Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nasa drzava je operisana od svega novog i o njoj i ne pricam. Zakoni su posebna prica. Voleo bi da druge drzave zakonski regulisu kriptovalute (citaj: usa, rusija, kina itd.)

Zakonske regulative znace 100% legalan posao i velike investitore u slucaju da vide zaradu u tom poslu a videce ih sigurno. O tome ja pricam. U krajnjem slucaju ako ce to dici cenu 2-3 ili nekoliko puta, sto i da drzava ne uleti i lupi porez. Nece mi se to sigurno svideti ako ako bacimo na papir... Aj iskreno, sta je bolje?

Pa i regulisle su ga. Rusija je vec zabranila Bitcoin, a i Kina je usvojila slicne zakone.

Vlade mnogih zemalja ne prepoznaju ovu valutu kao validnu Kina je jedna od takvih zemalja, a sada je prati i Rusija koja je takođe zabranila virtualne valute. U zvaničnom saopštenju se navodi da "sistem za anonimno plaćanje i sajber valute, koji su doživeli značajnu popularnost su zamene za novac i ne mogu se koristiti od strane indidvidua i legalnih institucija". U izjavi se ističa da je razlog za ovo potencijalna mogućnost pranja novca preko sajber valuta. "Zvanična valuta Ruske federacije je rublja. Dodavanje drugih monetarnih jedinica je zabranjeno", navodi se u saopštenju.

Kineska vlada je Narodnoj banci i drugim finansijskim instititucijama u Kini zabranila poslovanje u Bitcoinu, uz sledeću izjavu: "Bitcoin je specijalna vrsta virtuelnog proizvoda, on nema isti pravni status kao prava valuta. Ne bi se trebao koristiti i ne sme se koristiti kao valuta koja cirkuliše tržištem."

Da mi je znati gde ti ovde vidis mogucnost za 100% regularno poslovanje.

Poslednja izmena:
da, srbija jedino je dobra za kopiranje tudjeg zakonodavstva, ali ne i u njihovoj primeni. :D

što se tiče regulacije u americi, ja sam rekao da sa jedne strane postoji veliki krug ljudi koji su protiv regulacije (od sanjara, poput anarhista i libertarijanaca, pa do onih koji jednostavno zele da izbegnu poreze) i sa druge oni koji bi sto pre videli drzavu da to regulise, upravo zato sto jedino tako moze institucionalni kes da udje u tu pricu.

sto se tice amerike svakako da je bolje da se to regulise, jer to je jedini nacin da se neko ozbiljniji ukljuci u celu pricu, i da ovo uistinu postane industrija posebna.

sto se tice srbije, to naravno nije dobro. jer neces dobijati nikakav podsticaj od drzave, vec samo namete.

i rekli smo da prema poslednjem pravilniku Bitcoin se smatra asset-om, tj. imovinom, a ne novcem.

pusti Zeljka , on ih mrzi , a zivi u srbiji

Nemam ja sta da mrzim ikog, gledam realno, te zemlje su gde se bogati elita a ostali jedva zive... ne kazem da je kapitalizam bolji, ali nije sve jedno imao platu 150$ ili 2000$
Iskreno crypto valutama nece nista faliti ako ih te zemlje budu ignorisale, ionako su zatvoreno trziste gde vlada centralna kontrola pogotovo monetarnog toka... bilo je i cudno ocekivat da je Kina pusti crypto valute, kad znamo da sve aspekte u svojoj zemlji kontrolisu 100% (bar pokusavaju)

Pa regulisle su ga. Rusija je vec zabranila Bitcoin, a i Kina je usvojila slicne zakone.

Kineska vlada je Narodnoj banci i drugim finansijskim instititucijama u Kini zabranila poslovanje u Bitcoinu, uz sledeću izjavu: "Bitcoin je specijalna vrsta virtuelnog proizvoda, on nema isti pravni status kao prava valuta. Ne bi se trebao koristiti i ne sme se koristiti kao valuta koja cirkuliše tržištem."

Vlade mnogih zemalja ne prepoznaju ovu valutu kao validnu Kina je jedna od takvih zemalja, a sada je prati i Rusija koja je takođe zabranila Bitcoin. U zvaničnom saopštenju se navodi da "sistem za anonimno plaćanje i sajber valute, koji su doživeli značajnu popularnost (uključujući i Bitcoin) su zamene za novac i ne mogu se koristiti od strane indidvidua i legalnih institucija". U izjavi se ističa da je razlog za ovo potencijalna mogućnost pranja novca preko sajber valuta. "Zvanična valuta Ruske federacije je rublja. Dodavanje drugih monetarnih jedinica je zabranjeno", navodi se u saopštenju.
Nemoj da se previse uzdas u to. Kina ima maksimalno korumpiranu vladu i kod njih se to promeni preko noci. Posebno sto ce se svi asici proizvoditi tamo. Jednostavno Kinu nikada ne smete da otpisete jer Kina nije mutava a ni gadljiva na novac. Rusi imaju neku svoju racunicu i interes. Od Amerike se ocekuje da prva krene i krenuce sigurno. Samo polako, sve ce da dodje na svoje mesto ;)

Nemam ja sta da mrzim ikog, gledam realno, te zemlje su gde se bogati elita a ostali jedva zive... ne kazem da je kapitalizam bolji, ali nije sve jedno imao platu 150$ ili 2000$
Iskreno crypto valutama nece nista faliti ako ih te zemlje budu ignorisale, ionako su zatvoreno trziste gde vlada centralna kontrola pogotovo monetarnog toka... bilo je i cudno ocekivat da je Kina pusti crypto valute, kad znamo da sve aspekte u svojoj zemlji kontrolisu 100% (bar pokusavaju)

Ti nisi svestan sta prica..i rusiji i kini je mnogo veci standard nego u srbiji posebno u Rusiji..meni drug u Rusiji ima platu 2300 $ ..dok ovde radio isti posao za 40 000 dinara.
Razlog onog skoka bitcoina nisu bili nikakvi ASICi vec ulazak kineza..ti sad mozes trabunjas o kineskoj ekomiji da nemaju pojma ali oni 30 godina imaju najveci rast na svetu..i trenutno su u skoro svemu prvi svetu ..po proizvodnju , izvozu ,broju prodatih automobila ,broju prodatih smartphona,stanova,ulaganja u infrastrukturu i ne duguju nikom nista..amerika ima drzavni dug od 17 triliona $ a celokupni income za celu drzavu im bio 2.3 triliona u 2013 godini.

Poslednja izmena:
@dzonikg28
A gde sam ja spomuo srbistan :D
U rusiji odredjeni imaju deblje plate i 99% ih u Moskvi, dok 95% gule krompir...

Zato i akzem te zemlje nisu vazne, kina takodje je cist manipulator, ni tamo ni vamo vec sve nedoreceno... mada narod kako su ga zategli nije ni cudo sto je jedan malecki deo kine uvideo gde moze da ulozi i skloni kes od komunjara

Rekoh varas se grdno.. U Rusiji je srednja klasa mnogo jaka.. Ko kupuje 3 miliona novih automobila u rusiji godisnje. . Sigurno ne marsovci . A o to da 95 posto kineza. Guli krompir je bilo pre 30 godina .. U ostalom po kupovnoj moci kina je druga na svetu (realno prva da ne objasnjavam sto nije tema) a rusija sesta tako da je to daleko od irelevanstnosti... Ti ocigledno imas neku
ugradjenu mrznju prema njima.. Imam slicne i medju
prijateljima i iluzirno je upste se objasnjavati... Njima j
e liberalni kapitalizam nesto najsvetlije a svi koji nisu jaki
treba da pocrkaju... U americi mozes da vidis bede kakve
nema ni u rusiji ni kini.. Cim skrenes iz centra gradova
malo videces bezbrojne beskucnike koji zive ispod
mostova i nadvoznjaka.

Samo ti zivi u tvom sarenom svetu, nije sve Moskva ..... a slobodno pitaj kineze sta rade ovde kad im je tako bajno :)
Poenta je da je u celom svetu raspodela kapitala neopravdana i da manjina grabi vise, to je najgore u Kini pa Rusiji pa tek onda u USA.... sa tim da ko zeli da radi i USA bez ikakve struke ima sasvim lepo da zivi, dok se u Kini i Rusiji jedino placeni experti koji su im potrebi ostale ne ebu 5%

Naravno USA opet dokazuje zasto je suverei vladas sveta, ma koliko je neki ovde mrzeli sa parvom ili bez...... prvi uvidjaju zajedno sa Nemcima moc crypto valuta... tako je juce bilo sa tehnikom, kompovima i svemu ostalom, dok oni bez mozga kradu od tih amera ideje (kina... pa i rusija jer je previse alava i inertna da prihvati ista novo)

Poslednja izmena:
Ja zivim u realnom svetu a ti u svetu cnn propagande..to sto ti pricas veze sa mozgom nema pa cak i za bitcoin..evo ti ovde mapa http://en.wikipedia.org/wiki/Legality_of_Bitcoins_by_country U RUsiji je veca sloboda za bitcoin nego u Japanu .

Sto se tice siromastva siromasni u Rusiji ili Kini zive bolje nego u Americi..ti u americi nikad bio nisi ocigledno vec je znas iz fensi serija i filmova ..a ovo ti je amerika van filmova .. npr Rus koji pravi videoklipove resio da stane i podeli 1000 beslpatnih sendvica.. https://www.youtube.com/watch?v=S2Nx13eWyVQ jer ti ovi sto se guraju za 1 dzabe sendvic lice na neku gospodu iz razvijenog sveta??A to su ljudi koji su tu bili slicajnog..takvih u americi ima jos miliona i miliona ..1.6 MILIONA dece u americi su BESKUCNICI i zive na ulici...DECE.

Poslednja izmena:

aj iskulirajte malo

Pa tema je cena crypto BTC i LTC one direktno zavise od velikih sila pre svega i njihovoh zelja..... sagledavanjem situacije iz toga ugla itekako se moze izvesti zakljucak potrebe istih (socijalnog stanja drustva, represije, monetarne ugnjetavanosti, itd..)....... :)

Druga je stvar sto ima onih sto unose dezinformacije.... :D

Evo kako se to radi:
www.coindesk.com/us-congressman-jared-polis-buys-bitcoin-will-spend-socks/

Poslednja izmena:
Lobiranje. Donacije. Reklame. To je od kljucnog znacaja.
Pricam za Ameriku i EU. Komunisti me ne interesuju.

Gresis komunisti ce prvo pokusat da kontrolisu i uniste BTC ako ne uspeju (a nece) posle ce im se to obiti o glavu jer ce kinez, rus lokalno kupovat crypto valutu i unovcavat je u zemlji koja mu nudi najvise slobode... cak i ta komunjara sto unsitava BTC ce kupovat isti jer ima dosta toga da sakrije :)

Sta se uhvatili "komunisti" ..u Japanu se u medijima prica samo najgore o bitcoinu pa skoro nijedan japanac ne kupuje bitcoin ..Kina je najveci kupac bitcoina..najstabilnije berze su u Kini..nisu propale i opljackale stotine hiljada BTCa berze u "komunistickoj Kini" vec u "kapitalistickom zapadu" od Goxa u Japanu ,coinmarket.io u Norveskoj i da ne nabrajam dalje ima ih dosta..da znam kineski samo bi na njihovim berzama trgovao..kad je bio game over na goxy da nije bilo kineskih berzi da odrze cenu bitcoin bi pao na 50$ ...al sad svi pljujete kinu i "komuniste" jer ne kupuju vise toliko bitcoin koji vi proizvodite pa vam nema moona

Kineske berze odrzale cenu iznad 50$?

Hehe auu

Da znas kineski mogao bi da places osim ako nisi kinez :)

@dzonikg28
Mesas babe i zabe....... poredis kineske berze koji nemaju NISTA sa kineskom komunjarskom politikom, vlasnik BTC chine je brat coblee-a i on je amer (tamo je rodjen i njihovo drzavljanstvo ima, u kini je jer jos ocekuje da ga komunjare nece dirat (neko iz vlasti mu je verovatno sapnuo da radi sta zeli dok pravi $$ ali... itd) kupci BTC u kini su teski geek-vi koji znaju gde zive i kakve represivno monetarnu politiku vodi kina i bas zbog toga ulazu u BTC... takodje u zemlji gde je dosta toga tesko ostvarivo po pitanju ulaganja (kineska valuta je pod 100% kontrolom drzave, cene nekretnina takodje, prakticno sve vredno u drzavi 100% kontrolise drzava)oni su videli u slobodi BTC-a jer kina ni najmanje lose vesti nije davala do kraja 2013, gde se sve okrenulo naopako sa zadnjim izjavama i regulativama...

Japan nema skoro nista sa MtGox-om...... njima je verovatno gorak ukus ostao jer su sve oci uprate u njih zbog skandala a to njih najvise boli....

A tebi je valjda jasno da cenu BTC moze dici kapital i upotrebna vrednost BTC koju 80% daje USA a 20% Evropa jer jedino tu mozes da ga PRIMENIS kao kupovno sredstvo! ma koliko se tebi zapad ne svidjao to je realnost a ne tvoja utopija komunizma!

Cekaj samo da kinezi ukapiraju da je sa shortovanjem gotovo... kad krene panika :D

Meni samo nije jasno, ako u Kini država kontroliše sve 100%, zbog čega prave asic-e za kriptovalute (samim tim i sami mogu "naštampati" istih) koje će se trošiti samo na zapadu? :p

Meni samo nije jasno, ako u Kini država kontroliše sve 100%, zbog čega prave asic-e za kriptovalute (samim tim i sami mogu "naštampati" istih) koje će se trošiti samo na zapadu? :p

Pa jednostavno sve fabrike delova su u kini i taiwan je tu...... njima je najlakse da izboksuju najnize cene, takodje kina sve stimulise da prave sta pozele pogotvo ako je za izvoz, cak neverujem da placaju ista osim plate radnicima za saku pirinca (sad malo vise ali ne vise od 150$) eto zato, kinesko komunjarski kapitalisti :)

Pa jednostavno sve fabrike delova su u kini i taiwan je tu...... njima je najlakse da izboksuju najnize cene, takodje kina sve stimulise da prave sta pozele pogotvo ako je za izvoz, cak neverujem da placaju ista osim plate radnicima za saku pirinca (sad malo vise ali ne vise od 150$) eto zato, kinesko komunjarski kapitalisti :)
Znači trenutno su u Kini Rothschild-i u začecima...sad mi je jasno sve...:d

Poslednja izmena:
Ma kinezi imaju strucnjake copy/paste koje placaju debelo, njihov posao je da iskopiraju tudje, i to rade ekstra brzo za par dana..... sto ne smesno USA ih pusta namerno, izgleda je to neki dil.....

Vazna je USA i EU, kinezi i rusi ce na crno da operisu, njihove drzave su ionako sprdacina teska...

Sprdacina...?

A jesu li beskucnici i pijanci koji zive u kanalizacijama Njujorka ozbiljnost, znas li Zeljko da ih samo i Njujorku ima preko 30.000 u kanalizacijama.

Samo ti zivi u tvom sarenom svetu, nije sve Moskva ..... a slobodno pitaj kineze sta rade ovde kad im je tako bajno :)

Pa kad ih ima 2 milijarde 1-3% u Evropi je nista.

@zeljko nemoj da lupas gluposti kina ima tehonlogiju i te kako(mozda nisu 'krem de la krem' u svim sfreama ali svakako su veoma jaki i zaostaju samo pola koraka za ostalima(Japan/USA/Evropa) u najgorem slucaju...) tvoje misljenje o kini je u zaostatku jedno 30-40 godina, ne bi sada da nabrajam primere jel to nije za temu i odosmo u off maximalno ..

Pa idete off, kina se prema BTC pokazala kako se pokaza, kinezi nisu isto sto i kina (zato kinez iako mu kina kaze da ne kupuje BTC on to radi)..... a vase komunjarske ideje zadrzite za sebe, jer ako ih upotrebiti u trgovini BTC/LTC tesko vam se pise :)

PS: mislim da je presudan faktor bio ako se neko od novopecenih kopaca seca i zna sta je CNC i njegova propast, verovatno neuspeli pokusaj klonjiranja BTC pa se sad svete :D

Poslednja izmena:
U svetu postoje dve zemlje koje mogu lansirati coveka u svemir (obe su kako ti kazes "sprdacina od drzave").

U zadnjih 40 godina samo je jedan 'komunjarska' zemlja poslala rover na mesec.

EU verovatno nikada nece napraviti teleskop nove generacije u Juznoj Americi (precnik primarnog ogledala 50+ metara) da nije Kine.

Ne podcenjujem dostignuca NASA-e/ESA-e(Hubble, JWST -> koji se pravi, Spirit/Oportunity, Couriosity, Casini...) Ali kazem ti da je Kina za jedan mali (veoma mali) korak iza njih. JAKO DOBRO pratim sta se desava u svetu nauke i znam gde su kinezi.. na istom mestu gde su i u ekonomiji (ne na prvom mestu), ali veoma brzo idu ka tome da dodju do prvog mesta...

I budi siguran da nisu "iskopirali" najvecu hidro elektranu na svetu to su njihovi inzinjeri konstuisali i napravili...

A za vreme ekonomske krize jedini su oni sacuvali svoj ekonomski rast na pristojnom nivou ...

Sto se tice "komunjarskog sistema" ti si pobrkao "radnicko samoupravljanje" sa kineksim "komunizmom/jednopartijskim sistemom"...

Sta ce kinezi da urade po BTC-u uradice isto sto i sa svim ostalim. Ako procene da im odgovara prihvatice ga sve u 16, ako procene da im neodgovara odbacice ga (nisu budale da odbacuju nesta sto im netreba to su polazali 1000 puta do sada ...)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno