Ultime naovamo sledi strmoglavi pad žanra.

Mene, recimo, napadne smehotres kada vidim da se priča kako Oblivion nije RPG od strane raznoraznih hejtera. Ali ne mogu više da se raspravljam sa njima, smor mi je...

^Tačna istina.

Gospodar Prstenova :D

Ovo neće biti igra,već igretina.Kakav samo hajp vlada kod mene,i koliko sam samo nestrpljiv da zaigram ovo....

Poslednja izmena:
Boze, kakvo przenje :)

[YOUTUBE]raTts-iGixU[/YOUTUBE]

Kakvo ludilo... Ovo ce biti moj kandidat za Game of the Year. Za sad nema konkurenciju. Bolesno dobro... Strasno... Odo da se smaram sa nekim ispitima do pocetka novembra :D

Samo da povežu priču u nešto smisleno, a da ne nabacuju samo tipične fantasy stereotipe...ježim se kada se setim Neverwintera 2 i kompletiranja prvog čeptera samo zato da bi se u drugom krenulo od totalne nule, potpuno drugim pravcem, gde prvog i svega što se tamo dešavalo kao da nije ni bilo.

Gospodar Prstenova :D

Ovo neće biti igra,već igretina.Kakav samo hajp vlada kod mene,i koliko sam samo nestrpljiv da zaigram ovo....

haha odlicno, pokupili su najkvalitetnije klisee moguce i strpali na jedno mesto :D
mislim da je ovo prvi pravi dobar trejler od 100 komada koliko su do sada izbacili :d

otkad nije bio neki dobar aaa rpg u oldskul fazonu, sve neki oblivion-like wannabe klikci/blokiraj pokusaji ;)

Samo da povežu priču u nešto smisleno, a da ne nabacuju samo tipične fantasy stereotipe...ježim se kada se setim Neverwintera 2 i kompletiranja prvog čeptera samo zato da bi se u drugom krenulo od totalne nule, potpuno drugim pravcem, gde prvog i svega što se tamo dešavalo kao da nije ni bilo.

Da budemo posteni, ako je covek nacitan i naigran sta bi moglo da ga iznenadi osim igara tipa portal i slicno ??

Koja vrsta orka ?? :)

Igra ce biti prepuna dark fantasy stereotipa, baziranih po romanima Majkl Murkoka i Dzordza R.R. Martina. To su i sami rekli u prvim intervjuima, a traileri koje su posle izbacili su to i potvrdili. Dakle, tipicni fantasy klisei, ali u hardcore izdanju lol :)

Pa, recimo, Witcher je poprilično iznenadio. OK, ne kažem, određeni aspekti su neizbežni, ali velika je razlika u single RPG-u da li smatraš da će to silno mlaćenje sa Harlocima i Orcima imati smisla i da ćeš biti nagrađen finom pričom koja se kontinualno odmotava ili ne. U suprotnom, može komotno da se pika WoW :) Već "dark fantasy", ako bude kao što Vuk Gamer kaže, daje nadu da će biti zanimljivije u odnosu na nešto na šta smo navikli. Nadam se najboljem.

Poslednja izmena:
Uh, lozenje na trailere!

"Create numerous different characters before launch and experiment with the different classes, races, and create multiple faces for the 6 Origin stories and save them to your hard drive for safe keeping until the game is released in November."

System Specifications:
• Windows XP or Vista
• CPU: Intel Core 2 Quad 2.4Ghz Processor or equivalent
• RAM: 4 GB (Vista) or 2 GB (XP)
• VIDEO: ATI 3850 512 MB or greater
• NVIDIA 8800GTS 512 MB or greater
• AMD Phenom II X3 Triple-Core 2.8 GHz or greater
• 650MB HD space

Lepo zahtevno....hmmm....

Poslednja izmena:
Aaaaa, ne znam kako pre nisam video ovaj film, ali sam joj odmah prepoznao glas.

[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/4Gc89KDf-i4&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/4Gc89KDf-i4&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]

Ko ne zna u pitanju je Kate Mulgrew, poznatija kao kapetan Janeway.

"Kate Mulgrew is providing the voice for Flemeth, a witch who transforms into an enormous, double-tough dragon in Dragon Age: Origins"

f61c132ef3c02d2e.jpg

Nisam nasao kopajuci po temi ovu informaciju, ali "Dragon Age: Origins voice-over cast 144-strong" :shock:

http://twitter.com/dragonage/status/1670927259

He a za Mass Effect su bili angažovali Marinu Sirtis poznatiju kao Deanna Troi iz Star Trek TNG (davala je glas liku Matriarch Benezia ako niste prepoznali). Verovatno u Biowareu ima nekog okorelog ST fana :D
DeannaTroi.jpg

Vrh Dno