Šta je novo?

Dodaci ishrani: vitamini, suplementi, sportski preparati (iHerb, Myprotein..)

@Kimins dosta sportista, kao i trenera to kazu, a i radnici u ps. U pravu si za izolat sto si napisao u poslednjem pasusu, za stomak pogotovo. Zato i kazem ako se uzima kvalitetan protein obavezno provereni! Za izolat je jedini problem sto kosta otprilike 50% vise.
@Marko-Dj Nikad nisam probao, ali cim je izolat i UN trebalo bi da je odlican.
Edit: zaboravi za ukus da napisem. Dosta stvari pravim sa proteinom, zato je nekad npr jagoda losa, cokolada bolja itd.

Ako narucim
preko iherba
suplemente u vrednosti 200 eu (subtotal),
koliko cu na kraju ukupno platiti tu narudzbinu (porez, carina, spedicija).

Jel bolje UPS ili DHL?
Postarina za UPS je skuplja 5 eu, ali sam cuo da nemaju troskove spedicije, za razliku od DHL-a?

Koštalo bi te dodatnih oko 100€.

Ako narucim
preko iherba
suplemente u vrednosti 200 eu (subtotal),
koliko cu na kraju ukupno platiti tu narudzbinu (porez, carina, spedicija).

Jel bolje UPS ili DHL?
Postarina za UPS je skuplja 5 eu, ali sam cuo da nemaju troskove spedicije, za razliku od DHL-a?
Bolje ćeš da prođeš sa UPS što se tiče troškova, ali DHL je ažurniji, tako da ako ti je bitna brzina, bolji je DHL.

BTW, ja sam na kraju uzeo Yamamoto (čokolada), stvarno nemam zamerke, mislim da skroz vredi tih para

Ja sam narucio u Pansportu ANIMAL Whey, cookies & cream. Stvarno odlican protein, jako blizu USN, ukus fantastican, nije sladak, i ima 1g secera po merici, mislim da je to najmanje sto do sad sam pio a da ima tako dobar ukus. I mislim da je cena okej sa obzirom na trenutnu situaciju medju tim velikim brendovima suplemenata.

Je li bese jos uvek ima iherb neki shipping saver? Posto mi je oko 15e. Znam da sam zadnji put platio oko 10e a slicna gramaza sve zajedno i kada ubacim pojedinacno te preparate iz prethodne narudzbine ni jedan mi ne spusti cenu.

Да ли су сви произвођачи креатина монохидрата поскупели драстично? Пре неки дан гледам Ултимат Нутришн 300г 3800дин! Прошле год је био око 1400…

Biotech je trenutno najpovoljniji od mikronizovanih.

Pise da DHL ima dalji rok za isporuku. Pricas o "praksi iz iskustva", pretpostavljam.

Pogledajte prilog 378755
DHL paket je ovde za 4 dana. Ni UPS mnogo ne kasni, moj komentar se odnosi na ono što dolazi posle. DHL je bio super pre korone, dok su im troškovi bili 12-15 evra, paket do 60 evra i ništa više od toga nisam ni plaćao. A pogledaj sad ove cene. Dosta stvari sa iHerb-a imaš i na Vitacostu, a oni imaju fiksnu cenu poštarine od 9$, jedino što čekaš 20-30 dana, tako da moraš unapred da planiraš.
Je li bese jos uvek ima iherb neki shipping saver? Posto mi je oko 15e. Znam da sam zadnji put platio oko 10e a slicna gramaza sve zajedno i kada ubacim pojedinacno te preparate iz prethodne narudzbine ni jedan mi ne spusti cenu.
Nemaš diretkan popust vezan za shipping, najjeftinija varijanta je Local Post. Ono na čemu možeš da uštediš jeste da instaliraš Karmu i Honey Chrome ekstenzije i pokreneš ih kad si na Checkout-u. Naravno, neće ti uspeti svaki put.

Popust koji ti je siguran jeste onaj od 10% koji dobiješ kad staviš proizvode u Cart, ne ideš na Checkout i onda ti posle nekih 2 dana oni se jave "Hej, što te nema, evo kod sa 10% popusta".

Poslednja izmena:
Да ли су сви произвођачи креатина монохидрата поскупели драстично? Пре неки дан гледам Ултимат Нутришн 300г 3800дин! Прошле год је био око 1400…
Jeste, ali nije bas mnogo. Ja sam uzeo amix od 300g za 2400din, drugo nista bolje nije imalo (da je monohidrat). Secam se da sam pre dve godine uzeo neki od 500g za 4000din ili 4500din, taj da ima sad da se kupi dao bi i duplo vise, najbolji sto sam ikada pio.
Labrada je dobar, ali ga isto nema nigde.
Kad vec pricamo o kreatinu- jel probao neko cregaatine i ako jeste, da li je bolje uzeti njega ili monohidrat?
Edit: za monohidrat vazi samo da je mikronizovan, a cena zavisi od imena firme, kao i uvek.

Ja uzimam preko bodyworld.eu, dostavljaju preko dhl-a, dosta dobra iskustva. Preko 100e je besplatna isporuka, uzeo sam 5kg scitec za 100e, myprot whey 5kg izadje nesto jos jeftinije, a nekad imaju i bas dobre akcije za ostale supse.

Da li valja ovaj protein sa slike? Prvi put kupujem protein a ovaj bio na akciji u proteini.si.

Prilozi

• LMC_12.8.4.pq20230306_162410_PQ-F3-Pro-R13.jpg
    LMC_12.8.4.pq20230306_162410_PQ-F3-Pro-R13.jpg
    150.1 KB · Pregleda: 33
Nutrend je ok firma, ima neku reputaciju.

Što se tiče hrskavice, sada je već opštepoznato da kolagem + malo vitamina C pred trening pojačavaju taj regenrativni efekat treninga na tetive/ligamente, samo taj trening mora biti veoma doziran.

Jel imaš neki link za vezu između vitamina C (kao i doze) sa regeneracijom zglobova, kao i za vezu između kolagena/vitamina-C sa vremenom uzimanja (pred trening)?

Kolagen, ali samo tip 2 i to nedenaturisani dokazano da pomaže (videh nekoliko studija), samo se još špekuliše o mehanizmu dejstva. Izgleda da ne služi kao gradivna materija već kao signal za regeneraciju.

Nemam

thug life dog GIF by RAZE

Šalim se brate pun je

internet studija o tome

ne znam kako ti je promaklo

Što se tiče mehanizma, pa zaista ne znam tačan mehanizam ali mogu da ti kažem da su bodibilding gurui od 60ih (a i nečija baba) znali da ako jedeš vezivno tkivo i hrskavicu životinja da su onda tvoje hrskavice i vezivna tkiva jača. Ako bih baš morao da spekulišem, ja mislim da je do gradivnih elemenata u kolagenu, a vitamin c iz nekog razloga (verovatno antioksidativnog, ali ko zna) ubrzava ugradnju istog.

@Migrant
Da naravno, doktor mi je prepisao spomenuti Cartinorm +D3.
Što se tiče sličnih preparata u bližoj okolini imam svedočenje osobe za ovaj, kaže mi da je posle nekih pola godine videla poboljšanje i na snimcima.
Meni da kucnem nije loše ali smatram da sam dobio ozbiljno upozorenje tako da konsultovaću se sa doktorom, proučavam i dalje materiju a skinuće se i telesne težine, nije da nemam prostora za tu opciju.
no-dol-max-tablete.jpg

@Stevcho
Hvala, proučiću.

@Poolmaker
Uzmi Elasti Joint. Doze su višestruko veće od ovim u Nodolu (bez obzira na veću cenu opet je mnogo isplatljiviji), plus imaš i vitamin C i želatin.
- Meni je izlečio povredu ligamenata patele za 10 dana (pre toga fizikalna i deep relief nisu pomogli).

Pored toga, ja bih uzeo i Boswelia extract (2 puta po 2 kapsule ako imaš bolove mesec dana, pa posle 2 puta po jednu) protiv inflsmacije u zglobovima, goveđi želatin 15g sa 200mg vitamina C (iz studija koje je @Stevcho okačio) pred fizičku aktivnost (koliko ti koleno dozvoljava) i ubacio bih kolagen tip 2 denaturisani (jedna tableta dnevno, kao što su koristili i u studiji za kolena).

Нема. Мораш узимати њихове производе и писати review-e. Сваки review 1$, један лајк је 0.10 $

Da li je ovo legitiman sajt za kupovinu suplemenata? Poručio sam nešto pa da ne dobijem ciglu.

Da li je ovo legitiman sajt za kupovinu suplemenata? Poručio sam nešto pa da ne dobijem ciglu.
Odlični su, više puta sam kod njih naručivao. Stavi proizvode u korpu nakon 14h i tada imaš popust (mislim da traje samo između 14-15h).

Hvala. Nabasao sam na popust 15% sasvim slučajno. Sada znam.

Nazad
Vrh Dno