Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Citiram korisnika: genijalcin@23
nisam davao nikakve vremenske odrednice kada ce se to desiti i koji su tacno targeti. ;)

da,davao si bas tada kada je btc pao na 200$ i govorio da treba prodavati jer ce veliki pad da se nastavi

ako ti je svejedno da li ce sve propasti,onda jedino logicno sto pises ovde je da bi nervirao ostale

da, kada ovo propadne mogu se prebaciti na nešto drugo. sasvim sam dovoljno zaradio i naučio da mogu sad da i nečim drugim trgujem. rudnik sam takodjer otplatio, i to nekoliko puta. tako da da, svejedno mi je. nemam ništa da izgubim.

...

a što se tiče toga kad ćemo testirati dno tog kanala (od 280)...možda sutra, možda u ponedeljak. ili sledeće nedelje. nije mi to bitno.

Poslednja izmena:
da, kada ovo propadne mogu se prebaciti na nešto drugo. sasvim sam dovoljno zaradio i naučio da mogu sad da i nečim drugim trgujem. rudnik sam takodjer otplatio, i to nekoliko puta. tako da da, svejedno mi je. nemam ništa da izgubim.

...

a što se tiče toga kad ćemo testirati dno tog kanala...možda sutra, možda u ponedeljak. ili sledeće nedelje. nije mi to bitno.

i ja sam vise puta sve otplatio ali ne zelim da propadne jer i drugi treba da vrate ulozeno i da zarade...bolje nemoj nista da savetujes jer ce te neko poslusati i zbog tebe puno para izgubiti

Pogoditi cenu u odredjeno vreme može samo neko ko ima insajderske informacije od grupe koja trguje na veliko (par desetina 'iljada BTC-a) ili je slučajno ubo ko na kladionici. Pošto su na ovom forumu svi pilići ( :d ) tako i treba shvatiti pisanija o ceni. ;)

a što se tiče toga kad ćemo testirati dno tog kanala (od 280)...možda sutra, možda u ponedeljak. ili sledeće nedelje. nije mi to bitno.

Dobro to postujem ocekujes 280$ bez nekog preciznog roka, desice se sigurno nekad, ali dok on padne na 280 treba pokusat nesto zaraditi iskoristiti ovu situaciju koja obecava da ce jos gore da ide, ja jos ocekujem da raste.

i ja sam vise puta sve otplatio ali ne zelim da propadne jer i drugi treba da vrate ulozeno i da zarade...bolje nemoj nista da savetujes jer ce te neko poslusati i zbog tebe puno para izgubiti

poštedi me dušebrižništva. zapravo, to kako si ti to postavio zvuči kao neka ponzi šema u kojoj svi mogu da budu u plusu, a to ne može. ne mogu svi da budu dobri. ja sam jednom mislio o drugima ovde i ispao magarac. i platio to iz svog džepa.

svako ko me pita za to, da uđe u taj posao ja kažem - prodavanje magle, ne treba ti to u životu.

vidi kad moram da se slozim da nema razloga da bude 250 il 200
tolko me iskustvo referise
genie rulez

poštedi me dušebrižništva. zapravo, to kako si ti to postavio zvuči kao neka ponzi šema u kojoj svi mogu da budu u plusu, a to ne može. ne mogu svi da budu dobri. ja sam jednom mislio o drugima ovde i ispao magarac. i platio to iz svog džepa.

svako ko me pita za to, da uđe u taj posao ja kažem - prodavanje magle, ne treba ti to u životu.

nije dusebriznistvo,vec nisam u fazonu da kad ja propadnem neka propadnu svi ostali ili jos gore kad sam ja zaradio zabole me za druge i sada moze da propadne...ti sa tvojim savetovanjem si sigurno na neke uticao i oni su zbog tebe u minusu,za malo i na mene da si uticao kad si mi govorio da prodam po 200 jer ce ici puno nize...u svakom slucaju nisi dosledan i pricas kako vetar duva

@matrixxsu

moze svako da prica ovde poenta je da li ga neko slusa ili ne...samo svojom glavom treba misliti jer si ulozio svoj novac. Ja mislim da ne moze do 100 je previse $ i juana nece to dozvoliti. Previse je ljudi u btc sada da bi pao tako nisko.

Niste u pravu, svako vestacko kreiranje vrednosti prakticno tesko upotrebljivih stvari (finansijski derivati, virtuelna dobra itd) je vrlo podlozno brzim rastovima i padovima rednosti. Flash-crash moze da se desi, a i vec se desavao kod BTC, u bilo kom momentu. Psihologija ima veliku ulogu u tim situacijama. Ja iz iskustva kazem da je vreme rasta doslo, i da mozemo ocekivati uvecanje vrednosti BTC zbog mnogo faktora koji su se poklopili. 4 godine pratim i trgujem uglavnom sa BTC , prosao sam sve nezgodne situacije, nisam najpametniji, imao sam uspeha i manjih i vecih, ali teskih gubitaka i padova nisam.
Opet cu da ponovim, svako neka ulaze i igra se sa onim sto je spreman da izgubi u bilo kom momentu i da ne zaplace nakon toga.
Trenutno je veca veroatnoca da dodjemo do 500$ nego do 100$, i to je sa verovatnocom 90%.

meni iskustvo moje (a tek tuđe!) nije dovoljno, valja to u brojkama nekako iskazati.

i ja sam se ponadao da ce se desiti proboj, prvo 320, a potom 336 $. ali kad sam video da se neko bas istovaruje na bfx uvideo sam da se btc, ako izuzmemo onaj ludacki mtgox balon nalazi u jednom dugogodisnjem kanalu ciji se vrh nalazi bas kod 336. sve sam prodao i preko toga i shortovao.

ovo uopste ne izgleda kao da ce pobeći iz tog kanala. zapravo, rekao bih da je ovo konacni pump za isisavanje para, kojih nema nigde nema osim u kini.

zapravo, po eliotu ovo je obicna korekcija u dugogodisnjem down trendu, nista vise. tek treba zavrsni (5) impuls da se desi, a to je onaj koji ce nas odvesti ispod 100 $ .

svi indikatori su napucani na max, i to na max slicnim onima iz balona iz 2013. godine. toliko.

edit. postoji jedna mogucnost da ova korekcija nije gotova. ali da bi se ona desila NEDELJNA SVEĆA MORA da se zatvori na bitstampu IZNAD 310.

cena sada igra tu oko 310, sveća nedeljna mislim da se zatvara sutra uveče. ne isključujem da će pokušati da izmanipulišu i probaju da je zatvore iznad 310. čak i u tom slučaju sve je to na jako dalekom štapu za sada.

Poslednja izmena:
meni iskustvo moje (a tek tuđe!) nije dovoljno, valja to u brojkama nekako iskazati.

i ja sam se ponadao da ce se desiti proboj, prvo 320, a potom 336 $. ali kad sam video da se neko bas istovaruje na bfx uvideo sam da se btc, ako izuzmemo onaj ludacki mtgox balon nalazi u jednom dugogodisnjem kanalu ciji se vrh nalazi bas kod 336. sve sam prodao i preko toga i shortovao.

ovo uopste ne izgleda kao da ce pobeći iz tog kanala. zapravo, rekao bih da je ovo konacni pump za isisavanje para, kojih nema nigde nema osim u kini.

zapravo, po eliotu ovo je obicna korekcija u dugogodisnjem down trendu, nista vise. tek treba zavrsni (5) impuls da se desi, a to je onaj koji ce nas odvesti ispod 100 $ .

svi indikatori su napucani na max, i to na max slicnim onima iz balona iz 2013. godine. toliko.

edit. postoji jedna mogucnost da ova korekcija nije gotova. ali da bi se ona desila NEDELJNA SVEĆA MORA da se zatvori na bitstampu IZNAD 310.

cena sada igra tu oko 310, sveća nedeljna mislim da se zatvara sutra uveče. ne isključujem da će pokušati da izmanipulišu i probaju da je zatvore iznad 310. čak i u tom slučaju sve je to na jako dalekom štapu za sada.

Au braco ti si neunistiv :D Sta naprica,koliki tekst a nista nisi rekao,imas sve mogucnosti,pa sad sta god da se desi bices u pravu :D pasce na 100,ali mozda i nece,a ako ne padne onda nece pasti sigurno :D

Ja ostajem pri svojoj tezi za vikend tj. jos danas pokusace ga oborit ispod 300$(sinoc nisu uspjeli bilo je jako blizu), danas ocekujem da ce se uspjet odrzat iznad 300$ mislim da se ponedeljkom rade depoziti mozda bude svjezi para pa od utorka krene prema 350$, u cetvrtak se desava jednza zelena stepenica nakon koje izlazim sretan i zadovoljan :)

Au braco ti si neunistiv :D Sta naprica,koliki tekst a nista nisi rekao,imas sve mogucnosti,pa sad sta god da se desi bices u pravu :D pasce na 100,ali mozda i nece,a ako ne padne onda nece pasti sigurno :D

svaka cast za komentar,u potpunosti se slazem...prognoza u fazonu "cena ce mozda da skoci,a mozda ce i da padne,a cak moze da se desi da ostane ista" :)

Da su te sve teorije, knjige i brojke u pravu, svi bi bili bogati ko god se latio berze, ovakvih i slicnih trgovina. To nije tako. MtGox je bio prevarantski projekat dokazanog kriminalca, samo sto ljudi nisu zeleli u to da poveruju, narocito kad je sve izgledalo lepse nego sto treba. Kasnjenje isplata je bio potreban i dovoljan uslov da se od tamo pobegne, sto sam ja i mnogi koji razmisljaju konzervativno i oprezno i uradili. Moze da se desi kakvo god istresanje trenutno na finexu, btce, stampu, sa 90%+ trgovine u Kini i sa cenom na 340$ u odnosu na 310-15$ na drugima, dovoljno ima razlike cene i balasta da se zadrzi na 300+ duze vreme. Ako primetite proboji se pokusavaju danima na 350+ a i to ce proci vrlo brzo. TREND a to je ono sto je bitno je uzlazni, moze sad da rokne i na 220$ ali ce se vratiti na 300$ za par dana.
I sad mi tako teoretisemo i sve, moze gore, moze dole, naravno svi smo u pravu :)

Ma naravno moze gore moze dole svi to znamo, ali svi sami odlucujemo ne moze mene niko nagovorit da prodam recimo sad na 300$ ako sam ja donio odluku da necu prodavat pa taman da padne i na 280 necu prodavat moja odluka jel, medjutim ko ovo prati duze vremena neke se stvari mogu predviditi ne kazem da je 100% nesto sigurno, ali imaju neki indikatori i smjernice na osonovu koji ja ili neko drugi odlucuje.

Npr: kad se cjena vrtila izmedju 220-230 mjesec i usput svi altovi padaju bio je jasan signal da se nesto sprema jel? tada se cekalo vece su sanse bile da skoci nego da padne ja sam saceko gdje ce i cim je preguralo 250$ meni je to bio signal da ide na 300$ a ako probije 300 sto se desilo onda mi je dalji signal da ostajem unutra do 350$... znaci jednostavno nesto se moze predviditi nije bas cista kocka.
Postoje ljudi koji zaista znaju sta rade na berzi mi smo vecinom jos svi mladi studenti, ali ucenjem sve se moze postici.

Iskren da budem, ali najiskrenije zadnji rast BTc-a od 250 do sadasnji 300+ $ bio je cisti zicer kladionicarskim zargonom receno!

ma svako malo se pojavi neki novi nick kojem nesto nije jasno i koji je funkcionalno nepismen i ne ume da cita chartove. hebiga, edukujte se.

a ti samo trguj po osecaju. :)

Po osjecaju ili nazovi kako oces mene ide, vise je to pracenje trenutnog stanja, bio je negativan trend cjelu godinu krenulo je da raste zar nije osjecaj ili nazovi realnost da moze da ide gore.
Ja i dalje imam kako ti kazes "osjecaj" da ce prija ici prema 350 nego koliko si ti govorio 150 :d, jos jednom imam "osjecaj" da ce prija dofatiti 350 nego 150$ :d

Pogledajte prilog 183214

na racun trenda, ovakav buy momentum se ne zaustavlja tako lako...

vec je zaustavljen, zadnja sveca je pocela da se smanjuje prilicno, u visinu. kao u proslom iza nje ide jedna crvena. otprilike odmah nakon aukcije ocekujem znacajniji pad.

Po osjecaju ili nazovi kako oces mene ide, vise je to pracenje trenutnog stanja, bio je negativan trend cjelu godinu krenulo je da raste zar nije osjecaj ili nazovi realnost da moze da ide gore.
Ja i dalje imam kako ti kazes "osjecaj" da ce prija ici prema 350 nego koliko si ti govorio 150 :d, jos jednom imam "osjecaj" da ce prija dofatiti 350 nego 150$ :d

pa ja kazem da trend nije promenjen, uprkos ovom rastu kratkorocnom. da je ovo samo jedna korekcija.

a ti slobodno se osecaj.

Poslednja izmena od urednika:
Ne znam da li se sećate trenutka u ovom tredu kada sam odmenio genijalca i rekao da na $200 (kurs je bio $220 u tom trenutku) predstavlja veći rizik prodati i nadati se eventualnom padu nego što se može imati koristi od tog pada. Takođe sam rekao da kada bi kurs otišao na $300 da bih onda prodao BTC. Eto da vas informišem da sam tako i postupio. Sada smatram da je lagodnije držati se dolara dokle se ne vidi na koju stranu će grudva da se skotrlja ;)

Poslednja izmena:
nikada nije rizicno prodati bitcoin, niti bilo koji drugi penny stock.

uvek je bolje kupiti po malo visoj ceni nazad i onda preprodati za profit, nego ostati zarobljen u njemu. to ste valjda naucili za ove dve godine.

Untitled.jpg

Nastavak trenda po mom mišljenju.

PS. ja ne diram ništa dok ne vidim trend. Ostalo sve je kocka!

Poslednja izmena:
Istorija nas uci da cemo za nekih 6-7h kad krenu da lezu pare i Kini ocekujemo malo razresenje nedoumice, tako da veceras mozemo videti i mali pad a onda uzlet na 400

Svakako bice drmanja treba obratiti paznju za vikend se nije desilo nista neocekivano malo do 300 pa se odbije, ali cim pocnu depoziti svjeze love da pristizu sve je moguce, mislim da se vecina nada rastu do 350, ali ako velike ribe odluce da odigraju kontra onda je sve moguce, znam samo jedno ako pocne padat brzo leti na dole, a kad raste ide sporo.

neverujem u 400
vise u 200 nego u 400
genie rulez x2
iako sam neistomisljenik njegov uglavnom, sad mi je blizu u svatanju situacije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno