Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa to sto ti pricas je short iz knjiga na berzama :) jednostavno imas x nekog coin-a i ocekujes da ce da mu cena padne, ti ga onda prodas po sadasnjoj ceni i kupis po jeftinijoj i eto uspesno si shortovao

pa to sto ti pricas je short iz knjiga na berzama :) jednostavno imas x nekog coin-a i ocekujes da ce da mu cena padne, ti ga onda prodas po sadasnjoj ceni i kupis po jeftinijoj i eto uspesno si shortovao

I tako nastavis da shortujes godinu dana, dok coin ne nestane :d

tako sam radio sa maxcoinom dok se nisam smorio sto sam uopste u njega i ulazio :D

I onda? Imao 2 koina koji vrede po 0,1btc ili 4 coina koji vrede po 0,05 sve mi dodje isto. Jedino ako taj koin opet skoci e onda imas nesto, samo ti treba da prognoziras pad pa skok... Dok bi sa berzanskim sortovanjem bio odma plusu cim padne. Ona menjacnica koja izmisli sistem za sitkoine kao sto bitfinex ima za ltc i btc ta ce biti br1

rucni short bi trebao da izgleda kad npr ti imas 10 coina, skoci, prodas, imas 10 para jer svaki vredi po 1, onda on padne na 0.5 i ti ponovo kupis 10 coinova ali za 5 para, i 5 si u plusu tj ostaje ti. ocu da kazem da se menja samo kolicina novcica a novac ostaje isti, tako da bolje kad skoci :p

Pa to sam i rekao. Kolicina novca ostaje ista a kolicina novcica veca, sto moze da sluzi ako opet skoci :)

Pa to sam i rekao. Kolicina novca ostaje ista a kolicina novcica veca, sto moze da sluzi ako opet skoci :)

mada tu nema zarade ili se meni cini?
ako tih 10 novcica si ti ulozio, i cena toliko padne da ti dobijes 9 nazad a za 1 kupis onoliko koliko si imao, tu si onda samo vratio pare nisi zaradio nista extra

hehe, 511.

pa to je fino! ako neko ne dampuje i ostanemo tu iznad 500, bude i 540. :)

mozda tad uletetti malo u ltc, na 0.0018~0.0019.

Poslednja izmena:
dokle god se pumpa drk, nema nishta od ltc-a...kad drk budu dampovali, onda krece ltc, po mojoj proceni.

Ne mora da znaci. Trenutno LTC i ne vredi vise jer se kopa asicima dok je kopanje gpu-om jedva isplativo. Mora diff da skoci nekoliko puta da bi krenula i cena gore. Sve to samo zavisi od proizvodje nove generacije asica i kolicine istih. Dakle, samo je pitanje vremena, nsta vise.
Ako DRK i padne malo to je samo zato sto ce ljudi skakati s njega na LTC. Koliko ce to biti pametna ideja nisam bas siguran.

ima i toga, ali zna se da bez kitova i mnogo love odnosno btc-a nema ni pump-a.
kad na ltc ode dif na 10 ili 20k, naravno da ga nece davati budzashto...dok im je sada i 8e milina.

10 je premalo, 20 vec malo kvari racunicu i ovoj generaciji asica. Uskoro ce svi izbaciti asice, par nedelja je u pitanju bukvalno. Tada ce krenuti utrkivanje i cena ce morati gore polako. A morace i jedan pump do kraja godine sigurno da se desi.

tik tak...

dok cekamo neke bolje dane, da rasprodam trzisne viskove, elem BTC-E USD kod na stanju kome treba neka pise...

hahahah

kao sto se zna LTC totalno nepredvidiv ;)

ona djubrestina od kerustine pada gde joj je mesto :-devil-:

Poslednja izmena:
Samo oni slepi pored ociju su mogli da veruju u kerove ali dobro, jeftin marketing prolazi kod nekih. LTC brani cast rukama i nogama sada, zanimljiv skok bas u trenutku kada ga je DRK brzi voz prestigao ;)

Nije DRK prestigao LTC ni po cemu osim po ceni... Ima i drugih coin-a koji imaju vecu cenu po komadu od LTC pa sta...

Btw, DRK je preveslao moju pesimisticnu prognozu od pre nekog vremena, sad je pitanje koliko se GPU rudara premestilo i dokle cemo ici, posto je sad hashrate nekih 80-90k, kapiram do 200k barem...

Ok onda, tih 40gh je ustvari oko 13gh skripte... Sto znaci da je moja racunica dosta pesimisticka :D

Znaci oko 0.025btc po darku do septembra :p

ajd da probamo 540.

do 490 nema vise nista, kapiram da smo tamo do veceras.

sve mi se cini da sad ide korekcija, i da je 545 za sada to.

voleo bih do 505 da padne, opet da se napunim, pa da krene napad za par dana na 560. ako predjemo 560, mislim da cemo vrlo lako stici do tamo 620.

Bitno je da su posle duze vremena sve bitnije valute krenule malo na gore. Bice par takvih skokova sigurno u sledecih 15-20 dana. To su moje neke prognoze.

još uvek niko ne reče koja beše dobra vest koja je pokrenula ovo ?
možda je još lepše ako je tajna ;)

Mozda i nema nikakve vesti, nego se cena vec duze vreme vrti oko 400+, pa su ljudi prepoznali dno :p

@saj po cemu je DRK prestigao LTC? 365 coin je kostao 9 btc-a u jednom trenutku pa nije preskocio BTC.

pazte se DRK.... ovo je sve cist pump, nije bas fer da se coin forkuje.......itd, neizvestan je sad jako

kad kazem da je scam, mislim na to da je u prvih 24h iskopano blizu 2 miliona DRK-a, zato je i stvarican pump moguc jer neko ima interes da digne cenu, jer verovatno drzi preko 50% istog, bar u pocetku ako sad vec ne dumpuje (polako)

Poslednja izmena:
Bitno je da su posle duze vremena sve bitnije valute krenule malo na gore. Bice par takvih skokova sigurno u sledecih 15-20 dana. To su moje neke prognoze.

Upravo tako ...

treba pratiti LTC / BTC i DRK ...

BTC -> naj sigurniji ali ocekujem najmanji skok (procentualno) ako ga bude

DRK -> naj veci rizik ali ima mogucnost za najveci skok

LTC -> Nesta izmedju stim sto se plasim za buducnost LTC-a ako uskoro ne dodju ti cuveni ASIC-i druge generacije...

sad treba biti oprezan ohladiti glavu i ko bude pametno odigrao moze da poveca svoj kapitaj sugrno za nekih 20-30% u narednih mesec/dva...

Ali samo oprezno i naravno sve pod uslovom da uopste dodje do nekog LAGANOG rasta BTC-a...

Mislim da izlazimo iz faze gde ima milion novicia i gde ljudi ulecu u svaki od njih da bi nasli sledeci "zlatni rudnik" te da ulazimo u fazu sa tri glavna igraca od kojih ce svaki imati svoju primenu (Moram ovde biti iskren i reci da je LTC tu dugorocno (priod od 4-5-6 meseci) naj losije pozicioniran trenutno.)

jes, pre dve trgovine to bilo, na 460.

sad cekam pad, cenim do 495~505 za vikend, da opet za sve pare uletim. od 515 cu stidljivo da krenem da kupujem, cenim da cemo sledece nedelje probati 620.

Poslednja izmena:
jes, pre dve trgovine to bilo, na 460.

sad cekam pad, cenim do 495~505 za vikend, da opet za sve pare uletim. od 515 cu stidljivo da krenem da kupujem, cenim da cemo sledece nedelje probati 620.

Svaka ti cast na hrabrosti da shortujes sa 2-3% razlike...Ja cekam vertical climb da to radim. Za sada samo prckam na sitno sa shitovima na cryptsiju, pratim 10-tak novcica pa se zezam sa ukupno 2-3 BTC-a tamo.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno