Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Depeguje se UST polako, Mislim, ništa strašno, ali može da bude (LUNA foundation i BTC koji su kupovali).

RIP $LUNA i $UST.

USTdepeging11maj2022-0939h.png

LUNAdepeging11maj2022-0940h.png

Trebaće im malo više od 1 - 1.5B$ da vrate peg UST-a.

Za sve koji su u LUNA-i, biće prilika da nadoknadite gubitak, nije kraj sveta niti ove kripto igre. Stay strong!

One kupovine od po 125M dnevno su verovatno nekog razljutile i to je bio trenutak kada je poceo ovaj napad.
Ako se dobro secam, u jednom od komentara pre nekoliko dana je spomenuo organizovani napad od strane nekog ali naravno nije imao petlju da izgovori ime niti spomene bilo koga.

Ne vidimo siru sliku a definitivno je tamo sa druge strane neko ko zeli da napravi haos i razjebe sve ovo.

Bas sam se sinoc zapitao da li na forumu ima nekog da drzi vece kolicine LUNA ili onih koji su orocili stable po lepim kamatama.
Sta lik ucini ljudima i marketu... neverovatno

Alo narode, nikakvo igranje sada, nikakvo kupovanje dipa. Batalite šta Simke priča, on trejduje kripto dugo, ali on blage veze o ekonomiji nema, on misli da je kripto tržište svet za sebe i da radi na čarobni dim. Ovca vodi ovce u provaliju.

Mi smo na pragu liquidity squeeze. I FED upozorava na ovo, naravno ne navodeći da su njihovi potezi krivi za to, već krive rat u Ukrajini i graoraste koke nosilje. Ako se desi, a ja mu dajem jedno 90% verovatnoće da hoće, stocks, commodities, sve živo ima da pada kao 2020. što je. Ja u ovom trenutku ne mogu da vam sa sigurnošću preporučim ni zlato da kupite, kamoli šta drugo.

Dakle, sedi u kešu i ne diraj ništa. Ne budi ovca, noževi se oštre.

Bas je dobro u kanalu...mislis da ce se oporaviti? Ja ne verujem da ce kratkoročno...dugoročno verovatno da.
Ne mislim ništa, uzeo par komada samo, i postavio odmah sell order na 20, 25 i 30$. App.
A i da propadne skroz, neću propasti za 200$
Nije dobro da Terra ekosistem propadne jer moze da povuce i market sa sobom na duze vreme.
Baš naprotiv.

Ne valja kratkoročno, ali dugoročno je odlično... taman da se ovih 19400 kriptovaluta ( po CMC ) malo rasčisti od gomile scamova.. Isto se već dešavalo X puta. Ne zaboravi Zcl, Bitconnect, pa Bch i njihov fork itd..

Poslednja izmena:
Alo narode, nikakvo igranje sada, nikakvo kupovanje dipa.
Podržao bih ovo delimično. Ako niste iskusni, iskulirajte barem dok se ova drama oko LUNA i UST ne razreši. Zoom out, makro trend je bear, nemojte samo FOMO na ovim dipovima. Čekajte da se trend okrene. Jeste da propuštate potencijalno dobar ulaz, ali smanjujete rizik.
Ovo me tera na razmišljanje da ~90% ljudi ovde ne koristi SHORT instrument ili lending protokole kad krene pad marketa (uključujući i mene). Pa čak i kako koristiti delta neutral strategiju u ovim nesigurnim trenucima po kripto market. E sad, i to ima svoje negativne strane (nepredviđene okolnosti), ali o tome nekom drugom prilikom.
Morbiuse, uzevši u obzir tvoj sentiment, mislim da bi bio odličan short trejder. :D

Ne valja kratkoročno, ali dugoročno je odlično... taman da se ovih 19400 kriptovaluta ( po CMC ) malo rasčisti od gomile scamova.. Isto se već dešavalo X puta. Ne zaboravi Zcl, Bitconnect, pa Bch i njihov fork itd..
Nov token se pravi u par klikova, ne znam bas koliko ce Terra pad da pomogne. Slazem se da barem 80% tokena treba da nestane i da su cist scam i da bi to bilo veoma zdravo za kripto.

Morbiuse, uzevši u obzir tvoj sentiment, mislim da bi bio odličan short trejder. :D

Short trejdanje nije pametno rešenje. Koliko si puta video da nešto pada, pa samo naglo krene gore, počisti šortove i onda nastavi da pada? Često. Dalje, ako se kripto skrši, ono baš skrši, misliš da će menjačnice imati novca da ti isplate tvoj šort? One su i onako nelikvidne i zavise od novog keša kog kockari moraju stalno da donose. I Michael Burry kad je šortovao hausing market je morao da traži novi način kako da zapravo i naplati te šortove kad banke i osiguranja krenu da pucaju.

Sedi u kešu dok ludilo prođe.

Nov token se pravi u par klikova, ne znam bas koliko ce Terra pad da pomogne.
Pomoćiće će tako što će biti ili jedan token manje sa ogromnim MC i bar 100000 ljudi u kriptu koji će pući na njemu i nadam se naučili lekciju, pa će sledeći put razmisliti dobro gde će stavljati pare. I da 20% APY može da radi ali kratko ( dok cena raste ). Identičan scenario kao sa bitconnect. samo malo lepše upakovan i sa mašnom ( 10000x bolji marketing ).

Verovatno će sad ljudi početi masovno da povlače stable coine sa stejking-a i sa ostalih platformi, pa će verovatno pući još koji "mega projekat sa neverovatnim potencijalom" ( sarkastičan sam ), tipa Crypto.com, možda celsius, itd.

EDIT:

Ima ih koliko hoćeš, sve preslikani jedan od drugog, i svi rade dok btc raste i dok ljudi sipaju keš. Čim malo zaškripi ( krene jak pad i rasprodaja ), i ljudi stanu da sipaju, kao šatro - ne valja kod, ili bug ili attack ili šta već. Ovo su najosnovnije stvari klasičnog ponzija ili piramidalnog investiranja, gde na kraju profitiraju jedino osnivači i prvi investitori ( u ovom slučaju jutjuberi i mediji koji su dobili masu free tokena da ih reklamiraju ).

Eto, nadam se da sam uspeo da ti malo razbistrim širu sliku :)

Poslednja izmena:
Kad je potencijalni top tri projekat nestao ovako sa lica zemlje, sta ce ostali... Klasika samo ETH i BTC treba imati.
Pitam se sta ce biti kada USDT pocne ovako da tone...

Mislim da ce napakovati da se izvuce nekako. Postoji odlican potencijal za zaradu. Baci se nekoliko pozitivnih vesti, nekoliko ljudi kupi tonu Lune za ~3$, krene fomo, pump...
Videcemo

E pa zbog takvih projekata koji su puni rupa i obecanjadobri projekti ne mogu da dodju do izrazaja. Previse je krseva kojima je MC napumpan do ludila. Za par meseci ili godinu dana udju u top 10 po MC-u, nezdravo je.

Verovatno će sad ljudi početi masovno da povlače stable coine sa stejking-a i sa ostalih platformi, pa će verovatno pući još koji "mega projekat sa neverovatnim potencijalom" ( sarkastičan sam ), tipa Crypto.com, možda celsius, itd.
Da li mislis da je celisius ponzi ?

Not easy money

Imao sam šansu da izadjem oko 6h jutros na 0.84, ne znam zašto nisam...
Pohlepa, emocije i nedisciplina. Aprila meseca sam skalpirao i napravio 30% profita (bull trend, lako postići uz malo sreće), prvi swing trade (danas za sutra) -54%, iako sam imao priliku sutradan da izađem sa -20%.
Sledeći trejd posle toga:
Uzeo $SOL juče na 94$, prodao danas na 92$ (prodao bih i na 93$ ali transakcije nisu prolazile) . Trenutna cena na Binance ~82$.
minus od 2%, ali se pokazalo kao dobra odluka.
Najlakše je ući i izaći iz trejda. Najteže je ono između tj. kako upravljati rizikom.

Short trejdanje nije pametno rešenje. Koliko si puta video da nešto pada, pa samo naglo krene gore, počisti šortove i onda nastavi da pada? Često. Dalje, ako se kripto skrši, ono baš skrši, misliš da će menjačnice imati novca da ti isplate tvoj šort? One su i onako nelikvidne i zavise od novog keša kog kockari moraju stalno da donose. I Michael Burry kad je šortovao hausing market je morao da traži novi način kako da zapravo i naplati te šortove kad banke i osiguranja krenu da pucaju.

Sedi u kešu dok ludilo prođe.
Za short zavisi kolika ti je margina, nećeš da šortuješ sa celim iznosom na account-u. Mada sam video epski fail jedne trading platforme pre par dana gde se futures za BTC kretao u rasponu od 10$ do 1M$ u jednom candle-u, gde su likvidirane i long i short pozicije. :eek: Postaviću link kad budem našao.

Nije loše u ovim trenucima podsetiti se ova 2 filma (inače odlični filmovi):

The Big Short (2015)
CDO bi u ovom slučaju bio UST, koji se u tom slučaju sastoji od BTC, LUNA, ANC, .... pa sve do nekih od 20k shitcoina.

Margin Call (2011)

E pa zbog takvih projekata koji su puni rupa i obecanjadobri projekti ne mogu da dodju do izrazaja. Previse je krseva kojima je MC napumpan do ludila. Za par meseci ili godinu dana udju u top 10 po MC-u, nezdravo je.
Tako je i upravo zato i služi bear market ( ne samo u kriptu )

Nema ništa od hrane za ribice :D. Da mi je neko pričao da ću da puknem na stable coinu, ne bih se više družio sa njim. Što reče Simke, nije neka velika kinta i još jedan dokaz kako dobro diverzifikovan portfolio prilično ublažava jedno loše ulaganje.

Da li mislis da je celisius ponzi ?
Ne mislim ništa, videćemo jako brzo. Nije ni luna bila do pre nedelju dana, pa pogledaj sad.

EDIT:

Deo koda iz luninog smart contract-a:

if ust < 1$ -> sell btc, usdt, usdc;
if ust > 1$ -> buy btc;

Ko god se razume i 1% u programiranje, ovo će mu biti malo sumnjivo - čitaj : " Štampanje para ( u ovom slučaju UST ) u nedogled " :)

Poslednja izmena:
Mislim da ce napakovati da se izvuce nekako. Postoji odlican potencijal za zaradu. Baci se nekoliko pozitivnih vesti, nekoliko ljudi kupi tonu Lune za ~3$, krene fomo, pump...
Videcemo
Napakovaće ako gos'n Do nabavi još par milijardi keša u roku od odmah i založi kao kolateral ( malo verovatno ali nije nemoguće ), i par twitova i eto je 2-3-5X gde je sad :)
Zato sam sinoć i kupio par komada oko 13$ i postavio par ordera sve do 0.1$ i probudio se sa 59 lune wallet-u - cca 126$ i 74$ preostalo u orderima.

edit:

Jer pametna odluka - verovatno ne, ali... šta je pametno kad krene ludilo koje se već dešavalo gomilu puta :)
Kad je potencijalni top tri projekat nestao ovako sa lica zemlje, sta ce ostali... Klasika samo ETH i BTC treba imati.
Pitam se sta ce biti kada USDT pocne ovako da tone...
Guglaj Bitconnect, bio je mislim čak i drugi na CMC pre par godina kad je krenuo da puca.
Jedino što su oni davali 1% dnevno u btc-u ako se dobro sećam.

Poslednja izmena:
Na Cexu je Luna trenutno 6 usd a na Kucoinu cca 2.9 usdt

@Simke1984
Neka posebno menjacnica na koju postaviti buy ordere stepenasto? Koliko se secam na odredjenim menjacnicama vik zna da ode znacajno vise na dole ako sam dobro razumeo?

Na Cexu je Luna trenutno 6 usd a na Kucoinu cca 2.9 usdt

@Simke1984
Neka posebno menjacnica na koju postaviti buy ordere stepenasto? Koliko se secam na odredjenim menjacnicama vik zna da ode znacajno vise na dole ako sam dobro razumeo?
da, Kucoin i bittrex često imaju takve vikove, pisao sam ranije.
Samo što sad verovatno ne radi povlačenje i depozit lune ni sa jedne menjačnice. Ako radi, eto easy money - not financial advice :)

Hvala
Inace, nije mi dao da sa Cexa prebacim USDT na KuCoin, ali me je pustio da prebacim na Binance

Pa cu da pokusam sa Binancs da prebacim USDT na KuCoin

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno