Šta je novo?

Dodaci ishrani: vitamini, suplementi, sportski preparati (iHerb, Myprotein..)

И веома брзо шаљу,за сваку су препоруку.

Na paket vrednosti od 39$ sa Vitacosta, naplacen PDV 863 din + ostali troskovi = 1020 din.

Da li je to uobicajeno?

Može preporuka za kolagen u tabletama i gde kupiti kao i savet šta pored kolagena koristiti za regeneraciju tetiva?

Solgar magnezijum citrat je odlican, guglaj gde je najjeftiniji (poslednji put kupih u be** apoteci, bio na popustu).

Zar za magnezijum nije bolje koristiti bisglicinat nego citrat?

Oba su dobra manje-vise, samo neki ljudi lakse podnose citrat, a neki glicinat. Zavisi od coveka do coveka. Ja recimo Solgarov citrat mogu da popijem bilo kad, a da nemam stomacnih problema, dok recimo glicinat iskljucivo odmah nakon vecere. Ako ga popijem npr. sat vremena kasnije, probudim se nadut u pola noci i neretko dobijem proliv.

Umesto tableta omega 3 možeš da uvedeš sardinu 2-3 puta nedeljno. Za stolicu uvedi hranu bogatu nesvarljivim vlaknima.

Umesto tableta omega 3 možeš da uvedeš sardinu 2-3 puta nedeljno. Za stolicu uvedi hranu bogatu nesvarljivim vlaknima.

Hvala na odgovoru, kontao sam i to da uvedem ribu 2-3 nedeljno ali da li je stetno jesti toliko ribe iz konzerve, pošto trenutno nisam u mogućnosti da spremam svežu ribu?

Sardina iz konzerve je bolja varijanta od mnogih "svežih" riba koje pominješ samo je ne voli svako a i pomodarstvo utiče dosta.

Citat iz teksta dole: "Sardine su jedna od najzdravijih namirnica dostupnih savremenom čoveku i, kao takve, treba obavezno da se nađu u tvom jelovniku."

@powertension
Имаш и онај мг цитрат у праху,Островит 200 г.Узео на акцији са 50% попуста.Умјесто 3 мјерице узимам једну и то ми одговара.Код конзервиране рибе је најгоре уље које наравно можеш просути,остало је у реду,и сам користим колико могу уз мало шарања(сардина,харинга,туњевина,папалина замрзута итд.)

Ima kod nas da se kupi sardina koja nije u ulju. Meni lično lepše nego standardne.

Neko je čini mi se ovde spominjao da u lidlu imaju neke u biber sosu ili nešto slično, ali ih nikada ne nađoh.

Ja usled problema sa holesterolom uzimam ove tablete,nisam hteo da uzimam hemiju koju mi je pisao doktor,mada ukoliko ne bude promena na bolje moracu.

Sto se tice sardina uzimao sam one bez ulja ali mi nisu ukusne,jedino one dimljene papaline.
Od ovih vecih kupovnih riba tipa saran i tako,ima li neka sa krupnim kostima ili sa jestivim,imam fobiju od sitnih kostiju mada sam ranije jeo?

Poslednja izmena:
Ima kod nas da se kupi sardina koja nije u ulju. Meni lično lepše nego standardne.

Neko je čini mi se ovde spominjao da u lidlu imaju neke u biber sosu ili nešto slično, ali ih nikada ne nađoh.
Циљ је да се једе риба,а не разни сосови приде,јер ни цијена није иста.За неколико конзерви рибе у маслиновом уљу могу купити флашу маслиновог уља.Мени је битна једноставност и приступачност и однос цијена/квалитет.

Naravno da je cilj konzumacija ribe, to se nije ni dovodilo u pitanje.

Niko nije ni pričao o maslinovom ulju, sardine koje ja uzimam su u salamuri/sopstvenom soku, mrzi me sad da idem da gledam šta tačno piše.

@amdpower
Мој први избор,којег сада већ неко вријеме нема је Ливсане.Сада ми је,код нас Др. Витон који ми је за нијансу бољи од овог Дијетфарм.
Битно је само да узимаш количине које се препоручују,као што млађе колеге:) кажу бар 1 грам,ако сам у праву(нек ме исправе ако гријешим)
Обавезно јави резултате,да знамо да ли помаже и у коликој мјери.

Hvala na odgovoru, kontao sam i to da uvedem ribu 2-3 nedeljno ali da li je stetno jesti toliko ribe iz konzerve, pošto trenutno nisam u mogućnosti da spremam svežu ribu?
Za cenu 1 konzerve sardine, imaš 1kg zleđenih papalina, ne treba ništa spec da se sprema, može u rernu, ali ja praktikujem pirjanjanje u poklopljenom tiganju, na kraju preliješ maslinovim uljem i začiniš po ukusu, max 15-20 min .

Je l ima koristi od ovih fat burnera tj sagorevaca masti?

^Uglavnom nema koristi... Neki sastojci cak mogu da budu losi po zdravlje, neki minimalno pomognu (npr. hrom, ko je u deficitu). Jedine "carobne pilule" za mrsavljenje mogu da budu odredjeni lekovi za dijabeticare koji se dobijaju samo uz recept i naravno imaju potencijalne nuspojave. Bodibilderi ih (zlo)upotrebljavaju tokom "cut" faze, a reklamiraju tamo neke fat burner proizvode.
Zakljucak: smanji obroke, jedi zdravije, treniraj... 😁

Ma znam da bez motike nema leba, tj tako sam i mislio :D Hvala na potvrdi

Kofein, yohimbin, alfa yohimbin imaju efekat na brzinu topljenja masti, supresiju apetita itd. Još jači je efedrin, ali on već nije suplement.
Što ti se fatloss putovanje više oslanja na trening, jači efekat ćeš dobiti od navedenih suplemenata i fat burnera uopšte (gledaj da sadrže bar ovo gore).

Iako je tačno da je gubljenje masti u suštini samo kalorifjski deficit tokom dužeg perioda, ljudi obično ne rade baš tako. I bilo koji uspeh u životu je samo predani danonoćni rad, pa se ne šetaju svuda oko nas ultra uspešni ljudi. Tvoje je da proceniš koliko vrednuješ stvari koje ti hormonalno/fiziološki/mentalno pomažu na celom putovanju, da li to vredi 20-30-40e koliko košta neki suplement tog tipa danas ili ne.
Ali neka ostane da se ne slažem sa basic take-om da fat burneri ne rade. Rade, e sad koliko daleko želiš da ideš sa njima, i koliko je to tebi vredno u smislu da potrošiš novac na to, to je već individualno.

Jel' zna neko da li valja ovaj d3
https://apotekamo.rs/prodavnica/bivits-activa-vitamin-d3-2000iu-60-tableta/

Ја користим овај у спреју ,велика доза, лако узимање, дуготрајан.

@powertension
Имаш и онај мг цитрат у праху,Островит 200 г.Узео на акцији са 50% попуста.Умјесто 3 мјерице узимам једну и то ми одговара.Код конзервиране рибе је најгоре уље које наравно можеш просути,остало је у реду,и сам користим колико могу уз мало шарања(сардина,харинга,туњевина,папалина замрзута итд.)
sjajna preporuka. ostrovit je najveca evropska firma za sirovine zato su im cene niske i mogu da zavaraju da su nekvalitetni. probao sam redukovani glutation bio je na akciji 50% a uzeo sam i citrat, prezadovoljan

evo da konacno podelim svoje iskustvo za proizvod koji koristim a o kome prica pola Amerike. u pitanju je NMN (nikotinamid mononukleotid). Malo informacija za one koji nisu culi: "NMN je prirodan metabolit niacina (vitamin B3) i prekursor nikotinamid adenin dinukleotida (NAD+) koji pomaže telu da proizvodi više NAD+ molekula. Kao prekursor brzo se apsorbuje i pretvara u NAD+. Neke od benefita:
  • Usporava proces starenja (anti-age)
  • Povećava nivo energije i održava zdravlje ćelija
  • Popravlja oštećenja DNK
  • Poboljšava funkciju mitohondrija smanjenjem inflamacije"
Sada moja iskustva. Prvu primetnu razliku sam osetio nakon dva meseca uzimanja. Kada radim treninge radim dva dnevno, jedan vrlo intezivan, drugi kardio. U mom slucaju izdrzljivost mi se znacajno povecala u smislu da se ne osecam umorno kao ranije posle treninga i bolja vremena postizem kada vozim bajs. Takodje osecam da imam vise energije za neke standardne stvari, imam utisak da i malo bolje vidim (nosim naocare -1.5 na oba). To je to za sada javljam za dalje, procitao sam da je jedan lik posle 6 meseci koriscenja skinuo naocare, cemu se i ja nadam.

Za NMN u obliku kapsula preporuka je da se uzme ujutru sa izvorom masti – tipa jogurtom jer se povećava bioraspoloživost, u formi sublingvalnog praha, prema proizvođačima, preporuka je da se uzima ujutro na prazan stomak. ispod jezika je dolazi direktno u krvotok. Što se tiče učinka nisam video neke naročite razlike. Možda je bočica sa kapsulama praktičnija ako se nosi na posao ili putuje jer prah treba da stoji u frižideru. Proizvođač sirovine je isti kod svih Uthever tako da uzmem šta u momentu kupovine bude dostupno. Takođe treba voditi računa da li kapsula ima titan dioksid. Nekako mi bude nejasno da platim debeo novac za zdravu stvar i upakuješ mi je sa titan dioksidom koji je zabranjen svuda u Evropi a biće i kod nas uskoro.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno