Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi šta se ovo dešava? Ja verujem u celu ovu priču sa kripto valutama ali od 1. maja kada sam ušao nije bilo gore. Potreban mi je komentar nekog optimiste da me malo digne.

Ako verujes u kriptovalute ne treba ti komentar nikakvog optimiste vec samo stpljenje. Ako krene da te hvata kriza ne gledaj berzu i cenu. Sad samo hvata dobar zalet nizbrdo, bice to sve ok ;)

sledece godine u ovo vreme cemo biti milioneri,a ako ne i tada onda one naredne godine :)

Samo dalji primer koliko su nam dalje komsije retardirane... srecan im puta ka sili treceg sveta... IQ glavesina i dela naroda ispod 50..., repriza pucanja sssr, prvo zatvoris granice dok se sve ne raspadne, manjak mozga verovatno i ne nauceno nista iz istorije

Znaci samo se pitam da li ce prvo zabraniti internet ili BTC, pitanje je sad :p

ma da ceo svet se vrti oko njih... BTC nije ni zamisljen da zemlje koje promovisu represiju isti prihvate... inace pad zbog kineza se vec davno desio, BTC i jeste zabranjen u legalnim vodama i tamo, tako da je promovisanje panike pucanje iz prazne puske, ko shortuje sad srecno, posle nek ne placu... jer i ako cena padne oni nece imati blage veze kad da urade short, vec ce po starom obicaju krenuti kuknjava

Samo dalji primer koliko su nam dalje komsije retardirane... srecan im puta ka sili treceg sveta... IQ glavesina i dela naroda ispod 50..., repriza pucanja sssr, prvo zatvoris granice dok se sve ne raspadne, manjak mozga verovatno i ne nauceno nista iz istorije

Znaci samo se pitam da li ce prvo zabraniti internet ili BTC, pitanje je sad :p
Ajde ne lupetaj..Rusi su za nas sad Svajcarska..plate su 3 puta vece a gorivo duplo jeftinije..a 90tih su bili gori od nas.

Dok ne vidim neku zvanicnu potvrdu na ruskom sajtu ne verujem..isto tako je bilo i pre kad su svi trubili da je u rusiji zabranjen bitcoin a vest bila lazna.

Sad čitam detalje, 600-1000€ kazna za rudarenje, ludilo

Ajde ne lupetaj..Rusi su za nas sad Svajcarska..plate su 3 puta vece a gorivo duplo jeftinije..a 90tih su bili gori od nas.

Dok ne vidim neku zvanicnu potvrdu na ruskom sajtu ne verujem..isto tako je bilo i pre kad su svi trubili da je u rusiji zabranjen bitcoin a vest bila lazna.
Naravno...to je samo najava za 2015., moze biti ali i ne mora

Zato nasi drugari kinezi lepo drze LTC :)
Prvih 100 se pojacalo zadnji mesec za 1.200.000 komada.
Izminovano je 892.000 komada.
Upravo dok ovo pisem neko se istresa na okcoinu :)

3.88$ ltc ..vratio se na cenu od proleca prosle godine ..stvarno taj ASIC doneo LTCu sveze pare i moon :D

Poslednja izmena:
3.88$ ltc ..vratio se na cenu od proleca prosle godine ..stvarno taj ASIC doneo LTCu sveze pare i moon :D

Nema to puno veze sa asicom...vise ima veze sa cinjenicom da je vecina ljudi prepoznala ltc kao shit coin i izrucila ga drugovima Kinezima. A sta ce kinezi sa njim, videcemo.

videcemo i ti ces prvi promeniti misljenje, jer ako neko ima para danas to su kinezi , ici ce LTC goreeee ii to samo tako (samo da se ne desi da BTC ode dole , a ltc gore , da se promeni odnos), jer nigde ne pise da ne moze BTC da bude na pr 500$, a LTC 50$, a mozda cemo bas ovakav scenario gledati uskoro

videcemo i ti ces prvi promeniti misljenje, jer ako neko ima para danas to su kinezi , ici ce LTC goreeee ii to samo tako (samo da se ne desi da BTC ode dole , a ltc gore , da se promeni odnos), jer nigde ne pise da ne moze BTC da bude na pr 500$, a LTC 50$, a mozda cemo bas ovakav scenario gledati uskoro

Svaka cast na optimizmu zasnovanom na snovima...u realnosti je druga prica. Od kada je LTC postao vecinski kineski coin, cena ide samo dole. I ici ce jos dole.

Poslednja izmena:
e druze moj , sta sam se sve ja nagledao i naslusao "sta to moze" i "sta to ne moze" da bude od onih na stepenicama i raznih strucnih "upucenih" u tematiku i uvek je bilo kontra od takvih prognoza, nego da li ti smes da se kladis , onaj na stepenicama je izgubio , pa je posle pricao da nije tako bilo

ps
druze imam i ja dosta coina , ostavi se ltc i btc-a , trguj sa altovima ima i tu lepe zarade, samo nemoj da sirite paniku ovde medju ljudima, bilo je i gore

Za mene su svi cryptocoin-i shitcoin-i. I BTC i LTC. I dolar i euro su mi shitcoini. A tek sto je dinar shitcoin. Samo tolza i to fajn, drugo je out.
Ali ***, kad idem u prodavnicu ili grad, moram da nosim te shitcoine od valuta. A kad hocu nesto da naplatim od nekoga "na daljinu" opet mi BTC ili LTC zavrse posao.
Sve je stvar gledista, ponude i potraznje.
Neki na sve *****ju, a neko se na kaki i obogatio.

Hteo sam da kazem da ni pare ni btc nisu merilo vrednosti :)
Mada sa njima mozes svasta :)

e druze moj , sta sam se sve ja nagledao i naslusao "sta to moze" i "sta to ne moze" da bude od onih na stepenicama i raznih strucnih "upucenih" u tematiku i uvek je bilo kontra od takvih prognoza, nego da li ti smes da se kladis , onaj na stepenicama je izgubio , pa je posle pricao da nije tako bilo

ps
druze imam i ja dosta coina , ostavi se ltc i btc-a , trguj sa altovima ima i tu lepe zarade, samo nemoj da sirite paniku ovde medju ljudima, bilo je i gore

Sa altovima se zezas na sitno, posto je to kocka. BTC i LTC su, opet kocka, ali ima nesto i u stepenicama. Ko zna da ih prati.

Za mene su svi cryptocoin-i shitcoin-i. I BTC i LTC. I dolar i euro su mi shitcoini. A tek sto je dinar shitcoin. Samo tolza i to fajn, drugo je out.
Ali ***, kad idem u prodavnicu ili grad, moram da nosim te shitcoine od valuta. A kad hocu nesto da naplatim od nekoga "na daljinu" opet mi BTC ili LTC zavrse posao.
Sve je stvar gledista, ponude i potraznje.
Neki na sve *****ju, a neko se na kaki i obogatio.

Hteo sam da kazem da ni pare ni btc nisu merilo vrednosti :)
Mada sa njima mozes svasta :)

Jedino sto cryptocoine mozes da stampas kod kuce, kad hoces i koliko mozes. A euro, dolar pa cak i dinar, malo je teze odstampati. Odnosno, onaj ko ih stampa lako, nece da dozvoli tebi da jeftino odstampas kriptovalute i menjas za njegove sarene papirice svaki put kad treba da ides u prodavnicu ili u grad. U tome je poenta. Vreme zaradjivanja kopanjem je proslost. Sada ili se trguje ili se gubi cekanjem, i to ce potrajati jos neko vreme. Prve pozitivne vesti nece pre novembra, ako bude senate hearing Bitcoin u USA. Koliko god ih voleli ili ne voleli (amere), njihove odluke su od globalnog uticaja.

Poslednja izmena:
ne verujem, prosle godine su kinezi bili ti koji su podigli cenu i ove gopdine ce oni, jer SAMO oni imaju para sada i opet ce oni pogurati cenu
zivi bili pa videli

ne verujem, prosle godine su kinezi bili ti koji su podigli cenu i ove gopdine ce oni, jer SAMO oni imaju para sada i opet ce oni pogurati cenu
zivi bili pa videli

Kinezi jesu podigli cenu jer su ih zapadnjaci navukli. I podelili im svoje bezvredne coine po ogromnoj ceni. Zato sada zapad poseduje 2-3% LTC-a. A Kinezi nemaju pojma sta ce sa njima, kao sto ne znaju ni sta bi sa juanima. Mislili su da ce glupave juane zameniti za kriptovalute, izneti napolje, kupiti normalan fiat i ulagati van Kine. Ali neko iz rukovodstva im je pokvario planove...

giphy.gif

arrowsat je u pravu, sad kada pada treba kupovati zlato, kakav btc.

problem je što je u zemlji srbiji vraški teško kupiti zlato u većim količinama.

Poslednja izmena:
giphy.gif

arrowsat je u pravu, sad kada pada treba kupovati zlato, kakav btc.

problem je što je to u zemlji srbiji vraški teško kupiti zlato u većim količinama.

Zlato ima uzasno duge cikluse rasta i pada...tako da u to ne bih nikad ulagao. Nemam ja toliko vremena. A taman toliko koliko mu skoci cena, inflacija pojede. Odnosno kupis danas za 1000$ neku kolicinu zlata, kroz par godina prodas zlato, dobijes vise dolara za koje mozes manje stvari kupiti.

Zlato ima uzasno duge cikluse rasta i pada...tako da u to ne bih nikad ulagao. Nemam ja toliko vremena. A taman toliko koliko mu skoci cena, inflacija pojede. Odnosno kupis danas za 1000$ neku kolicinu zlata, kroz par godina prodas zlato, dobijes vise dolara za koje mozes manje stvari kupiti.

nije toliko stvar u vremenu kod mene koliko u višku para. :D

i nemam nikakav problem da to strpam u neki cold storage na par godina. a uvek možeš tozla da menjaš za sve, pa i btc.

btw, nemoj se zaletati da uletiš sa kešom na svaku naznaku bounce-a. čekaj da se svi izmore, pa onda kupuj btc. ima do tad vremena još dosta.

Poslednja izmena:

Hocu da kazem da je npr. 674 dolara iz 1980. godine vredelo daleko vise nego sto je vredelo 1800 dolara 2011. godine. A cekati 30 godina za 3x rast nominalno je malo glupavo...

nije toliko stvar u vremenu kod mene koliko u višku para. :D

i nemam nikakav problem da to strpam u neki cold storage na par godina.

btw, nemoj se zaletati da uletiš sa kešom na svaku naznaku bounce-a. čekaj da se svi izmore, pa onda kupuj btc. ima do tad vremena još dosta.

Ma BTC je zavrsena prica u ovoj godini, osim ako se ne desi neko cudo. Nema tu srece. Ovo lici na period 2011-2013. 30$ iz 2011 za BTC je dostignuto tek dve godine kasnije. Sada cemo cekati 5 za 1200 opet :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno