Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa kad se slazes hajde malo da se preselis u XVG temu posto ceo dan mislim da sam ja u pogresnoj temu. Napisi nesto konstruktivno pa mozda se zacne neki ozbiljan razgovor. Ovo sto radis ovde je cist offtopic, opomenut si i nastavljas opet. Dobices poene bzvz.

Tapatalk

Pa konstruktivno je. Molba svim članovima koji su puni elana ili puni skepse da pored svog mišljenja o bilo kom projektu daju i objektivan argument za ili protiv, a ne samo fud (ili hype, takođe), jer od toga nemamo nikakve koristi. Admin može da me počasti poenima, ali molim vas opomenite ubuduće za komentare koji su i doveli do ovoga. U suprotnom forum se neće razlikovati od Twittera.

I tebe smo kritikovali zbog iste stvari za onu doomsday sredu pre 2 nedelje. Bacio bombu, pa pobegao iz zemlje...sa devizama [emoji1]

Holduje li ko SIU? Rijetki coin koji ima realnu upotrebu a ne projekte koji ce mozda zazivljet nekad. Sad ce tek da se prica o njoj kad je usla u top 20 :D

Baš htedoh da napišem kako sam sàm sebe preveslao sa SIA coinom:
(moj post od 27.12.2017.)

...

Jedan od članova, Muad'Dib pisao je još letos i ukazivao na pad SC (sia coin). Ja sam ga uzeo kad je bio na 0.00000128, međutim padao je još posle toga, ali bez obzira - sada je fino skočio i izražen u $ ja sam dobar 3 - 3.5 puta.

Moja dilema je da li ovakve koine čuvati i dalje ili iskoristiti trenutni rast i prodavati sada. Jer npr. i SC i SAFEX su imali pre nekih nedelju dana još jedan rast gde je npr. SC otišao sa 0055 na 0100, dakle skoro duplo, i zatim posle par dana opet pao na 0055. Dakle, u periodu od 2-3 dana je bilo moguće uduplati broj novčića.

...

... i eto, nestrpljivost i alavost su me naveli da ga prodam na 79 satoshija, očekivao sam kao da će da padne opet,
međutim evo ga SC sada na 640 :lupko:

Kad god posetim benchmark čitam uglavnom ovaj topic, i saznanje do kojeg sam došao je da se jedino strpljenjem i čekanjem (hold) može ostvariti uspeh i smanjiti nesmotrenost u trgovini kriptovalutama. Na dnevnom ili nedeljnom nivou, pogotovo sa manjim sumama, mnogo su veće i izglednije šanse za pucanje i gubljenje vremena..

Poslednja izmena:
Ja ušao sinoć u SIA,

napreduje mnogo brže nego što sam očekivao.

Naravno odmah ide razmišljanje u fazonu što nisam uložio sve što imam, *** to je ljudska psiha. :)

Slažem se, nije toliko bitno koji je novčić, zameni XVG u mojim porukama sa TRX i imaš istu situaciju, nekog ko širi fud i misli da je njegovo mišljenje, bez argumenata dovoljno kredibilno da se ubaci u raspravu i da samo na tome ostane. Iznošenje takvih stavova, bez argumenata ne bi trebalo da bude dozvoljeno...bez obzira koliki je članu drugu Feniksu staž.

[emoji23]

TRX ima mnogo ozbiljniji tim u odnosu na XVG.

Inace u poslednjih nedelju/dve postoji mnogo "noise"-a u vezi VeChain-a, a celokupnu situaciju potpaljuje "Great Wall of China" koji je podignut na Binance-u vec jace od mesec dana:

https://i.redditmedia.com/tQR-wh0coX8aKLdx8FV7Ki6xN8tHhGx-pL5zpdPej3I.png?w=1024&

Rumor je da ce uskoro da se objavi partnerstvo sa Bank of China. Taj rumor potice sa ovog twitter account-a:

https://mobile.twitter.com/CocaColaKid_OG

Ovaj twitter account do sada ima track record 4/4 u objavljivanju rumor-a. Danasnji announcement i jump od ~20%-30% je rumor-ovao par sati pre oficijelne informacije. Po svakom major partnership-u coin se pomeri za ~20% i tu blokira ovim zidom. Po reddit-u se prica da je ovo sledeci NEO (100$), VeChain je sada na oko ~4.7$.

Takodje na Binance je pre 2-3 dana zavrsen Volume contest za VeChain. Isti contest je postojao i za TRX, 15 dana po zavrsetku TRX Volume contesta imamo situaciju kakvu imamo danas.

ajd da i ja malo hajpujem neki shitcoin, bacite pogled na nyc coin ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

SIA raste jer se bliži Hardfork, posle toga ima da se uruši. Nadam se da znate to.

Pogledao sam 10+ analiza, svi prognoziraju da će da raste do između 1200 i 2000. Fork je na 139k bloku, trenutno je 138245

Poslednja izmena:
TRX ima mnogo ozbiljniji tim u odnosu na XVG.

Inace u poslednjih nedelju/dve postoji mnogo "noise"-a u vezi VeChain-a, a celokupnu situaciju potpaljuje "Great Wall of China" koji je podignut na Binance-u vec jace od mesec dana:

https://i.redditmedia.com/tQR-wh0coX8aKLdx8FV7Ki6xN8tHhGx-pL5zpdPej3I.png?w=1024&

Rumor je da ce uskoro da se objavi partnerstvo sa Bank of China. Taj rumor potice sa ovog twitter account-a:

https://mobile.twitter.com/CocaColaKid_OG

Ovaj twitter account do sada ima track record 4/4 u objavljivanju rumor-a. Danasnji announcement i jump od ~20%-30% je rumor-ovao par sati pre oficijelne informacije. Po svakom major partnership-u coin se pomeri za ~20% i tu blokira ovim zidom. Po reddit-u se prica da je ovo sledeci NEO (100$), VeChain je sada na oko ~4.7$.

Takodje na Binance je pre 2-3 dana zavrsen Volume contest za VeChain. Isti contest je postojao i za TRX, 15 dana po zavrsetku TRX Volume contesta imamo situaciju kakvu imamo danas.
Pa na tom akauntu se samo o vechainu prica i kako da hypuju na reddit itd...

Sent from my Z5

SIA raste jer se bliži Hardfork, posle toga ima da se uruši. Nadam se da znate to.

Pogledao sam 10+ analiza, svi prognoziraju da će da raste do između 1200 i 2000. Fork je na 139k bloku, trenutno je 138245

1200 i 2000 čega?

Nema to veze sa forkom prijatelju. Davno su izbacili da u Januar izlazi nova verzija softvera pa nije rastao nego padao. Raste sama od sebe, natural, bez ikakvih pumpova.
Ako poraste toliko koliko kazes ja idem u penziju. Iz tvojih u bozije :)

Poslednja izmena:
Ok, raste samo od sebe i BTC kada se bliži fork, i ZCL kada se bliži fork i sve ostalo. Software nema nikakve veze sa ovim, eto svi izbacuju software novi pa se nigde ne menja cena :D.

Čim kažeš ”Hardfork” dobijaš FOMO situaciju i cena raste. Videćeš sam svakako, ajde da ti ne rušim sneška :). Google it.

Inače, SIA ima sličan grafikon kao XVG, kažu da je baš bolesno sličan za sada. Ako je tako, možda doživimo tih 1988SATS koliko je XVG bio ATH.

I ne znam ja, znaju pametniji ljudi od mene, ja samo čitam i prenosim. Ako dosta analitičara prognoziraju slično i ono počne da se dešava, znači da je zbog toga, jer babe gatare sigurno nisu.

qYGij5k.png

@Neky

sats

Poslednja izmena:
iz iskustva od Forex-a prilika za kupovinu
Screenshot (4).png

Takodje EMC2BTC na Daily timeframe EMA (80) Buy

Poslednja izmena:
Ceo dan sam imao osecaj da ce LTC da krene opet i tek oko 23h sam stigao da napisem to i evo ga, zeleni se zestoko. Samo da potvrdim sta sam rekao: i dalje je zestoko potcenjen novcic. ;)

Interesuje me zasto mislis da je LTC potcenjen novcic? Tehnoloski je kopija BTC-a, ne donosi gotovo nista novo, tvorac LTC-a je vec prodao sve sto je imao pre koju nedelju sto svakako nije dobar znak, BTC bi trebalo da dobije Lighting Network resenje u kako kazu skorijoj buducnosti, sto bi trebalo da resi problem skaliranja i skupih transakcija, deluje mi da to ugrozava LTC a i ostale altkoine, mozda gresim. Jos jedna stvar je sto LTC uopste nema zanemarljiv market cap, trenutno oko 15 milijardi usd, tako da nije kao da ima ne znam koliko prostora za rast, s obzirom na sve gore navedeno. Naravno sa povecanjem interesovanja u kriptovalute rasce svi koini pa i LTC, ali ne verujem da ce nesto bog zna koliko da eksplodira dugorocno..mozda ti pricas kratkorocno, svakako bih voleo da cujem zasto mislis da bi mogao da skoci :)

Ja se licno dugorocno kladim na IOTA, ulozio sam dosta na 0.4$, pratim njihov tim i sta rade, i pored ogromnog FUD-a cena je skocila x10 u kratkom roku i drzi se solidno, a tek treba da izadje na jos menjacnica, treba da im izadje novi wallet, koji ce zapravo biti upotrebljiv u poredjenju sa starim..bila je skoro vest da je BOSCH kupio pozamasnu kolicinu IOTA, ujedno iota fondacija je partner sa BOSCH-om i mnogim drugim kompanijama, bas deluje da ozbiljno rade i da ce 2018. biti njihova godina :)

Ihhhhhh ima tih kolko nećeš na Dicord :D, ja sam upao u neki gde ima baš mnogo ljudi i lik (pravi amer preduzetnik, čak mu i rusi pretili :d) razradio ceo biznis, discord bot, pretplatu na rane signale (tu i tamo da neki za dž.), AI bot za analize skoka cene, svoje ljude koji pomazu i navodno u 80%+ su dobro predvideli, i plus ima i channel gde ljudi bace pozitivan utisak.

Ali kad sam video na sajtu 199$ premium (rani signali) i da lik/likovi su puni crypto love i hvataju niske cene i u suštini sa širom masom prave sebi pump, veći pump,
onda sam shvatio da je to plaćanje grupnog pumpa, i kontam ko ulozi par hiljada $ i sedi ceo dan za kompom da može lepo da digne protfolio,
šta meni vredi kad je signal negde po američkom vremenu u 3:00 a ja kunjam, a još i predviđana su za bittrex berzu, mada oslikavaju se i na recimo binance ali mnogo manje.

Skoknem da proverim o čemu ameri (turci, more svi) hajpuju i da li ima neki info za džabe, ali u main-chat-u je uglavnom OK i moze nesto da sazna, smanjili su FUD.

PS: evo invite link pa kome treba može da pomogne https://discord.gg/asUMBS

Radili su neke izmene na kanalu pa evo novi invite link:
https://discord.gg/EUyRFa6

Interesuje me zasto mislis da je LTC potcenjen novcic? Tehnoloski je kopija BTC-a, ne donosi gotovo nista novo, tvorac LTC-a je vec prodao sve sto je imao pre koju nedelju sto svakako nije dobar znak, BTC bi trebalo da dobije Lighting Network resenje u kako kazu skorijoj buducnosti, sto bi trebalo da resi problem skaliranja i skupih transakcija, deluje mi da to ugrozava LTC a i ostale altkoine, mozda gresim. Jos jedna stvar je sto LTC uopste nema zanemarljiv market cap, trenutno oko 15 milijardi usd, tako da nije kao da ima ne znam koliko prostora za rast, s obzirom na sve gore navedeno. Naravno sa povecanjem interesovanja u kriptovalute rasce svi koini pa i LTC, ali ne verujem da ce nesto bog zna koliko da eksplodira dugorocno..mozda ti pricas kratkorocno, svakako bih voleo da cujem zasto mislis da bi mogao da skoci :)

Ja se licno dugorocno kladim na IOTA, ulozio sam dosta na 0.4$, pratim njihov tim i sta rade, i pored ogromnog FUD-a cena je skocila x10 u kratkom roku i drzi se solidno, a tek treba da izadje na jos menjacnica, treba da im izadje novi wallet, koji ce zapravo biti upotrebljiv u poredjenju sa starim..bila je skoro vest da je BOSCH kupio pozamasnu kolicinu IOTA, ujedno iota fondacija je partner sa BOSCH-om i mnogim drugim kompanijama, bas deluje da ozbiljno rade i da ce 2018. biti njihova godina :)

mozda su neki od nas ovde koji iznose takvo misljenje za LTC malo duze od par meseci u kriptosvetu, recimo 5-6 godina i znamo informacije koje su se pojavile pre vise od mesec-dva, hm?

BTC bi trebalo da dobije....sta god bi BTC vec "trebao da dobije" vec je implementirano u LTC , testira se, ili je vec krenulo u beta fazu, ukljucujuci Lighnting, atomic swaps, ...

Jedina mreza tj. coin koja je radila u svim situacijama kako treba poslednjih meseci i u kriticnom momentima je LTC, ono sto ce konacno da pokaze da LTC trenutno ima najveci potencijal i da bude svima jasno da je jedini logicni izbor za mikro-payment ce da se desi ove godinu u vidu zvanicnog prihvacanja nekog ozbiljnijeg trgovinskog lanca (moja pretpostavka + glasine)

Jedini developer team koji je najvise posvecen tehnoloskim poboljsanjima minus licnim interesima, a iz kog razloga je osnivac i prodao svoj LTC, je trenutno LTC team, sa aspiracijama vecim od trenutne cene, pumpanja vrednosti, forkovanja zarad licnih interesa zarade i slicno.

Ostalo uzmi i procitaj ili se informisi.

mozda su neki od nas ovde koji iznose takvo misljenje za LTC malo duze od par meseci u kriptosvetu, recimo 5-6 godina i znamo informacije koje su se pojavile pre vise od mesec-dva, hm?
Niko ne kaze da ne znas(te), pitam coveka zasto misli to sto misli, ne znam sto si se nasao uvredjenim ili prozvanim :)

Jedini developer team koji je najvise posvecen tehnoloskim poboljsanjima minus licnim interesima, a iz kog razloga je osnivac i prodao svoj LTC, je trenutno LTC team, sa aspiracijama vecim od trenutne cene, pumpanja vrednosti, forkovanja zarad licnih interesa zarade i slicno.

Ovo su jako hrabre tvrdnje...JEDINI developer team koji je NAJVISE posvecen tehnoloskim poboljsanjima...pa da sam CTO takvog tima i da sam ubedjen u to, ne bih mogao da iznesem ovakve tvrdnje :)

Sto se tice prodaje LTC-a od strane Charlie Lee i objasnjenja da to radi iz razloga da spreci konflik interesa i ostali BS koji je izneo, bio sam siguran da niko zivi u to ne veruje, al eto ti si me razuverio :)

LTC je napredniji novcic od BTC-a, brzi, sigurniji... Sve sto se na BTC-u radi na LTC-u je vec odradjeno. BTC je doziveo par forkova zbog neslaganja, na LTC-u sve ide glatko. Svuda gde BTC moze da bude koriscen moze uci i LTC, bukvalno su mu sva vrata otvorena. Ima izuzetno jaku i stabilnu mrezu, ima jos nekoliko jakih implentacija na cekanju. To je novcic koji je ostvario najbrzi napredak prosle godine i koji je u uzlaznoj putanji i u narednom periodu.
Pogledaj vrednost nekih drugih novcica i reci mi cime su ti novcici zasluzili bas toliko da vrede? 300$ za LTC je i dalje smesno za manje od 55.000.000 raspolozivih novcica.
Ako mislis da sam napamet usao u LTC gresis. Ne mogu da pratim sve novcice, ne na onom nivou za koji smatram da je pozeljno da bi opravdalo moju investiciju. Shitove ne pipam bez obzira na brdo "dojava", ne zanimaju me. Igram se samo s ozbiljnim novcicima iza kojih stoji ozbiljan tim i ozbiljan razvoj.
LTC pratim, svam u sta sam uvalio sve i znam sta pricam. Da ubedjujem tebe ili bilo koga drugog necu, slobodan si da mislis sta hoces. I na 50$ sam pricao koliko je potcenjen i opalio je. Zivi bili pa videli, opalice on jos ;)

BTC bi trebalo da dobije....sta god bi BTC vec "trebao da dobije" vec je implementirano u LTC , testira se, ili je vec krenulo u beta fazu, ukljucujuci Lighnting, atomic swaps, ...

Jedina mreza tj. coin koja je radila u svim situacijama kako treba poslednjih meseci i u kriticnom momentima je LTC, ono sto ce konacno da pokaze da LTC trenutno ima najveci potencijal i da bude svima jasno da je jedini logicni izbor za mikro-payment ce da se desi ove godinu u vidu zvanicnog prihvacanja nekog ozbiljnijeg trgovinskog lanca (moja pretpostavka + glasine)

Ostalo uzmi i procitaj ili se informisi.
Ok, daleko od toga da je jedini ali je sve to istina. Evan i tim koji developera je sa dash-om uradio isto. Nikada im licni interes nije bio najbitniji jer su to ljudi sa planom, sa idejama, ljudi koji vide mnogo siru sliku i koji ce uraditi sve da to ostvare. To su dva coveka koje uzasno cenim i koji su mnogo uradili za razvoj. Dash je jos pre 2 godine bio vrhunski opeglan novcic. Radili su ljudi sve vreme i cekali da se sloze kockice. LTC ekipa to radi sada i taj posao rade ga sjajno.

Poslednja izmena:
LTC je napredniji novcic od BTC-a, brzi, sigurniji... Sve sto se na BTC-u radi na LTC-u je vec odradjeno. BTC je doziveo par forkova zbog neslaganja, na LTC-u sve ide glatko. Svuda gde BTC moze da bude koriscen moze uci i LTC, bukvalno su mu sva vrata otvorena. Ima izuzetno jaku i stabilnu mrezu, ima jos nekoliko jakih implentacija na cekanju. To je novcic koji je ostvario najbrzi napredak prosle godine i koji je u uzlaznoj putanji i u narednom periodu.
Pogledaj vrednost nekih drugih novcica i reci mi cime su ti novcici zasluzili bas toliko da vrede? 300$ za LTC je i dalje smesno za manje od 55.000.000 raspolozivih novcica.
Ako mislis da sam napamet usao u LTC gresis. Ne mogu da pratim sve novcice, ne na onom nivou za koji smatram da je pozeljno da bi opravdalo moju investiciju. Shitove ne pipam bez obzira na brdo "dojava", ne zanimaju me. Igram se samo s ozbiljnim novcicima iza kojih stoji ozbiljan tim i ozbiljan razvoj.
LTC pratim, svam u sta sam uvalio sve i znam sta pricam. Da ubedjujem tebe ili bilo koga drugog necu, slobodan si da mislis sta hoces. I na 50$ sam pricao koliko je potcenjen i opalio je. Zivi bili pa videli, opalice on jos ;)

Znam o cemu pricas, niko zivi ne moze da isprati sve koine...i ja se fokusiram uvek na odredjeni coin, do kojeg dodjem analizom svega zivog u tom trenutku..tako sam ulozio i u ETH dok je jos bio na 15$ - 20$, na isti nacin sam ulozio u IOTA u oktobru prosle godine, po mom iskustvu najbitnije je da u toj prici ne upadnes u bubble i da se ne kreces samo po forumima i chat grupama gde se pricaju hvalospevi o koinu koji trenutno "podrzavas", nego da kriticki gledas i obratis paznju i na mane (ovo ne govorim sad tebi za LTC nego generalno u kakvu zamku ljudi upadaju). Verujem da si istrazio sve zivo vezano za LTC, zato me je i interesovalo na osnovu cega cenis da ce jos skociti, ja nisam toliko vremena ulozio u LTC, pa s toga verovatno ne znam sve detalje koje ti znas.

p.s. svima je jasno da je BTC ovakav kakav je sad neodrziv..i jasno je da je LTC dosta bolji od BTC u ovom trenutku ali je i masa drugih koina

Poslednja izmena:
Kakva je ovo valuta GHS vidim da se pojavila na cex i trguje se za BTC. Da li vredi ulagati?

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Jel znas uopste sta GHS predstavlja ?

Ne znam, stoji među valutama

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Google it.

Au sta je sa ovim Trxom, hoce li se vratiti ikad na 1500-2000 satosija :/

Sent from my F3211 using Tapatalk

Coin vrijedan paznje,

https://modum.io/

Modum team vec ima gotov proizvod, a to je uredjaj koji za sada mjeri samo temperaturu u pharma industriji (a valjda u planu imaju vlaznost itd.). Potpisali su ugovor sa firmom (navodno DPD, sto je nesto slicno FedExu), i hjihov proizvod ce se koristiti.

Planiraju mass production za Januar 2018 i prisustvovace CES konferencijama kao firma a ne kao posjetioci.

Imaju svasta nesto, pa ko zeli srecno :)

eto ez.

Ne znam zasto toliko jurcate po tim drugim novcicima, jasno mi je da hocete da kupite jeftine koji ce u nekom trenutku da se ritnu ali to je sve . Evo kucici se dizu a to je novcic koji ste mogli jeftino da kupite i koji nije od juce. Bilo bi lepo kad bi otiso na 1$ pa da se istresemo

Ne znam zasto toliko jurcate po tim drugim novcicima, jasno mi je da hocete da kupite jeftine koji ce u nekom trenutku da se ritnu ali to je sve . Evo kucici se dizu a to je novcic koji ste mogli jeftino da kupite i koji nije od juce. Bilo bi lepo kad bi otiso na 1$ pa da se istresemo
Ja ga uzeo skoro, kad je bio 56 (znam, bio je i manje). I stajao je, nije mrdao, do skoro. Sad vidim ritnuo se preko 100. Ne bih se bunio da bude 1$ :D Neka ga, stoji mi tatrane, pa jednog dana... :)

Pozdrav! :cigar:

More ni 0.1$ nije lose

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno