Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da se trenutno presipa iz xvg u trx jer ta 2 coina nekako zajedno odrastaju i obicno ljudi imaju oba pa sad prelaze u trx jer raste. Ukoliko xvg padne jos mozda je to dobra kupovina.

Mislim da se trenutno presipa iz xvg u trx jer ta 2 coina nekako zajedno odrastaju i obicno ljudi imaju oba pa sad prelaze u trx jer raste. Ukoliko xvg padne jos mozda je to dobra kupovina.

Nisu vezani ni u ludilu. XVG je trebalo da ima full release Wrath protokola do kraja 2017. godine, to se desilo ali samo za Mac OS, 60% pump je bio pred release, posle je samo skliznuo sa ~1700 satoshi-ja na 1000 na koliko je sada. Ja vise u taj coin ne investiram, cist scam, kao sto je vise puta napomenuto.

TRX raste jer je founder legitiman i najavljena je cryptodog igra koja ce se najverovatnije pojaviti do Kineske Nove godine (16 februar). Poseban hype se digao jer je sledeca kineska nova godina godina psa (dog). Cak i par sati po announcement-u mogao je TRX da se kupi za ~350 satoshi-ja, tek kasnije je krenuo na bull run koji evo jos traje (~600 satoshi). Takodje ako je verovati founderu najavljena su neka partnerstva sa nekim vecim kompanijama.

@nikolaf Ubedljivo najbolji savet, jer makar ja kada krenem u novu "teritoriju" uvek izgubim neki novac dok ne krenem da zaradjujem.

Da li neko nesto znao o ICX-u? Korejski novcic, dobar dev team je iza njega, najavljuje se veliki hype?

Poslednja izmena:
XVG je trebalo da ima full release Wrath protokola do kraja 2017. godine, to se desilo ali samo za Mac OS, 60% pump je bio pred release, posle je samo skliznuo sa ~1700 satoshi-ja na 1000 na koliko je sada. Ja vise u taj coin ne investiram, cist scam, kao sto je vise puta napomenuto.
Voleo bih da malo pojasnis tu optuzbu.

Nisam pratio poslednjih mesec dana coin, ali sam ga mine-ovao malo jos septembra (na X17 algoritmu koji mi se pokazao bolji od Lyra2rev dobijao sam tada po 900-1000 coina sa samo 3x 1070), iskopao 15-tak hiljada i stao. Pratio sam tada njihov community, sjajna ekipa, developeri su entuzijasti, koji su razvijali coin iz hobija. Gomila ok ljudi. Odavno rade na Wraithu i nekoliko puta je pomeran, jos dok je coin kostao manje od 100 satoshija (misljenja sam da je bolje da projekat kasni, nego da izbace pre vremena pa da ne radi kako treba). Nemam neke finansijske interese tu, jer sam vise od pola prodao, ali mi bas smeta kad neko uzme tako random da lepi etikete.

XVG nije ispostovao datum koji su sami naveli plus ih je onaj tweet razbio.

Ja sam licno u nekom minusu od 1000-1200$ na tom XVG-u i sudeci po community-ju, makar na twitteru, dosta je nekih fejk naloga koji ga bustuju i hvale nepotrebno.

Meni se cini da taj coin ima potencijala ali da moraju da se dovedu u red i da porade na pricama koje se pustaju u etar.

Jako dobar članak koji hronološki prikazuje da čim su se sve i investitori i developeri XVG-a morali izboriti.

https://cryptoclarified.com/2018/01/01/635/amp/

Ja sam se upravo prodao neke ICO tokene i uložio još 1000 USD na XVG. Greh ga je ne uzeti po ovoj ceni, a projekat zaista vredi.

To sa rokovima mi ne smeta uopšte.
Sva 3 bilda (macOS, Win i Linux) su uspešno bila kompajlirana to veče, međutim, u poslednjem trenutku nalete na bug da kusur posle transakcije odlazi kao provizija, umesto da se vrati u novčanik (jedan od volontera developera je poslao 5 XVG-a i usput ostao bez 19k XVG-a). Međutim, ispeglali su ga i sve lepo radi.

Ovo sada vidim kao zdravu korekciju.

Jel ima neki thread za Verge XVG :)
ili pisemo ovde, i ja sam se uhvatio za njega i verujem da ce uspeti da isteraju do kraja.

I ljudi moji ovoliko FUD, panike, frke, "svaki ciga hvali sovg konja", "svako je odjednom novinar" nisam video, ludi gore nego na berzi gde su se ljudi psovali pa i udarali u facu.

Svež sam u ovome, pa zato moja ulaganja su mnogo manja u njega, ali držim se da ne prodam pa šta bude.

Inače članak koji objašnjava kakva je situacija i šta se stvarno dešava, čovek koji je glavni developer daje sve od sebe da projekta ide napred. I to cenim što se drži moralne obaveze (za sada) da istera obećano.
My Take on Verge (XVG)
My involvement and why I’m contributing
https://medium.com/@ekryski/my-take-on-verge-xvg-15c691da4d1e

BTW. vreme ce pokazati sta ce biti, samo ne treba spammere sa twittera olako shvatati.

Poslednja izmena:
Ja sumnjam da prevaranti iz Shadow Coin-a stoje iza Verge, nadam se da gresim.

Huh izgleda da ima previse FUD-a u vezi XVG-a. Btw. sad je ispod 1000 satoshija.

Trebalo je da dođe do korekcije cene ionako, verujem da će sada malo da poleti :)

Btw, meni je za svaku pohvalu bilo nekoliko stvari.

Lik, lead dev, se ubio od posla, sa sve novom godinom, ali nije odustao.
Nije bilo pre-minea.
Nekom od bliskih ljudi je ukraden ogroman broj coina, ali lik nije odlučio da napravi hard fork.

Može li možda neko od admina da napravi posebnu temu za XVG? :)

Zasto admin? Svaki member moze da otvori novu temu?

Juče je Founders Fund investirao 15-20 miliona $ u BTC i cena skočila za ~15%, ujedno malo povuk'o altove na dole, ali stabilizuje se stanje. I dalje je prilika da se pazari nešto.

Poslednja izmena:
Ako ti je cilj da investiraš, idi odmah, ako bi da trguješ onda je druga stvar.

Dali cekati da padne cena xrp malo ili uci odmah 100coina ?
Naravno da trebas sacekati da se stabilizuje pa onda kupiti, ako imas syrpljenja. Ali u svakom slucaju na duze staze ako planiras onda mozes odmah da kupis ko sto kaze covek neces pogresiti.

Sent from my Huawei P10 plus VKY-L29 using Tapatalk

Obzirom da je tema cena kriptovaluta itd...da li bi neko mogao da mi kaze nesto o Zcash-ZEC od pocetka kako je sve teklo,tacnije ono sto me zanima je cena koju nalazim na coinmarketu i nekih par hiljada $$$ pa me zanima da li je to cena pre nego sto se pojavio kao recimo BTG sto je imao 400+ $$ i koliko je zaista vredeo kada je pojavio za kopanje?
Da li je cena nekog novcica vezana za cenu BTC ili ne mora da znaci,znaci BTC stoji npr u mestu a odnos tog nekog coina pada u odnosu na zamenu za BTC u odnosu na prethodne dane?

Kada se pojavio XRP na CEX-u bilo je zanimljivo gledati kako su kupovina-prodaja isli po cenama od nekoliko $ pa cak i do nekoliko desetina $,ono sto me jos zanima je da li bi tako bilo sa svakim novcicem koji se pojavi na nekoj od menjacnica ili je ovo bila neka skroz druga situacija?

Poslednja izmena:
Izalazak koina na bilo koju veću berzu obično dovodi do drastičnog skoka cene. Prvo, to se vidi kao znak snage koina (ozbiljnost, stabilnost, zrelost, itd) slično kao što povećanje korumpiranog kreditnog rejtinga dovodi do povećanja investicija u zemlju. Ili, kao što kad vidiš jogurt mlekare Moj Mića u raspaloj lokalnoj prčvarnici od drveta, van frižidera, baš i nećeš da se zaletiš, ali kada ga vidiš u staklenoj vitrini u nekom velikom lancu verovatno ćeš da probaš. Drugo, ljudima se nudi dodatni proizvod, a mnogi i to vole. Pogotovo kada zbog malopre rečenog očekuju skok vrednosti. Treće, kada je u pitanju menjačnica kakva je CEX, koja radi sa fijatom, odjednom postoji mnogo lak(ši) način da se dođe do koina. Puno je ljudi koji i dalje ne žele da kupuju altove preko posredničkih koina, a kupuju za keš. Četvrto, berze nisu samo posrednici između prodavca i kupca (kako bi trebalo), nego i same trguju, zbog čega drže zalihe koina. Zato pred izlazak na berzu isto može da skače cena, ako ga kupuje sama berza.

Koliko će cena da skoči najviše zavisi od koina i berze. Ako je nepoznata berza, slaba vajda. Ako je korejanski koin na njihovoj lokalnoj, velikoj berzi, cena može u nebesa. Ako ga već ima na svim drugim važnim berzama, možda neće biti velikog efekta čak i da se pojavi na nekoj solidno jakoj berzi. Itd. Dakle, u većini slučajeva izlazak na berzu dovodi do povećanja interesovanja i cene, ali uvek treba malo istražiti o čemu se tačno radi (koji koin i koja berza). Ili zavrtiš rulet, pa šta bude, što je neuporedivo jednostavnije. ;)

EDIT: Psotoji i varijanta kada koin prvi put izlazi na bilo koju berzu. Tu se svašta dešava. Ako je bio fork, obično će na startu cena biti veoma visoka, kao za bch i btg, pa se onda odmah sroza skoro na nulu. Ako je bio ICO, oni su obično upravo kroz inicijalnu ponudu (van berze) imali zavrtan plan cena. Npr, prvi ICO krug cena je 10 centi, drugi krug 30, treći krug 50, a odmah je zakucano i da će prilikom izlaska na berzu biti npr 1 dolar. Tako se privlače ulaganja u ICO fazi, ali naravno da nema nikakve garancije da će se održati cena od jednog dolara. Može opet da se sroza na 10 centi, a može i da ode na 10 dolara ako je stvarno dobar koin (ideja, tim, novčanik, podrška, blogovi, blablabla) i ako su ICO faze dobro prošle (ima slučajeva da su predviđene količine koina rasprodate za samo par minuta).

Poslednja izmena:
Bio odsutan par dana, ali u proteklih nedelju dana sam ušao u neku grupu na Discordu. Bacaju analize, čak i naplaćuju za premium ali fora je što dan posle toga pošalju i svima ostalima. Nema ih puno, mislim oko 300, možda malo više, ali apsolutno svaki signal koji su dali se ispunjava. Poslednji je za CAPP i XBY (CAPP na $0.08 a XBY na mislim $0.4) i to je bilo prekjuče mislim.

Pa ako neko želi da dođe https://discord.gg/xm9QjT

Nije advertising jer kontam da ljudi mogu da zarade a ja nemam ništa od invajtova lol.

Ihhhhhh ima tih kolko nećeš na Dicord :D, ja sam upao u neki gde ima baš mnogo ljudi i lik (pravi amer preduzetnik, čak mu i rusi pretili :d) razradio ceo biznis, discord bot, pretplatu na rane signale (tu i tamo da neki za dž.), AI bot za analize skoka cene, svoje ljude koji pomazu i navodno u 80%+ su dobro predvideli, i plus ima i channel gde ljudi bace pozitivan utisak.

Ali kad sam video na sajtu 199$ premium (rani signali) i da lik/likovi su puni crypto love i hvataju niske cene i u suštini sa širom masom prave sebi pump, veći pump,
onda sam shvatio da je to plaćanje grupnog pumpa, i kontam ko ulozi par hiljada $ i sedi ceo dan za kompom da može lepo da digne protfolio,
šta meni vredi kad je signal negde po američkom vremenu u 3:00 a ja kunjam, a još i predviđana su za bittrex berzu, mada oslikavaju se i na recimo binance ali mnogo manje.

Skoknem da proverim o čemu ameri hajpuju i da li ima neki info za džabe, ali u main-chat-u je uglavnom ludilo.

PS: evo invite link pa kome treba može da pomogne https://discord.gg/asUMBS

Poslednja izmena:
Hvala na linku Wahad :)

Imaju invite sistem sa rangovima. Mada ne piše koliko ranije oni vidi rangovi dobijaju dojavu.

Screenshot_20180104-030528.jpg

Poslednja izmena:
Svi dobijaju dojavu, razlika je tipa jedan dan. Ni jedan coin se nije lansirao za jedan dan.

@zokocx
Razlika između ovih grupa i onih P&D je što ovde stvarno ima konstruktivna rasprava, nema preko 2000 članova gde svi baljezgaju, već se priča i analizira i dosta lepih analiza mogu da se pronađu i svaka da se objasni običnom narodu na public channelu.

ima tih grupa pun ... i na telegramu. Ko visi pored racunara i rano uhvati neki coin moze fino da zaradi.

Sta se to danas desava sa POLIS-om?

Odnos prema BTC je 0.48 na Satosiju,doduse malo ko ga uzima ali opet...tacnije ne znam da li to od danas ili odavno tako ali malo zagrebalo oci kad vidis 1 coin daily a profit 8k + $ :d

Poslednja izmena:
CAPP is killin it!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno