Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
BTC / LTC [cena, menjacnice, kupovina i prodaja]

Ova vest o NBS i btc nece biti objavljena nigde vise sem u Srbiji. Tako da je kao takva potpuno nebitna i beznacajna.

ma to nije nikakva vest.

NBS kaže da ne može ovlašćeni menjač ili banka da kupuju ili razmenjuju btc ili da ne možeš da uđeš u provadnicu i kupiš čokoladnu bananicu i platiš u btc-u.

Zato ovoliko pao bitcoin..svi su znali sta ce svetski strucnjak Jorgovanka da kaze.

oni su skroz na lošem tragu ako btc smatraju uopšte "valutom".
Normalno, po meni je ovo saopstenje od NBS totalno korektno. Upozoravaju da nemamo nikakvu zastitu kao sto nemamo, da je visokorizicno kao sto i jeste ali nikom ne brane da se time bavi ako zeli.
Realno ko god zeli legalno da radi moze da ga proizvede, napravi sifru u fiskalnoj kasi "BTC" obracuna 20% na njega i proda ga kao softver.
Ne verujem da bi drzava imala nesto protiv toga. Samo bez ovih 20% tesko da ce ici.

Šta će biti sa onim restoranom u bgu?

EDIT: sad sam pročitao - pa ovo je saopštenje, nikakav propis, nikakva promena, zabrana...

Poslednja izmena:
Ma sta bi bilo, ista stvar kao da ti konobar uzme 10 eura za racun, stavi ih u desni dzeb a iz levog izvadi 1200 dinara i stavi u kasu.

Ma sta bi bilo, ista stvar kao da ti konobar uzme 10 eura za racun, stavi ih u desni dzeb a iz levog izvadi 1200 dinara i stavi u kasu.

tj. uzme 10 eur i stavi 1000 dinara u kasu. :D

ma glupost je neviđena da se išta plaća u btc-u, osim ako ga nista kupili za 30 $.

btw, štekajte dolare, kako je krenuo biće 1:1 uskoro u odnosu na €.

U januaru sam otvarao devizni racun i lik mi je prepricao ovo saopstenje kada sam mu ispricao zasto otvaram racun. Rekao je da im je Narodna Banka poslala dopis da savetuju klijente da ne ulaze u poslove sa Bitcoinom jer je to trziste neregulisano i da klijenti nece imati njihovu zastitu i sve to. Kaze, njegovo je da me upozori, ja sam rekao da sam upozoren i to je bilo to...

Cuj oni nekog upozoravaju a NBS pre par godina totalno pokrala akcionare Agrobanke a to je samo jedan od primera

Kad sam otišao u intezu da otvorim račun, samo sam rekao dajte mi IBAN i SWIFT, ćao, zdravo! Gotovo!

:D

Jel povlacio neko skoro coine sa Cryptsy-ja? Cekam skoro 24 sata na BTC withdrawal, samo pise pending kad udjem u BTC withdrawals, ali ga recimo nema u Pending transactions na Balances strani.

Izgleda da ce genijalac ipak kupiti btc po 250$, drz'te gace. :D

Jel povlacio neko skoro coine sa Cryptsy-ja? Cekam skoro 24 sata na BTC withdrawal, samo pise pending kad udjem u BTC withdrawals, ali ga recimo nema u Pending transactions na Balances strani.
Desava se. Nisi menjao pass ili nesto slicno?

Ljudi šta se ovo dešava? Ja verujem u celu ovu priču sa kripto valutama ali od 1. maja kada sam ušao nije bilo gore. Potreban mi je komentar nekog optimiste da me malo digne.

Uzmi pola vijagre :d

Bitcoin Difficulty:34,661,425,924
Estimated Next Difficulty:34,942,853,863 (+0.81%)
Adjust time:After 925 Blocks, About 6.6 days
Hashrate:253,972,467 GH/s

Farme gase mašine jer nema isplativosti?

i na osnovu cega raste ta valuta vestacki odrzavana stalno dostampavana bez zlatne podloge za svoju vrednost zvana dolar?

A btc koji se stalno doštampava ima neku podlogu? :)

10.9.2014.
The dollar traded largely higher against most major currencies on Wednesday as investors continued to take up positions betting that the Federal Reserve will raise interest rates sooner in 2015 than once anticipated.

17.9.2014.
The dollar strengthened against most major currencies on Wednesday after investors digested the Federal Reserve's statement on monetary policy and determined that despite dovish language, rates still remain on track to rise in 2015.

3.10.2014.
The U.S. dollar remained close to fresh four-year highs against a basket of other major currencies on Friday, as the release of strong U.S. employment report boosted demand for the greenback.

Big fat told-ya-so: Central banks trading & manipulating all markets

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno