Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro se drzi u odnosu ETH/BTC. Gubi vrednost u $, jer je BTC u konstantnom padu, jošuvek se pretače u altove.Nebi me čudilo da u toku noći dođe do 5300$.

Poslato sa WAS-LX1A uz pomoć Tapatoka

Bar jedna pozitivna stvar oko LTC-a, na donjem pragu smo probijanja trenda gde je najveci support, nema nize. Ako ode ispod 50 to je to. Al ako je ovo debela akumulacija ceka nas najzesci pump do sada. Valjda :d

Pozdrav svima, novi sam u svijetu kriptovaluta. Poceo sam tel da istrazujem ali ipak bolje vas da pitam mozda imate neki koristan savjet.
Trenutno ne bih da rudarim vec da kupim nrku valutu koju bih drzao duze vrijeme.
Sta bi ste mi savjetovali? Ulozio bih jedno1000 usd.

Pozdrav ljudi, juce sam izasao iz BTC, i sad kontam sta da radim, veoma je neizvjesna situacija. Da li da ga još čekam ne znam ni sam. Ima li iko neki savjet, informaciju od koristi...bilo šta, HVALA :D

Zato što je cena varila 600$ i zato što priča oko BTC nije završena.

Ako je izašao na minimumu vrednosti, za njega jeste neko vreme završena priča oko BTC ako neće bespotrebne gubitke.

Ima još razloga, ali je pitanje bilo neodredjeno, a pomislio sam možda mogu da sam smislen predlog. Ali mi je bila bitna ta informacija da bih mu dao personalizovan predlog. My bad.

U svakom slučaju, BTC, LTC, ETH,USD...i još par. Kome je šta milo.

Imam utisak da su ovi forkovi i masovno preletanje iz altova u btc i nazad stvorili vrlo negativno raspoloženje, a svež novac je prestao da pristiže. Još ako btcg potone a segwit2x bude otkazan moglo bi da se vrlo brzo uđe u dug sušni period.

Naravno, interesuje me mišljenje iskusnih.

Ma izasao na 5600 ... katastrofa

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Sve mi se cini da BTC ide u napad na novi ATH. Ovo sto je nakon forka nesigurno prebaceno u altove po svemu sudeci se stidljivo ponovo vraca u BTC tako mi bar deluje u ovom momentu. Ja sam usao na 5600, TP mi je na 6200, SL 5400, pa kako bude... sto vise buljim u grafikone, manje znam :)

Od skoro sam u ovom Crypto svetu, pa bih imao jedno pitanje za iskusnije. STORJ - miišljenja sam da bi uskoro mogao ići značajnije na gore, bar u odnosu na USD. Deli li neko moje mišljenje ?!

Btc trenutno na 5825, ako se probije 5850 idemo na novi ATH definitivno!

EDIT:
Ako se ne probije ide zasigurno dole na 5300, 5200.

Zasto @LA nema onda kada je najpotrebniji, mnogo mi je sigurnije kada on potvrdi nesto :)

Poslednja izmena:
Bio na planini, malo sam odmarao um.

Ja sam vec dao prognozu pre ~nedelju dana.

Dakle tik posle spit chaina ocekujem dump (iskreno ocekivao sam $5000-5100) ali je odbrana u zoni $5350-5400 odlicna i tu se nagomilavaju orderi, polako taj nivo postaje support.

Posle toga sam rekao da ocekujem ~$6800, gde mi je i target za izlazak. Dakle bull sam jos uvek, ove dnevne oscilacije ne pratim, niti me zanima da li je pao 100-200 na kratko, otresajuci pilicare*.

Jedno nepisano pravilo kod crypta, kog smo se prethodnih ~4-5 godina drzali, a to je - sve dok altovi ne krenu da divljaju, BTC nije zavrsio svoje. Iako je to neko pravilo po meni totalno suludo, ispostavilo se da do sada nije prosao dump BTC-a bez prethodnog pumpa altova. Drzacu se toga i ovoga puta. Dakle ocekujem Altove da polako krenu vec pocetkom sledece nedelje, preba ih pratiti kojim tempom idu gore i da li prave pauze. To nam (mozda) moze pomoci da stvorimo sliku u kom smeru ce cena BTC-a ici.

pilicar* - Zeljkov izraz koji nema veze sa piletinom, nego pretstavlja male investitore (ljude) koji trguju na berzi sa jako malim obrtom, pritom dumpujuci sve sto imaju cim cuju bilo kakvu negativnu vest.

Za one koji ne zele da citaju puno:

Formacija BTC supporta na $5350. Ako se on probije, kucamo na $5000.

Trenutno je BTC u kanalu ~$5500 - ~$5900. Mada za otvaranje longa i bullish period cekam ~$5950+. Resistance zone bi u slucaju bullruna bile: $6200, $6600, $7000.

@Zeljka vise nema, nazalost dobio je perm.ban, cuo sad da je odlucio da se vrati na forum po nickom @pilicar, mislim da bi bio koristan zajednici :d

Sto se tice ovog malog skoka btc-a mislim da je opet povezan sa onom pricom oko amazona ali to je toliko vec isfuralo da mislim da nema od tog nista, ali ipak ima ljudi koji su uvijek spremni buy on rumor, vjerovatno i ovaj put to je presudilo za mali skok.

Zao mi je zbog zeljka, ali trebao je malo povuci rucnu, pogovo posle tolikih banova koje je dobio u proslosti. Kucni red postujes i niko te ne dira. Imam i ja kartona koji su mi pomogli da shvatim sta sme, a sta ne sme. Jasna stvar. :)

Znas kako to funkcionise. Napisu vest, plate sicu sajtovima i u medjuvremenu poskidaju sell ordere kako bi paljevine podigle cenu i podstakle ove blaze paljevine da je vreme za kupovinu. Voila, lancana reakcija i podignuta cena za $200 bez ikakvih problema. :)

Konkretno na finexu, smesno je kad sa 1700 BTC-a kupljenih mozes podici cenu za $150. S'tim da je prvih ~400 BTCa potroseno da bi se probilo $5730. Dakle 1300BTC-a i dignes cenu sa $5730 na $5850. :)

Vi to mozda ne pratite, ali na finexu postoji opcija da se orderi sakriju. Dakle vidis da treba samo ~200BTC-a ukupno da se cena sada digne za $100. I ljudi kupuju i kupuju i kupuju, i sa 500BTC-a poginu za $30. :d

Kad si vec tu da te i ja upitam nesto :), jel i dalje cekas LTC na 100$? Pratis li ga?

Bio na planini, malo sam odmarao um.

Ja sam vec dao prognozu pre ~nedelju dana.

Dakle tik posle spit chaina ocekujem dump (iskreno ocekivao sam $5000-5100) ali je odbrana u zoni $5350-5400 odlicna i tu se nagomilavaju orderi, polako taj nivo postaje support.

Posle toga sam rekao da ocekujem ~$6800, gde mi je i target za izlazak. Dakle bull sam jos uvek, ove dnevne oscilacije ne pratim, niti me zanima da li je pao 100-200 na kratko, otresajuci pilicare*.

Jedno nepisano pravilo kod crypta, kog smo se prethodnih ~4-5 godina drzali, a to je - sve dok altovi ne krenu da divljaju, BTC nije zavrsio svoje. Iako je to neko pravilo po meni totalno suludo, ispostavilo se da do sada nije prosao dump BTC-a bez prethodnog pumpa altova. Drzacu se toga i ovoga puta. Dakle ocekujem Altove da polako krenu vec pocetkom sledece nedelje, preba ih pratiti kojim tempom idu gore i da li prave pauze. To nam (mozda) moze pomoci da stvorimo sliku u kom smeru ce cena BTC-a ici.

pilicar* - Zeljkov izraz koji nema veze sa piletinom, nego pretstavlja male investitore (ljude) koji trguju na berzi sa jako malim obrtom, pritom dumpujuci sve sto imaju cim cuju bilo kakvu negativnu vest.

Samo jedno pitanje, da li ocekujes skok altova u odnosu i na BTC i na USD ili samo na BTC?

Sent from my iPhone using Tapatalk

@katics,

Jos uvek mi ne deluje nista neobicno, pa i nemam potrebu da menjam misljenje.

Altovi stagniraju dok je BTC u fokusu. Napomenuo sam da ocekujem polako oporavak altova pocetkom novembra, a tu svakako ukljucujem i LTC.

On uvek deluje umrtvljeno i napusteno, onda iznenada udari zeleni grom na gore i ode cena par dolara u vis. :)

@eternity,

Ja gledam trenutno skok u $$$. BTC/ALT odnos je tesko potrefiti, jer da bi on rastao, morao bih pogoditi u kom smeru ce ici alt, ali i u kom smeru btc. Jer ako ALT raste, a btc stagnira ili pada, jasno je da ce skakati i kroz odnos. Tako da je dosta teze pogoditi kroz BTC/ALT par.

Poslednja izmena:
@La.Prestige

Ima li koji novi coin da ti je zanimljiv?
Sta mislis o vertcoin (vtc) ?

Altovi opstaju uglavnom zato što ih ljudi kupe jer su propustili da kupe BTC pre skoka - dakle Altovi su neka međuspona između Fiata i BTC-a (koji su zaista jedino bitni).
Još ako ALT debelo padne u odnosu na BTC, kada BTC počne da skače u odnosu na dolar, tek onda se Altovi kupuju.. ali ta kupovina im sve manje i manje diže cenu.. udeo BTC-a u Market Capu je od Juna opet sve veći i veći, i ja se ne bih orijentisao na altove uopšte nikad više, osim ako ne moram (kad promašim da kupim BTC na vreme).
Hoću da kažem da od kada izlazim iz altova i gledam da štekam samo BTC i dolare, portofolio bolje napreduje. Generalno trend altova je down (pogotovo posle neslavnih ICO-a), a trend BTC-a je samo up up up i tek će da bude kada još jači investitori i WallStreet uđu intenzivnije. procentulani skokovi BTC-a na dnevnom nivou su daleko ozbiljniji nego za najjače deonice.

Drugi razlog zašto altovi opstaju je što sa malim volume-ima možeš da pomeriš cenu procentualno mnogo više nego kod BTC-a - ali to je velika kocka, možeš puno da dobiješ, ali možeš i puno da izgubiš.

Ne kažem da sam sad otkrio neku toplu vodu, možda se mnogi neće složiti, ali iz mog ugla, dugoročno, za mene samo BTC i USD.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno