Uh, ovde se ne bih slozio. Doslo je neko takvo vreme da svi imaju misljenje i stav o svemu a velika vecina ne shvata da je potrebno prethodno imati znanje da bi se imao stav i misljenje. Svi misle da su eksperti ako odu na google i procitaju dve recenice o nekoj temi i to je to. Dosli smo do toga da je vrlina kada neko kaze "ne znam, ne razumem se u to". I ne dao Bog da se velemajstorima postavi bilo kakvo pitanje a pogotovo ne da se njihovo "misljenje" dovede u pitanje. To je ekvivalent guranja prsta u oko. Odmah se do neba nadju uvredjeni i diskusiju prebacuju na argumentum ad hominem.
Ova tema je par excellence primer takvih pojava. Najglasniji su oni koji ni najosnovnije stvari ne znaju:
- ne znaju definiciju "bull" i "bear" marketa a koriste te reci u svakom obracanju vise puta (pri tom neki misle da se bull i bear smenjuju vise puta dnevno)
- povlace nekakve random linije na grafikonima na kojima je za cenu upotrebljena linearna skala (ovo mi je top)
- racunaju kojoj vrednosti smo blize na linearnoj skali (odatle sigurno izvlace zakljucak da smo sa trenutne cene od oko $62K blizi ceni od $1 nego $1M)
- dolaze ovde da prepisuju "prognoze" nekih likova sa YT/Tw/TV a pri tom ne razumeju ni sta su prepisali (imali smo slucaj da covek ovde kaci link ka mom grafikonu uz tvrdnju iz koje se vidi da ne razume uopste sta je na tom grafikonu odnosno da ga je mrzelo da procita par recenica objasnjenja odmah ispod)
- ... ne mogu vise ni da se setim kakve sam sve stvari ovde procitao a koje su direktna posledica neznanja
I onda se najstrasnije naljute kada ih se pita za pojasnjenje. Evo ovaj juce se naljuti (sa punim pravom

) jer sam morao klestima da mu izvlacim obrazlozenje za tvrdnju. Pokusavao je na sve nacine da izbegne odgovor (u fazonu - on je previse kul da bi mi odgovorio sa vise od dve reci), onda kada je video da nema kud prebacio je na argumentum ad hominem (moj ton je neadekvatan za njegovu osetljivu personu) pa onda kada su ga napali i drugi morao je da izbaci par nekih besmislica kao arugmente od kojih se ne zna koja je smesnija.
I na sve to se on nadje uvredjen i ljut jer, zaboga, kakav je to nacin da ga neko pita "zasto mislis tako?". A ustvari se zna da smo mi samo ljuti na svakoga ko kaze da ce cena dole

Inace, posto ovde velemajstori vole grafikone evo jedan za njih da malo prouce:
Posto nisam siguran da ce im sujeta dozvoliti da razumeju evo objasnjenja: Kada neko o nekoj (bilo kojoj stvari) nauci par recenica on misli da je uhvatio Boga za onu stvar i da sve o tome zna. Kada krene dalje da uci onda tek shvati koliko ne zna pa mu samopouzdanje odnosno "osecaj znanja" drasticno opadne. Problem sa velemajstorima na ovoj temi je sto su oni zaglavljeni na "Mount Stupid" i nikako da se mrdnu dalje odatle.
Ako neko od ovih velemajstora zeli (ne dao Bog) da se detaljnije informise o Daning-Krugerovom efektu:
https://en.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger_effect
I na kraju, veliki pozdrav za moderatore/administratore, koji apsolutno nista ne rade da ovu temu dovedu na nivo gde bi se raspravljalo kvalitetno uz argumentaciju i analize.